sok pomidorowy - 3097 przepisów (strona:46/207)

Bezalkoholowy drink Krwawa Mary 125

Bezalkoholowy drink Krwawa Mary – to wersja słynnego drinku Krwawa Mary, ale tym razem bez grama alkoholu. Drink idealny dla osób, które nie mogą, bądź nie

Kulinarne Przeboje
Sałatka jajeczna z papryką i szczypiorkiem 121

połączyć z ulubionymi warzywami. U mnie tym razem była papryka i obowiązkowo o tej porze roku szczypiorek. Całość połączył pyszny sos, który powstał z majonezu, jogurtu, przecieru pomidorowego i soku z cytryny. Za sprawą papryki sałatka jest dość łagodna, dlatego ilość pieprzu i samego sosu dostosować do swoich upodobań. Osobiście wolę, aby sos delikatnie tylko pokrywał składniki. Ilość porcji(...)papryką i szczypiorkiem: 7 jajek (L) 1 papryka czerwona 2 cebulki dymki ze szczypiorkiem 1 łyżka majonezu 1 łyżka gęstego jogurtu 1 łyżeczka przecieru pomidorowego lub dobrego ketchupu 1/3 łyżeczki cukru trzcinowego 1 łyżeczka soku z cytryny pieprz i sól do smaku Jak zrobić sałatkę jajeczną z papryką i szczypiorkiem? Jajka włożyć do zimnej wody i od chwili zagotowania się

Kuchcik gotuje
Kapusta pekińska zasmażana 134

kapusty, całość chwilę gotujemy i mieszamy Można dodać koperek lub natkę pietruszki. Kapusta gotowana na soku jabłkowym ma trochę inny smak niż gotowana na occie, koncentracie pomidorowym czy soku cytrynowym. Mnie smakowała

Proste Potrawy
Tikka Masala z jagnięciną / Lamb Tikka Masala 240

kardamonu 1/8 łyżeczki mielonych goździków 1/8 łyżeczki gałki muszkatołowej 1 szklanka bulionu wołowego lub drobiowego 800 ml przecieru pomidorowego (passata) 2 łyżki koncentratu pomidorowego 2 łyżeczki brązowego cukru (mniej lub więcej do smaku) 1 łyżka soku z cytryny 3/4 szklanki śmietanki 30-36% 1/4 szklanki posiekanej natki pietruszki lub świeżej kolendry, plus więcej do podania ugotowany ryż do podania Przygotowanie(...)cynamon, kardamon, goździki i gałkę muszkatołową i smaż cały czas mieszając, aż poczujesz intensywny aromat tych przypraw, przez około 30 sekund. Po tym czasie wmieszaj bulion, passatę, koncentrat pomidorowy, cukier, sok z cytryny, po czym dodaj jagnięcinę wraz z marynatą. Doprowadź całość do wrzenia, zmniejsz ogień do małego i gotuj, mieszając od czasu do czasu, aż warzywa staną się miękkie

karmelowy
Pierś z kurczaka w pomidorach 206

ryżem. Czas przygotowania i ilość porcji 30 minut, 4 porcje. Produkty pierś z kurczaka, puszka pomidorów krojonych, 4 łyżeczki koncentratu pomidorowego, 1 kwaśne jabłko, 1 cebula, 2 ząbki czosnku, 1/2 szklanki wody, oliwa, sól, pieprz, cukier, majeranek, łyżeczka soku z cytryny. Przygotowanie Pierś kurczaka pokrój na 4 części, posól z obu stron i podsmaż na patelni. Gdy pierś się usmaży(...)patelni usmaż pokrojoną cebulkę i rozgnieciony czosnek. Kiedy cebula się podsmaży dodaj pomidory. Po około 10 minutach dodaj obrane i pokrojone w kostkę jabłko, 4 łyżeczki koncentratu pomidorowego, łyżeczkę soku z cytryny i majeranek. Jeśli sos jest zbyt gęsty dodaj wody. Dopraw solą, pieprzem i cukrem. Gotuj aż jabłka zmiękną. następnie do sosu dodaj usmażone wcześniej mięso i gotuj jeszcze

Fit&Fast Kitchen
Gulasz z jelenia z pomidorami z wolnowaru 191

sól i pieprz do smaku 1/2 łyżeczki ziarenek kolendry 4 goździki 6 -7 ziarenek jałowca, rozgniecione gałązka rozmarynu 200 g pomidorów - mogą być z puszki 1 łyżka pasty pomidorowej 2 szklanki bulionu  słodka śmietana przygotowanie Wolnowar nagrzać zgodnie z instrukcją. Mięso umyć, osuszyć,  oczyścić ze ścięgien.  Pokroić w kostkę ok 2 x 2 cm - moje było(...)obsmażać mieszając na średnim ogniu. Przełożyć do miski.  Na patelnię  wlać bulion i zeskrobać smaki ze smażenia mięsa, dodać pomidory wraz z sokiem, pastę pomidorową, zagotować.   Umieść  cebulę, czosnek i natkę pietruszki w misie wolnowaru. Przełożyć do misy mięso  wraz z sokami które puściło, dołożyć pomidory i bulion  z patelni

Stare Gary
Pikantny ketchup z cukinii 170

Ostatnio widziałam w Internecie zdjęcie ketchupu z cukinii, przypomniałam sobie, że taki ketchup z cukinii robiła moja mama, robiła też sama przecier pomidorowy i sok ze świeżych pomidorów. Przewertowałam wszystkie moje stare notatki kulinarne i znalazłam przepis mojej mamy. Skąd miała mama ten przepis? Za pewnie od babci. U nas zawsze cukinii było w bród, tata hoduje je na działce(...)winnego- 3 łyżeczki słodkiej papryki - 1 łyżeczka pieprzu cayenne- 500 g passaty pomidorowej- 2 łyżki soli Przygotowanie:Umytą cukinię wraz z cebulą ścieramy mechanicznie lub ścieramy na tarce jarzynowej o grubych oczkach. Wsypujemy do garnka i zasypujemy 2 łyżkami soli, mieszamy i odstawiamy na godzinę aż puszczą sok, nie odciskamy.Wsypujemy do cukinii i cebuli cukier , dodajemy 3 łyżeczki papryki słodkiej

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Ryba po Grecku 302

pietruszka (około 50 g) kawałek selera (około 50 g) cebula (około 100 g) 3 łyżki koncentratu pomidorowego (100 g) 1 łyżeczka musztardy 1/2 szklanki wody (125 ml) sól, pieprz, pieprz cayenne lub papryka ostra niepełna łyżka soku z cytryny szczypta cukru około 4 łyżek oleju do smażenia Link do filmu z przygotowania: Ryba po grecku https://www.youtube.com/watch?v=y801MXXH6T0 Przygotowanie: Najpierw(...)Następnie do cebuli dodaję warzywa i wodę i całość duszę pod przykryciem na małym ogniu około 15 minut do miękkości warzyw. Gdy warzywa mam już miękkie dodaję koncentrat pomidorowy, musztardę, sok z cytryny, cukier i doprawiam solą, pieprzem i pieprzem cayenne. Dokładnie mieszam i duszę całość jeszcze około 3 minut. Jeżeli sos byłby zbyt suchy (chociaż sos nie powinien), możemy

Uwaga Babcia Gotuje
SMAŻONE JAJKA NA TWARDO Z PANIERCE ORZECHOWO-SEROWEJ 92

majonezowo-ketchupowym do którego wykorzystałam klasyczny majonez dekoracyjny Winiary 10 jajek 2 łyżki masła 2 łyżki koncentratu pomidorowego 5 łyżek startego żółtego sera 3 łyżki bułki tartej 2 łyżki posiekanych orzechów 1/2 szkl. ketchupu 1/2 szkl. mleka 1 łyżka Majonez Dekorazyjny Winiary sok z 1/2 cytryny 1 szklanka oleju sól pieprz cukier 8 jajek gotujemy na twardo. Bułkę tartą mieszamy(...)mlekiem a następnie w orzechowo-serowej posypce. Czynność powtarzamy. Na rozgrzanym oleju smażymy do złocistego koloru. Przygotowujemy sos: Masło rozpuszczamy i przestudzamy. Dodajemy majonez Dekoracyjny Winiary koncentrat pomidorowy, ketchup, sok z cytryny, sól, pieprz i cukier. Mieszamy. Jajka podajemy na ciepło! 'Przepis bierze udział w Konkursie na przepis miesiąca na Winiary.pl

Kuchnia w oparach
Wegańskie spaghetti po bolońsku 180

gotowałam dla caaałej rodziny i jeszcze trochę zostało), jeżeli gotujesz dla 3-4 osób połowa składników będzie idealna 300 g suchej w sensie nieugotowanej soczewicy 1 litr passaty pomidorowej lub soku 3-4 cebule 10 połówek suszonych pomidorów (w sumie im więcej tym lepiej) łyżka suszonej bazylii łyżeczka pieprzu łyżeczka papryki, jeżeli masz to możesz użyć wędzonej łyżeczka suszonego czosnku(...)końcu), szybko wymieszaj i dodaj soczewicę (suchą, nieugotowaną), wymieszaj dokładnie. Dodaj szklankę wody, mieszaj aż soczewica wchłonie płyn. Kolejno dodaj sok pomidorowy/passatę oraz suszone pomidory. Gotuj mieszając od czasu do czasu. Jeżeli użyłeś passaty, czyli bardzo gęstego przecieru pomidorowego to konieczne może być dodanie jeszcze wody, wszystko to kwestia gustu, tego jakiej konsystencji lubisz sosy. Teraz dodaj całą zawartość

greenscarf
Kurczak w sosie słodko-kwaśnym 198

KWAŚNYM (składniki na 4 porcje)   - 2 torebki brązowego ryżu - 500 gram piersi kurczaka - 500 gram przecieru pomidorowego - cebula - marchewka - papryka - 4 plastry ananasa - pół puszki kukurydzy - pół puszki fasoli czerwonej - biała część pora - sól, pieprz - 2 łyżki sosu sojowego ciemnego - łyżka soku z cytryny - łyżka cukru - curry, papryka słodka, imbir mielony, oregano, zioła prowansalskie - oliwa z oliwek Ryż zagotować(...)kurczaku), dodać por, następnie paprykę i marchew. Ananasa obrać, pokroić w kostkę i dodać do warzyw wraz z kukurydzą i fasolą. Na koniec dodać kurczaka, wlać przecier pomidorowy oraz sok z cytryny, dodać zioła prowansalskie, oregano, cukier, doprawić do smaku. gotować około 5 min. Podawać z brązowym ryżem

Zgrabne Gotowanie
Wieprzowina słodko-kwaśna 106

kostkach pół strąka czerwonej papryki pół strąka żółtej papryki pół opakowania mrożonej chińskiej mieszanki warzywnej 3 łyżki sosu sojowego 3 łyżki octu winnego 2 łyżki przecieru pomidorowego 2 łyżki świeżo wyciśniętego soku pomarańczowego 2 łyżki cukru 1 łyżka mąki ziemniaczanej olej   Przygotowanie  Mięso opłukałem, dokładnie osuszyłem. Wygniotłem dłonią na desce. Pokroiłem na plastry o grubości(...)chwili kawałki ananasa. Smażyłem kolejne 2 minuty. Następnie dodałem paprykę, a po minucie seler. Cały czas mieszając, smażyłem jeszcze 2 minuty. Sos: wymieszałem ocet, sos sojowy, przecier pomidorowy, cukier i sok pomarańczowy. Dodałem mąkę rozprowadzoną niewielką ilością zalewy ananasa, wymieszałem. Tak przygotowany sos dodałem do warzyw, zagotowałem, mieszając aż lekko zgęstniał. Do gotującego się sosu dodałem kawałki mięsa, podgrzałem. Wieprzowina

R'n'G Kitchen
ŚLEDZIE Z IMBIREM, SUSZONYMI ŚLIWKAMI I POMARAŃCZĄ 175

być z kartonika) 1 łyżka koncentratu pomidorowego do smażenia dobry olej np. rzepakowy (najlepiej ekologiczny) pełna garść rodzynek ok. 10-12 suszonych śliwek 2 łyżki jasnego miodu (jeśli będzie trzeba, to dodaj trochę więcej) sól do smaku pieprz czarny świeżo i grubo mielony 3-4 listki laurowe 5-6 ziaren ziela angielskiego sok wyciśnięty z ½ średniej wielkości pomarańczy 1 łyżeczka(...)czosnek posiekaj, zeszklij na oleju z dodatkiem świeżo mielonego pieprzu. Dodaj ziele angielskie, listki laurowe, pokrojone śliwki i umyte rodzynki. Podduś mieszając ok. 5 min. Następnie dodaj przecier pomidorowy, koncentrat, sok z pomarańczy i imbir. Mieszaj i duś na ogniu, aby zredukować płyny do pożądanej konsystencji (dosyć gęsty sos). Na koniec dodaj skórkę z pomarańczy, miód (wiem, że miodu

Anioły w kuchni
zapiekanka ze szparagami i bekonem 139

osób: 7 woreczków ryżu 660 g szparag w zalewie 140 g bekonu 400 g śmietany 200 g mozarelli 1 łyżka ketchupu pikantnego 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego 1 łyżeczka curry sok z cytryny sól, pieprz 1 opakowanie rukoli    Przygotowujemy głębszą formę do pieczenia( jak na ciasto). Smarujemy ją lekko olejem. Ugotowany ryż przekładamy na blachę. W osobnym naczyniu mieszamy(...)śmietanę, ketchup, koncentrat pomidorowy, curry, sól, pieprz, sok z cytryny. Sos przelewamy do ryżu dokładnie mieszając. Całość rozkładamy równomiernie po formie do pieczenia. Szparagi owijamy bekonem i układamy na ryżu.  Jeśli zostanie wam troche bekonu możecie rozłożyć go pomiędzy szparagami. Posypujemy mozarellą i przyprawiamy obficie  pieprzem. Wkładamy do rozgrzanego piekarnika (220 stopni C) na około 20 minut

noteskulinarnyfiga
Śledzie w passacie pomidorowej 80

Gotowe w : 2 dni   Dziś chcę Wam zaproponować śledzie, które są prawdopodobnie moimi ulubionymi. Duża ilość cebuli łącząca się z winnym sosem pomidorowym to smaki

uDolores.pl - tylko sprawdzone przepisy

Proponowane wyszukiwania