sos czosnkowy - 6423 przepisów (strona:325/429)

Sałatka z skorzonerą 64

Składniki:       150 g skorzonery   2 ogórki konserwowe   1 cebula czosnkowa   1 mała cebula czerwona   1 pomidor ( u mnie kilka koktajlowych )   natka pietruszki   Sos : 2 łyżki musztardy ( u mnie sarepska )   3 łyżki gęstej śmietany ( u mnie wiejska )   3 łyżki oleju   szczypta soli   łyżeczka soku z cytryny

R'n'G Kitchen
Burgery z czarnej fasoli 180

dymu z posmakiem tabaki i suszonych owoców, uzyskany dzięki procesowi wędzenia. Papryczki zatopione są w czerwonym sosie adobo, sporządzonym na bazie lekko doprawionego sosu pomidorowego. Czarną fasolę należy bardzo dobrze osuszyć, natomiast masę paprykowo-cebulowo-czosnkową bardzo dobrze odcisnąć z soków (należy odcisnąć tyle, ile się tylko da). Dokładne odciśnięcie z nadmiaru wody zapewnia, że kotlety nie rozpadają się

Gospodyni Miejska
Grillowane boczniaki. Grzanki z boczniakami, serkiem i podsuszaną wędliną 161

czosnek bardzo, bardzo drobno siekamy, łączymy z oliwą i sokiem z cytryny lub octem. Można również te składniki zblendować razem, stworzą gęsty sos. Rozgrzewamy patelnię grillową, bez tłuszczu. Wszystkie grzyby smarujemy po jednej stronie zieloną czosnkową oliwą, solimy i pieprzymy, posmarowaną stroną kładziemy grzyby w jednej warstwie na gorącą patelnię. Smarujemy grzyby oliwą z drugiej strony. Grillujemy je około

Karo in the Kitchen
Gazpacho z oliwkami i płatkami migdałów 146

liśćmi selera naciowego. Gazpacho stanowi zarówno danie, jak i przystawkę idealne na upalne dni.       Podobne przepisy Makaron z klopsikami w sosie włoskim Leczo prawie węgierskie Chłodnik z botwinki Stek z polędwicy z masłem czosnkowym z dodatkiem g... .yuzo_related_post img{width:180px !important; height:170px !important;} .yuzo_related_post .relatedthumb{line-height:16px;background: !important;color

Pociąg Do Kuchni
Placuszki z kaszy gryczanej z kabanosami i serkiem czosnkowym 145

Kolejna propozycja na przystawkę lub przekąskę w ciągu dnia. Tym razem chrupiące placuszki z kaszy gryczanej, kabanosami i czosnkowym serkiem. Placki również doskonale sprawdzają się jako danie główne, z dodatkiem np. sosu grzybowego. Dzisiaj jednak proponuję coś na ząb Składniki: 100 g kaszy gryczanej 2 jajka 1 łyżka bułki tartej 250 g twarogu 3 ząbki czosnku 1 płaska łyżka kwaśnej

Oryginalny smak
Oszukane gołąbki (bez zawijania) 473

porcję dla 4 osób: farsz 0,5 kg mięsa mielonego z szynki 1/2 średniej wielkości cebuli, np. czosnkowej 0,5 szklanki suchego ryżu + 1 szklanka wody 1 jajko około 250-300 g obgotowanej kapusty (niecała połowa małej główki) sól, pieprz sos 1 puszka pomidorów krojonych (400 g) 1 szklanka wody 2 liście laurowe 2 ziela angielskie sól, pieprz Zaparzanie

Ugotować
smaczne, łatwe zrazy z mięsa mielonego... 72

sztuka, ogórek kiszony 1 sztuka, musztarda sarepska mąka pszenna 1 szklanka-do obsypania i reszta do sosu, śmietana 12% 100 gram, woda 1 szklanka, pieprz mielony 1 łyżeczka Mielone mięso włożyć do miski, dodać jajka, pieprz mielony, bułkę tartą, sól czosnkową i kilka minut ręką dobrze wyrabiać na kleistą masę. Pokroić na kawałeczki boczek wędzony, kiszony ogórek, cebulę, dłonie posmarować(...)mniejszym ogniu gotować z 30 minut. Zrazy wyjąć z garnka na talerz, wsypać pieprz mielony, śmietanę wymieszać z mąką i wodą, wlać do wywaru i mieszać do zagęszczenia sosu - bardzo smaczna i łatwa do przygotowania odmiana zrazów, tym razem z mięsa mielonego z wieprzowej wieprzowej........SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
80 przepisów na dania na kolację 96

hummusem Tacos z kurczakiem Sałatka z pieczonym batatem Steki z kalafiora Sałatka z wędzonym łososiem BABA GANOUSH – PASTA Z PIECZONEGO BAKŁAŻANA Muhammara – pasta z pieczonej papryki Krewetki w maśle czosnkowym Szakszuka ze szpinakiem i serem korycińskim Gofry z szynką parmeńską i jajkiem Sałatka gyros Pieczone faszerowane bataty Deska serów i przekąsek Pikantne frytki z batatów Tradycyjny tatar wołowy Rollsy(...)ŁOSOSIA SAŁATKA Z BURACZKAMI I KOZIM SEREM TACOS Z WIEPRZOWINĄ SAŁATKA Z KURKAMI NALEŚNIKI PEŁNOZIARNISTE Z SEREM I JAGODAMI MAKARON PENNE W SOSIE ŚMIETANOWYM Z SZYNKĄ PARMEŃSKĄ SAŁATKA Z KOMOSĄ RYŻOWĄ I OSCYPKIEM CARPACCIO Z POLĘDWICY Z CZOSNKOWĄ BAGIETKĄ PLACKI Z ZIEMNIAKÓW I MARCHEWKI Artykuł 80 przepisów na dania na kolację pochodzi z serwisu nietylkopasta.pl

nietylkopasta.pl
Limonkowy kurczak 92

dish. Możecie znaleźć je też na półkach naszych supermarketów, Patak’s ma w ofercie pikle limonkowe, mango i moje ulubione pikle czosnkowe. Używam ich często do kanapek, mięs, ale są tez świetnym składnikiem marynat i sosów. Dziś do mojej jogurtowej marynaty dodałam sporą ilość limonkowych pikli, dzięki czemu mój kurczak nabrał niesamowitego aromatu. Tak przygotowanego kurczaka możecie usmażyć, upiec(...)ziemniaki i kiełki. UWAGA: Kurczaka możesz też usmażyć oraz upiec go na grillu. W każdej wersji będzie pyszny. Do upieczonego kurczaka możesz podać ulubione pikle – limonkowe, mango lub czosnkowe. Smacznego! *Wpis powstał we współpracy z marką Patak's Artykuł Limonkowy kurczak pochodzi z serwisu nietylkopasta.pl - blog kulinaria, restauracje, podróże

nietylkopasta.pl
Kurczak w kremowym sosie z cukinią 150

Kurczak w kremowym sosie z cukinią Kurczak w kremowym sosie , to jedno z bardziej lubianych dań ,mojego starszego syna . On kocha sosy , najlepiej śmietankowo- maślane , aromatyczne

Ogrodnik w podróży
Steak z rostbefu 217

tygrysy lubią najbardziej. Kawał soczystego steak'a z rostbefu wołowego. Z pieczonymi ziemniakami, masłem czosnkowym i sałatką z rukoli i pomidorów. Próbowałem wielu sposobów na przygotowanie steak'a, z sosem winnym, sosem pieprzowym, sosem balsamicznym, ale to właśnie ten sposób smakuje mi najbardziej. To proste danie i lubi proste składniki i dodatki. Do przygotowania steak'a użyłem: steak(...)wymieszałem dokładnie z sokiem z połowy cytryny, odrobiną soli i czarnego świeżo mielonego pieprzu. Na talerzu ułożyłem garść rukoli, a na niej pokrojone na połowy pomidorki koktajlowe. Sałatkę polałem sosem z oliwy i soku z cytryny. Mięso bezpośrednio przed smażeniem delikatnie robiłem dłonią, a następnie posmarowałem z obu stron niewielką ilością oliwy, po czym ułożyłem je na bardzo mocno rozgrzanej

Wyprawy kulinarne
Stek wołowy z sosem béarnaise 56

tego zioła. Zresztą z estragonem podobnie jak z rozmarynem lepiej nie przesadzać. Sos béarnaise przypomina sos holenderski . Wydaje mi się jednak, że bardziej pasuje do mięsa niż holenderski, który natomiast z chęcią podaję do szparagów lub smażonej ryby. Sposób przygotowania sosu béarnaise nieco się różni, choć oba sosy przyrządza się na winie, maśle i żółtkach. Béarnaise jest nieco łatwiejszy(...)również biały ocet. Ja nawet zrobiłam ten sos z udziałem białego octu balsamicznego. Zdziwiłam się, że sos miał słodki posmak, który świetnie pasował do steka. Pewnie to zasługa cebuli i estragonu. Wydaje mi się, że dobry sos dodaje mięsnemu obiadowi glansu. Warto się zatem nauczyć gotować sosy do specjalnych rodzajów mięsa jak sos béarnaise do wołowego steku. Stek wołowy

codojedzenia
Kkanpunggi – pikantny smażony kurczak po koreańsku 67

adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Kkanpunggi – pikantny smażony kurczak po koreańsku Chrupiący, aromatyczny, pikantny i czosnkowy po prostu pyszny, taki jest właśnie kkanpunggi, czyli smażony kurczak po koreańsku z dużą ilością czosnku, pora i sosu sojowego. Poniżej sprawdzony przepis na ten koreański przysmak. Kkanpunggi – pikantny smażony kurczak po koreańsku Składniki: Dwa pojedyncze filety z kurczaka (ok. 500g) Świeży imbir około

Księga-Smaku
Sałatka cezar 99

mieszanką własnych, ulubionych przypraw. Mięso dokładnie wymieszaj i odstaw na bok, do połączenia się składników. W drugiej miseczce wymieszaj składniki na sos do sałatki cezar. Składniki dokładnie ze sobą wymieszaj i również odstaw na bok. Teraz przygotuj masło czosnkowe. Do miseczki przełóż 50 g masła i wyciśnij ząbek czosnku. Całość dokładnie wymieszaj. Zwróć uwagę, abyś miał czosnek pochodził z Polski(...)intensywny. W międzyczasie nagrzej piekarnik do temperatury 180°C. Na blaszkę wyłóż papier do pieczenia umieść paski kurczaka oraz 2 kromki chleba (lub bułki), które przesmaruj wcześniej zrobionym masłem czosnkowym. Kurczaka piecz przez ok. 15 minut w temperaturze 180°C , pieczywo piecz przez ok. 6 minut , ale włóż je do piekarnika dopiero pod koniec pieczenia kurczaka. Sałatę dokładnie umyj

ugotuj-przepis.pl
Sałatka cezar 93

mieszanką własnych, ulubionych przypraw. Mięso dokładnie wymieszaj i odstaw na bok, do połączenia się składników. W drugiej miseczce wymieszaj składniki na sos do sałatki cezar. Składniki dokładnie ze sobą wymieszaj i również odstaw na bok. Teraz przygotuj masło czosnkowe. Do miseczki przełóż 50 g masła i wyciśnij ząbek czosnku. Całość dokładnie wymieszaj. Zwróć uwagę, abyś miał czosnek pochodził z Polski(...)intensywny. W międzyczasie nagrzej piekarnik do temperatury 180°C. Na blaszkę wyłóż papier do pieczenia umieść paski kurczaka oraz 2 kromki chleba (lub bułki), które przesmaruj wcześniej zrobionym masłem czosnkowym. Kurczaka piecz przez ok. 15 minut w temperaturze 180°C , pieczywo piecz przez ok. 6 minut , ale włóż je do piekarnika dopiero pod koniec pieczenia kurczaka. Sałatę dokładnie umyj

ugotuj-przepis.pl