sok pomidorowy - 3097 przepisów (strona:39/207)

Pizza serowa z ziołami 91

zbyt dużej ilości sosu mokra z zakalcem. Umiar, o tym trzeba pamiętać, przygotowując to wspaniałe danie! Sos na spód pizzy dobrze, żeby był zredukowany, gęsty, a nie płynny jak sok pomidorowy do picia. Bardzo płynny sos spowoduje, że ciasto będzie mokre i nie upiecze się, tak jak należy. Pamiętajcie o tym, przygotowując swoją pizzę w domu. Odrobina sosu na spód

SprawdzonaKuchnia.pl
Gołąbki z kapusty włoskiej 115

Gotuj 10 minut. Tofu rozdrobnij widelcem. Na dużej patelni rozgrzej olej, 3-4 łyżki. Wrzuć tofu, przyprawy, sos sojowy i ryż. Smaż wszystko razem dodając jeszcze około 100 ml soku pomidorowego. Ugotowana kapustę podziel na liście, odetnij grubsze części z każdego liścia, żeby się nie łamały podczas zawijania. Na każdego gołąbka będzie potrzeba 2-3 liście. Na każdego gołąbka potrzeba

greenscarf
Łosoś ze szparagami i pomidorami 113

Dziś propozycja bardzo smacznej rybki pieczonej ze szparagami i pomidorkami koktajlowymi. Sok z pomidorów podczas pieczenia dodaje łososiowi wspaniałego smaku a do tego zielone szparagi - mniam . Dodam jeszcze , że całość piecze się szybciutko i nie wymaga wiele zachodu. Łosoś ze szparagami i pomidorkami - 300 g łososia - 100 g szparagów - 100 g pomidorków koktajlowych - odrobina masła - sól, pieprz do smaku Rybę(...)łososia i znów odrobinę dodajemy soli, pieprzu i wiórek masła( nie dużo tylko do smaku)  Na wierzchu łososia układamy miąższem do ryby pomidorki. Tak aby w trakcie pieczenia sok pomidorowy wsiąkał w rybkę. Pieczemy w 180C około

Kuchnia Pełna Emocji
Potrawka z kurczaka w pomidorach 80

ugotowanego mięsa drobiowego z kurczaka (już bez kości) 1 puszka krojonych pomidorów 1 puszka groszku z marchewką 1 łyżeczka mielonej papryki 1 ząbek czosnku 1 łyżeczka cukru 100 ml soku pomidorowego 3 łyżki startego sera bursztyn sól, pieprz Przygotowanie:  Ugotowane mięso oddzielamy od kości, zalewamy wywarem drobiowo-warzywnym (do poziomu mięsa. Dodajemy pomidory wraz z zalewą, przeciśnięty przez praskę

R'n'G Kitchen
na szybko makaron z sosem czosnkowo-pomidorowym, szynką szwarcwaldzką,serem... 141

szwarcwaldzką, wsypać kucharka, paprykę ostrą i podsmażać z 3 minuty. Bardzo dojrzałe, miękkie pomidory umyć, pokroić ze skórką na kawałki, w dzbanku blendera wszystkie zmiksować (w zimie idealnie pasuje sok pomidorowy 1 litr), wlać do garnka. Gotować sos na średnim ogniu z 10 minut co jakiś czas zamieszać. Makaron gotować w osolonej wodzie wg opisu na opakowaniu, odcedzić na durszlaku

W Mojej Kuchni Lubię
Bloody Krwawa Mary - przepis na drink o pikantnym charakterze 105

Bloody Krwawa Mary to najlepszy drink na tzw. skutki dnia następnego. Ciekawy pikantny przepis z użyciem soku pomidorowego, mający wiele modyfikacji

Koktajle i drinki
Kurczak w sosie słodko kwaśnym z ananasem 147

imbiru 1 puszka ananasa 1 łyżeczka słodkiej papryki 3/4 łyżeczki ostrej papryki (ja nie dałam) 1/2 łyżeczki curry 3 łyżki sosu sojowego 3 łyżki octu ryżowego 3/4 szklanki passaty pomidorowej sok (syrop) z ananasa około 80 g 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej pieprz sól 1. Kurczaka umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym, usunąć błonki i pokroić w paski. W woku, albo głębokiej patelni

kruche babeczki
Djuvec ryż. Ryż z groszkiem 127

lekko, odwracamy i przekładamy na talerze, dekorujemy natką pietruszki. Ja podałam czerwony ryż Djuvec do pieczonych udek kurczaka. Porady: Gotując Djuvec ryż możemy dodać tartą marchewkę. Wodę można zastąpić sokiem pomidorowym, dzięki czemu potrawa stanie się aromatyczna i bardziej czerwona. Aby ryż wyglądał bardziej atrakcyjnie na talerzu, można serwować go za pomocą nabieraczki do lodów tworząc zgrabne ryżowe kulki. Djuvec

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Poniedziałek: Pijane penne alla vodka 118

diasporze. Legenda głosi, że po raz pierwszy sos na wódce zrobili ludzie od obsługi technicznej w Hollywood, zużywając do niego płyn stosowany w horrorach i innych krwawych produkcjach – czyli sok pomidorowy imitujący krew, do którego dla lepszego połysku dodawano alkoholu. Prawdy w tej opowieści jest niewiele, faktem natomiast jest, że Hollywood zajadało się pastą alla vodka, co we wspomnieniach potwierdza

Niedzielny kucharz
Pomidory w słoikach 174

zblendować wraz ze skórą i można dodawać do zup, sosów, duszonych mięs, gulaszu, czy do leczo, itp. Po zblendowaniu, można je doprawić do smaku i podać np. jako sok pomidorowy. Przepis na pomidory w słoikach znajdziecie poniżej. Składniki na ok. 8 dużych słoików (900 ml) pomidorów na zimę: 5 kg pomidorów (najlepiej mięsiste np. lima) sól, ok. 1 łyżeczki

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Zupa krem ze świeżych pomidorów :) 187

Dość spora ilość świeżych pomidorów, których mam na chwilę obecną pod dostatkiem sprawiła, że musiałam je jakoś wykorzystać, ażeby nic się nie zmarnowało 😎  W tamtym roku robiłam sok pomidorowy (przepis znajdziesz TUTAJ ), dlatego w tym postawiłam na zupę. Dokładnie jest to gęsty krem pomidorowy , który smakuje przegenialnie! Jest słodko-kwaśny, idealnie kremowy i oczywiście wyraziście pomidorowy. I choć ilość

Zdrowie na języku :P
keczup domowej roboty z octem balsamicznym 127

Pomidorowy urodzaj należy wykorzystać. Na pomidorowe soki i pomidory w kawałkach przyjdzie czas jak będzie sezon na limę. Ale na keczup to mogę przeznaczyć swoje pomidory, lub pomidory od Teściowej. Fakt że z pół kg pomidorów wyjdzie jeden malutki słoiczek, ale zawsze warto :)  Można go zrobić w sposób tradycyjny lub po prostu wykorzystać Thermomix.  Składniki: 550 g pomidorów

Gotowanie z pasją
KAC – czym jest i jak sobie z nim poradzić 108

smaku, działają na ustrój alkalizująco. Jeśli jednak wymiotujecie, to lepiej nie zaczynać nawadniania organizmu od nich, ponieważ mogą dodatkowo podrażniać śluzówkę i tak już zmaltretowanego żołądka. Dobrze zrobić również sok pomidorowy. Pomoże uzupełnić niedobory potasu, które stoją za drżeniem rąk i kołataniem serca. Warto również sięgnąć po fermentowane napoje mleczne – również mają działanie zasadotwórcze i pomagają w odtruwaniu ustroju

Kate's Kitchen
Poniedziałek: Penne alla vodka 112

Legenda głosi, że po raz pierwszy sos na wódce zrobili ludzie od obsługi technicznej w Hollywood, zużywając do niego płyn stosowany w horrorach i innych krwawych produkcjach – czyli sok pomidorowy imitujący krew, do którego dla lepszego połysku dodawano alkoholu. Prawdy w tej opowieści jest niewiele, faktem natomiast jest, że Hollywood zajadało się pastą alla vodka, co we wspomnieniach potwierdza

Niedzielny kucharz
Makaron z wódką – penne alla vodka 125

Legenda głosi, że po raz pierwszy sos na wódce zrobili ludzie od obsługi technicznej w Hollywood, zużywając do niego płyn stosowany w horrorach i innych krwawych produkcjach – czyli sok pomidorowy imitujący krew, do którego dla lepszego połysku dodawano alkoholu. Prawdy w tej opowieści jest niewiele, faktem natomiast jest, że Hollywood zajadało się pastą alla vodka, co we wspomnieniach potwierdza

Niedzielny kucharz