Rozłożyć na półmisku.2. Jabłka obrać, zetrzeć na tarce jarzynowej i skropić sokiem z cytryny.3. Cebulę drobno posiekać, sparzyć wrzątkiem i ostudzić.4. Jabłka, cebulę, 1 łyżkę majonezu i śmietanę (ilość wedle uznania) wymieszać. Doprawić do smaku pieprzem i odrobiną cukru.5. Sosem przykryć filety śledziowe, schłodzić w lodówce przed podaniem.Smacznego!!!Źródło: Kuchnia - przepisy Adriany
Kuchnia domowa Anikalorycznego majonezu przepis odszedł do lamusa.Najwyższy czas go okurzyć i przypomnieć,bo nie zawsze warto liczyć kalorie.Zapraszam zatem na pysznego śledzika!Składniki:6 podwójnych matjasów1 jabłko1 cebula3 łyżki śmietany (bądź jogutrtu greckiego)3 majonezusólsok z 1/2 cytrynyszczypta cukru pudruWykonanie:cebulę obrać,pokroić w drobną kostkę,posolićjabłko obrać,pokroic w drobną kostke,skropic sokiem z cytryny,by nie ściemniałojogurt wymieszać
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!lubimy i to bardzo, bo mój mąż przekonał się do sosów śmietanowych, których nie cierpiał. 1 duży pojedynczy filet z kurczaka1 cebula200 g pieczarek1/3 pęczka natki pietruszki1 szk słodkiej śmietany 30%sól himalajska do smakupieprz kolorowy do smakuchili do smaku4 łyżki olejumąka do obtaczania PRZYGOTOWANIE:Filet umyć, osuszyć i pokroić w paski. Następnie obtoczyć w mące. Na patelni rozgrzać
Ewa w kuchnipozostałe składniki. Całość bardzo dokładnie wymieszać.Przygotowane wcześniej naleśniki, zalać śmietankową masą i przełożyć do rozgrzanego do 180°C piekarnika (z termoobiegiem). Piec przez około 30-35 minut, aż śmietana zgęstnieje i ładnie się zapiecze.W międzyczasie można przygotować sos malinowy. Maliny podgrzać, tak aby się delikatnie zaczęły rozpadać, dodać cukier do smaku. Mąkę ziemniaczaną dokładnie wymieszać z 2 łyżkami
Świat Domowej KuchniPrzepyszna rolada z bezy kokosowej z bitą śmietaną i ananasem! Smakuje jak puszek, nieziemska! PRZEPIS KLIK
SMYKWKUCHNIśledzi nie wyobrażam sobie Wigilii. A moje ulubione to śledzie w śmietanie. Jednak ostatnio postanowiłam je zmienić o dodatek domowych grzybków marynowanych. Wyszło świetne połączenie, a dodatkowo kawior wzbogacił je o morski, lekko słonawy smak. Dlatego te śledzie w tym roku zagoszczą na moim świątecznym stole. Polecam.Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnikDzisiaj zapraszam na nowy torcik jabłkowy. Na ucieranym spodzie, z bezą, budyniami i bitą śmietaną. Ciasto smaczne, aromatyczne, trochę migdałowe i waniliowe. Jabłka doprawione są cynamonem. Aby dodać jeszcze więcej smaku, masę jabłkową przygotowałam na soku pomarańczowym. Torcik jest pyszny, dobrze smakuje z filiżanką ulubionej herbaty. Polecam na jesienny wieczór. Porcelana ze sklepu Maxwell and Williams z kolekcji Royal
Mała Cukierenkasztuki, cukier 1/2 szklanki, masło lub margaryna 1/2 kostki, masa makowa 30 dag, mąka tortowa 2 szklanki, proszek do pieczenia 2 łyżeczki, mandarynki - ile potrzeba, jabłka - ile potrzeba, śmietana kremówka 150 ml, cukier puder 1 łyżka , skórka pomarańczowa kandyzowana - ile potrzeba z tej ilości wyszło 18 babeczek jajka, cukier, miękką palmę zmiksować mikserem na tzw. rzadką pianę do jajek dodać
W Mojej Kuchni Lubięmąka tortowa 1,3/4 szklanki, proszek do pieczenia 1 łyżeczka, jabłko kwaśne 6 sztuk, cukier 1/2 szklanki, cynamon 1 łyżeczka - 3 laski zmielone Royal Brand, budyń śmietankowy 1 opakowanie, śmietana kremówka 1 szklanka, kolorowa posypka - ile potrzeba całe jajka "L", cukier, miękka palma utrzeć mikserem z 5 minut na najwyższych obrotachwsypać mąkę z proszkiem i zmiksować dość gęste ciasto jabłka
W Mojej Kuchni Lubiężeby umilić sobie czas oczekiwania na ochłodzenie:) Składniki:700 - 800 g świeżych malin,2 - 3 łyżki cukru,200 g śmietany 20%.Przygotowanie:Maliny rozgniatamy dosypując cukier. Stopniowo dodajemy śmietane, ciagle mieszajac. Smacznego Lisek:):)źródło: ,,Kuchnia" Przepis bierze udział w durszlakowej akcji kulinarnej
Anioły w kuchniOgromny ptyś, bita śmietana....i świeże truskawki:) Zapraszamy:)Składaniki; 4 jajka, szklanka mąki, szczypta soli, 12 dkg masła 450 ml śmietanki kremówki, laska wanili, truskawki, Wykonanie;Na początek ciasto. Szklankę wody gotujemy z masłem i solą. Zdjemujemy z ognia i stopniowo dodajemy mąkę cały czas mieszając. Znowu podgrzewamy stale mieszając. Lekko studzimy. Dodajemy po jednym jajku mieszając aż całkowicie się
Anioły w kuchnimaczając łyżkę, na papier do pieczenia. Kształt jaki chcemy uzyskać zależy od nas. Pozostawiamy na papierze około 10 minut i zdejmujemy dekorując nasz tort. Możemy również dodać bitą śmietanę. W ten sposób uzyskaną ozdobę, można wykorzystać również przy innych deserach. PS. Tort węgierski jest tortem tylko dla dorosłych i jednak po zjedzeniu ze względu na dużą zawartość alkoholu
Kulinarny karnet Christopheramnie dodatkowy dodatek ,plaster pieczonego indyka. Awokado z gorgonzolą. Takie awokado może stanowić samodzielną ,bardzo pożywną przekąskę. U mnie dzisiaj zastąpiło jarzynkę do makaronu w cytrynie i śmietanie. Składniki. 1 awokado 40g sera Gorgonzola Dolce 1 łyżka soku z cytryny 1 łyżka posiekanych pistacji pieprz do smaku Wykonanie. Awokado przekroić na pół, wyjąć pestkę ,skropić sokiem z cytryny. Delikatnie
Kulinarny karnet Christopheratego, by korzystać z uroków życia. Raz na słono, raz na słodko. Pośród wspaniałego mięsiwa i mocy innych nie postnych potraw nie może zabraknąć właśnie śledzia. Śledź w śmietanie. 2 szt. śledź matias 100 ml. śmietana 18% 1 cebula pokrojona w kostkę 1 małe jabłko winne ½ łyżeczki tarty chrzan ½ sok z cytryny Pieprz grubo mielony Jabłko starte(...)tarce i chrzan skropić cytryną, dodać pokrojoną w drobną kostkę cebulę, wymieszać ze śmietaną. Polać pokrojone w paski śledzie, posypać świeżo zmielonym pieprzem. Śledziowa wieża. Składniki: 1 ugotowany ziemniak w łupinie, 1 łyżka majonezu 1 śledź matias w oleju pokrojony w paski ½ cebulki drobno pokrojone Świeżo zmielony pieprz 1 mały ogórek kiszony pokrojony w kostkę 1 mała papryka
Kulinarny karnet Christopheraprzepis Piotrka z Kocham Gotować (wyszło idealne ) Na upieczone tartaletki nałożyliśmy truskawki. My użyliśmy truskawek z puszki, Wy możecie użyć dowolnego owocu, a na wierzch ładnie wycisnęliśmy bitą śmietanę . Piękny i szybki deserek Zachęcam Was również do odwiedzenia blogu prowadzonego przez Adę kokosowa ada Pozdrawiamy
cookpl