Pomysły na moje dania często od kilku lub jednego składnika do głowy mi wpadają, i tak właśnie nowe przepisy powstają. Tym razem grzyby shimeji pięknie się do mnie uśmiechały, że na szczycie risotto wylądowały. Kiedy je kupowałam, to kasjerka ze zdziwieniem na nie spoglądała i się zapytała, co z tym się robi , z czym można przygotować i czy będą smakować. Trzeba je spróbować, a kto lubi grzyby nie będzie żałować. Można je na różne sposoby podawać, gotować, czy podsmażać, do zup, sosów dodawać, cz... czytaj dalej...
Kuchnia to moje miejsce gdzie smaków poszukuję, łączę produkty, z nich dania przygotowuję. Przepisy na kartkach papieru zapisuję, a dania fotografuję. Jestem kulinarną amatorką, ale smakową „doktorką”. Badam smakiem wszystkie składniki i nie chwaląc się naprawdę powstają z nich smakołyki.