sos czosnkowy - 6423 przepisów (strona:328/429)

Kukurydza gotowana w kolbach z masłem czosnkowym 54

Gotowana kukurydza Gotowana kukurydza w kolbach przepis      Najlepsza, super słodka i soczysta kukurydza gotowana w kolbach  posmarowana masłem czosnkowym. Najprostszy i najszybszy przepis na gotowaną kukurydzę, którą przygotujesz w ciągu kilku minut. kukurydza gotowana w mleku świetny dodatek do obiadu albo smaczna przekąska gotowanie kukurydzy krok po kroku gotowanie kukurydzy. Jak ugotować kukurydzę(...)odrobiną soli. Krok 3. Ugotowaną kukurydzę ostrożnie wyjąć z garnka i ułożyć na półmisku. Można posypać posiekaną natką pietruszki. Podawać z masłem czosnkowym. Kilka przepisów na przekąski , które mogą Ci się spodobać: Spring rolls z krewetkami. Niesamowite sosy do maczania sajgonek>>> Pierogi chińskie z wieprzowiną i kapustą pekińską>>> Krewetki z czosnkiem na maśle

Moja Książka Kucharska
Tajska zupa z krewetkami 89

pojemności 65 ml (łącznie 130 ml). Do zupy możesz dodać odrobinę mielonej trawy cytrynowej lub poszukać w sklepach świeżej i włożyć ją do gotującej się zupy. Zamiast pasty czosnkowej możesz do zupy przecisnąć świeży ząbek czosnku jednak taka pasta to mega ułatwienie dla zabieganych i tych, którzy lubią jeść czosnek ale nie lubią myć praski po jego wyciskaniu (mówię też(...)czerwonej pasty curry Kanokwan 2 x 65 ml kremu kokosowego Kara 1/2 cebuli 2 łyżki oleju rzepakowego lub kokosowego 1/4 łyżeczki pasty czosnkowej 1/3 łyżeczka mielonej trawy cytrynowej (opcjonalnie) 3 liście kaffiru 1/2 łyżeczki miodu 2 łyżki sosu rybnego Dodatki: makaron ryżowy/ramen/chow mein, kolendra lub pietruszka, szczypior, świeża papryczka chilli, sezam Przygotowanie: Na patelni rozgrzewamy olej. Cebulę drobno kroimy

Czarnawisienka
Najlepsze dania jednogarnkowe 62

duża Dodaj do koszyka Poniżej znajdziecie ponad 30 przepisów na NAJLEPSZE DANIA JEDNOGARNKOWE Tortellini z pikantny sosem pomidorowym Fasolka w pomidorach Gnocchi bolognese Gulasz z indyka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Makaron Boeuf Strogonow Szakszuka z batatem Chilli con carne Krewetki w sosie pomidorowym z fetą Łosoś ze szpinakiem Szybkie curry z krewetkami Curry z kalafiorem i marchewką Chili z fasoli expresowe(...)Gnocchi puttanesca Chilli con carne z dynią i kalafiorem Risotto z krewetkami Karkówka duszona Krewetki w maśle czosnkowym Fasolka po bretońsku Curry z kalafiora Pad thai z kurczakiem Pikantna szakszuka z ziemniakami Makaron z pieczarkami i bakłażanem Makaron z pulpecikami w sosie pomidorowym Zupa o smaku lasagne Boeuf bourguignon Boeuf Strogonow Krewetki w sosie pomidorowym z wódką Polędwiczki z szynką

nietylkopasta.pl
Kurczak w sosie ziołowo - śmietanowym 122

redukujemy sos około 10 minut bez pokrywki. Doprawiamy solą i pieprzem, gotujemy jeszcze minutę i podajemy.  Nam bardzo smakował kurczak w sosie ziołowo - śmietanowym z młodymi ziemniakami z wody i mizerią z ogórków z dodatkiem szczypioru czosnkowego i jogurtu greckiego. Wioleta Gargula

MamaOskarka
Masło rzodkiewkowe 143

często, szczególnie jako przystawka przed głównym daniem z dodatkiem pysznych bułeczek lub chleba. Zapraszam Cię także po przepisy: – masło czosnkowe – masło ziołowe –  najlepszy przepis na karkówkę z grilla –  małże w białym winie –  krewetki w sosie pomidorowym z wódką –  zupa rybna z owocami morza –  ZUPA BOUILLABAISSE –  krewetki w białym winie –  przepis

nietylkopasta.pl
Szaszłyki z tofu czosnkowego i z karmelizowanego ananasa 160

Szaszłyki z tofu i z karmelizowanym ananasem. Wszystko robimy na jednej patelni. opakowanie czosnkowego tofu pół ananasa 3 cebulki dymki czerwone olej sezam świeży imbir (ok 2 cm) sos teriyaki marynata: 2 łyżki sosu sojowego łyżeczka miodu szczypiorek sezam łyżka octu ryżowego papryczka chili Tofu pokroiłam w kostkę ( wyszło 6 sporych sześcianów), Ananasa pokroiłam w takie same kostki jak tofu

AZgotuj!
Kuchnia indyjska nie jest trudna 134

saszetki – suche przyprawy które podsmażacie na początku, pastę przyprawową, którą dajecie jako drugą na patelnię i sos pomidorowy który uzupełnia danie. To także nowość marki, dostępna już za chwilę w sklepach. Pikle – dostępne w 3 różnych smakach: czosnkowe, mango, limonkowe. Doskonałe jako dodatek do mięsa lub innych dań. Moje ulubione to czosnkowe, pysznie smakują jako dodatek do placków(...)sami zdecydujecie się na ich ugotowanie w domu PIZZE NA PAPADUMS Z BUTTER CHICKEN Ilość porcji: 2 SKŁADNIKI: – 3 placki papadams lub podobne (miękkie) – 3 łyżki sosu butter chicken Patak’s – 250 g świeżej mozzarelli – 10 pomidorków koktajlowych – 10-15 listków bazylii PRZYGOTOWANIE: 1. Piekarnik nagrzej do 170 st C. 2. Placki posmaruj na środku

nietylkopasta.pl
PIECZONY KALFIOR TERIYAKI 64

smaku PRZEPIS: 1. Nastaw piekarnik na 200°. 2. Kalafiora podziel na różyczki, posól do smaku. 3. Posyp kolorowym czosnkiem, słodką papryką i kurkumą. 3. Sos teriyaki, sos sriracha oraz oliwę zmieszaj. 4. Tak przygotowanym sosem natrzyj dokładnie kalafiora. 5. Rozłóż różyczki kalafiora na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i wstaw do nagrzanego piekarnika na środkową półkę. 6. Piecz kalafior przez(...)naturalny - mały kubek Pieprz do smaku Instructions Nastaw piekarnik na 200°. Kalafiora podziel na różyczki, posól do smaku. Posyp kolorowym czosnkiem, słodką papryką i kurkumą. Sos teriyaki, sos sriracha oraz oliwę zmieszaj. Tak przygotowanym sosem natrzyj dokładnie kalafiora. Rozłóż różyczki kalafiora na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i wstaw do nagrzanego piekarnika na środkową półkę. Piecz kalafior przez 30 minut

globuskulinarny
Gaijin gotuje. Kuchnia Japońska dla nie - Japończyków. Kilka słów o książce a także przepis na wątróbki po japońsku. 43

wcale tak to skomplikowanie nie wygląda, no może pod warunkiem, że w kuchni mamy kilka japońskich składników. Podstawą jest sos sojowy i sos rybny. Te składniki naprzemiennie znajdziemy w każdym daniu. Następne składniki to olej z prażonych nasion sezamu i sos ostrygowy a także sake i płatki bonito, wszelakie japońskie makarony i tak dalej... jednak na końcu książki znajdziemy opis(...)łyżeczka oleju z prażonych ziaren sezamu 3 łyżki sake 2 łyżki sosu sojowego 1 łyżka sosu ostrygowego  1 łyżka mąki ziemniaczanej 2 łyżki oleju roślinnego 2 łyżki siekanego czosnku 2 łyżki siekanego imbiru Dodatkowo; ziarna sezamu zielona pietruszka W oryginale były jeszcze kiełki fasoli i szczypior czosnkowy, te składniki pominęłam. Przygotowanie;  Wątróbkę, myjemy, oczyszczamy. Przekładamy do miski, zalewamy

Radość kipiąca uśmiechem.
PODUDZIA Z KURCZAKA Z GRZANKAMI Z DIPEM PAPRYKOWYM - GRILL 177

Podudzia w marynacie cytrusowej marynowane, na złoty kolor grillowane, podane z grzankami czosnkowymi z dodatkiem dipu paprykowego zaskoczą smakiem każdego.  Składniki: 8 podudzi z kurczaka, marynata cytrusowa: 3 łyżki sosu sojowego jasnego, 1 łyżka brązowego cukru, sok z ½ cytryny, sok z ½ pomarańczy, 1/2 szklanki oleju rzepakowego, 2 ząbki czosnku, 1 łyżeczka posiekanego świeżego majeranku, grzanki: 4 kromki bułek pszennych(...)pomocą blendera,  dodajemy oliwę z oliwek (tyle, żeby uzyskać gęstą kremową konsystencje ) ponownie miksujemy, doprawiamy do smaku czosnkiem i białym pieprzem. Podudzia podajemy na grzankach czosnkowych z dipem paprykowym. Grzanki czosnkowe: Kromki pieczywa układamy na ruszcie grilla, pieczemy do zarumienia. Następnie obranym ząbkiem czosnku nacieramy gotową grzankę. Pomarańczę kroimy w plastry i grillujemy. Podudzia podajemy

Moniki Smakołyki
Karp smażony w panierce miodowo-czosnkowej 94

votes ) Karp smażony w panierce miodowo-czosnkowej Karp smażony w panierce miodowo-czosnkowej, to przepis który po raz pierwszy zastosowałam w ubiegłym roku. Zrobił furorę i już następnego dnia musiałam zrobić powtórkę Delikatna słodycz i nutka czosnku idealnie komponują się z mięsem karpia, które z natury wykazuje lekką słodycz. Generalnie polecam, jako nowość i odskocznię od tradycyjnego karpia z patelni(...)tartej. Smażymy na złoty kolor z obu stron, koniecznie na klarowanym maśle, ono dodaje dodatkowego aromatu. Serwujemy na gorąco z koperkiem, sosem koperkowym lub po prostu solo. Smacznego ! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Karp smażony w panierce miodowo-czosnkowej pochodzi z serwisu Ogrodnik w podróży

Ogrodnik w podróży
Szakszuka - jajka w pomidorach 120

Składniki: pół cebuli 2 jajka 1 duży pomidor sól, pieprz, kumin masło czosnkowe (lub masło / olej + czosnek)   Wykonanie: Cebulę posiekać i zeszklić na patelni.  Pomidora sparzyć i obrać ze skórki.  Pokroić w kostkę.  Dodać do cebuli i dusić, aż powstanie dość gęsty sos.  Doprawić do smaku.  Rozsunąć pomidory i w każdy otwór wbić jajko

Sto kolorów kuchni
Bakłażan zapiekany z pomidorami, cukinią i cieciorką 153

Wyszło całkiem smacznie a przygotowanie baaardzo proste :) 2 średnie bakłażany 2 małe cukinie  6-8 pomidorów malinowych 2 cebule czerwone 3 cebule białe 5 dużych ząbków czosnku sól czosnkowa świeżo mielony czarny pieprz 1 puszka cieciorki 3 łyżki przyprawy Adobo Canario ( skład na zdjęciu ) można skomponować samemu oliwa z oliwek Cebulę pokroić w piórka i udusić na oliwie(...)samej grubości. Wyjąć bakłażana z piekarnika ( powinien już lekko ale nie całkiem zmięknąć). Na spód do zapiekania przelać cały sos i równomiernie go rozłożyć. Na tym poukładać naprzemiennie pomidory, cukinię i bakłażany. Delikatnie polać oliwą z oliwek i oprószyć solą czosnkową i pieprzem. Wierzch obsypać cieciorką. Włożyć do nagrzanego na 180*C piekarnika na około 40 minut jeśli lubisz

Jemy Pijemy
Sprawdzamy czy można jeść pizzę na diecie 61

źle na to wszystko zareagować. Zjedz tyle, ile potrzebujesz. Pozwól sobie na trzy średniej wielkości kawałki. Najlepiej zjedz je bez sosu, który niepotrzebnie podwyższa kaloryczność każdej pizzy. A jeśli już musisz czymś ją polać, wybierz zwykłą czosnkową oliwę. Ciasto na pizze Szukasz przepisu na ciasto na pizzę? Skorzystaj z najlepszego i sprawdzonego przepisu na cienkie ciasto na pizzę od ProstePesto

ProstePesto.pl
Gulasz z nerek wieprzowych z pieczarkami 131

pieczarkami . Kiedy wszystko się zrumieni i przysmaży zalewamy śmietaną , dodajemy musztardę . Dusimy pod przykryciem , co jakiś czas mieszając do czasu aż sos się zagęści . Tuż przed podaniem doprawiamy świeżo zmielonym czarnym pieprzem . Serwujemy na gorąco z pieczywem czosnkowym lub innym dodatkiem . Smacznego ! Artykuł Gulasz z nerek wieprzowych z pieczarkami pochodzi z serwisu Ogrodnik w podróży

Ogrodnik w podróży
Jeleń z maślanym puree, smażoną fasolką i sosem malinowo-śliwkowym 131

składam z nich kompozycję, w której poszczególne części doskonale do siebie pasują. Stek z jelenia pocięty na plasterki, do tego maślano-czosnkowe puree i fasolka szparagowa smażona z boczkiem i czosnkiem, podsmażone kurki i pieczarki oraz doskonały sos malinowo-śliwkowy

Milion Smaków
Szpinakowe penne (penne w sosie śmietanowym) 129

warzyw w naszym ośrodku.  Zabawcie się w kuchni tak jak my, a efekt przerośnie Wasze oczekiwania! Penne ze szpinakiem w sosie śmietanowym Składniki: • makaron penne • mrożony szpinak • cebula, czosnek • śmietana 30% • pierś z kurczaka • przyprawy: sól czosnkowa, pieprz ziołowy Wykonanie: Makaron gotujemy w osolonej wodzie, najlepiej al dente, odcedzamy. Cebulę Bogusław pokroił w kostkę, a obrany czosnek starł

Sprawni w smaku
PLACUSZKI Z CUKINII I MARCHEWKI 164

smażone to zdecydowanie bardziej lżejsze niż te tradycyjne - ziemniaczane. Delikatne w smaku, dlatego super smakowały  podane z  dipem czosnkowym i paprykowym . Osoby, które nie wyobrażają  sobie tak lekkiego i bezmięsnego posiłku mogą pokombinować z sosem mięsnym np. bolognese, czy zwykłym klasycznym gulaszem.  Myślę, że taka wersja też będzie pyszna! Ale ja zapraszam dziś na taką najprostszą

Walijskie Pichcenie
Łosoś pieczony w niskiej temperaturze z salsą truskawkową 155

czarnym świeżo zmielonym pieprzem, po czym dokładnie wymieszałem. Łososia - po wyjęciu z piekarnika - ułożyłem na środku talerza. Lekko skropiłem go sosem cytrynowym, a na jego wierzch podałem salsę z truskawek. Danie świetnie komponuje się z grzankami czosnkowymi. Proponuję również podać je w towarzystwie białego lekkiego wina

Wyprawy kulinarne
Mule w białym winie 159

przykrywamy garnek pokrywką gotując dalej około 6 minut. W trakcie gotowania potrząsamy, lub mieszamy zawartość garnka, aby wszystko mule były pokryte sosem. Na koniec dodajemy świeże liście kolendry i mule podajemy ze świeżym pieczywem i np. masłem czosnkowym

Plate of Joy