sok pomidorowy - 3097 przepisów (strona:92/207)

Zrazy z bakłażana 164

warzywa też doskonale się sprawdzają :)   Składniki 2 duże bakłażany 200 g szynki gotowanej 150 g sera Dziugas pomidorowy sos z bazylią sól pieprz Przygotowanie   Bakłażana umyłem, pokroiłem na plastry o grubości pół centymetra. Posoliłem, a po tym jak puściły sok, osączyłem. Plastry bakłażana usmażyłem na patelni gilowej. Na bakłażanach ułożyłem plastry szynki mniej więcej takiego samego kształtu

R'n'G Kitchen
Nachosy z dipem 4 - warstwowym 317

Kremowa pasta z czerwonej fasoli.Warstwa lekko pikantnej pasty z awokado.Na to salsa pomidorowa z cebulą i jalapeno.Na wierzchu kwaśna śmietana oprószona słodką papryką.A do tego chrupiące nachosy.Pyszna meksykańska przekąska!Idelana na imprezę czy spotkanie ze znajomymi!Składniki:Puszka czerownej fasoli konserwowej;1 miękkie awokado;Łyżka soku z cytryny;1 łyżeczka sosu tabasco;1 ząbek czosnku;2 średnie pomidory(...)przygotowaną pastę z awokado rozsmarować równomiernie na paście fasolowej.Pomidory pokroić w drobną kostkę i odsączyć z nadmiaru soków. Cebulę obrać, bardzo drobno pokroić. Dodać do pomidorów. Papryczkę jalapeno drobno posiekać. Dodać do pomidorów z cebulą. Przyprawić solą. Wymieszać. Salsę pomidorową wyłożyć równomiernie na paście z awokado.Na wierzch dipu wyłożyć równomiernie warstwę kwaśnej śmietany i oprószyć odrobiną słodkiej papryki w proszku.Podawa

Gospodyni Miejska
BEZGLUTENOWY JADŁOSPIS NA CAŁY DZIEŃ?? POPROSZĘ!! ;) 158

zużyłam całej a tylko 1/3 więc pora zając się resztą :)) MINI PIZZE Z CUKINII cukinia mozzarella przecier pomidorowy szynka pieczarki oregano, bazylia, sól Piekarnik nagrzewamy na 180 stopni. Cukinię kroimy na plasterki - nie mniejsze niż 1,5 cm. Solimy by puściły sok aby nasze mini pizze nie były "mokre" . Po jakiś 5 minutach osuszamy i układamy na blachę wyłożoną papierem

BezglutenowaIzabela
Wege paprykarz 126

korzeniowego pietruszka 15 cm pora chili liść laurowy 4 ziarna ziela angielskiego 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego 350 ml przecieru pomidorowego czubata łyżeczka słodkiej papryki w proszku płaska łyżeczka ostrej papryki w proszku 3 liście nori czosnek suszony sól pieprz łyżeczka soku z limonki pół łyżeczki melasy (lub miodu w wersji wegetariańskiej) 2 łyżki oleju do smażenia 2 łyżki dobrego oleju(...)Pora pokroić w półtalarki o szerokości 3 mm. Na głębokiej patelni rozgrzać olej do smażenia. Wrzucić warzywa. Podsmażyć. Warzywa przesunąć na jedną stronę patelni, a na drugiej podsmażyć koncentrat pomidorowy z paprykami w proszku, ciągle mieszając, by się nie przypaliło. Wymieszać warzywa z koncentratem pomidorowym, dodać ziele angielskie, liścia laurowego, przecier pomidorowy i rozdrobnioną papryczkę chili. Całość dusić na palniku

Weekendy w domu i ogrodzie
Ryba w śmietanowym sosie pomidorowo - bazyliowym podana na puree z selera 156

codzienny obiad, jak również na elegancką kolację Składniki: filety ryby mrożonej lub świeżej użyłam filety z dorsza sok z połowy cytryny sól pieprz cytrynowy 2 łyżki mąki pszennej 2 łyżki masła skalowanego 2 łyżki oleju Składniki sosu: 6 łyżek przecieru pomidorowego (domowego) 300 ml gęstej śmietany (18%) kilka gałązek świeżej bazylii 2 łyżki masła klarowanego sól pieprz ½ łyżeczki cukru ½ łyżeczki

Kuchnia u Krysi
Karkówka pieczona w kapuście kiszonej z pieczarkami. 2759

wyszło wyśmienite danie, mięsko przepyszne mięciutkie, a kapustka palce lizać :) Polecam. Składniki - 1 kg karkówki - 70 dkg kapusty kiszonej - 30 dkg pieczarek - 1 duża cebula - 1 łyżka koncentratu pomidorowego - majeranek,czosnek mielony, kminek mielony, papryka czerwona mielona,  domowa wegeta  - olej Wykonanie  Karkówkę nacinam jak na plastry, ale nie przecinam ich do końca, nacieram ze wszystkich stroni(...)dodaję poszatkowaną cebulę i pokrojone w plasterki pieczarki, całość smażę aż z pieczarek odparuje woda. Kapustę kiszona kroję drobno,odciskam z soku i przekładam do cebuli i pieczarek, doprawiam roztartym majerankiem, kminkiem mielonym i papryką. Dodaję łyżkę przecieru pomidorowego, podlewam około pół szklanki wody i chwilkę jeszcze duszę do połączenia składników. Naczynie do zapiekania smaruję delikatnie olejem, na dno wykładam

Kuchnia z widokiem na ogród
KURCZAK PO MEKSYKAŃSKU 145

biały ryż 50 g • pomidory 3 szt Pozostałe składniki • sambal oelek 1 łyżeczka • przecier pomidorowy 3 łyżki • czarny pieprz 1 szczypta (opcjonalnie) Sposób przygotowania Kurczak Umyte i wysuszone piersi z kurczaka kroimy w kawałki na 1-2 cm. Dodajemy sól, paprykę, sok z limonki oraz olej. Całość mieszamy. Odstawiamy do lodówki na godzinę. Po tym czasie smażymy na złoty kolor(...)paprykę z cebulą i dusimy przez 5 minut na wolnym ogniu. Po tym czasie dodajemy kurczaka i ponownie dusimy przez 3 minuty. Dodajemy ryż, fasolę, kukurydzę, sambal oelek, przecier pomidorowy  i dusimy przez 2 minuty. Na koniec dodajemy fasolę oraz doprawiamy czarnym pieprzem. Całość mieszamy. Podajemy ze świeżą kolendrą i tortillą

chefintheforest
Pomidorowa zupa z mlekiem kokoswym, mango, batatem i rybą 136

pstrąga łososiowego 500 ml bulionu rybnego lub warzywnego 200 ml przecieru pomidorowego marki Łowicz 1 łyżka sosu rybnego 1 łyżka sosu sojowego 1 łyżka sambal oelek szczypta papryki wędzonej garść świeżej bazylii tajskiej i mięty 200 ml mleka kokosowego 1 łyżka syropu klonowego/ daktylowego/ z agawy opcjonalnie sok z limonki cząstki limonki/ cytryny do podania W garnku rozgrzewamy olej(...)minut, do miękkości batata. Następie dodajemy przecier pomidorowy, sos sojowy, rybny i klonowy. Całość gotujemy jeszcze 4-5 minut. Dodajemy pokrojone w kostkę mango oraz rybę. Zupę gotujemy kolejne 5 minut. Po tym czasie dodajemy mleko kokosowe. Próbujemy zupę i doprawiamy ewentualnie jeszcze większą ilością sosu sojowego i sokiem z limonki. Na koniec dodajemy do zupy drobno posiekane zioła. Podajemy

Mango Papaja
SZYBKIE DANIA JEDNOGARNKOWE - 3 inspirujące przepisy: TEST patelni WOLL 149

wody i dusić pod przykryciem do miękkości. Pod koniec duszenia dosolić i oprószyć pieprzem. Gdy kapusta stanie się miękka, gulasz rozprowadzić koncentratem pomidorowym. Gotowy gulasz segedyński podawać na półmisku oblany sosem; potrawa ma nieco tylko podpływać sokiem, tak jak bigos. Gulasz segedyński podawać z chlebem lub ziemniakami.  Smacznego :) PODSUMOWANIE:      Jak widzicie, tytanowa patelnia Woll to wszechstronne

Moja Książka Kucharska
Leczo z białą fasolą 151

paprykę i cukinię. Dusimy pod przykryciem mieszając co jakiś czas. Do miękkich ale nie rozgotowanych warzyw  dodajemy ugotowaną fasolę i przecier pomidorowy,w razie potrzeby podlewamy wodą ok. pół szklanki ( zależy od warzyw ile oddadzą soków)  Mieszamy dokładnie i  krótko gotujemy

Andzia Pichci
Kurczak w sosie słodko-kwaśnym 124

być więcej) papryka czerwona 5-6 plastrów ananasa z puszki w zalewie 2 średnie marchewki średni por 2 łyżki octu ryżowego (albo soku z cytryny) pól szklanki zalewy z ananasa pół szklanki wody 2 łyżki koncentratu pomidorowego łyżka mąki ziemniaczanej łyżeczka cukru (dałam trzcinowy) szczypta papryki ostrej, szczypta imbiru sól, pieprz do smaku Przygotowanie Kurczaka kroimy w kostkę, oprószamy solą

e-PrzepisyKulinarne
Leczo z cukinią 108

gotować jeszcze przez ok. 5 minut. Podawać z pieczywem. Zamiast passaty pomidorowej można użyć 1 kg świeżych pomidorów + 2 łyżki koncentratu pomidorowego. Pomidory sparzamy, obieramy ze skórek, wykrajamy szypułki, kroimy na ćwiartki, usuwamy nasiona i sok z komór i kroimy w kosteczkę. Leczo ze świeżymi pomidorami gotujemy bez przykrycia

KUCHNIA POLSKA
Mini pizza z brokułem, szparagami i sosem francuskim 154

sera feta Sos francuski (do polania na wierzch) 2 łyżki octu balsamicznego 4 łyżki oliwy 1 łyżka miodu 1 łyżeczka musztardy dijon sok z 1/2 cytryny 1 ząbek czosnku, starty sól i pieprz do smaku Sos pomidorowy (do posmarowania na spód) puszka pomidorów bazylia, oregano, czosnek, sól i pieprz Sposób przygotowania: Na początku robimy rozczyn do ciasta. W tym celu

Pyszny Duet
Wegańska kalafiornica (dieta dr Dąbrowskiej) 172

kapusty pekińskiej z kiszonym ogórkiem sałatkę z cykorii z kiszonym burakiem surówkę z kiszonej kapusty z granatem kalafior w pikantnym sosie pomidorowym frytki z dyni piżmowej wegański bigos wegańskie burgery z kalafiora zakwas z buraków sok z kiszonych buraków z marchewką i jabłkiem sok z kiszonych buraków   zielony koktajl z kiwi i grejpfrutem zielony koktajl z grejpfrutem wegańską szarlotkę

Kulinarne przygody Gatity
Surówka z kiszonej kapusty z granatem (dieta dr Dąbrowskiej) 187

leczo wegańskie wegański wywar warzywny sałatkę z kapusty pekińskiej z kiszonym ogórkiem sałatkę z cykorii z kiszonym burakiem kalafior w pikantnym sosie pomidorowym frytki z dyni piżmowej wegański bigos wegańskie burgery z kalafiora zakwas z buraków sok z kiszonych buraków z marchewką i jabłkiem sok z kiszonych buraków   zielony koktajl z kiwi i grejpfrutem zielony koktajl z grejpfrutem Surówka

Kulinarne przygody Gatity
Wegański wywar warzywny (dieta dr. Dąbrowskiej) 185

diety dr Dąbrowskiej: leczo wegańskie sałatkę z kapusty pekińskiej z kiszonym ogórkiem sałatkę z cykorii z kiszonym burakiem kalafior w pikantnym sosie pomidorowym frytki z dyni piżmowej wegański bigos wegańskie burgery z kalafiora zakwas z buraków sok z kiszonych buraków z marchewką i jabłkiem sok z kiszonych buraków   zielony koktajl z kiwi i grejpfrutem zielony koktajl z grejpfrutem Wegański

Kulinarne przygody Gatity
Sałatka z cykorii z kiszonym burakiem 184

blogu znajdziecie też inne przepisy diety dr Dąbrowskiej: leczo wegańskie sałatka z kapusty pekińskiej z kiszonym ogórkiem kalafior w pikantnym sosie pomidorowym frytki z dyni piżmowej wegański bigos wegańskie burgery z kalafiora zakwas z buraków sok z kiszonych buraków z marchewką i jabłkiem sok z kiszonych buraków   zielony koktajl z kiwi i grejpfrutem zielony koktajl z grejpfrutem Sałatka

Kulinarne przygody Gatity
Zielony koktajl z kiwi i grejpfrutem 172

blogu znajdziecie też inne przepisy diety dr Dąbrowskiej: leczo wegańskie sałatka z kapusty pekińskiej z kiszonym ogórkiem kalafior w pikantnym sosie pomidorowym frytki z dyni piżmowej wegański bigos wegańskie burgery z kalafiora zakwas z buraków sok z kiszonych buraków z marchewką i jabłkiem sok z kiszonych buraków   Zielony koktajl z kiwi i  grejpfrutem Czas przygotowania: 10 minut Składniki

Kulinarne przygody Gatity
Zupa z brązowej soczewicy z quinoą i kakao (bez glutenu, bez laktozy, wegańskie) 146

zazwyczaj robię zupę z soczewicy mocno doprawioną i z pomidorami w jakiejkolwiek formie, jeśli nie mam świeżych pod ręką to dodaję suszone, sok, koncentrat, pomidory z puszki itp. Jednak pewnego razu nie miałam pod ręką nic pomidorowego i czegoś mi brakowało, szukałam jakiegoś zastępnika, wpadło mi w ręce kakao i niewiele myśląc wrzuciłam trochę do garnka ;) Efekt na tyle

Quinoa Raz!
Bigos z czerwonym winem 213

szklanki czerwonego wytrawnego wina  1-2 liście laurowe,  2-3 ziarna ziela angielskiego,  2-3 łyżki przecieru pomidorowego,  sól, pieprz, ostra papryka, przyprawa do bigosu,  olej do smażenia Kapustę odciskamy ze soku (jeśli lubimy mniej kwaśne kapustę należy przepłukać), kroimy i przekładamy do dużego garnka. Marchewkę obieramy, trzemy na tarce o dużych oczkach i dokładamy

Pelusiowa Kuchnia

Proponowane wyszukiwania