Specjał chłopski w pszczyńskiej „Frykówce”

Specjał chłopski w pszczyńskiej „Frykówce”

Specjał chłopski w pszczyńskiej „Frykówce”

Pierwszy dzień majówki spędziłam w Pszczynie – śląskiej „perełce”. Od dawna chciałam zobaczyć tę miejscowość, a teraz nadarzyła się ku temu okazja. Spacer rozpoczęliśmy od starówki – niewielkiej, ale urokliwej. Park zamkowy to wymarzone miejsce na odpoczynek. Wszechobecna zieleń, pachnące, kwitnące drzewa, liczne alejki…och, jak dobrze tu być!     Zwiedzamy wybrane miejsca, ale wiosenna przyroda przyciąga nas bardziej. Siadamy na wolnej parkowej ławce, pijemy ulubion... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Raj dla Podniebienia

Autor

Renata Czelny - Kawa

Jestem rodowitą rzeszowianką mieszkającą w Krakowie.
Od kilku lat eksperymentuję w kuchennych wyczynach!
Moją specjalnością jest pieczenie serników w różnych smakach i odsłonach. Kolekcjonuję filiżanki, piękne dzbanki herbaciane, jestem wielką miłośniczką herbaty, kawy i czekolady.

Kocham książki, ostatnio zainteresowało mnie fotografowanie. Gotowanie zamieniłam w pasję, która stała się moim światem.

Podróżuję, fotografuję, poszukuję nowych smaków.
Zapraszam!

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

herbatniki, boczek, ziemniaki, obiad, zupa, drugie danie, prosta zupa, szybka zupa, obiad na szybko, szybki obiad

Inne przepisy z Raj dla Podniebienia

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.