angielskiego i pieprzu czarnego 2 listki laurowe 1 łyżeczka mielonej czerwonej papryki 1 kopiasta łyżka przecieru pomidorowego sól i pieprz do smaku posiekana natka pietruszki Przepis na kapuśniak z kiszonej kapusty - przygotowanie krok po kroku: Krok 1. kapustę kiszoną odcisnąć z nadmiaru soku, opłukać w zimnej wodzie, osączyć i pokroić. Bardzo kwaśną kapustę przepłukać gorącą wodą marchew i pietruszkę(...)razem. Krok 3. Zagotować rosół. Do rosołu wrzucić ziemniaki, marchew i pietruszkę - chwilę podgotować. Następnie do garnka dołożyć podduszoną z cebulą i słoniną kapustę kiszoną, mieloną paprykę i koncentrat pomidorowy. Całość doprawić solą oraz pieprzem, zagotować. Po kilku minutach zdjąć kapuśniak z ognia, wsypać posiekaną natkę pietruszki i podawać. Kapuśniak z kiszonej kapusty można podawać z wkładką z pieczonego
Moja Książka Kucharskakapusty 5 ziemniaków 4 marchewski 6 buraków 2 białe części pora 4 ząbki czosnku sok z 1 połówki cytryny 2 puszki butter beans/ fasola piękny jaś (razem 800 g fasoli) pęczek naci pietruszki 2 liście laurowe 4 ziela angielskie 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego pieprz, sól, kostka grzybowa, dowolne zioła (lubczyk, majeranek) 4,5 litra wody Wykonanie: 1. Buraki(...)ziemniaki kroimy w kostkę i dodajemy do reszty warzyw. 5. Gotujemy około 30 minut, dodajemy odcedzoną fasolę, i przeciśnięty przez praskę czosnek oraz posiekaną pietruszkę 5. Wlewamy sok z cytryny, dodajemy 2 łyżeczki koncentratu, doprawiamy solą i pieprzem oraz ziołami. 6. Trzymamy na małym ogniu jeszcze przez 10 minut. *Zupę można podać ze śmietanką roślinną
Mój pomysł nazupełnie sucha 0,5-1 puszka groszku 2 ogórki kiszone 1-2 cebule 1 papryka czerwona sól, pieprz opcjonalnie odrobina mąki do zagęszczenia sosu opcjonalnie 1 mała puszka przecieru pomidorowego do wersji słodkiej 1 opakowanie gęstej kwaśnej śmietany 18% cukier wg uznania Wykonanie: Ziemniaki obrać (powycinać wszystkie „oczka”, etc.). Zetrzeć na tarce na małych oczkach (choć niektórzy lubią(...)małe paski. Na patelni rozgrzać olej, zeszklić cebulę. Dodać kiełbasę. Podsmażać kilka minut aż puści soki. Dodać paprykę i smażyć mieszając, aż zacznie mięknąć. Ogórki pokroić w plasterki i dorzucić do sosu. Dodać groszek, doprawić sola i pieprzem. Można dodać przecier pomidorowy. Jeśli sos jest zbyt rzadki, dodać odrobinę mąki. Placki ziemniaczane – takie proste, a tyle radości ;) Post
Pociąg Do Kuchniduża cebula szalotka puszka krojonych pomidorów lub 6 pomidorów świeżych 3 łyżki koncentratu pomidorowego 250 ml bulionu 2 ząbki czosnku 3 - 4 łyżek oliwy z oliwek sól pieprz czarny pieprz cayenne suszony tymianek suszone oregano 3 łyżki posiekanej natki pietruszki 1 łyżka soku z cytryny Sposób przyrządzania: Mięso(...)oliwie. Dodać marchewki, smażyć razem przez kilka minut. Potem dołożyć przyprawione mięso i podsmażyć na złoty kolor. Podlać bulionem i dusić pod przykryciem 10 minut. Następnie dodać przecier pomidorowy i czosnek przeciśnięty przez praskę. Ponownie doprawić do smaku. Dusić jeszcze 20 minut. Pod koniec duszenia dołożyć pokrojone pomidory z puszki lub świeże i jeszcze chwilę pogotować. Gulasz skropić cytryną
Zakątek rozkoszy kulinarnychkiszonej kapusty z granatem surówkę z kapusty z marchewką i jabłkiem spaghetti z cukinii z sosem pomidorowym kalafior w pikantnym sosie pomidorowym wegańską kalafiornicę frytki z dyni piżmowej wegański bigos wegańskie burgery z kalafiora grillowaną cukinię z warzywami po grecku zakwas z buraków sok z kiszonych buraków z marchewką i jabłkiem sok z kiszonych buraków zielony koktajl ze szpinakiem
Kulinarne przygody Gatitykiszonej kapusty z granatem surówkę z kapusty z marchewką i jabłkiem spaghetti z cukinii z sosem pomidorowym kalafior w pikantnym sosie pomidorowym wegańską kalafiornicę frytki z dyni piżmowej wegański bigos wegańskie burgery z kalafiora grillowaną cukinię z warzywami po grecku zakwas z buraków sok z kiszonych buraków z marchewką i jabłkiem sok z kiszonych buraków zielony koktajl ze szpinakiem
Kulinarne przygody Gatitykiszonej kapusty z granatem surówkę z kapusty z marchewką i jabłkiem spaghetti z cukinii z sosem pomidorowym kalafior w pikantnym sosie pomidorowym wegańską kalafiornicę frytki z dyni piżmowej wegański bigos wegańskie burgery z kalafiora grillowaną cukinię z warzywami po grecku zakwas z buraków sok z kiszonych buraków z marchewką i jabłkiem sok z kiszonych buraków zielony koktajl ze szpinakiem
Kulinarne przygody Gatitykiszonej kapusty z granatem surówkę z kapusty z marchewką i jabłkiem spaghetti z cukinii z sosem pomidorowym kalafior w pikantnym sosie pomidorowym wegańską kalafiornicę frytki z dyni piżmowej wegański bigos wegańskie burgery z kalafiora grillowaną cukinię z warzywami po grecku zakwas z buraków sok z kiszonych buraków z marchewką i jabłkiem sok z kiszonych buraków zielony koktajl ze szpinakiem
Kulinarne przygody Gatitydiecie Dąbrowskiej można urozmaicać dania czarną solą np. robiąc jajecznicę z kalafiora, można też używać octu jabłkowego, soku z cytryny. Dodawałam je sama. Na podwieczorek zawsze była zupa krem, co wydawało mi się nieco monotonne. Niektóre zupy były OK (pomidorowa, krem z buraka i dyniowo-paprykowa), inne mi niezbyt smakowały. Gdy sama robiłam post, zupy ratowały mi życie np. bulion
Cytryna&Co.granatem surówkę z kapusty z marchewką i jabłkiem spaghetti z cukinii z sosem pomidorowym kalafior w pikantnym sosie pomidorowym wegańską kalafiornicę frytki z dyni piżmowej wegański bigos wegańskie burgery z kalafiora grillowaną cukinię z warzywami po grecku zakwas z buraków sok z kiszonych buraków z marchewką i jabłkiem sok z kiszonych buraków zielony koktajl ze szpinakiem, ogórkiem i miętą
Kulinarne przygody Gatitygranatem surówkę z kapusty z marchewką i jabłkiem spaghetti z cukinii z sosem pomidorowym kalafior w pikantnym sosie pomidorowym wegańską kalafiornicę frytki z dyni piżmowej wegański bigos wegańskie burgery z kalafiora grillowaną cukinię z warzywami po grecku zakwas z buraków sok z kiszonych buraków z marchewką i jabłkiem sok z kiszonych buraków zielony koktajl ze szpinakiem, ogórkiem i miętą
Kulinarne przygody Gatitygranatem surówkę z kapusty z marchewką i jabłkiem spaghetti z cukinii z sosem pomidorowym kalafior w pikantnym sosie pomidorowym wegańską kalafiornicę frytki z dyni piżmowej wegański bigos wegańskie burgery z kalafiora grillowaną cukinię z warzywami po grecku zakwas z buraków sok z kiszonych buraków z marchewką i jabłkiem sok z kiszonych buraków zielony koktajl ze szpinakiem, ogórkiem i miętą
Kulinarne przygody Gatitygranatem surówkę z kapusty z marchewką i jabłkiem spaghetti z cukinii z sosem pomidorowym kalafior w pikantnym sosie pomidorowym wegańską kalafiornicę frytki z dyni piżmowej wegański bigos wegańskie burgery z kalafiora grillowaną cukinię z warzywami po grecku zakwas z buraków sok z kiszonych buraków z marchewką i jabłkiem sok z kiszonych buraków zielony koktajl ze szpinakiem, ogórkiem i miętą
Kulinarne przygody Gatitygranatem surówkę z kapusty z marchewką i jabłkiem spaghetti z cukinii z sosem pomidorowym kalafior w pikantnym sosie pomidorowym wegańską kalafiornicę frytki z dyni piżmowej wegański bigos wegańskie burgery z kalafiora grillowaną cukinię z warzywami po grecku zakwas z buraków sok z kiszonych buraków z marchewką i jabłkiem sok z kiszonych buraków zielony koktajl ze szpinakiem, ogórkiem i miętą
Kulinarne przygody Gatitygranatem surówkę z kapusty z marchewką i jabłkiem spaghetti z cukinii z sosem pomidorowym kalafior w pikantnym sosie pomidorowym wegańską kalafiornicę frytki z dyni piżmowej wegański bigos wegańskie burgery z kalafiora grillowaną cukinię z warzywami po grecku zakwas z buraków sok z kiszonych buraków z marchewką i jabłkiem sok z kiszonych buraków zielony koktajl ze szpinakiem, ogórkiem i miętą
Kulinarne przygody Gatity