Święta tuż za rogiem, pomału trzeba szykować układaniem menu na te radosne dni. Bardzo lubię mięsa zatopione w sosach, które pysznie smakują, ale tez dzięki nim
Z Majeczką w kuchniPierwszy raz w życiu jadłam i gotowałam sarninę! Mięso w smaku wyborne, dodatkowo smak dziczyzny podkreślony został sosem z żurawiny i
To co kochamObiad w 20 minut? Tak, jest to możliwe! Szybkie mięsko z kurczaka, najlepiej podudzia bez kości duszone z sosem sojowym, o
To co kochamSoczysta karkówka na moim wielkanocnym stole w tym roku wylądowała. Karkówka tak pieczona jest aromatyczna i bardzo soczysta a kremowy sos pomidorowo - miodowy nadaje mięsu charakteru
Moje Małe CzarowanieMacie ochotę na danie, które zrobi się samo? Ten schab wychodzi niezwykle soczysty i kruchy. Jego delikatny smak świetnie podkręca sos z zielonego pieprzu. polecam ! Składniki
Z Majeczką w kuchniSerek mascarpone zazwyczaj używamy do kremów i słodkich wypieków. Warto pamiętać o nim również przy obiedzie, zwłaszcza makaronach, bo np. sosy z jego udziałem są bardzo
Szefowa kuchniDziś chciałabym zaproponować coś wytrawnego. Ciasto francuskie nadziewane farszem ze szpinaku, szynki, ricotty i niebieskiego sera, podane z sosem na bazie sera feta, jogurtu greckiego i
moj przepis naTradycyjnie mamy dla Was przepis z recenzowanej książki „Superfood na co dzień” . Pyszny kurczak cacciatore w aromatycznym sosie Składniki: - 1 mała cebula - 1 por
Kuchenne WariacjeSKŁADNIKI 500-600 g podudzi z kurczaka bez kości 200 g pieczarek 2 zielone marchewki (mogą być zwykłe) 4 łyżki sosu sojowego TaoTao 1/2 buteleczki sosu
ClauditteMissCookingIntensywność połączenia dwóch skrajnych smaków- kwaśnych owoców ze słodkim miodem i mocnym chrzanem nada charakteru każdej przygotowanej przez Ciebie potrawie mięsnej. Składniki: 2 pomarańcze 1
Tradycyjna KuchniaMuffiny nadziewane mięsem to rewelacyjny dodatek do czerwonego barszczu i świetna przekąska. To danie urozmaici każde przyjęcie. Mięso w pikantnym sosie zapieczone w kruchym cieście jest
Mama GotujeKurczak po męsku to rewelacyjny, soczysty, miękki a wręcz rozpływający się w ustach kurczak z chrupiącą skórką i oblany pysznym sosem. Co ważne nie wymaga dużo
Mama GotujeDo tej pory naleśniki w wersji "niesłodkiej" kojarzyły mi się głównie z ciężkimi, tłustymi, panierowanymi krokietami. Aż do dzisiaj! :) Delikatne, puszyste ciasto, co najważniejsze nie zbyt
Czerwona PorzeczkaSkładniki: 1 duża główka kapusty włoskiej lub dwie mniejsze 700 g mięsa mielonego wieprzowego 200 g ryżu 500 g pieczarek 1 cebula 1 łyżka masła klarowanego sól pieprz majeranek Sos 1 puszka pomidorów 2 łyżki przecieru pomidorowego majeranek papryka słodka 1 ząbek czosnku bazylia oregano 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 1 łyżka masła klarowanego sól pieprz Wykonanie: Z kapusty(...)majerankiem i dokładnie wszystko wymieszać. Masę mięsną nakładać na liścia i zawijać gołąbki. Najmniejsze liście z kapusty ułożyć na dno dużego rondla, a na nich układać ściśle gołąbki. Przykryć liśćmi kapusty i zalać wodą, aby zakrywała 3/4 gołąbków. Dusić pod przykryciem na wolnym ogniu około 1 -1,5 h godziny. Sos Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć
O kuchni z uczuciemBardzo smaczny obiad, można zastąpić jogurt śmietaną. Ja zrobiłam z jogurtem, żeby trochę było mniej kaloryczne. Można zamiast mielonego wieprzowego zastąpić je drobiowym. Klopsy – mięso
Kuchnia Pokoleń