sos chili - 2500 przepisów (strona:90/167)

Szakszuka - jajka w pomidorach 173

czosnku 1 chili jajka (np. 5 szt.) 1/2 łyżeczki słodkiej wędzonej papryki 1 łyżka oliwy sól, pieprz Na patelni rozgrzać oliwę i zeszklić na niej pokrojoną w kostkę cebulę, dorzucić pokrojoną w kostkę paprykę, czosnek i drobno posiekaną papryczkę chili. Wszystko podsmażyć. Sparzone i obrane ze skórki pomidory pokroić w kostkę i wrzucić na patelnię. Gotować, aż sos się zredukuje

Dobra karma
Pomidorowa zupa z pstrągiem i krewetkami 111

rybnego 3 łyżki makaronu drobnego: gwiazdki, kuleczki 300 gram filetu z pstrąga łososiowego 6-8 krewetek tygrysich przyprawy: szczypta imbiru, chili, papryki wędzonej, bazylii pół łyżeczki soli i szczypta pieprzu 1 łyżka oleju rzepakowego do smażenia 1 łyżka sosu rybnego 1 łyżka syropu klonowego, miodu lub cukru natka pietruszki i szczypiorek W dużym garnku rozgrzewamy olej i smażymy

Mango Papaja
Kurczak w liściach pora lub pandanu 160

minut, aż nabiorą ciemnozielonego koloru. Trójkąty podajemy z pikantnym sosem sriracha albo sosem śliwkowym Składniki wg mojej modyfikacji - zmienione składniki wyróżniłam boldem 400 g piersi z kurczaka 20 liści pora - głównie zielona część 4 ząbki czosnku 50-70 ml mleczka kokosowego 2 łyżki stołowe słonego sosu sojowego 2 łyżeczki stołowe brązowego cukru 2 łyżki stołowe oleju rzepakowego (lub innego(...)sposób wykonujemy wszystkie trójkąty. Gotowe trójkąty parujemy przez około 15-20 minut lub grillujemy *** Trójkąty podajemy z pikantnym sosem sriracha albo sosem śliwkowym *** Uwaga - przed grillowaniem każdy trójkąt posmarować olejem Kurczak w  liściach...  pora podany z dipem z papryczek chili - na podstawie przepisu z poniższej książki

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Maccheroni z warzywami 85

zielona papryka 3 cebule 3 łyżki oliwy 100 ml wytrawnego białego wina puszka pomidorów (400 g) 1 łyżeczka tymianku 1 łyżeczka rozmarynu 1 łyżeczka estragonu 1 świeży czerwony strąk chili sól, pieprz   Przygotowanie Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Makaron gotujemy wg przepisu zawartego na opakowaniu. Odsączamy. Marchewki i kalarepę obieramy, kroimy w słupki. Strąki fasolki po umyciu(...)winem i dusimy pod przykryciem na małym ogniu 15 minut. Dodajemy pomidory razem z zalewą, zioła, sól i pieprz. Strąki chili kroimy wzdłuż, usuwamy nasiona, kroimy w paseczki. Całość dusimy pod przykryciem jeszcze 30 minut. Makaron dodajemy do sosu, mieszamy do momentu, kiedy makaron pokryje się sosem. Podajemy od razu po przygotowaniu

R'n'G Kitchen
Wołowina z imbirem, cukinią i pomidorami 119

Dzisiaj jedno z dań, które powstają na szybko w głowie i tak samo szybko są robione w kuchni. Szybkość to podstawa w czasie smażenia na woku

slodkokwasnapl
SURÓWKA COLESLAW 412

Marchewkę.   Kalarepkę.    Czerwoną paprykę.    Rzodkiewki.    Fenkuł.    Dymkę i papryczkę chili.  Wszystko wymieszałam. Skropiłam sokiem z cytryny.  Do miseczki przełożyłam jogurt, majonez,musztardę i przyprawy.    Wymieszałam i polałam sosem sałatkę.   Na wierzch starłam sporo parmezanu.  Smacznego

potrawyregionalne
Ośmiornica w oliwie z wolnowara 183

Dzisiaj stwór którego złapaliśmy w Wiśle. W zasadzie nie w Wiśle, ale kawałek od Wisły. W sumie nawet spory. I złapaliśmy go w mocny uścisk wyjmując

slodkokwasnapl
Pieczone ćwiartki z kurczaka na ostro w otoczeniu ziemniaczków z kolendrowym twarogiem 180

Dla mnie idealne połączenie delikatności kurczaka z chili i pieprzem. Dodatkowo podany ze specjalnie przygotowanymi pieczonymi ziemniaczkami to już poezja. Koniecznie wypróbujcie ten przepis. Jest rewelacyjny

Smaki Ewy
Makaron z owocami morza 114

Dorzucamy groszek i wlewamy śmietanę, by zrobił się delikatny, kremowy sos. Chwilę dusimy. Makaron wykładamy na talerz, na makaron gotowy sos z owocami morza. Dekorujemy świeżą bazylią. Podobne przepisy Zupa pomidorowa z prawdziwych pomidorów pomidorowa fasolka z bankietówkami Chili con carne Tarta z wędzonym łososiem i cukinią .yuzo_related_post img{width:180px !important; height:170px !important;} .yuzo_related_post

Pociąg Do Kuchni
Boczniaki z imbirem i tajska bazylia 190

Dzisiaj danie, które może być przystawką, daniem głównym, albo dodatkiem do mięsa, ryby czy kurczaka (pamiętajcie – kurczak to nie mięso;). Naszym zdaniem połączenie smaków jest

slodkokwasnapl
Quinoa na zielono z kwaśnym mango i awokado pod łososia 180

vegeta do smaku extra: 8-10 płaskich kawałków łososia oliwa do smażenia sól do smaku Wykonanie: Ugotować quinoę Szpinak,dymkę,chili i kolendrę drobno pokroić i zblendować na papkę. Na końcu dorzucić miętę i zmiksować. Wymieszać zimny zielony sos z ugotowaną quinoą. Sałatkę skropić sokiem z 1 limonki i wymieszać. Skropić też 2 łyżkami oliwy i ponownie wymieszać. Awokado przekroić

Sztuka gotowania w/g Samiry
Obiad w 20 minut. Grillowany stek wołowy z blanszowanymi warzywami i chipsami z pokrzywy 205

minut Porcje:  2 Składniki: 2 steki z rostbefu (dojrzewające), 1 łyżeczka uprażonego sezamu (białego i/lub czarnego). Marynata: 150 ml sosu Teriyaki, 2 łyżki miodu, 2 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę, 1 łyżka startego imbiru, 1 łyżka posiekanej chili, 1/2 łyżeczki oleju sezamowego, pieprz do smaku. Mus z awokado: 1/2 awokado, 4 świeże listki czosnku niedźwiedziego, szczypta brązowego cukru

SzczyptaSmaQ
Nadziewane babeczki 142

grubych oczkach) 1 puszka kukurydzy 1/2 czerwonej papryki majonez jogurt naturalny S&P Wszystkie składniki drobno kroimy i mieszamy z sosem jogurtowo-majonezowym. Sałatka warzywna: 1 cukinia 1 papryka czerwona ok. 20szt pieczarek 1ząbek czosnku 1 cebula chili S&P Wszystko drobno kroimy i podsmażamy na oliwie. Smacznego

http://szpilkinamiotle.blogspot.com/
łopatka gotowana w sosie śmietankowym... 147

pomidorowej z łopatki ugotowanej usunąć kość, mięso posypać mąką, papryczką chili zmieloną i na gorącym oleju podsmażyć z każdej strony wlać wywar, dodać ziele i liść i gotować na mniejszym ogniu z 10 minut do smaku doprawić maggi, śmietanę 18% wymieszać z mąką, ciut wodą i mieszając zagęścić sos - wsypać natkę pietruszki groszem z marchewką ugotować do miękkości, nadmiar wody

W Mojej Kuchni Lubię
Sos kubański 284

angielskiego i pieprzu, 2 ząbki czosnku, łyżeczka mielonych goździków /proponujemy znacznie mniej dać/, łyżeczka cynamonu,gorczycy, chili,pieprzu cayenne 1 czerwona papryka Wykonanie;Pomidory sparzmy wrzątkiem, obieramy, kroimy na kosteczki i gotujemy.Dodajemy drobno posiekaną cebulę i czosnek. Dusimy około 1.5 godziny. Gdy sos gęstnieje dodajemy ocet i przyprawy. Jeszcze przez kilka minut gotujemy. Przelewamy do słoików i pasteryzujemy 30 minut

Anioły w kuchni

Proponowane wyszukiwania