Masoor dal tadka, czyli szybka sycąca , gęsta zupa z 4 składników

Masoor dal tadka,  czyli szybka sycąca , gęsta zupa z 4 składników

Masoor dal tadka, czyli szybka sycąca , gęsta zupa z 4 składników

Ta potrawa to podobno jedno z najbardziej znanych dal (rodzaj gęstej zupy) w Indiach. Mam nadzieję, że będe się mogła o tym osobiście przekonać, a na razie zostaje mi lektura książek kucharskich i poszukiwania inspiracji. Termin tadka oznacza przesmażone na oleju przyprawy i ten indyjski sposób przygotowywania dań wszelakich przejęłam na dobre w swojej kuchni. Podsmażenie przypraw, co zajmuje nie dłużej niż minutę uwalnia całe bukiery aromatów i naprawdę zmienia smak całości. Ta gęsta zupa jest ostatnoo hitem ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu greenscarf

Warto przeczytać

Dieta Montignaca

Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.