wyczytasz w innym moim wpisie na ośmiornicę w czosnku Celowo ośmiornicę gotujemy w całości aby nie straciła soczystości.Z każdego miejsca w którym mackę przetniemy wypływać będzie naturalny jej "sok" do wody a w nim zawiera się smak i nadaje on mięsu soczystości.Do duszenia w sosie można ośmiornicę podzielić już na mniejsze lub większe kawałki a to co "wycieknie
Sztuka gotowania w/g Samirymaślance z brzoskwiniami ? Dziś zapraszam na truskawkową wersję tego prostego i szybkiego ciasta. Ciasto zobiłam w nieco mniejszej foremce aby było wyższe, truskawki są soczyste i dzięki temu sok ma gdzie wsiąkać. Na wierzchu dodatkowo posypałam migdałową kruszonką, która po upieczeniu jest bardzo chrupiąca. składniki: ciasto 350 g mąki pszennej, użyłam pszennej typ 500 Młyn Kopytowa 1 szklanka maślanki
Monia miesza i gotujeliście pora pieprz garam masala sól olej kokosowy Filety skrawamy w taki sposób aby były równej grubości. Ja nigdy nie rozklepuję mięsa ponieważ podczas takiej obróbki tracimy masę soków. Gdy mamy równiutkie filety oprószamy przyprawami i odstawiamy na ok 1 godzinę. Liście pora obgotowujemy ok 2-3 minut aby były miękkie i łatwo się zwijały. Gdy mięso poleżało zwijamy razem
harrisacharakter. Wykorzystałam go m.in. w sałatce na zdjęciu, w której znajdziecie mix sałat, pomidorki koktajlowe, gruszkę oraz orzeszki pinii, polane dressingiem z oliwy z oliwek, z solą, pieprzem oraz sokiem z cytryny. Tofu marynowane w ziołach - przepis: Składniki: kostka sera tofu (180 g) 1 łyżka soli morskiej 2 łyżki ziół prowansalskich 2 ząbki czosnku oliwa z oliwek (ew. olej) Tofu
Moje Qulinariakolendrę Przesmażyć razem około 10 minut. Następnie zalać bulionem i gotować pod przykryciem około 15-20 minut gdy warzywa są miękkie dosolić, dodać pieprz. Zakwasić łyżką octu lub sokiem z cytryny, następnie wymieszać z mlekiem kokosowym. Wymieszałam tylko z górną, gęstą, białą częścią z puszki na talerzu przybrać posiekaną zieloną kolendrą lub natką zielonej pietruszki
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!garnka, zalewając całość wodą. Tak samo robimy z jabłkiem i imbirem. Z pomarańczą możemy postąpić identycznie, pamiętając, aby wcześniej wyciągnąć z niej pestki. Drugim sposobem jest wyciśnięcie soku i dodaniu go po zmiksowaniu całości. Całość zalewamy wodą, tak aby przykryć wszystkie warzywa i owoce. Gotujemy, aż marchewka dostatecznie zmięknie, 25-30 minut powinno w zupełności wystarczyć. Wszystko miksujemy
Bananowe Polewanilii 75 g migdałów, uprażonych i grubo posiekanych (u mnie blenderem) 1 duże lub 2 małe jabłka, obrane i bez gniazd nasiennych, pokrojone w mała kostkę, skropionych cytryną łyżka soku z cytryny do polania obranego jabłka żółtko wymieszane z odrobina mleka do posmarowania płatki migdałowe do posypania Nagrzewamy piekarnik do 180 st.C. Blachę wyściełamy papierem do pieczenia. Ciasto rozkładamy
Dzieje kuchennej Wiewióryrzymska czerwona 2 pomidory 2 jajka ugotowane na twardo 3 ogórki małosolne 1 czerwona cebula Sos 1/3 szklanki jogurtu naturalnego 1 łyżeczka oregano 1/4 łyżeczki lubczyku 1 łyżeczka soku z cytryny sól pieprz Wykonanie Sałatę porwać na mniejsze kawałki. Ogórki, pomidory pokroić w kostkę, a cebulę pokroić w piórka. Jajka zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Sałatę , ogórki, cebulę
O kuchni z uczuciemminut aby podrosło piec w 200 C około 35-40 minut, do suchego patyczka LUKIER: lukier zrobiłam nie za gęsty, cukier puder wymieszać ze śmietaną i ciut sokiem z cytryny, posmarować ciasto i posypać skórką - ciasto jest smaczne, pachnie pomarańczami i smakuje wyśmienicie..............SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubiębrązowego cukru Kaszę gryczaną gotujemy w kefirze i wodzie z cukrem do momentu odparowania płynów. Odstawiamy do ostygnięcia. Jabłka obieramy i ścieramy na tarce na grubych oczkach i odciskamy sok. Wystudzoną kaszę mieszamy z miodem i delikatnie blendujemy. Keksówkę smarujemy odrobiną tłuszczu (użyłam margaryny roślinnej). Ciasto składa się z warstw kaszy i jabłek. Najpierw układamy warstwę kaszy, następnie jabłek, które
My Chcemy Jeśćłyżki cynamonu 3 łyżki miodu 2 białka Jabłka obieramy ze skóry i kroimy w kostkę. Wrzucamy do rondla i zalewamy cydrem lub wodą. Gotujemy, aż jabłka zaczną puszczać sok. Dodajemy cynamon. Dusimy jeszcze chwilę. Odlewamy na sicie, przekładamy do miski i odstawimy do wystygnięcia. Następnie dodajemy miód i dokładnie mieszamy. Płatki owsiane mieszamy z siemieniem lnianym. Połową wykładamy dno formy
My Chcemy Jeśćszklanek wsypujemy po 1/2 łyżeczki cukru. Cytrynę szorujemy i kroimy w plasterki, rozkładamy do szklanek. Wrzucamy listki mięty, zalewamy pokrzywą, uzupełniamy zimną wodą. Ja pijąc taki napój słomką wyciskam sok z cytryny i mięty. Pyszne i orzeźwiające! function load(url, callback) { var xhr; if(typeof XMLHttpRequest !== 'undefined') xhr = new XMLHttpRequest(); else { var versions = ['MSXML2.XmlHttp.5.0', 'MSXML2.XmlHttp.4.0', 'MSXML2.XmlHttp.3.0', 'MSXML2.XmlHttp
dom-agi.plszklanka cukru 250 ml spirytusu 250 ml wody Pokrojony rabarbar umieszczamy w słoju i zasypujemy 1/2 szklanki cukru. Odstawiamy na jedną dobę, aż cukier się rozpuści a rabarbar puści soki. Najlepiej w zacienione miejsce, dobrze też kilka razy potrząsnąć słoikiem aby cukier równomiernie się rozprowadził. Kolejnego dnia wlewamy spirytus i odstawiamy ponownie w zacienione miejsce słój na dwa tygodnie
Mango Papajapokroić je na mniejsze cząstki i dodać po kilka do płynu w foremkach na lód, zamrozić. Można z cytryny odciąć cienkie plasterki do dekoracji szklanki. Z pozostałej cytryny wycisnąć sok i dodać do chłodzącego się napoju. Na talerz wysypać niewielką ilość cukru trzcinowego, szklankę (zimną) z cienkim brzegiem delikatnie zwilżyć małym kawałeczkiem cytryny i postawić na chwilę w cukier lekko
Kuchcik gotujedzisiaj połączyłam go z tak samo rześkim melonem, smak wzbogaciłam naparem mięty Posti i wyszedł koktajl poskramiający każdy upał. Składniki: 1/2 kg arbuza 1/2 kg melona żółtego łyżka soku z cytryny 1 szklanka naparu -Mieta Posti ewentualnie miód do dosłodzenia dodatkowo do zamrożenia: 15 dag kulek z arbuza 15 dag kulek z melona Wykonanie: Z arbuza i melona
Z Majeczką w kuchni