sok pomidorowy - 3097 przepisów (strona:101/207)

Najlepsze leczo 150

żyć pokrojoną cebulę. Kiedy zmiękni e wrzucać paprykę i cukinię. Kiedy cukinia puści sok dodać marchewkę. Warzywa gotować do miękkości, a następnie dodać opłukaną soczewicę. I po około 10 min dodać wędlinę oraz pomidory . Kiedy warzywa się lekko rozpadną, a soczewica będzie mi ękka dodać koncentrat pomidorowy oraz wszystkie p rzyprawy odpowiednio do swoich kubków smakowych ;). I gotowe :) wystarczy dodać

Gotuj z Agnes
Paella z chorizo i krewetkami 120

lampka białego musującego wina 200 ml passaty pomidorowej 1 duży pomidor malinowy, obrany ze skórki 600- 650 ml bulionu 1 papryka czerwona 3-4 łyzki kukurydzy konserwowej 12-15 ulubionych krewetek 100 gram chorizo 1/2 pęczka natki pietruszki szczypta soli i pieprzu przyprawy: szczypta wędzonej papryki, szczypta chili, szczypta kuminu sok z 1/4 cytryny cząstki cytryny do podania 1 łyżka(...)kukurydzę oraz pomidora i całość smażymy kilka minut. Dodajemy przyprawy. Wsypujemy ryż i smażymy minutę. Wlewamy wino musujące, dusimy całość do momentu aż alkohol wyparuje. Dodajemy passatę pomidorową oraz bulion i przykrywamy patelnię folią aluminiową lub pokrywą. Całość gotujemy 18-20 minut, na wolnym ogniu bez mieszania. W tym czasie kroimy chorizo w plastry lub półplasterki jeśli jest

Mango Papaja
Pomidorowa dwukolorowa 132

cukier, pieprz biały 2 łyżki masła 150 ml bulionu 150 ml słodkiej śmietanki 2 łyżki soku z cytryny Zupy należy gotować osobno, najlepiej jednocześnie, aby podczas serwowania miały tę samą konsystencję i temperaturę - inaczej nie uda się osiągnąć efektu ładnych okręgów. 1. Krem pomidorowy - w garnku gotujemy bulion, wrzucamy warzywa pokrojone w kostkę, masło i cukier i gotujemy do miękkości

Kuchnia Prezydentowej
Sarma - gołąbki z kiszonej kapusty 215

Serbi. Postanowiłam więc zrobić je i ja. Składniki: 15 liści kiszonej kapusty włoskiej 1 l soku z kiszonej kapusty 350 g  wołowiny b/k 350g łopatki wieprzowej 1 szklanka ryżu 1 duża cebula 1 machewka 4 ząbki czosnku 3 pomidory 1 łyżka koncentratu pomidorowego  4 łyżki masła 1/2 łyżeczki słodkiej papryki w proszku 1 łyżeczka suszonej bazylii 1/3 łyżeczki(...)niej główkę kapusty. Przykryć i pozostawić na około 10 minut.  Po tym czasie wyjąć kapustę odciąć kaczan i delikatnie zdejmować liście. Przestudzone liście przełożyć do glinianego garnka, zalać sokiem z kiszonej kapusty, szczelnie przykryć i pozostawić na 5-6 dni. Jeśli nie macie soku z kapusty, czytałam, że można liście przełożyć kiszoną kapustą i zalać przegotowaną schłodzoną wodą. Ryż

Gosia gotuje
Papryka faszerowana w pomidorowym sosie, a'la gołąbki. Smaczny letni obiad. 296

może być każde inne byle nie tłuste ) 50 dkg. - woreczek ryżu 100 gram - 1 jajko - domowa wegeta, czosnek mielony, majeranek, papryka czerwona mielona - olej Na sos pomidorowy - koncentrat pomidorowy 2 łyżeczki - mąka, śmietana - bazylia Wykonanie Z papryki odkrawam ogonki, łyżeczką wyjmuję nasionka, myję i suszę. Ryż gotuję w/g instrukcji na opakowaniu w lekko osolonej wodzie. Kiedy ryż jest gotowy,odcedzam(...)będą prawie miękkie, a farsz upieczony. Zarówno papryki jak i mięso z farszu podczas duszenia wypuszczają smaczne soki, więc nie ma potrzeby dolewać żadnych płynów, tylko co jakiś czas trzeba je obracać i sprawdzać miękkość, aby się nie rozgotowały. Sos pomidorowy Kiedy papryki są już prawie miękkie i puściły sos, odlewam ok.  pół szkalnki sosu do rondelka, dodaję

Kuchnia z widokiem na ogród
Makaron z kurczakiem w sosie szpinakowo - pomidorowym 270

szpinak jest już ładnie podsmażony, dodajemy do niego pomidory i mieszamy, czekając aż się rozpadną i puszczą sok. Gdy zaś kurczak się usmaży, zostawiamy go na chwilę w spokoju :) Teraz czas na mozarellę, dodajemy ją do naszej masy szpinakowo - pomidorowej i mieszamy całośc, aż ser się rozpuści. Teraz nadeszła też pora na przyprawienie naszego sosu solą lub vegetą i pieprzem

Kulinarne zapędy Kokosa
Faszerowane pomidory 134

mozzarelli garść ziaren słonecznika 3 ząbki czosnku gałka muszkatołowa pieprz, sól sok z cytryny oliwa z oliwek Z pomidorów ścinamy wierzchołki i wydrążamy gniazda nasienne, czyli ogólnie cały środek. Ten środek już nam nie będzie potrzebny, możemy go przerobić później na jakiś sos pomidorowy.  W środku wydrążone pomidory posypujemy solą i pieprzem i skrapiamy oliwą. Chowamy do lodówki

Marder&Marder Manufacture
Tradycyjny barszcz ukraiński 146

pokrojonych w drobną kostkę 1 duża drobno pokrojona cebula 1 ząbek czosnku drobno posiekany 1 marchewka średniej wielkości, pokrojona w cienkie słupki lub niewielką kostkę  2 łyżki koncentratu pomidorowego 1 duży mięsisty pomidor, obrany i drobno posiekany 300 gramów białej kapusty, poszatkowanej opcjonalnie 1 czerwona papryka drobno posiekana 400 g fasoli z puszki -  białej lub czerwonej - kidney (można(...)czosnek, pokrojoną marchew i często mieszając smażyć około 5 minut. Dodać przecier pomidorowy i drobno posiekanego pomidora i smażyć kolejne 2-3 minuty. Podsmażone warzywa dodać do wywaru. Dodać kapustę i fasolę i gotować, aż wszystkie składniki będą miękkie. Doprawić do smaku solą, pieprzem, szczyptą cukru i sokiem z cytryny. Podawać mięsem z wywaru, z kleksem śmietany i posiekanym koperkiem

Cztery Fajery
Zupa meksykańska 169

cebula 1 puszka krojonych pomidorów 500-750ml przecieru pomidorowego (passaty) 2 papryczki chilli  2 łyżeczki słodkiej papryki 0,5 łyżeczki wędzonej papryki pieprz kajeński (do smaku) 0,5 łyżeczki cynamonu 2 łyżeczki mielonego kminu rzymskiego 1 łyżka oregano 1 łyżka bazylii 1 puszka kukurydzy 1 puszka czerwonej fasoli sok z limonki sól, pieprz świeża kolendra do dekoracji nachosy(...)oraz czosnek wyciśnięty przez praskę. Dodać drobno pokrojoną papryczkę chilli. Gdy cebula się zeszkli dodać mieloną wołowinę, mięso rozdrobnić i smażyć aż zbrązowieje.  Wlać krojone pomidory i przecier pomidorowy (passatę), dokładnie wymieszać, dodać przyprawy: słodką i wędzoną paprykę, cynamon, kmin rzymski, oregano i bazylię, sól i pieprz, przykryć i gotować na niedużym ogniu przez około godzinę od czasu

Codzienne Gotowanie
RYBA PO GRECKU 199

Składniki na rybę: 1 kg mrożonych filetów z mintaja, przyprawa do ryb, sok z cytryny, mąka, bułka tarta i jajko do obtoczenia, olej do smażenia. Składniki na pierzynkę warzywną: 60 dag marchewki, 20 dag pietruszki, średniej wielkości seler, duża cebula, średniej wielkości por, 100 g koncentratu pomidorowego, łyżka masła, łyżka oleju, 3 szklanki gorącej wody, przyprawy: łyżeczka soli, 1/2 łyżeczki

JejKuchnia
POTRAWKA Z KURCZAKIEM I WARZYWAMI 157

witamin i niezbędnych składników w zdrowym żywieniu. Potrawka idealnie sprawdzi się na sobotni obiad, do picia proponuję mój ulubiony sok pomarańczowy #Hortex.     SKŁADNIKI 1 pierś kurczaka, opakowanie warzyw na patelnię Hortex z bazylią i tymiankiem, 100 ml przecieru pomidorowego, 1 łyżeczka przyprawy do kurczaka, 2 łyżki oleju, sól, pieprz 100 g kaszy bulgur WYKONANIE Kaszę gotujemy

słodki bratek
Gotuję, nie marnuję – recenzja 188

dania z mrożonek, czy kreatywne wykorzystanie resztek jak np. grzanki z suchego chleba czy wypieki z pulpy pozostałej po wyciskaniu soku. Wystarczy przypomnieć sobie patenty z naszych domów, gdzie w niedzielę jadło się rosół i ziemniaki, a w poniedziałek pomidorową i kopytka, więc nic się nie marnowało. Jedną z lepszych zup, które gotuje moja mama jest zero waste barszcz ukraiński

Ugotowane pozamiatane
Barszcz ukrański na zakwasie 169

kapusty włoskiej 1 puszka białej fasolki 1,5 litra bulionu 1 szklanka zakwasu z buraków ( z tego przepisu ), ocet lub sok z cytryny 2 listki laurowe, 5 kulek ziela angielskiego sól, pieprz 1 łyżka masła ghee 2 łyżki koncentratu pomidorowego Wykonanie: obraną, pokrojoną cebulę zeszklić na tłuszczu w garnku, w którym gotujesz zupę w międzyczasie obrać buraki, marchew, pietruszkę

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Zupa gulaszowa na chlebie 136

łyżki masła 1 cebula 2 ząbki czosnku 6 połówek pomidorów suszonych 4 pomidory z puszki + cała zalewa (opcjonalnie koncentrat pomidorowy) około 1 litra wody (jeśli zupa zrobi się za gęsta trzeba dolać więcej) 1/2 łyżeczki kakao 1 łyżeczka soku z cytryny sól, pieprz i papryka do smaku   Przygotowanie: Chleb kroimy w kostkę i podsmażamy na roztopionym maśle.Przekładamy

Bon appetit mon amie
BARSZCZ UKRAIŃSKI Z KISZONYCH BURAKÓW 410

małej główki kapusty włoskiej/białej 2 szt.cebuli 2-3 szt. ziemniaków 2-3 szt. kiszonych buraków 3-4 szklanki soku z kiszonych buraków 4-6 szt. suszonych grzybów 2 liście laurowe 5 ziaren ziela angielskiego 3 łyżki koncentratu pomidorowego 1 szt. goździku łyżka masła łyżeczka cukru sól pieprz śmietana (opcjonalnie do podania)   Jeśli korzystamy z suchej fasoli, należy

potrawyregionalne
Szybki aromatyczny sos z wędzoną papryką 191

przygotowania: 10 minut Składniki: 200ml śmietanki kremówki 30% tł 100ml mleka 3,2% tł łyżeczka wędzonej papryki 100g koziego sera sok z 1/3 cytryny szczypta ostrej papryki pół łyżeczki suszonej bazylii cukier i sól do smaku 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego Przygotowanie: 1/ Podgrzewamy śmietankę z mlekiem w garnku, gdy będą już gorące dodajemy pokruszony kozi ser i rozpuszczamy ciągle mieszając

Kuchnia PROzdrowotna
Pasztet sojowy (niepieczony) i Dochodzenie 178

kanapek. Idealnie pasuje do niego odrobina majonezu wegańskiego i jakieś warzywo. Smacznego!  Składniki: ½ szklanki soi 2 łyżki koncentratu pomidorowego ½ filiżanki wody 2 łyżki oliwy 1 łyżka mąki kukurydzianej 1 filiżanka kaszy gryczanej sól, pieprz ocet winny lub sok z cytryny Soję namocz na noc. Następnego dnia ugotuj. Ugotuj również kaszę gryczaną. Zmiksuj wszystkie składniki. Dopraw do smaku solą, pieprzem

Qlinarnie i Qlinarnie

Proponowane wyszukiwania