Dzisiaj pogoda spłatała nam niezłego figla. Wszyscy będą obserwować zaćmienie słońca a u nas dzisiaj totalna ciemność. Chmury i deszcz- pogoda wróciła więc do normy
ciastkarnia na kruchym spodzieZastanawiałam się czy wstawiać ten przepis na bloga. Wyszło jak wyszło. Miało być ładniejsze – nie było. Miało być smacznie – udało się. Rekomendacją niech będzie
Polska ZupaDziś Dzień Św. Patryka , więc koniecznie trzeba świętować w zielonych barwach! Moja propozycja to słodkie tureckie ciasto ze szpinaku ( tur . Ispanaklı Kek), popularne ostatnimi
Food SquareWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Wczoraj z braku czasu musiałam zrobić jakiś szybki obiad. Zajrzałam do mojej lodówki oraz szafek kuchennych i do
Marta GotujeKolejna pizza. Tym razem z sosem nieco mniej tradycyjnym, ale tez powszechnie znanym. Dodatki do tego sosu też nie są niczym odkrywczym. Z całą pewnością pizza
Polska ZupaSzybki deser, jaki przygotowałam na wczorajsze urodziny męża. Tort będzie dopiero w weekend, a wczoraj aby uczcić czymś słodkim ten dzień zrobiłam panna cottę (oszukaną, bo
Kto ugości moich gości?Pyszna, kremowa, lekko kwaskowata tarta na kruchym spodzie z karmelizowanymi pomarańczami, sokiem z pomarańczy, serem ricotta i mascarpone <3 Z wymienionych składników przygotujecie tartę o
My Culinary ArtSkładniki na 4 porcje lub 6 mniejszych: 3łyżeczki żelatyny laska wanilii lub cukier waniliowy 2 szklanki kremówki, czyli słodkiej śmietanki- 30-36% 1,5 szklanki mleka
Luźna KuchniaJeszcze rok temu o bezach wiedziałam niewiele, zrobiłam może jedną albo dwie, ale jak zaczęłam to można powiedzieć, że się zakochałam. Zawsze słyszałam jakie to trudne
Wypieki i RumieńceJako że zostało mi trochę piany z przygotowań serduszek bezowych , postanowiłam 'dobić' jeszcze jedno białko i przygotować taki oto bezowy torcik :) Jako nadzienia użyłam ubitej
My Culinary ArtPewnie słodkości po wczorajszym dniu macie już dosyć, ale jutro kolejny dzień, który aż się prosi o choćby skromny łakoć na deser do romantycznej kolacji. :) Mając
Food SquareWpis pochodzi z www.mgotuje.plKochani, witam was serdecznie po krótkiej przerwie świątecznej Dziś podaję wam przepis na przepyszne ciasto o nazwie kostka Rocher, które
Marta GotujeWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Wczoraj po raz pierwszy zrobiłam zupę dyniową. Trochę obawiałam się smaku, ponieważ nie do końca wiedziałam czy będzie mi smakować
Marta GotujeKnedle z ricotty z jagodami, polane śmietanką i cukrem trzcinowymNauki ciąg dalszy.Ps. Wczorajszy wpis uzupełniłam o przepis :)Przepis: 100g ricotty1/2 jajka30g mąki pełnoziarnistej20g
More food, love and dreams