gotowa. Możesz z nią robić co zechcesz. Już niebawem pomysły z bazą. U mnie trochę bazy zostalo zjedzone...z chlebem na zimno i na ciepło. Mając taką bazę w słoikach i dowolnie ją modyfikując z mięsem, kiełbasą, ryżem, makaronem itd...nie straszne nam będą kulinarne podróże po różnych regionach Włoch o pustym żołądku... Smacznego
Z Kuchni Do Kuchnidanie smakowało mu najbardziej spośród wszystkich podanych. Producenci żywności nie mieli łatwego zadania. Musieli jednocześnie gotować, jak i odpowiadać na pytania dziewczyn ze Slow Food Youth Warszawa. W tym słoiku znajduje się właśnie ów mus gruszkowo-wątróbkowy. A tu więcej przysmaków od Kalinówki. Mają w ofercie przeróżne pasztety, a nawet ślimaki z czosnkiem i pietruszką. Następnie próbowaliśmy musu winogronowego oraz
Chilli Czosnek i Oliwaminut, a talerze zostały dosłownie wylizane :) Ilość porcji: około 8 Składniki: Na naleśniki: 0,5 litra mleka 1 ½ szklanki mąki 1 jajko Szczypta soli Na farsz: ½ słoika dżemu truskawkowego (lub innego ulubionego dżemu, konfitury, powideł) Ok. 200ml śmietany kremówki 30% 1 łyżeczka cukru pudru Przygotowujemy ciasto na naleśniki: wszystkie składniki umieszczamy w głębokim naczyniu i mieszamy przy pomocy robota
Kolizje Smakówroladek z kurczaka i sałaty może przybrać formę sałatki, którą można zabrać ze sobą do pracy i zjeść z apetytem. Do posmarowania roladek wykorzystałam pastę paprykową , którą przygotowałam do słoików, ale może to być też musztarda, passata pomidorowa. Zapraszam. Najlepsze Roladki z kurczaka faszerowane pietruszką i radicchio 2 piersi z kurczaka liście sałaty radicchio natka pietruszki sól czarny pieprz pasta
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięmniejszych oczkach. Dodajemy skrojoną w kostkę cebulę i wyciśnięty przez praskę czosnek. Składniki zalewy łączymy, wlewamy do kapusty, mieszamy, zalewamy wodą mineralną. GOTOWE. Nakładamy do dużego słoika (3 litrowy) zakręcamy i odstawiamy w zimne miejsce. Finalnie do surówki można dodać paprykę, doprawić jeszcze jakimś sosem. Chociaż uważam ,że sama w sobie jest idealna. SMACZNEGO
W kuchennym oknie Ewypalnika i mieszać do zaniku piany. Gorącą konfiturę nałożyć do przygotowanych wcześniej słoiczków, od razu zakręcać i odwracać słoiczki do góry dnem, na ok.5-10 minut. Po tym czasie słoiki odwrócić i pozostawić do przestudzenia (w tym czasie nakrętki powinny się wciągnąć). Odstawić do spiżarni, szafki, piwnicy...itp. Smacznego
Smaczne Zdrowespecyficzny smak, który nie każdemu dopowiada - jeśli nie lubisz jej, może Ci nie smakować. Za to dla wielbicieli i fanów - prawdziwy rarytas! PASZTECIK Z SOCZEWICY ZIELONEJ. /własny;/ na słoik 400ml 1 szklanka zielonej soczewicy 2 ząbki czosnku 1 cebula dymka łyżka oleju do smażenia sok z 1/2 cytryny 3 łyżki sosu sojowego świeżo mielony pieprz 4 łyżki zimnej wody
W kuchni Karmel-itkistudzimy. Kurki dokładnie myjemy, po czym zalewamy gorącą wodą i gotowujemy 5 minut. Odcedzamy kurki i studzimy. Wkładamy do wyparzonych słoiczków, dodając krążki cebuli, ja wsypuję do każdego słoika jeszcze 1/2 łyżeczki gorczycy i ziarenko ziela.. Zalewamy kurki przestudzoną zalewą. Słoiczki dokładnie zakręcamy, wkładamy do garnka wyłożonego ściereczką , zalewamy wodą do ok. 3/4 wysokości, po czym pasteryzujemy 10 minut
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięzostaw na całą noc. Rano zagotuj masę ponownie i gotuj 30 minut, pod sam koniec dodaj cynamon. Zmiksuj blenderem. Zagotuj. Gorącą masę przekładaj do słoiczków i jak najszybciej zakręcaj. Słoiki odstawiaj do góry dnem. Pozostaw je w tej pozycji przez
SMYKWKUCHNIokoło 1/2 godziny, albo na tyle długo, aby papryka się nie rozgotowała.Mąkę rozrobić w soku z ananasa i na końcu dodać do sosu. Zagotować.Gorący sos wkładać do słoików. Odwrócić do góry dnem i pozostawić do ostudzenia. NIE PASTERYZOWAĆ
Moje domowe kucharzenieDodajemy kolejne pół szklanki borówek. Gotujemy na dużym ogniu 5 minut, cały czas mieszając. owoce mają stać się szkliste, ale nie mogą się rozpadać. Przekładamy jeszcze gorącą konfiturę do słoików, zakręcamy i odwracamy do góry dnem, niech konfitura ostygnie. Możemy też słoiczki pasteryzować dla pewności. Konfitura z czerwonych borówek jest warta polecenia! The post Konfitura z czerwonych borówek appeared
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięprzepisy na inne wyroby domowe, np. domowa polędwicę wędzoną , domową wędzoną kiełbasę chłopską , wędzoną domową pasztetową , polędwicę wileńską czy też schab ze słoika . Serdecznie zachęcam :-) Domowa pasztetowa Składniki na 5 kg: podgardle 2,5 kg boczek 0,7 kg wątroba 1,2 kg słonina 0,6 kg kasza manna 160 g osłonki poliamidowe
Kulinarne przygody Gatitytatarski Składniki: 3 jajka ugotowane na twardo 4-5 ogórków konserwowych pół słoika marynowanych pieczarek majonez sól, pieprz Wykonanie: Jajka, ogórki i pieczarki ścieramy na grubej tarce. Dodajemy majonez, mieszamy i przyprawiamy
Kulinarne przygody Gatityinne wędliny wędzone i nie tylko, np. domowa polędwicę wędzoną , wędzoną domową pasztetową , domową podsuszaną kiełbasę żywiecką polędwicę wileńską czy też schab ze słoika . Uważam, że warto poświecić trochę czasu na przygotowanie własnych wędlin, pozbawionych sztucznych zapychaczy, wypełniaczy czy innych wzmacniaczy smaków ! Domowa wędzona kiełbasa chłopska Składniki na 10 kg kiełbasy
Kulinarne przygody Gatityenzymy, dzięki którym w młodych kiełkach powstają duże ilości witamin. Kiełki zawierają błonnik i likwidują wolne rodniki. Wzmacniają nasz system odpornościowy. Do wyhodowania własnych kiełków będziemy potrzebować słoika lub kiełkownicy. Ja opowiadam się za 2-gą opcją, ponieważ w kiełkownicy mamy 3 pięterka, więc możemy wyhodować 3 rodzaje kiełków. Nie musimy się też zajmować odlewaniem wody, gdyż sama spłynie
Kulinarne przygody Gatity