Kolejna pizza. Tym razem z sosem nieco mniej tradycyjnym, ale tez powszechnie znanym. Dodatki do tego sosu też nie są niczym odkrywczym. Z całą pewnością pizza
Polska ZupaSzybki deser, jaki przygotowałam na wczorajsze urodziny męża. Tort będzie dopiero w weekend, a wczoraj aby uczcić czymś słodkim ten dzień zrobiłam panna cottę (oszukaną, bo
Kto ugości moich gości?Pyszna, kremowa, lekko kwaskowata tarta na kruchym spodzie z karmelizowanymi pomarańczami, sokiem z pomarańczy, serem ricotta i mascarpone <3 Z wymienionych składników przygotujecie tartę o
My Culinary ArtSkładniki na 4 porcje lub 6 mniejszych: 3łyżeczki żelatyny laska wanilii lub cukier waniliowy 2 szklanki kremówki, czyli słodkiej śmietanki- 30-36% 1,5 szklanki mleka
Luźna KuchniaJeszcze rok temu o bezach wiedziałam niewiele, zrobiłam może jedną albo dwie, ale jak zaczęłam to można powiedzieć, że się zakochałam. Zawsze słyszałam jakie to trudne
Wypieki i RumieńceJako że zostało mi trochę piany z przygotowań serduszek bezowych , postanowiłam 'dobić' jeszcze jedno białko i przygotować taki oto bezowy torcik :) Jako nadzienia użyłam ubitej
My Culinary ArtPewnie słodkości po wczorajszym dniu macie już dosyć, ale jutro kolejny dzień, który aż się prosi o choćby skromny łakoć na deser do romantycznej kolacji. :) Mając
Food SquareWpis pochodzi z www.mgotuje.plKochani, witam was serdecznie po krótkiej przerwie świątecznej Dziś podaję wam przepis na przepyszne ciasto o nazwie kostka Rocher, które
Marta GotujeWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Wczoraj po raz pierwszy zrobiłam zupę dyniową. Trochę obawiałam się smaku, ponieważ nie do końca wiedziałam czy będzie mi smakować
Marta GotujeKnedle z ricotty z jagodami, polane śmietanką i cukrem trzcinowymNauki ciąg dalszy.Ps. Wczorajszy wpis uzupełniłam o przepis :)Przepis: 100g ricotty1/2 jajka30g mąki pełnoziarnistej20g
More food, love and dreamsDługo zastanawiałam się, w jakim kolorze powinien być świąteczny sernik. Czerwony? Biały? A może złoty? I wtedy przyszła mi na myśl choinka - pięknie pachnąca, zielona, oprószona
My Culinary ArtNa dworze ciągle mróz, ale też coraz więcej okazji do świętowania. Dziś na przykład są Mikołajki... Byliście grzeczni, wyczyściliście buty i Mikołaj zostawił Wam prezent czy
Symfonia SmakówTort tiramisu jest swego rodzaju wariacją na temat znanego włoskiego deseru. Jest to nieskomplikowane ciasto na wszelkie okazje. Zawsze dobrze smakuje i po prostu nie może
Food SquareU mnie sezon na rabarbar ciągle trwa. Dopiero co zużyłam pół kilo leżące w lodówce, a już się zastanawiam, gdzie dostanę jeszcze trochę tych pysznych łodyg
Pożeraczka, czyli raz adobrze