sól, pieprz) musztardowy (jogurtu, musztarda wg. smaku) jogurtowy (jogurt, sól, pieprz wg. smaku) czosnkowy (jogurt, sól, pieprz, czosnek granulowany lub świeży wg. smaku) Sposób przygotowania: Pierś z kurczaka kroimy w plastry, jajko i pomidora w ćwiartki wszystkie składniki wkładamy do miski i polewamy sosem SMACZNEGO
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćszybka w przygotowaniu - wystarczy 10 minut! Warto podać ją z grzankami z bułki, z dodatkiem masełka czosnkowego. Pychotka! Składniki: 200 g liści szpinaku 100 g szynki parmeńskiej 100 g sera pleśniowego 10-15 szt. pomidorków koktajlowych 4 świeże figi 50 g orzechów włoskich Sos: 2-3 łyżki oliwy 2 łyżki soku z pomarańczy 1 łyżeczka miodu 2 łyżeczki musztardy sól
Kuchnia MagdaLenyszybka w przygotowaniu - wystarczy 10 minut! Warto podać ją z grzankami z bułki, z dodatkiem masełka czosnkowego. Pychotka! Składniki: 200 g liści szpinaku 100 g szynki parmeńskiej 100 g sera pleśniowego 10-15 szt. pomidorków koktajlowych 4 świeże figi 50 g orzechów włoskich Sos: 2-3 łyżki oliwy 2 łyżki soku z pomarańczy 1 łyżeczka miodu 2 łyżeczki musztardy sól
Kuchnia MagdaLenySzparagi w sosie kokosowym z delikatną polędwicą wieprzową. Taką patelnię zrobicie w 20 minut. Potrawa jest bez laktozy i bezglutenowa. Dodałam jeszcze odrobinę chipsów kokosowych bo miałam. Nie oderwiecie się od niej, jest taka dobra. 1 polędwica wieprzowa 1 cebula 400 ml mleczka kokosowego 1 pęczek szparagów zielonych natka pietruszki sól, pieprz, płatki chili, pieprz czerwony olej czosnkowy 1 łyżka(...)dłonią. Układam na desce. Posypuję solą, pieprzem czarnym, czerwonym, płatkami chili. Na patelni rozgrzewam olej czosnkowy. Wrzucam cebule drobno pokrojoną i przesmażam. Wlewam wino i redukuję aż odparuję płyn. Układam kawałki mięsa i smażę około minuty z każdej strony. Mięso przekładam na talerz, sos który się wytworzył zostawiam na patelni.. Szparagi obieram i kroję na kawałki. Główki odkładam osobno
wesoła kuchniaząbek jajko -1 szt mąka -2 łyżki ziemniaki -1 kg cebula -1 szt sól i pieprz SOS: mięso gulaszowe -0,5 kg papryka żółta -1 szt papryka czerwona -1 szt koncentrat pomidorowy -2 łyżki suszone zioła takie jak lubczyk,tymianek. cebula czosnkowa -1 szt sól i pieprz tłuszcz do smażenia mąka PRZYGOTOWANIE: NADZIENIE: Paprykę umyć,osączyć,wydrążyć gniazda nasienne(...)mięsa dodać odrobinę wody i cebulę z ziołami. Przykryć patelnię i dusić z 40 minut. Następnie do mięsa dodać paprykę,koncentrat pomidorowy,sól i pieprz,dusić do miękkości. Sos zagęścić mąką. Następnie gdy sos nam się dusi przygotowujemy ciasto ziemniaczane. Ciasto Ziemniaki i cebulę obrać, opłukać,zetrzeć na tarce o małych otworach. Ząbek czosnku obrać przecisnąć do ciasta
Kuchnia Danusiryżem, szpinakiem i serem feta podane z placuszkami z cukinii i dipem czosnkowym klik Poniżej przepis na łososia. Inspiracją był przepis Gordona Ramsaya, po którego przepisy chętnie i często sięgam. Składniki: Filet z łososia Świerzy tymianek Świerza mięta Świerza pietruszka Liść laurowy Cytryna Sól i pieprz SOS: 3 żółtka Grajpfrut płaska łyżeczka kolendry 100 ml oliwy z oliwek kilka
Magiczna kuchnia Dariismażyć, piec, dusić? Nie, biorąc pod uwagę, że do polędwiczek zaplanowałem podać pieczone ziemniaki hasselback oraz dip z mocno czosnkowego zielonego ogórka, dlatego idealnie pasującą techniką obróbki będzie grillowanie. Zazwyczaj polędwiczki obsmażam i duszę w białym winie tworząc różne sosy serowe, śmietanowe, koperkowe, grzybowe lub pieprzowe, ale dzisiaj trochę brakuję mi czasu. Wszystko możemy przygotować wcześniej, mięso marynujemy w przyprawach
lysygotuje.plgramów boczku wędzonego, 200 gramów kimchi (gotową w słoiczkach można kupić na działach z azjatycką żywnością) 1 cebula, 2 ząbki czosnku, około 2 cm kawałek świeżego imbiru, olej, ewentualnie sos sojowy. Składniki na 2 porcje. Jak zrobić makaron ryżowy z z kimchi, boczkiem i grzybami mun? Grzyby zalej wrzątkiem, pozostaw na godzinę, następnie pokrój w paseczki. Makaron ugotuj według przepisu(...)oleju, wrzuć boczek pokrojony w kostkę, przesmaż, dodaj cebulę pokrojoną w kostkę, odsączone grzyby oraz pastę imbirowo-czosnkową, smaż jeszcze chwilę. Dodaj kimchi, mieszając, smaż przez 3 minuty, dodaj makaron i nadal mieszając smaż kolejną minutę. Na koniec, jeśli trzeba, dopraw sosem sojowym. Podawaj od razu. Wypróbuj też nasz przepis na makaron ryżowy z mięsem mielonym: Makaron ryżowy z mięsem
Kulinarna Polskajest lekki i wiosenny w smaku i jednocześnie tak charakterny plasując się gdzieś między świeżością szczypiorku i klasycznym, nieco łagodniejszym, czosnkowym szczypnięciem. Jest przepyszny na surowo! Można dodawać go do surówek i sałatek, zajadać na kanapkach, dodawać do zup, sosów, past kanapkowych, czy przyrządzić z nim wiosenną jajecznicę lub omleta albo upiec z nim przepyszny Irlandzki Chleb, o którym niedawno
Kuchnia w Słońcu Skąpanałyżki oleju w których były suszone pomidory + 2 łyżeczki pestek dyni + sól do smaku. Wszystkie składniki sosu dokładnie mieszamy i polewamy naszą sałatę. CUKINIĘ W SAŁACIE wkładamy na 15 min do lodówki. Podajemy z pieczywem czosnkowym:) Smacznego
Zdrowo i kolorowoMieszankę suszymy w piekarniku, w temperaturze 100⁰C. Sól powinna stać się sypka i błyszcząca, nie może być lepka. • SÓL CZOSNKOWA – do grzanek, masła, pieczywa. Do ryb i owoców morza. Do gotowanej kukurydzy. Pasuje tez do twarogu, duszonych grzybów, sosów i dań z fasoli. Sól łączymy z drobno posiekanym czosnkiem w moździerzu lub blenderze. Mieszankę suszymy w piekarniku, w temperaturze
Karo in the Kitchenkurczaka. Cukinię pokroiłam w plasterki, wymoczyłam w masie jajecznej, obtoczyłam w panierce i wrzucałam na dobrze rozgrzaną patelnie z olejem czosnkowym (własnej roboty). Nie smażyłam długo, bo cukinii wystarczy, że zmięknie a panierka się zarumieni. Podałam ją z jogurtowym sosem koperkowym. Zniknęła szybciej niż się robiła
Z butelką mleczka w tlelubicie kebaby, to na pewno posmakuje Wam także to danie;) Jest o wiele zdrowsze i mniej kaloryczne, bez gęstego, tłustego sosu. Do tego idealne na jeden kęs. Świetnie sprawdzi się podczas spotkania ze znajomymi. Ja podałam je z dipem czosnkowym Prymat. Tortille: 350g mąki pszennej, łyżeczka czosnku granulowanego, ok. 1 szklanki przegotowanej zimnej wody. Mąkę przesiać, dodać czosnek, stale zagniatając
Z miłości do słodkościpiórka. Koperek drobno siekamy. Wszystko razem wrzucamy do miski, dodajemy kukurydzę i mieszamy. Z majonezu, jogurtu i musztardy przygotowujemy sos i zalewamy składniki. Mieszamy dokładnie i chłodzimy w lodówce około 1 godzinę. Polecam podawać z grzankami z masłem czosnkowym
Czerwona Porzeczka