sok pomidorowy - 3097 przepisów (strona:31/207)

Bakłażany w sosie pomidorowo-czosnkowym 142

pewnie tam należy się również doszukiwać korzeni tego dania. Nie wiem jakich pomidorów użyjecie do sosu, ale warto trochę odlać powstały sok, bo bakłażan nam zniknie w wodnym, pomidorowym soku. Drukuj Bakłażany w sosie pomidorowo-czosnkowym window.ajaxurl = "http://mieszamwgarnku.pl/wp-admin/admin-ajax.php"; Składniki 3 pomidory 1 bakłażan 2 ząbki czosnku natka, bazylia sól, pieprz Sposób przygotowania Pomidory zalewamy wrzątkiem i obieramy

Mieszam w Garnku
Sok pomidorowy 134

Kolejny pyszny sok pomidorowy tym razem bez dodatków Składniki • Wyciśnięty sok z pomidorów z gniazdami nasiennymi • sól • pieprz Sposób przygotowania 1. • Sok przelać przez sito aby oddzielić nasiona  • Sok wlać do garnka zagotować doprawić solą i pieprzem  • Porozlewać gorący do butelek lub słoików • Pasteryzować 30 minut od zagotowania

W królestwie smaków Beaty
Żeberka z czerwoną fasolą w pikantnym sosie pomidorowym 185

sobą. Podgrzewamy jeszcze przez kilka minut pod przykryciem. Uwagi To danie bardzo dobrze smakuje z kaszą gryczaną lub pęczakiem. Zamiast przecieru pomidorowego, który wymaga rozcieńczania wodą, możemy użyć soku pomidorowego (ok. 600ml). Nic też nie stoi na przeszkodzie, aby użyć własnoręcznie obranych i pokrojonych w kostkę świeżych pomidorów (taka porcja wymaga ich ok. 1kg). Przez Krystian Kulinarna Pokusa/div> #gallery

Kulinarna Pokusa
Sos pomidorowy - doskonały dodatek do dań mięsnych. 140

koniec gotowania dodajemy 1 łyżkę masła, przyprawy i mieszamy aż do połączenia się wszystkich składników. Zamiast koncentratu pomidorowego i wody,możemy dać 2 szklanki soku pomidorowego lub domowy przecier z pomidorów, który jest dużo rzadszy niż koncentrat

Przepisy i porady kulinarne
kotleciki "po rosołowe" z sosem pomidorowym... 208

jajka 1 sztuka, bułka tarta 3/4-1 szklanka, wędzona papryka w proszku 1 łyżeczka, kucharek 1 łyżeczka, olej rzepakowy - ile potrzeba, sos pomidorowy - w opisie zamiast pomidorów można użyć litr soku pomidorowego = ugotowane, wystudzone podudzia z rosołu drobno pokroić w kostkę w misce wymieszać z makaronem nitki ugotowanym, natką pietruszki, jajkiem, kucharkiem, papryką, tartą bułką na zwartą masę, można podlać ciut

W Mojej Kuchni Lubię
Przecier sok pomidorowy 171

font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;} Domowy przecier sok pomidorowy idealny do zupy pomidorowej, gołąbkowej czy sosu gdy nieco rozcieńczymy zdrowy sok do picia. Nie ma nic lepszego. Składniki: Dojrzałe pomidory, ilości nie podaję ile kto ma Sól Przygotowanie

W garach u Gosi
Passata czyli sos pomidorowy po włosku 215

conserva, passata, czy sugo- czyli różnistego przecieru pomidorowego.  Włoskie rodziny kupują na spółke nawet 600 kg pomidorów, w przeciągu paru poranków przetwarzają je i obdzielają rodzinę pysznym sugo.  Niemal w każdym włoskim domu, od rana w wielkich garach, bulgoczą hektolitry czerwonego sosu. A po poludniu już  przeciśnięty przez maszynkę sok ląduje w setkach butelek i słoików. Strasznie(...)pozostanie pyszny, aromatyczny miąższ pomidorowy. Jeśli nie macie zbyt dużo czasu, to możecie gotować nawet i 30 minut, pamiętajcie tylko o odcedzeniu miąższu od soku z pomidorów, inaczej otrzymacie sok pomidorowy). Moje sąsiadki z reguly robią to w ten sposób: przygotowują umyte wiadro, na które rozkładają linaną ściereczkę, która powinna dość sporo wystawać poza brzegi wiadra. Ściereczkę umocowują do brzegów

Mia Cucina Sofieta
Śledzie marynowane z imbirem 94

wymoczonych wcześniej w mleku i pokrojonych w kawałki ) 2 cebule 5 ząbków czosnku około 4 cm posiekanego imbiru 300 ml przecieru pomidorowego 4 łyżki koncentratu pomidorowego około 10 sztuk suszonych śliwek (pokrojonych w paski) sok wyciśnięty z 1 pomarańczy pół szklanki rodzynek 2 łyżki oleju rzepakowego do smażenia 2 łyżki miodu Przyprawy: sól, świeżo mielony pieprz, 3-4 listki laurowe(...)imbirem - przygotowanie   Wariant dla tradycjonalistów Cebulę pokroić w kostkę, zeszklić na oleju, pod koniec dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i smażyć jeszcze około minuty. Dodać miód, przecier pomidorowy, sok z pomarańczy, koncentrat, rodzynki, pokrojone drobno śliwki, starty na tarce imbir i przyprawy. Gotować na niewielkim ogniu około 30-40 minut. Marynatę wystudzić. Zimną marynatę przelać do innego naczynia, dodać

Cztery Fajery
Śledzie marynowane z imbirem 229

wymoczonych wcześniej w mleku i pokrojonych w kawałki ) 2 cebule 5 ząbków czosnku około 4 cm posiekanego imbiru 300 ml przecieru pomidorowego 4 łyżki koncentratu pomidorowego około 10 sztuk suszonych śliwek (pokrojonych w paski) sok wyciśnięty z 1 pomarańczy pół szklanki rodzynek 2 łyżki oleju rzepakowego do smażenia 2 łyżki miodu Przyprawy: sól, świeżo mielony pieprz, 3-4 listki laurowe(...)imbirem - przygotowanie   Wariant dla tradycjonalistów Cebulę pokroić w kostkę, zeszklić na oleju, pod koniec dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i smażyć jeszcze około minuty. Dodać miód, przecier pomidorowy, sok z pomarańczy, koncentrat, rodzynki, pokrojone drobno śliwki, starty na tarce imbir i przyprawy. Gotować na niewielkim ogniu około 30-40 minut. Marynatę wystudzić. Zimną marynatę przelać do innego naczynia, dodać

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Buraczki z przecierem pomidorowym 184

upieczone/ugotowane:) Zaoszczędzi nam to mnóstwo czasu i pyszny dodatek do obiadu przygotujemy ekspresowo. 2 duże czerwone buraki (ok. 500 g) 3-4 łyżki śmietany 30% 2-3 łyżeczki przecieru pomidorowego sok z cytryny do smaku sól, pieprz, cukier Buraki gotujemy do miękkości. Po ostudzeniu obieramy ze skórki i trzemy na dużych oczkach tarki. Przecier pomidorowy mieszamy ze śmietaną. Dodajemy

Smaki Na Talerzu
Współpraca z symbio.pl 159

kuchni to : * koncentrat pomidorowy eko * cukier trzcinowy eko * fasola biała eko * mąka owsiana razowa eko * mąka pszenna typ 2000 eko * makaron żytni razowy wstążka eko * płatki 5 zbóż eko * sok pomidorowy eko * konfitura truskawkowa bez cukru eko * mix owocowy eko * orzechy nerkowca eko * sok z granatu eko * sól morska gruboziarnista  * pestki dyni eko * makaron pszenny razowy świderki

Magiczne Życie Marty
Stir fry z kurczakiem i pomarańczami 196

polecania!    350g piersi z kurczaka (lub indyka) 1 średnia cebula 1 – 2 ząbki czosnku 4 łyżki jasnego sosu sojowego 1 łyżka koncentratu pomidorowego 1 zielona papryka 1 czerwona papryka 1 żółta papryka sok z 1 pomarańczy 1 łyżka mąki kukurydzianej 2 pomarańcze 1-2 łyżki kiełków fasoli porcja makaronu (nudli jajecznych) dla dwóch osób W głębokiej patelni(...)przez praskę oraz paprykę pokrojoną w paski. Chwilę smażyć aż mięso będzie całkowicie usmażone. W międzyczasie w niewielkiej miseczce dokładnie wymieszać sos sojowy z koncentratem pomidorowym, sokiem z pomarańczy oraz mąką kukurydzianą. Tak przygotowany sos dodać do mięsa i chwilę gotować, aż sos nieco zgęstnieje. Dodać pokrojoną na kawałki wielkości kęsa pomaranczę i kiełki

Codzienne Gotowanie
Szybki patent na resztki z kurczaka – zapiekana z penne i sosem pomidorowym 237

naprawdę warte są polecenia. Jeśli nie chcesz/nie masz czasu go robić, po prostu zmiksuj pomidory z puszki z pozostałymi składnikami. Jest jeszcze jedna, jeszcze prostsza wersja: użyj po prostu soku pomidorowego – 1/2 litra wystarczy. Też będzie pysznie. Składniki: 2 szklanki pokrojonego pieczonego, albo gotowanego kurczaka 2 dymki, albo mała cebula 2 łyżeczki pieprzu cayenne (dla tych co lubią ostrzejsze(...)mozarellą, a później parmezanem. Zapiekaj przez 15 minut, wstawiając naczynie blisko grila. Podawaj z sałatą, np. z rukolą, skropioną delikatnie sokiem z cytryny o oliwą. Artykuł Szybki patent na resztki z kurczaka – zapiekana z penne i sosem pomidorowym pochodzi z serwisu Niedzielny kucharz

Niedzielny kucharz
Strogonoff z pieczarek 111

polecam na szybki obiad! Strogonoff z pieczarek Składniki: 750g pieczarek 2 większe szalotki 3-4 ząbki czosnku 3 gałązki świeżego tymianku 1 łyżeczka gładkiej musztardy 1 płaska łyżka koncentratu pomidorowego sok z cytryny 200ml bulionu lub rosołu 100ml kwaśnej śmietany 1 łyżeczka słodkiej papryki 0,5 łyżeczki ostrej papryki sól, pieprz olwia i masło do smażenia Jak zrobić strogonoff(...)grubsze plastry. Wrzucić na patelnię do przesmażonej szalotki. Zwiększyć gaz i smażyć mieszając od czasu do czasu. W razie potrzeby dodać nieco masła. Skropić sokiem z cytryny.  Do pieczarek dodać musztardę i koncentrat pomidorowy. Smażyć przez kilka minut aż pieczarki zmiękną. Dodać przyprawy - słodką i ostrą paprykę, sól i pieprz i wlać bulion (rosół). Zagotować i gotować przez kolejne

Codzienne Gotowanie
Sok miętowo-cytrynowy. 120

Jedynym sokiem, który robiłam do tej pory na zimę to sok pomidorowy. Dziś znajoma dała mi  banalnie prosty przepis na sok miętowo-cytrynowy. Myślę, sobie, że będzie dobry z cytryną do obiadu, czy po prostu, aby zagasić pragnienie. A może do mojito? Jest pyszny! SKŁADNIKI: 1 l wody 1 kg.cukru 1 kwasek cytrynowy lub sok z 2-3 cytryn

Kuchnia Beaty
Najczęstsze błędy żywieniowe popełniane przez Polaków - debata ekspertów w Polska Press Grupa 134

sokach? Witaminę C. W szklance soku pomarańczowego jest jej tyle, aby pokryć zapotrzebowanie na cały dzień, w jabłkowym znajdziemy pektyny, zmniejszające poziom cholesterolu, wskazany jest w astmie, w soku pomidorowym znajdziemy potas i likopen. Udowodniono, że im więcej soków tym mniej cukierków. A czy Polacy czytają etykiety na opakowaniu i je rozumieją? 73% mówi, że sprawdza informacje zawarte w tabelach

AZgotuj!
Soczewica na ostro z dynią, szpinakiem i z pokruszoną fetą 208

oryginalnego sera prosto z Grecji :) (przywiozłam go sobie z wakacji).Składniki:1 szklanka czerwonej soczewicy1 cebula2 ząbki czosnku400 g obranej ze skórki dyni1 czerwona papryka1 puszka pomidorów wraz z sokiem pomidorowym2 łyżki przecieru pomidorowego1/2 papryczki chili (albo szczypta chili w proszku)1 op. młodego, świeżego szpinaku 1 łyżka masła1 łyżka oleju rzepakowego2 liście laurowesól, pierzSoczewicę dokładnie płuczemy. Cebulę kroimy(...)oleju podsmażamy cebulę i czosnek, po czym dodajemy paprykę. Chwilkę wszystko razem smażymy. Następnie dodajemy drobno pokrojoną papryczkę chili (albo chili w proszku), przecier pomidorowy. Gotujemy kilka minut. Potem dodajemy pomidory wraz z sokiem z puszki, soczewicę, oraz dynię pokrojoną w kostkę. Dodajemy listki laurowe, sól, pieprz. Gotujemy ok. 20 min od czasu do czasu mieszając. Po upływie tego czasu

Bon Appetit Małgorzaty
Tortellini po wegetariańsku 185

surowców niemodyfikowanych genetycznie bez użycia konserwantów. Ja zrobiłam dziś coś ciekawego, dodatek do tortellini. Składniki -kapusta pekińska -marchewka -por -salasa pomidorowa- ja miałam moją, mrożoną. Jeśli nie macie- wystarczy sok pomidorowy z kartonu. -przyprawy od Skworcu – przyprawa do Burrito, liscie kolendry, pieprz ziołowy, -prażone ziarna od Ziarenkowo- mieszanka Słoneczne Pola -bazylia, sól , oliwa z oliwek -seler naciowy- u mnie mrożony

Z Kuchni Do Kuchni

Proponowane wyszukiwania