Pomidorowy sezon trwa w najlepsze i, jak dla mnie, mógłby się w ogóle nie kończyć. Ale wszystko co dobre, kiedyś się kończy (nawet jeśli na chwilę) i w końcu trzeba będzie zaśpiewać Addio Pomidory ! Dlatego przybywam dziś z jedną z fantastycznych opcji zachowania błogiej pomidorowości w postaci szklistej, słodko-pikantnej konfitury pomidorowej z chili i imbirem! Taki zestaw nie dość, że przywoła wspomnienia złocistych dni lata, to jeszcze przyjemnie rozgrzeje podniebienie w chłodne dni. Absolutnie pyszna, w... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...Jeżeli masz dodatkowe kilogramy w postaci tkanki tłuszczowej i ćwiczysz, a nie możesz ich spalić to może coś jest nie tak w diecie.
Czytaj dalej...Uwielbiam gotować i eksperymentować z nowymi smakami. Jestem zwolenniczką naturalnych produktów, ziół i kwiatów oraz dzikich owoców (np: dzika róża, czarny bez) na talerzach, pasjonuję się również fotografią kulinarną :) Jestem absolwentką Slawistyki na UŁ, miłośniczką zwierząt, natury i rękodzieła. A kiedyś...będę miała własny ogród :)