Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Wczoraj po raz pierwszy zrobiłam zupę dyniową. Trochę obawiałam się smaku, ponieważ nie do końca wiedziałam czy będzie mi smakować
Marta GotujeKnedle z ricotty z jagodami, polane śmietanką i cukrem trzcinowymNauki ciąg dalszy.Ps. Wczorajszy wpis uzupełniłam o przepis :)Przepis: 100g ricotty1/2 jajka30g mąki pełnoziarnistej20g
More food, love and dreamsDługo zastanawiałam się, w jakim kolorze powinien być świąteczny sernik. Czerwony? Biały? A może złoty? I wtedy przyszła mi na myśl choinka - pięknie pachnąca, zielona, oprószona
My Culinary ArtNa dworze ciągle mróz, ale też coraz więcej okazji do świętowania. Dziś na przykład są Mikołajki... Byliście grzeczni, wyczyściliście buty i Mikołaj zostawił Wam prezent czy
Symfonia SmakówTort tiramisu jest swego rodzaju wariacją na temat znanego włoskiego deseru. Jest to nieskomplikowane ciasto na wszelkie okazje. Zawsze dobrze smakuje i po prostu nie może
Food SquareU mnie sezon na rabarbar ciągle trwa. Dopiero co zużyłam pół kilo leżące w lodówce, a już się zastanawiam, gdzie dostanę jeszcze trochę tych pysznych łodyg
Pożeraczka, czyli raz adobrzeJuż kiedy piekłam tartaletki z agrestem wymyśliłam, że z resztą owoców upiekę muffinki. Szybkie, proste, a nic się nie zmarnuje. Chcąc uzupełnić zapas agrestu wybrałam się
Pożeraczka, czyli raz adobrzeJesień to czas zup, zgodzicie się? Robią się praktycznie same (przynajmniej te z przepisów, po które ja sięgam), są sycące i wspaniale rozgrzewają po powrocie do
Pożeraczka, czyli raz adobrzeMam ostatnio pecha. Serio. I wszyscy się ze mnie śmieją. Poza C., bo jak mu pokazałam ostatnie cięcie, to popatrzył nie z politowaniem, czego się spodziewałam
Pożeraczka, czyli raz adobrzePewnego pięknego dnia chciałam upiec ciasto z rabarbarem (tak, tak, jeszcze mi się nie znudził). Miałam już jedno upatrzone, ale było zdecydowanie zbyt wymagające. Byłam trochę
Pożeraczka, czyli raz adobrzeDzisiaj mam dla Was obiecane już w zeszłym tygodniu mini muffiny. To właśnie z myślą o tych maleństwach przygotowałam boski curd pomarańczowo-dyniowy, którym je napełniałam
Pożeraczka, czyli raz adobrzeowsianka z gruszką, miodem, daktylami, orzechami laskowymi i śmietanką(inspiracja)Tort pomimo przeszkód i mojego gadania, że już nigdy nie piekę tortów, wyszedł. I to
More food, love and dreamsGrube naleśniki* smażone na maśle podane z wiśniami, bananem i cukrem trzcinowym; ciepłe mleko* z dodatkiem smietany 18%Ciasto miało być trochę gęstsze, ale co tam
More food, love and dreamsnaleśniki z karmelizowaną gruszką* i słodką śmietanką**(potem oczywiście więcej i gruszek i śmietanki *.*)*smażona z cukrem trzcinowym, masłem i cynamonem**gotowana z
More food, love and dreamsZiemniaki według niektórych to nasza polska "potrawa narodowa" i poniekąd ciężko się z tym nie zgodzić. Są zdrowe, sycące, tanie i powszechnie dostępne, dlatego chętnie po
Taste Of My Day