kości Marynata: 4 łyżki musztardy sarepskiej 5 ząbków czosnku 2 łyżeczki cząbru 2 łyżeczki majeranku 1 łyżeczka „Delikatu do mięs” 1 cebulka pokrojona w piórka 1 łyżka smalcu Sposób przyrządzenia 1 Przygotowanie marynaty: Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę. Dodać […] Artykuł Schab pieczony pochodzi z serwisu Blog kulinarny Pysiagotuje.pl
PysiaGotuje.plczosnku i koprem. W garnku zagotować wodę z solą, rozmieszać i tak przygotowanym roztworem zalać ogórki. Po upływie 24 godzin są gotowe do jedzenia. Idealnie smakują z domowym smalcem . Smacznego
Gosia gotujeżeberka, to doskonała propozycja dla smakoszy. Składniki: 1 kg żeberek, łyżeczka soli, łyżeczka płaska pieprzu, łyżeczka kopiasta papryki, czosnek. Przyprawiamy mięso, przekładamy do naczynia i dodajemy 1/3 kostki smalcu ok.35g. Pieczemy w 200 st.C/ 60 min. i 5 minut bez pokrywki. Potem mięso odsączamy z tłuszczu. Serwujemy gorące z czym kto lubi, sos też już mamy
chleba naszegołyżkę farszu i zawijamy , brzegi do siebie , jak rękawy u koszuli i dalej jak dywan , rolujemy , otrzymujemy zgrabne gołąbki . W głębokim garnku, podsmażamy przez chwilę boczek na niewielkiej ilości smalcu , a następnie układamy na nim gołąbki , ciasno i wszystkie tak ,żeby zakładka zamykająca , była w tą samą stronę , ułatwi to ich wyjęcie bez rozwalania . Lekko solimy , posypujemy cukrem , pieprzem, zalewamy
Ogrodnik w podróżygospodarczy a zapiekankę można wcześniej przygotować a w odpowiednim momencie włożyć do pieca ..Polecam 🙂 składniki: 1 kg ziemniaków 0,5 kg mięsa mielonego /ja użyłam z karkówki/ 2 cebule smalec do smażenia lub inny tłuszcz sól.pieprz,papryka
Ugotujmy Cośserniki. A ten z dodatkiem kajmaku i orzechów jest wyjątkowy. Składniki: Ciasto kruche: 30 dag mąki pszennej 10 dag cukru pudru 10 dag masła 1 łyżka smalcu 1 jajko 2 żółtka 2 łyżeczki proszku do pieczenia Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia. Ze wszystkich składników zagniatamy ciasto. Przygotowane ciasto schładzamy w lodówce. Ciastem wykładamy dużą blaszkę wyłożoną
Pyszności SłodkościSkładniki: 1 młoda kapusta 2 cebule 3-4 łyżki domowego smalcu ze skwarkami sól, pieprz pęczek koperku Przygotowanie: Cebulę posiekać. Skwarki rozpuścić w rondlu, wrzucić cebulę i zeszklić. Dodać poszatkowaną kapustę, … Czytaj dalej Kapusta na skwarkach
czarrna od kuchnidzięki długiemu duszeniu cały tłuszcz się wytapia i sprawia, że karczek jest delikatny, soczysty i przepyszny. Duszony karczek z papryką Składniki: 4 plastry karczku mąka 2 łyżki oleju lub smalcu czosnek granulowany pieprz sól 3 kolorowe papryki 2-3 łyżki masła Kaczek doprawiamy czosnkiem, pieprzem i solą. Opruszamy go z obydwóch stron mąką. W wysokiej patelce rozgrzewamy olej i smażymy
PatiGotujeFaworki: 3 szklanki (400 g) mąki 6 żółtek 0,5 szklanki gęstej śmietany 18% 2 łyżki spirytusu szczypta soli Dodatkowo: 2 kostki (400 g) planty 1 kostka (250 g) smalcu cukier puder 1) Żółtka, śmietanę i spirytus dokładnie wymieszać w misce. 2) Mąkę przesiać na stolnicę i dodać sól. 3) Mieszając, do mąki stopniowo dodawać masę z jajek i śmietany
Fitsweet.memłodej kapusty z dwoma rodzajami kiełbasy. Wystarczy podać świeże bułeczki lub chleb i domownicy będą palce oblizywać. Składniki: 1 większa główka młodej kapusty 2 łyżki oleju kokosowego lub smalcu 1 średnia cebula 300 g kiełbasa wiejska tradycyjna Hańderek 300 g kiełbasy śląskiej 1 łyżeczka słodkiej papryki 2 łyżeczki przyprawy do bigosu i kapusty 2 łyżeczki suszonych pomidorów około 2 szkl
Ala piecze i gotujePrzepis na smażone polędwiczki wieprzowe z sosem, ziemniakami i surówką z młodej kapusty. Składniki 1kg ziemniaków 2 polędwiczki wieprzowe 2-3 łyżki mąki 0,5l przegotowanej wody olej i smalec do smażenia sól, pieprz świeżo mielony i majeranek do smaku Sposób przyrządzenia 1 Ziemniaki umyć, obrać i opłukać. Gotować w osolonej wodzie […] Artykuł Polędwiczki wieprzowe z sosem i ziemniakami
PysiaGotuje.plSkładniki: filet z dowolnej ryby, u mnie dorsz 1 młoda kapusta 1 słoik pomidorów z cukinią 2 łyżki domowego smalcu ze skwarkami przyprawa do ryb sól, pieprz Przygotowanie: Kapustę poszatkować i … Czytaj dalej Dorsz w młodej kapuście
czarrna od kuchniPrzed restauracją kolejka czekających na stolik. W środku pełno, na zewnątrz wszystkie stoliki zajęte. Na szczęście szybko znajduje się dla nas miejsce. Zamawiamy frykuśną wodzionkę – regionalną zalewajkę na smalcu ze skwarkami, grzankami i czosnkiem, która otrzymała wyróżnienie na I Festiwalu Pszczyńskich Maszkietów – Chochla 2008. Zupa jest przepyszna, aż chce się jej jeszcze. A na drugie specjał chłopski
Raj dla Podniebieniapodsmażyć. Jeśli używacie boczku nie dodawajcie już tłuszczu na patelnię. Wystarczy w zupełności tłuszcz, który wytopi się z boczku. Jeśli używacie wędlin zawierających mało tłuszczu dodajcie 1 łyżkę smalcu lub oleju. Do podsmażonej wędliny dodać cebulę pokrojoną w kostkę i zeszklić. Pod koniec dodać rozgnieciony czosnek lub czosnek granulowany. Lekko przestudzić całość. Do miski z przestudzonymi, rozgniecionymi ziemniakami dodać przesmażoną
Ze smakiem bez glutenuzmielonym pieprzem - obtaczamy najpierw w mące najlepiej typ 480, potem w roztrzepanych jajkach kurzych, lekko posolonych, a następnie w bułce tartej dobrej jakości. Kotlet schabowy powinno smażyć się na smalcu, a nie na oleju rzepakowym, taki jest najlepszy. Ale jednak zdrowsza wersja będzie na oleju rzepakowym i ja wybieram ten tłuszcz. Smażymy na złoty kolor, temperatura patelni nie może być
SMYKWKUCHNI