sos czosnkowy - 6423 przepisów (strona:330/429)

Sałatka kolacyjna 65

kostkę. Pomidorki przekroić na ćwiartki. Ser także pokroić w kostkę. Sałatkę najlepiej podać z lekkim dressingiem. Ja np. użyłam gotowego sosu francuskiego. Dodałam także kiełki i nieco prażonych pestek słonecznika. Natomiast co do pieczywa to polecam bagietkę czosnkową, ale w sumie każde będzie dobre. Najlepiej przed podaniem lekko podpiec w piecu. Autor przepisu: Karolina Sapłowska Artykuł Sałatka kolacyjna pochodzi

Wasze Przepisy
Grillowana wątróbka z indyka na cukinii z młodymi ziemniakami i czosnkiem 169

cebulą, a ja polecam spróbować ją z cukinią. Smakuje wyśmienicie. Ziemniaki pod chrupiącą skórką są delikatne z czosnkową nutą.    Składniki:  6 młodych bardzo małych ziemniaków,  4 wątróbki z indyka,  250 ml mleka,  2 łyżki sosu ciemnego sojowego,  4 łyżki musztardy starofrancuska,  1 łyżeczka miodu,  7 ząbków czosnku,  szczypta ostrej

Moniki Smakołyki
Sałatka z krewetkami i pomarańczą 179

czasu do czasu mieszając. Po tym czasie krewetki za pomocą łyżki cedzakowej przełożyłem na sałatę z pomarańczami. Całość przygotowałem przygotowanym wcześniej sosem, posypałem orzechami brazylijskimi oraz udekorowałem na wierzchu startą skórką z pomarańczy. Doskonała z grzankami z masłem czosnkowym

Wyprawy kulinarne
Sałatka z kurczakiem i szpinakiem 200

dokładnie mieszamy. Następnie do szpinaku dodajemy pozostałe pokrojone warzywa oraz pokrojoną w kostkę pierś kurczaka. Całość polewamy sosem i dokładnie mieszamy. Doprawiamy do smaku.  Sałatkę podajemy najlepiej ze świeżym i chrupiącym pieczywem (ja polecam czosnkowe

Emcia Pichci
Brak tytułu 208

zbyt rz adka - dodać więcej bułki tartej . Formować okragłe kotleciki, obtoczyć w pozostałej bułce i sma zyć na z łoto. Na sos: 3/4 szkl. śmietany 18% ser gorgonzoli - opakowanie szczypiorek 1 łyżka majonezu - ja użył a m Majonez czosnkowy Kętrzyński    Śmietanę podgrzać na patelni, dodać pokruszony ser - roztapia ć . Do masy serowej wsypać posiekany szczypior i dodać majonez

kolorowotorcikowo
POMIDOROWA Z MIĘSEM MIELONYM I SEREM A'LA SPAGHETTI 130

łyżki śmietana 18% do zup i sosów  1/4 szkl.  mięso mielone wieprzowe z szynki 300 g.  pomidory z puszki krojone Łowicz 1 puszka  koncentrat pomidorowy Łowicz 2 łyżki  sól, pieprz do smaku woda 1/2 szkl.  olej 2 łyżki  papryka słodka mielona 2 łyżki sól czosnkowa 1/2 łyżeczki  pieprz ziołowy 1/2 łyżeczki(...)pietruszki. Gdy odstawimy zupę z gazu wlewamy śmietanę.  Mięso mielone doprawiamy solą czosnkową, pieprzem, papryką i ziołami prowansalskimi. Dokładnie mieszamy. Na patelni rozgrzewamy olej. Wrzucamy mięso i smażymy na rumiano. Dolewamy wodę, zmiksowane blenderem pomidory z puszki Łowicz i koncentrat pomidorowy Łowicz. Gotujemy, aż sos lekko odparuje i zgęstnieje. Doprawiamy solą i pieprzem.  Zupę podajemy z makaronem

Kuchnia Paulettes
Boczniaki po kaszubsku (wegańskie, keto) 137

Boczniaki a’la śledzie po kaszubsku, czyli w słodko-kwaśnym sosie pomidorowym. Śledzie po kaszubsku to jedna z potraw kuchni polskiej , a dokładniej kuchni kaszubskiej. Idealne danie na Wege Święta , boczniaki naprawdę fantastycznie przypominają w strukturze śledzie, z kolei dodatek nori wzbogaca danie o rybny posmak. Ponadto boczniaki po kaszubsku rewelacyjnie nadadzą się jako przystawka oraz(...)imprezy Przepis na boczniaki po kaszubsku Składniki 4 łyżki oleju (40 g) świetnie sprawdzi się olej czosnkowy duża cebula (100 g) opakowanie boczniaków (200 g) 2 ziela angielskie 2 liście laurowe arkusz nori 2/3 szklanki wody (165 ml) 2 łyżki sosu sojowego (20 g) 2 łyżki octu jabłkowego (12 g) łyżeczka papryki wędzonej łyżeczka papryki ostrej 2 łyżeczki cukru

WegePrzepis
Kotlety z fasoli i cukinii z czosnkowym dipem 164

Jeżeli nie macie pomysłu na obiad, to ja Wam podpowiem :) Zamiast tradycyjnych mielonych może spróbujcie mojej wersji? Fasoli nie powinno brakować w naszym jadłospisie, nie będę

Kraina Miodem Płynąca
Śniadanie mistrzów - Breakfast of the champions 193

pomidorków koktajlowych 8 rzodkiewek 4 mini korniszony z zalewy octowej 1/2 łyżki oliwy (może być smakowa np. czosnkowa lub chili) krem: 1 miękkie awokado 2 łyżki oliwy 1 łyżka zalewy octowej z korniszonów 1 łyżka soku z cytryny 1 łyżka jasnego sosu sojowego (najlepiej o niskiej zawartości soli) sól i pieprz Wykonanie: Szynkę pokroić w paseczki. Pomidorki przekroić na pół(...)średnie kawałki krem: połączyć płynne składniki (oliwę, zalewę octową, sok cytrynowy i sos sojowy ) i doprawić do smaku 1/3 łyżeczki pieprzu i sola do smaku (uważać z solą gdy sos sojowy jest słony). Ten winegret najlepiej zrobić wieczorem dnia poprzedniego, smaki są wtedy perfekcyjnie połączone. Awokado wydrążyć i utrzeć łyżką a następnie utrzeć z winegretem. Powinno mieć konsystencję pół-gęstej

Sztuka gotowania w/g Samiry
Pomysł na kolację… KREWETKI 185

superłatwy Składniki: Opakowanie mrożonych krewetek królewskich 1-2 łyżki masła klarowanego SOS: Mały kubeczek jogurtu typu greckiego (ja używam Zott) 2 – 3 ząbki czosnku Mały pęczek koperku (na oko 2 – 3 łyżki posiekanego) Sól do smaku wg uznania GRZANKI: 3 kromki chleba bezglutenowego tostowego 1 łyżeczka pasty czosnkowej (czosnek zmiksowany z odrobiną octu i soli – swoją drogą pyszna sprawa(...)zmiksowałam wraz z czosnkiem, koperkiem i solą. Miękkie masło wymieszałam z pastą czosnkową, posmarowałam chleb i lekko oprószyłam suszonym tymiankiem. Zapiekłam w piekarniku na chrupiące grzanki (funkcja grill, 170 stopni). Na patelni rozpuściłam masło klarowane i przesmażyłam wstępnie obgotowane krewetki na złoto. Zdjęłam z ognia, serwowałam z sosem czosnkowo-koperkowym i bezglutenowymi grzankami

Kate's Kitchen
Czerwcowa sałatka ze szparagami i truskawkowym vinegret 103

truskawki i kawałeczki kruszonej fety, której wyrazisty smak podkręca smaki. Całość ułożona na gniazdku ze świeżych sałat, połączona truskawkowym sosem vinegret jest idealną opcją na letni lunch, obiad, czy kolację. Szybka, łatwa, świeża i przepyszna! Można zajadać samą, z czosnkowymi grzankami lub podać do grilla. Dopóki są jeszcze szparagi, a truskawki mają swój najlepszy czas warto zatopić się(...)porwaną na mniejsze kawałki sałatę, pokrojone na ćwiartki truskawki i ciepłe szparagi z czosnkiem. 4. Posyp całość pokruszoną fetą i płatkami piwonii, jeśli używasz. 5. Podawaj z truskawkowym sosem vinegret. Truskawkowy vinegret: 1. Wszystkie składniki zblenduj na gładki sos i dopraw do smaku solą i pieprzem. Smacznego! Asparagus salad and strawberry vinaigrette Ingredients: 1/2 bunch of green asparagus

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Sos cygański do potraw z grilla 299

przepis na smaczną karkówkę z grilla, ale jak powszechnie wiadomo, bez dodatku pysznych i aromatycznych sosów, grillowane mięso nie smakuje tak dobrze ;)  U mnie w ruch zazwyczaj szły podstawowe czyli ketchup i musztarda, ale od dobrych kilku lat staram się też przygotować czosnkowy lub tzatziki. Jeden i drugi na bazie jogurtu, więc nie za ciężkie i w smaku doskonałe

Kuchnia w czekoladzie
Sałatka z bazylią i jeżynami 80

dodaj po trochę listków bazylii zielonej i fioletowej, posyp jeżynami. Na wierzchu ułóż pokrojony na trójkąciki zapieczony ser. Składniki na sos winegret wymieszaj ze sobą i polej po sałacie. Dodatkowo możesz podać do sałatki podpieczone bagietki z masłem czosnkowym

Delicious Place
Dip jogurtowo-migdałowy 134

Dip jogurtowo-migdałowy to propozycja zastąpienia tradycyjnego dipu czosnkowego aromatycznym smakiem migdałów. Dip jogurtowo-migdałowy będzie pasował do dań podawanych na ciepło jak i na zimno

Magiczny Garnek
Dietetyczna ratatuja, RATATOUILLE 126

ryżem Składniki: ½ kg młodej cukinii ½ kg pomidorów 3 kolorowe papryki 2 bakłażany 1 łyżka posiekanych ziół pieprz do smaku sól czosnkowa do smaku Wykonanie: Warzywa umyć, oczyścić, pokroić, przyprawić do smaku, zalać odrobiną wody i udusić we własnym sosie na wolnym ogniu pod przykryciem

Tradycyjna Kuchnia
Sałatka z serem camembert 180

złoto. Zajmuje to około 2 minut. Zdejmujemy z patelni na papier aby odsączyć tłuszcz. Jeszcze ciepły ser wrzucamy do miski. Sos przygotowujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Dodajemy do sałatki, całość mieszamy i podajemy. Możemy podać z pieczywem czosnkowym lub z bruschettą. Do tego dobre wino i kolacja gotowa. Smacznego! Oryginalny przepis tutaj

http://szpilkinamiotle.blogspot.com/
Moussaka bez mięsa 216

sosu pomidorowego i układam plastry cukinii, na które wykładam drugą połowę sosu pomidorowego. Na wierzchu układam pozostałego bakłażana. Całość zalewam sosem beszamelowym. Zapiekam około 40 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Jako dodatek tym razem podałam grzanki czosnkowe. Smacznego

Magiczna kuchnia Darii

Proponowane wyszukiwania