sos do mięsa - 2147 przepisów (strona:11/144)

Karkówka 164

trakcie duszenia dolewamy tylko zimnej wody tak aby mięso się nie przypaliło. Mięso dusimy ok. 1,5-2 godziny. Po godzinie dodajemy poszatkowane cebule i czosnek oraz przyprawy. Sos z mięsa będzie pod koniec duszenia w miarę gesty ale zawsze możemy dodać jeszcze mielonej papryki lub gałki muszkatołowej

prawdziwe jedzenie
Pieczony Schab z Sosem Chrzanowym z Imbirem 224

stopni i piekłam 1h 10 minut. W trakcie pieczenia jeszcze raz mięso podlałam wodą. Po tym czasie wyciągnęłam formę z mięsem na blat, mięso wyłożyłam na talerz i odwinęłam z folii, powstały sos z formy przelałam do szklanki i zostawiłam wszystko do ostygnięcia. Mięso kroiłam dopiero na 12 godzinnym leżakowaniu w lodówce. Jedną z przyczyn było, to że piekłam(...)minut w połowie czasu przekręciłam plastry na drugą stronę. Schab tak jak widać podałam z ziemniakami i marynowanymi kurkami. Dla mnie pysznie!SMACZNEGO życzy BLONDYNKA :)Tak wyglądał sos powstały podczas pieczenia mięsa, oczywiście po wyjęciu z lodówki:)/*post zawiera lokowanie produktu - Patelnia Ballarini linii Salento White Stone

Blondynka Gotuje
Sałatka z pieczonego kurczaka z ryżem i czerwoną fasolą 237

może być zbita bryłą. Wszystko delikatnie wymieszać.Śmietanę wymieszać z keczupem i majonezem. Dodać sól i pieprz do smaku. Można do tego wlać również sos powstały przy pieczeniu mięsa. Zalać tym składniki sałatki. Ja najpierw mieszam sos z ryżem, a potem dodaję resztę składników. Po wymieszaniu odstawiamy na kilkanaście minut do lodówki.Można również przygotować

Codzienna kuchnia niecodzienna
Coś na przegryzkę czyli nie ma to jak skrzydełka! 221

cebula, 2 ząbki czosnku, Kumin (nie mogło go zabraknąć), kostka rosołowaPo trzecie trochę koncentratu pomidorowego (2 łyżki) którym smarujemy skrzydełkaNaszym zmiksowanym sosem o którym mowa powyżej nacieramy skrzydełka, kładziemy w brytfankę i pozwalamy "odpocząć" na godzinkę tak by mięso przesiąknęło sosem.Pieczemy w piekarniku w zależności od rodzaju piekarnika około godziny i w temperaturze 200 C.Proste? Jasne że prosteSmacznego

Smaki Brazylii
Domowy Kebab (Kebab z Kurczaka) 9924

wraz z surówkami i owczym serem. Potrawa ta obecnie przekształcona została w danie typu fast food, jakie znamy chociażby z Polskich ulic. W jego skład wchodzą kawałki mięsa, warzywa, całość polewa się sosami i podaje w chlebku pita. Dla wielbicieli tego "fast food'a", którzy chcą przygotować to smaczne danie we własnym domu, proponuje poniższy przepis z którego przygotujemy wspaniałego(...)przekrawamy w poprzek tworząc "kieszonkę" i podgrzewamy na grillu elektrycznym lub w piekarniku. Każdą wewnętrzną stronę chlebków polewamy sosem czosnkowym, a następnie chilli, dodajemy warzywa i kawałki mięsa, a następnie znów polewamy sosami. Moje posty

Słodka Strona
Pulpety w sosie chrzanowym 208

marchewki i pora. Porcja na 4 osoby Składniki: Pulpety: 500 g mięsa mielonego 5 łyżek bułki tartej 1 jajko 1 cebula sól, pieprz, słodka papryka, opcjonalnie przyprawa do mięsa mielonego Sos chrzanowy: 1 łyżka masła 2 płaskie łyżki mąki niepełna szklanka bulionu 1/2 szklanki mleka 3 łyżeczki chrzanu 1 łyżeczka soku z cytryny sól, pieprz, cukier Pulpety: Do garnka(...)cebulę, wsypujemy bułkę tartą, wbijamy jajko i dodajemy przyprawy. Wszystko dokładnie mieszamy (najlepiej rękami). Nabieramy porcję mięsa w dłonie i formujemy klopsiki dowolnej wielkości. Pulpety wrzucamy do garnka z wrzącą wodą i gotujemy na małym ogniu około 20 minut. W międzyczasie przygotowujemy sos chrzanowy. Sos chrzanowy: W rondelku rozpuszczamy masło. Dodajemy mąkę i energicznie mieszamy. Cały czas mieszając wlewamy stopniowo

My simple kitchen
Steki wołowe 262

steki wołowe. Składniki (ilość według potrzeb): - wołowina (rostbef, polędwica lub antrykot) podzielona na porcje 200 – 250g - oliwa - sól morska - pieprz grubo mielony - masło (opcjonalnie, jak kto lubi) Dodatkowo: - sos Guinness Mięso wyjmujemy z lodówki co najmniej godzinę wcześniej, przed przygotowaniem. Osuszamy papierowym ręcznikiem. Nacieramy oliwą i oprószamy czarnym pieprzem grubo zmielonym. Patelnię bardzo mocno rozgrzewamy. Gdy zaczyna „dymić” mięso lekko(...)mnie) są wystarczające. Steki wołowe to danie wybitnie dla mężczyzn – to nieprawda, to mit. Lubię mięso, preferuję drób, ale raz na jakiś czas tatar wołowy, czy stek wołowy na talerzu jest mile widziany. Moja propozycja, tym razem, to stek medium rare podany z sosem Guinness. Średnio krwisty, soczysty, miękki i bardzo aromatyczny. Gorąco polecam i życzę smacznego. Wydrukuj przepis

mojewypiekiinietylko
Orientalne szaszłyki z mięsa mielonego 809

dodatkiem ulubionej sałatki smakują wyjątkowo pysznie Składniki: 500 g mięsa mielonego (np. z łopatki wieprzowej) 1 jajko 1 łyżeczka kminu rzymskiego 1/3 łyżeczki mielonego cynamonu 1 łyżeczka ziaren kolendry 1/2 łyżeczki kurkumy 1/2 łyżeczki suszonego czosnku szczypta chili sól pieprz Dodatkowo: patyczki do szaszłyków (namoczone w wodzie) sos ziołowy „Winiary” w butelce olej do posmarowania Przygotowanie: Kmin rzymski

Oryginalny smak
Pikantny makaron z potrawką z kurczaka / Spicy chicken ragu pasta 327

będzie się dosłownie rozpadał. Wyjmij kurczaka łyżką cedzakową. pozostaw do ostygnięcia na kilka minut, a następnie za pomocą widelca podziel mięso na włókna. Kości i skórkę wyrzuć. Wmieszaj mięso do sosu i dopraw go solą i pieprzem do smaku. Ugotuj makaron zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu i odcedź. Włóż go wraz z masłem do patelni z potrawką i dokładnie wymieszaj

karmelowy
Papryki zapiekane z farszem mięsnym i kaszą jaglaną 179

kaszy jak najwięcej, i jak najczęściej. Można ją podawać w sałatkach, jako dodatek do mięsa lub nawet przyrządzać z niej desery. U nas kasza wystąpiła jako dodatek do mięsa w sosie pomidorowym zapieczona pod serem w paprykach. Wyszło pysznie i zdrowo.Czas przygotowania: 30 minutIlość porcji: 3Składniki:4 papryki0,5kg mięsa mielonego z indykaPuszka krojonych pomidorów2 małe cebule¾ szklanki kaszy jaglanej100g

Kolizje Smaków
Ziołowa polędwica wieprzowa w sosie własnym 204

szczypta soli Mięso myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym i nacieramy ziołami. Wkładamy do lodówki na 1-1,5 godziny Piecyk nagrzewamy do 190 stopni C Mięso szczelnie owijamy w folię aluminiową tak, żeby tworzący się sos podczas pieczenia nie "uciekł". Wkładamy do naczynia(...)żaroodpornego z pokrywką.  Mięso umieszczamy w taki sposób, aby brzeg folii był na górze, nie na dole. Ja będzie na dole jest ryzyko, że sos wycieknie Polędwica po 30 minutach wygląda tak... Mięso pieczemy ok. 1,5 godziny Podajemy z ziemniakami, kaszą jaglaną, kuskus lub gryczaną Mniam, mniam :) Smacznego! :) W myśl akcji

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
Gołąbki z mięsem i pieczarkami na parze 142

mięsem i pieczarkami na parze SKŁADNIKI: 14 liści kapusty włoskiej 1,5 szklanki ryżu białego 3 szklanki wody sól i pieprz 1 łyżka sosu sojowego 300 g pieczarek 1 łyżka masła 500 g mięsa mielonego wieprzowego 1 cebula olej(...)smażenia sos grzybowy do podania PRZYGOTOWANIE: Ryż przesypujemy do garnka, zalewamy wodą, solimy i gotujemy na miękko. Cebule obieramy, kroimy w kostkę, podsmażamy na oleju, dodajemy mięso i przesmażamy, doprawiamy solą, pieprzem i sosem sojowym. Pieczarki obieramy, kroimy w kostkę. W woku roztapiamy masło, wrzucamy pieczarki i podduszamy doprawiając solą, następnie dodajemy mięso i ugotowany ryż, doprawiamy do smaku

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Pieczeń wołowa w ciemnym sosie cebulowym 207

ząbki czosnku, posiekane drobno. Mięso posolić i przyprawić świeżo zmielonym pieprzem. Sosu w zasadzie nie trzeba niczym zagęszczać, gdyż podczas duszenia cebula i czosnek rozpadną się. Po wyjęciu mięsa można pozostały sos zblendować lub przetrzeć przez sito, jeśli ktoś lubi bardziej aksamitne sosy. Przepis otrzymałam od mojej szwagierki, która rzadko w kuchni bywa, ale jak już w niej zabawi

Codzienna kuchnia niecodzienna
C... Conchiglioni nadziewane 333

sposoby. Składniki: przede wszystkim: 3/4 (lub całe, w zależności jakie macie naczynia i ile głodnych brzuchów) opakowanie makaronu I nadzienie: mięso mielone z pieczarkami w sosie pomidorowym 250g mięsa mielonego* 1 cebula 4-5 pieczarki 1 x pomidory z puszki sól/pieprz/papryka Chilli/czosnek 2 plastry serka topionego  *w zależności od głodnych żołądków II nadzienie: łosoś wędzony na szpinaku

Kitchens Alphabet
Kurczak z papryką po węgiersku 267

przepisu sam jej użyłem). Nie tylko ze względu na smak, ale również dlatego, że jest zwykle znacznie gęstszy niż ten z kostki, więc pomoże w uniknięciu nieco sztucznego zagęszczania sosu mąką. Kurczak z papryką po węgiersku 2015-05-22 10:36:44 Oryginalny w smaku i apetycznie wyglądający kurczak nawiązujący do kuchni węgierskiej. W sam raz na pożywny obiad. Zapisz(...)mięsa. Uduszonego kurczaka przekładamy na talerze, a do sosu dodajemy 2 łyżki kwaśnej śmietany i dokładnie mieszamy. Jeśli jest dla nas zbyt rzadki, możemy go zagęścić łyżką mąki. Mięso podajemy z sosem, papryką, natką pietruszki i makaronem. Przez Krystian Zainspirowany przez Podróże kulinarne – kuchnia węgierska. Zainspirowany przez Podróże kulinarne – kuchnia węgierska. Kulinarna Pokusa/div> #gallery-110 {margin: auto;} #gallery-110 .gallery

Kulinarna Pokusa