się skrobie). Twarożek rozgnieść widelcem z jogurtem, stewią / cukrem i ekstraktem z wanilii / cukrem z wanilią. Makaron ułożyć na talerzu, polać twarożkiem i przyozdobić truskawkami. Ja dodatkowo polałam wszystko sokiem, które owoce puściły przy rozmrażaniu. Smacznego! :) Wszystko to można jeszcze przez chwilę podgrzać w mikrofali, aby twarożek i truskawki były w takiej samej temp. jak makaron. Przepis dodaję do akcji
chili & sugarłyżki fruktozy / 4 łyżki cukru ~pół łyżeczki proszku do pieczenia ~800g (dwa duże opakowania) jogurtu naturalnego ~400g truskawek (można użyć mrożonych, ale należy je wcześniej rozmrozić i odsączyć z soku) ~1/2 szklanki fruktozy / 1 szklanka cukru ~4 łyżki żelatyny + 3/4 szklanki wrzącej wody ~galaretka truskawkowa na 0,5l wody, szybko tężejąca KLIK ~0,5l wody ~400g świeżych truskawek 400g truskawek
chili & sugarjeśli robicie to po raz pierwszy polecam Wam tę instrukcję , sama z niej korzystałam :)), następnie odsączyć je i pokroić na kawałki. Pieczarki poddusić na patelni do momentu aż puszczą sok i zrobią się miękkie (można posypać je solą do smaku). Wymieszać wszystkie składniki i podawać. Smacznego
chili & sugarNiedawno nawiązałam współpracę ze sklepem internetowym anielskieprzysmaki.pl . Sklep ten oferuje szeroki wachlarz słodkich przetworów - miodów, dżemów / musów / konfitur, syropów, soków... Do testowania wybrałam: miód z cynamonem ; miód leśny ; syrop klonowy ; syrop pigwowy . Każdy z produktów był zapakowany oddzielnie i dokładnie - dotarły do mnie bez szwanku i bardzo szybko. Nie mogę się doczekać, kiedy ich wypróbuję! Na pewno podzielę się
chili & sugarśrodka i delikatnie przycisnąć. ~łyżka cukru trzcinowego Cukrem posypać brzegi ciasta. Włożyć je do piekarnika nagrzanego uprzednio do 180*C i piec ok. 50min-1h. Jeśli morele puszczą dużo soku można potem na 5 minut włączyć grzanie tylko od dołu. Wyjąć tartę z piekarnika i delikatnie przełożyć na kratkę, aby spód mógł odparować. Smacznego! Wartość odżywcza porcji (1/8 ciasta): Przepis
chili & sugarbardzo, że chyba przesadziłam z ich ilością w tym cieście...w efekcie na jego dnie powstał lekki zakalec, bo jabłek było dużo za dużo i puściły dużo za dużo soku...Aleee - ja lubię zakalce! A szczególnie jabłkowo-cynamonowe ♥ Jednak nie polecam Wam pójścia w moje ślady, lepiej trzymajcie się przepisu ;) CIASTO Z JABŁKAMI źródło przepisu: Moje Wypieki // blacha 20x25cm ~szklanka
chili & sugarnajlepiej szarej renety ~1-2 łyżki cynamonu ~jeśli chcecie słodsze nadzienie dodajcie ok. 1/2 szkl. rodzynek lub 3 łyżki miodu Jabłka obrać, pokroić i poddusić w garnku, żeby puściły sok. Wyłożyć na upieczony spód. Na jabłka zetrzeć pozostałą 1/3 część ciasta i piec w 190* do zarumienienia wierzchu. Smacznego! :) Przepis dodaję do akcji
chili & sugarsłodko, naleśników, placków, gofrów itp. itd.... :) KREM KAKAOWY Z AWOKADO przepis autorski // 1 mały słoiczek (ok. 300g) ~duże dojrzałe awokado (po obraniu 210g) ~20g naturalnego kakao ~łyżka soku z cytryny ~1/4 szklanki fruktozy (lub 1/2 szklanki cukru) ~1/2 łyżeczki mielonej wanilii Awokado obieramy i miksujemy na gładką masę bez grudek. Dodajemy pozostałe składniki i mieszamy za pomocą łyżki. Przekładamy
chili & sugarWtedy pomyślałam, że można zrobić z nich nalewkę i tak też uczyniłam :) Tym samym powstała moja pierwsza nalewka :) Jeśli nie będziecie wiedzieć co zrobić z przecierem pozostałym po produkcji soku możecie wykorzystać wcześniej opisane przeze mnie opcję, lub przygotować także tę nalewkę. NALEWKA MALINOWA (Z PRZECIERU POZOSTAŁEGO PO PRODUKCJI SYROPU) przepis autorski // ok. 1,2l nalewki ~przecier malinowy pozostały
chili & sugarjajka tradycyjnie się rzucą. Więc może mój przepis komuś się przyda? Więc połączywszy interes prywatny z publicznym wziąłem się do roboty :) 6 jajek 2 łyżki majonezu 1 łyżka soku z cytryny 1 łyżka przecieru pomidorowego 1 łyżka drobno pokrojonego koperku 1 plasterek szynki 1 malutki ząbek czosnku (lub pół większego) czerwony kawior (czarny też może być) 1 łyżka parmezanu
Marder&Marder Manufactureprzeszła solanką. Po dwóch dniach szynkę dobrze wysuszyć, wytrzeć ręcznikiem. Ważne jest żeby naprawdę dokładnie szynkę wytrzeć i wysuszyć żeby nam się potem piekła, a nie gotowała w swoich sokach. Wsadzić do naczynia żaroodpornego i piec godzinę na każdy kilogram szynki w temperaturze 190 stopni. Moja szynka ważyła dokładnie kilogram więc właśnie przez godzinę ją piekłem. Pod koniec pieczenia można
Marder&Marder Manufacturewrzucamy na woka na bardzo rozgrzany olej. Solimy i często mieszając podsmażamy na brązowo. Wtedy dodajemy pokrojona w kostkę cebulę i smażymy 10 minut. Często mieszamy. Następnie dodajemy sok z ananasa i marchewkę pokrojoną w słupki. Znacznie zmniejszamy płomień i dusimy kolejne 10 minut. Po tym czasie dodajemy kawałki ananasa, 10 łyżek sosu sojowego i świeżo zmielony czerwony pieprz
Marder&Marder Manufacturemaśle wysmażamy boczek (lub jeśli jest tłusty to i bez masła wysmażamy), dodajemy cebulę, lekko rumienimy. Dodajemy cykorię, dusimy aż zmięknie. Przekładamy na sitko żeby odsączyć z tłuszczu i soku. Po przestudzeniu układamy na podpieczonym cieście. Robimy polewę mieszając wszystkie jej składniki. Polewamy ułożoną na cieście cykorię z boczkiem i cebulą. Pieczemy 30 minut w 200 stopniach (aż wierzch się
Marder&Marder Manufacturefolię spożywczą i chowamy na 30 minut do lodówki. Fetę miksujemy z jajkiem, doprawiamy pieprzem. Cukinię posypujemy solą i odstawiamy. Przed położeniem na tarcie będziemy musieli odsączyć ją z soku, który się wydzieli. Formę do tarty bardzo dokładnie nacieramy masłem i wylepiamy ciastem, najlepiej tak nawet nieco powyżej formy, żeby założyć ciasto za brzegi. Miejsce przy miejscu nakłuwamy spód widelcem
Marder&Marder Manufacturekażdą brukselką. Wyjmujemy na papierowy ręczniczek żeby odsączyć. Podajemy koniecznie z sosem słodko-kwaśnym lub słodko-pikantnym albo dipem jogurtowym (gęsty jogurt naturalny ucieramy do smaku z utartym imbirem, sokiem z cytryny, wasabi i siekaną kolendrą). Smacznego! --------------------------------------------------------------------- Chcesz dostawać moje przepisy prosto na e-mail? Wpisz swój adres z prawej strony w okienko "Przepisy prosto na twój e-mail
Marder&Marder Manufacture