sos chili - 2500 przepisów (strona:88/167)

Pikantne pappardelle z papryką i cukinią 179

nieduże lub 1 większa cebula czerwona 1 łyżeczka świeżych listów tymianku 1 łyżeczka chili w płatkach (może tez być świeża papryczka) parmezan do podania   Przygotowanie: Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie zgodnie z przepisem na opakowaniu. W czasie, kiedy makaron się gotuje robimy sos. Na oliwę wrzucamy pokrojoną w półplasterki cebulę, kiedy się zeszkli dodajemy pokrojone w kostki

Kulinarne Inspiracje
Domowy Grander jak z KFC 1002

szklanki mąki na panierkę ciasto: jajko 1/2 szklanki mąki odrobina mleka szczypta soli pieprz odrobina chili  sałata lodowa (lub inna) ok. 2 pomidory kilka plasterków sera Cheddar  2 łyżki majonezu 2 łyżki gęstej śmietany 12% lub 18% sos barbecue   Domow y Grander jak z KFC - Sposób przygotowania: Bułeczki: Drożdże rozpuszczamy w wodzie z dodatkiem 2 łyżek(...)pozostawić na kilka godzin lub nawet całą noc). Przygotowujemy ciasto: Do wysokiego naczynia wsypujemy mąkę, dodajemy odrobinę mleka, wbijamy jajko i doprawiamy niewielka ilością chili, soli i pieprzu. Całość mieszamy za pomocą miksera przez dłuższą chwilę, tak aby ciasto zdążyło się napowietrzyć. Powinno mieć konsystencje gęstej śmietany. Wyjmujemy kurczaka

Słodka Strona
Sakiewki z papieru ryżowego z nadzieniem mięsno - warzywnym 387

Zawsze czekam na tygodnie tematyczne w moim ulubionym Lidlu :) Można dostać wiele produktów, których na co dzień nie ma w ofercie. Można też spotkać produkty w

Parowar Faceta
Spaghetti z tuńczykiem i suszonymi pomidorami 338

szczypta chili sól, pieprz 500g makaronu spaghetti  Oliwę rozgrzewamy na patelni z dodatkiem chili. Pomidorki tniemy w paski, oliwki w plasterki, wrzucamy na patelnię i smażymy na wolnym ogniu przez 2 minuty. Dodajemy odsączonego tuńczyka, łączymy z resztą składników i chwilę smażymy. Wlewamy passatę, wyciśnięte ząbki czosnku i doprawiamy solą i pieprzem. Na wolnym ogniu gotujemy sos przez

Gotowanie i blogowanie
Sałatka z tuńczyka i ryżu 376

puszka tuńczyka w sosie własnym 1 torebka ryżu (100 g) 3 jaja na ugotowane twardo 10 małych ogórków konserwowych z chili (lub dwa zwykłe) 1 puszka kukurydzy konserwowej 1 puszka groszku konserwowego szczypiorek 4 łyżki majonezu Ryż gotujemy wg przepisu z opakowania na sypko, studzimy. Tuńczyka odsączamy i rozdrabniamy. Kukurydzę i groszek odsączamy. Jaja ugotowane na twardo obieramy i wraz

peggiwkuchni
Makaron z sosem brokułowym 166

Sposób na wykorzystanie całego brokuła, a nie tylko różyczek. Składniki 250 g makaron Farfale 1 brokuł papryczka chili 1/2szt 3 ząbki czosnku 3 szt anchois 2 łyżki parmezanu startego oliwa … Czytaj dalej Makaron z sosem brokułowym

czarrna od kuchni
Kurczak a'la Saltimbocca, puree z marchewki i tagliatelle z cukinii- czyli gotowanie na parze ze smakiem 180

plastry. Gotujemy na parze około 20 minut. Ugotowaną marchewkę wkładamy do kielicha blendera, dodajemy musztardę, śmietanę, curry, posiekaną papryczkę chili i miksujemy na gładkie puree. Przyprawiamy solą do smaku. TAGLIATELLE Z CUKINII Składniki: 1-2 cukinie Sos: 1 łyżka soku z cytryny 1 łyżka oliwy z oliwek 1 łyżka posiekanych listków bazylii 1/2 ząbka czosnku przeciśniętego przez praskę szczypta soli

Smakowity Blog Kulinarny
MAKARON Z FENKUŁEM CZYLI KOPREM WŁOSKIM 135

sklarowało się. Wyjęłam z garnka i zajęłam się pozostałymi składnikami. Pokroiłam w kostkę cebulę i podsmażyłam ją z papryczką chili. Dodałam kapary. Czarne oliwki. Suszone pomidory. Dodałam czosnek i przyprawy. Włożyłam wcześniej usmażony fenkuł i wlałam sos pomidorowy. Wymieszałam i poddusiłam sos. Ugotowałam makaron. Zalałam sosem i posypałam parmezanem. Można posypać startą fetą w zależności od gustu. Smacznego

potrawyregionalne
Spaghetti alla puttanesca 189

dente. Odcedzić. W rondlu rozgrzać oliwę, dodać drobno pokrojoną cebulę i wyciśnięty przez praskęczosnek, smażyć aż cebula zmięknie. Dodać płatki chili, anchovy, kapary i pomidory. Dusić na małym ogniu przez 10-15 minut, lub do czasu aż sos zgęstnieje. Dodać oliwki poprzekrawane na pół i posiekaną pietruszkę. Wszystko dokładnie wymieszać. Połączyć z makaronem, wymieszać i natychmiast podawać. Smacznego

Codzienne Gotowanie
Piekielna soczewica na śniadanie 156

najsmaczniejsze. Trzeba tylko chwilę poczekać, aż woda z pomidorów nieco odparuje, choć może warto odrobinę jej zostawić – powstanie wówczas aromatyczny sos do maczania chleba. Składniki: 2/3 szklanki czerwonej/zielonej/czarnej soczewicy 3 średnie pomidory 3 ząbki czosnku 1 papryczka chili 1 łyżka oliwy odrobina soli do smaku mały pęczek natki pietruszki Soczewicę ugotuj według instrukcji na opakowaniu. Pomidory sparz wrzątkiem, zdejmij

Roślinna - blog wegański
Zupa krewetkowa 190

imbiru. Składniki 400 g krewetek tygrysich 2 pomidory 3 dymki trawa cytrynowa (1 gałązka) 3 cm świeżego imbiru mała papryczka chili 400 ml mleka kokosowego 1 L bulionu krewetkowego 4 łyżki soku z tajskiej limonki 2 łyżki sosu słodko kwaśnego 2 łyżki sosu rybnego łyżka zielonego curry 2 łyżki oleju sezamowego 1/2 szkl ryżu jaśminowego pęczek szczypiorku Przygotowanie   Normal

R'n'G Kitchen
Smażony kurczak z mango 109

przygotowania: 30 minut  Proporcje dla 3-4 osób Składniki: 500 g piersi  z kurczaka 1 cebula 1 mała papryczka chili ok. 2 cm świeżego imbiru 1 mango 1 łyżeczka czerwonej papryki 250 g pieczarek 2 łyżki sosu Teriyaki sól morska olej do smażenia Wykonanie: Pierś myjemy w zimnej wodzie, osuszamy i kroimy w paski. Solimy i pieprzymy

Kulinarne przygody Gatity
Barracuda w Gdyni 105

majerankiem i grzybowa (Borowikowa z łazankami) Medaliony z polędwiczki wieprzowej z puree ziemniaczanym, szparagami, kawałkami ciasta francuskiego oraz maślaną gruszką z chili Pierś z kurczaka w świeżych ziołach ,z borowikowym risotto, sezamie z grilla ,z pieczonymi warzywami oraz sosem maślanym z suszonymi pomidorami. Na deser obłędny sernik ( strzał w  10! Idealny, puszysty- genialny) i szarlotka ( bardzo smaczna, domowa

Wielki apetyt
Spaghetti à la bolognese. 142

puszki wraz z sokiem, świeże pomidory. Przykręcamy ogień i bez przykrywki dusimy do uzyskania pożądanej konsystencji. Doprawiamy solą pieprzem, chili oraz cukrem.  Makron gotujemy w 2,5 litrach osolonej według czasu podanego na opakowaniu, odcedzamy, polewamy sosem, posypujemy parmezanem i natką pietruszki. Smacznego

Symfonia smakowa
Makaron razowy z ciecierzycą 241

kosteczkę. Wrzucić na oliwę i smażyć aż warzywa zmiękną. Następnie dodać do nich przeciśnięty przez praskę czosnek i posiekaną drobno papryczkę chili. Następnie dodać na patelnię ciecierzycę i pomidory z puszki. Wszystko dusić około 10-15 minut aż sos się zredukuje. Doprawić majerankiem, tymiankiem, solą i pieprzem. Dodać na patelnię makaron, wymieszać i podawać

Anielska Kuchnia Ani