mułowaty". Pyszna, wyrazista zupka. Składniki: 3 szklanki rosołu drobiowego/bulionu warzywnego/wywaru z rybnego 300 gram filetu z pstrąga łososiowego, bez skóry 1 papryka czerwona 2 marchewki 250 ml passaty pomidorowej sól pieprz sok z cytryny natka pietruszki do ozdoby Gotowy bulion podgrzewamy, dodajemy pokrojoną w paski paprykę oraz marchewkę pokrojoną w plasterki. Następnie dodajemy passatę pomidorową i całość gotujemy kilkanaście minut
Mango Papajadiety odchudzającej. Składniki 100 g ,może być więcej dzikiego ryżu (owies wodny) sos pomidorowy,najlepiej aby był domowy, jeśli nie to dopraw ten z butelki lub użyj soku warzywnego bądź pomidorowego jaja kacze lub inne parmezan tarty świeża bazylia, sól i pieprz do smaku czarnuszka i sałata ozdobna do podania Ugotuj ryż według instrukcji. Na dużej patelni rozgrzej
Z Kuchni Do Kuchnidrobną kostkę 1 pietruszka pokrojona w drobną kostkę kawałek selera pokrojonego w drobną kostkę 1 szklanka poszatkowanej białej kapusty 1 ćwiartka z kurczaka/ opcjonalnie 1-2 łyżki koncentratu pomidorowego 2 łyżki soku z cytryny 4 łyżki śmietany 30% 3 łyżki posiekanej natki pietruszki PRZYPRAWY : 3 listki laurowe, 3 kulki ziela angielskiego, sól, pieprz, opcjonalnie-2 łyżki sosu sojowego(...)ugotowaną fasolę biały Jaś lub fasolę z puszki wraz z zalewą. Dodajemy starte buraczki i czosnek oraz natkę pietruszki i koncentrat pomidorowy. Ustawiamy małą moc palnika i zagotowujemy. Zdejmujemy garnek z ognia, wyjmujemy cebulę i dodajemy sok z cytryny. W miseczce mieszamy śmietankę z kilkoma łyżkami wywaru z zupy. Przelewamy do garnka, mieszamy. Ponownie stawiamy na małym ogniu
cool and mintyjogurtu 1 łyżka oleju o neutralnym smaku 1 ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę 1 łyżeczka drobno startego imbiru 1 łyżeczka tandoori masala 3 łyżki koncentratu pomidorowego 1 duża drobno posiekana cebula 1 łyżka soku z limonki (lub cytryny) 1 lub 2 mięsiste pomidory pozbawione gniazd nasiennych i pokrojone w drobną kostkę lub zmiksowane albo puszka krojonych pomidorów bez skóry(...)kurczaka tandoori Cebulę zeszklić na oleju, dodać posiekany czosnek i starty imbir i smażyć jeszcze około 1 minuty ciągle mieszając. Dodać tandoori masala, koncentrat pomidorowy, zmiksowane lub pokrojone pomidory, sok z limonki, jogurt i ewentualnie paprykę i na niewielkim ogniu gotować około 10-15 minut nie doprowadzając do wrzenia. Mięso polać gorącym sosem bezpośrednio przed podaniem. Kurczak tandoori
Cztery Fajeryjogurtu 1 łyżka oleju o neutralnym smaku 1 ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę 1 łyżeczka drobno startego imbiru 1 łyżeczka tandoori masala 3 łyżki koncentratu pomidorowego 1 duża drobno posiekana cebula 1 łyżka soku z limonki (lub cytryny) 1 lub 2 mięsiste pomidory pozbawione gniazd nasiennych i pokrojone w drobną kostkę lub zmiksowane albo puszka krojonych pomidorów bez skóry(...)kurczaka tandoori Cebulę zeszklić na oleju, dodać posiekany czosnek i starty imbir i smażyć jeszcze około 1 minuty ciągle mieszając. Dodać tandoori masala, koncentrat pomidorowy, zmiksowane lub pokrojone pomidory, sok z limonki, jogurt i ewentualnie paprykę i na niewielkim ogniu gotować około 10-15 minut nie doprowadzając do wrzenia. Mięso polać gorącym sosem bezpośrednio przed podaniem. Kurczak tandoori
Kulinaria - potrawy z różnych stron światanaciowego pokrojona na kawałki 2 ząbki czosnku koncentrat bulionu drobiowego Krakus litr gorącej wody po pół łyżeczki pieprzu, słodkiej papryki, wędzonej papryki, czubrycy lub oregano sok wyciśnięty z połówki cytryny pół opakowania passaty pomidorowej 2 puszki kukurydzy śmietana do podania – opcjonalnie Jak przygotować zupę kukurydzianą? Cebulę kroimy w piórka i smażymy w garnku z odrobiną oleju. Dodajemy(...)umyte i pokrojone cukinie, ziemniaki, marchewkę, selera, przyprawy i pokrojony czosnek. Zalewamy bulionem i wrzątkiem, tak żeby warzywa były przykryte. Gotujemy 15 minut i miksujemy blenderem. Dodajemy sok z cytryny, sos pomidorowy i kukurydzę z puszki. Mieszamy i podajemy. Artykuł Szybka zupa kukurydziana pochodzi z serwisu Ugotowane Pozamiatane
Ugotowane pozamiatanepumisan Max nie zawiera cukrów. No więc czego potrzebujemy? 10 jajek 2 łyżki masła 2 łyżki koncentratu pomidorowego 5 łyżek startego żółtego sera 3 łyżki bułki tartej 2 łyżki posiekanych orzechów 1/2 szkl. ketchupu 1/2 szkl. mleka 1 łyżka majonezu sok z 1/2 cytryny 1 szklanka oleju sól pieprz cukier 8 jajek gotujemy na twardo. Bułkę tartą mieszamy z posiekanymi(...)jajku z mlekiem a następnie w orzechowo-serowej posypce. Czynność powtarzamy. Na rozgrzanym oleju smażymy do złocistego koloru. Przygotowujemy sos: Masło rozpuszczamy i przestudzamy. Dodajemy koncentrat pomidorowy, majonez, ketchup, sok z cytryny, sól, pieprz i cukier. Mieszamy. Jajka podajemy na ciepło! Espumisan Max to wyrób medyczne
Kuchnia w oparachkorzenia selera 1 średnia cebula (150g) 1 duży ząbek czosnku 100g pora (dolna i środkowa część) 250ml bulionu warzywnego (może być z kostki) 50g koncentratu pomidorowego 1 łyżeczka mielonej słodkiej papryki kilka łyżek soku z cytryny 3-4 łyżki oleju rzepakowego sól (ok. 2 łyżeczki) natka pietruszki do dekoracji Instrukcje Rybę lekko solimy i odkładamy pod przykryciem na kilkanaście minut(...)przestawiamy na mały ogień. Dusimy powoli przez 15 minut, przy czym po 5 minutach dodajemy również startą marchewkę i seler. Cały czas podgrzewając warzywa, dodajemy koncentrat pomidorowy, 2-3 łyżki soku z cytryny oraz słodką paprykę. Wszystko dokładnie mieszamy i ewentualnie dosalamy do smaku. Kawałki surowej ryby kładziemy na powierzchni warzyw. Przykrywamy ponownie patelnię i dusimy mięso do miękkości – zwykle
Kulinarna Pokusamleczka kokosowego 1 czerwona cebula 1 niepełna łyżka czerwonej pasty curry (jeśli ma być mało ostre to 1 łyżeczka) 1 szklanka bulionu drobiowego 1 łyżka koncentratu pomidorowego 1 łyżka soku z limonki 1 łyżka zmielonych ziaren kolendry skórka otarta z limonki garść świeżego szpinaku sól morska do podania: orzechy nerkowca, ryż basmati Klopsiki: Szalotki obieramy i kroimy w drobną kostkę(...)minutach, dodajemy pastę curry, utłuczoną kolendrę oraz koncentrat pomidorowy i podsmażamy razem z cebulą mieszając, aż cebula oblepi się przyprawami. Wlewamy bulion i mleczko kokosowe. Zagotowujemy co jakiś czas mieszając i gotujemy, aż mleczko rozpuści się, a curry nabierze jednolitej barwy. Dodajemy sól do smaku oraz sok i skórkę otartą z wyparzonej wrzątkiem limonki. Próbujemy czy curry jest wystarczająco ostre
Poezja smakumielonego kminu rzymskiego 1/2 łyżeczki chilli cayenne, lub więcej jeśli lubisz bardziej pikantne potrawy 1 szklanka ulubionego sosu pomidorowego, gotowego lub domowej roboty 1 czerwone chilli, bez nasion i drobno posiekane 1/2 szklanki kwaśnej śmietany mała garść kolendry, posiekanej 2 łyżeczki soku z cytryny 2 awokado, obrane i pokrojone w kostkę sól i pieprz 6 tortilli, podgrzanych w kuchence mikrofalowej(...)pieprzem i chilli jeśli lubisz pikantne dania i zdejmij z ognia. Włącz piekarnik i ustaw go na 180 oC. W pojemniku blendera zmiksuj do uzyskania gładkiego sosu sos pomidorowy, śmietanę, kolendrę, sok z cytryny, 1/2 awokado i chilli. Dopraw solą i pieprzem do smaku. Rozsmaruj cienką warstwę sosu na dnie naczynia do zapiekania o bokach 20×30 cm. Wymieszaj
karmelowymałe cebule 2 czerwone małe papryki 2 woreczki ugotowanego (może być lekko rozgotowany)ryżu papryka ostra i słodka w proszku sól,pieprz sok z połowy cytryny passata pomidorowa 1 łyżka koncentratu pomidorowego można dodać szczypiorek lub koperek olej rzepakowy lub masło klarowane 1 łyżka zwykłego masła WYKONANIE: na patelni rozpuścić masło klarowane, dodać cebulę w kawałkach i lekko zgnieciony(...)międzyczasie pokroić dorsza na kawałki, a mięso makreli oddzielić od kręgosłupa, do warzyw wrzucam mięso dorsza doprawiam papryką słodką i ostrą oraz solą i pieprzem, dodaje sok z cytryny,passatę i koncentrat pomidorowy, przesmażone produkty ściągam z ognia, dodaje mięso makreli i wszystko mielę w maszynce(duże oczka), mieszam zmielone mięso z ryżem, dodaję łyżkę zwykłego masła, sprawdzam smak, ewentualnie
Kuchnia Beatyopcjonalnie) - łyżka suszonej słodkiej papryki - papryka chilli (do smaku, można użyć harissy) - ćwierć łyżeczki mielonego kuminu - ćwierć łyżeczki mielonych nasion kolendry - sól, pieprz - 3 pomidory - łyżeczka koncentratu pomidorowego - szklanka wody - 2 łyżeczki soku z cytryny - 3-4 łyżki bobu - 6-7 łyżek groszku - po łyżce posiekanych ziół: kolendrą, pietruszka, mięta, koperek - 2 puszki serc karczochów - ryż lub kuskus (do podania(...)smażymy przez 1-2 minuty. 2) Dodajemy przyprawy, pomidory kroimy w kosteczkę i przenosimy na patelnię. Smażymy przez 2-3 minuty. Po tym czasie dodajemy koncentrat pomidorowy i zalewamy szklanką wody i sokiem z cytryny. 3) Wcześniej ugotowany i obrany bób wrzucamy na patelnię, dodajemy groszek (surowy) i gotujemy przez około 5-10 minut. W razie potrzeby dolewamy trochę wody
Roślinożerni urlopowiczewiększych pieczarek * sól i pieprz do smaku * 1 płaska łyżeczka papryki słodkiej * pół płaskiej łyżeczki papryki ostrej * pół płaskiej łyżeczki majeranku * 3 łyżki koncentratu pomidorowego * 3 łyżki wody * 2 łyżki soku z cytryny * 2 łyżki płynnego miodu * 100 ml wody * olej do smażenia Wykonanie: Pierś kurczaka pokroić w kostkę. Cebulę pokroić w piórka, cukinię i pieczarki pokroić w półplasterki(...)paprykę w paski. Fasolę pokroić na 3 części. Koncentrat pomidorowy wymieszać w miseczce z wodą, sokiem z cytryny, miodem, solą i pieprzem. Patelnię rozgrzać. Pierś kurczaka podsmażyć na oleju, posypać solą i pieprzem do smaku. W garnku rozgrzać olej, podsmażyć pieczarki. Dodać pozostałe warzywa, wymieszać. Wlać wodę, wymieszać i wszystko razem chwilę gotować pod przykryciem
Zrób to smacznieimbiru 3 łyżki oleju 45 dag mrożonej warzywnej mieszanki chińskiej ½ puszki ananasa 3 łyżki sosu sojowego Kikkoman 1 łyżka cukru trzcinowego 1 szklanka sosu pomidorowego 3 łyżki ketchupu 3 łyżki soku z ananasa 3 łyżki octu ryżowego 1 puszka pędów bambusa Przyprawa do dań chińskich do smaku Ryż basmati do podania Sposób wykonania: Kurczaka umyć pokroić na wąskie(...)czosnek, przesmażyć aż mięso przestanie być surowe w środku, dodać mrożoną warzywną mieszankę chińską , pokrojonego ananasa,starty imbir, doprawić sosem sojowym, octem ryżowym, wlać sos pomidorowy wymieszany z cukrem trzcinowym, sokiem z ananasa oraz ketchupem, dodać osączone z zalewy pędy bambusa , chwilę smażyć na dużym ogniu mieszając, warzywa mają pozostać jędrne nie rozgotowane
Wanilia i Kardamonporcje 500 g piersi z kurczaka 500 ml przecieru pomidorowego 1 świeży ananas 1 biała cebula 1 duża marchewka ½ papryki czerwonej ½ papryki zielonej 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka otartego imbiru 1 łyżeczka słodkiej papryki 2 łyżki brązowego cukru 1 łyżka miodu 3 łyżki sosu sojowego 4 łyżki octu ryżowego sok z 1 limonki olej sezamowy sól do smaku ugotowany(...)paski, a ananasa w trójkąty. Na osobnej patelni podsmaż najpierw cebulę, później wrzuć marchewkę, następnie paprykę, a gdy warzywa będą już miękkie ananasa. Zawartość patelni zalej pastą pomidorową, wlej pozostały sok z limonki, 2 łyżki octu ryżowego, 1 łyżkę sosu sojowego i dodaj cukier oraz sól do smaku. Wymieszaj i dopraw w razie potrzeby większą ilością przypraw. Sos połącz razem
Food Square