wsypać jedno opakowanie żelfix 3:1 i z 3 minuty mieszając gotować wsypać z 2 szklanki cukru, łyżę soli i z 3 minuty gotować mieszając gorące przekładać do wyparzonych słoików, mocno zakręcić i na zakrętkach postawić do wystudzenia taki keczup-sos można dać do sosu do gołąbków czy innych, do zupy, bigosu - już nie trzeba dawać pieprzu
W Mojej Kuchni Lubięczerpać przyjemność na pewno zostałby przeze mnie wyśmiany. W moich wyobrażeniach zawsze byłam kobietą sukcesu i nowoczesną panią domu, która na gotowanie nie ma czasu, a obiady odgrzewa ze słoików, których w sklepach nie brakuje. Jednak poglądy i podejście do różnych spraw się zmieniają i oto dzisiaj bliżej mi do perfekcyjnej pani domu. Moja przygoda z gotowaniem rozpoczęła się
Animelka Blogpomocą blendera. Możemy też nie odciskać wody, tylko po zmiksowaniu przełożyć puree na sitko - by woda sama wyciekła -trochę pomagamy łyżką :) Tak otrzymane puree możemy zamknąć w słoikach i zapasteryzować. Ja zwykle jednak mrożę - 1 szklanka puree na woreczek strunowy. Puree możemy wykorzystać zimą (i nie tylko) np. w takich przepisach : - zupa krem z dyni z curry
Moje Kuchenne Rewelacjeprzygotowane na pizzerinki. Zobaczcie jak mi to wyszło. Zapiekanka: brokuł pod kołderką średni brokuł 2 duże ziemniaki 15 dag różnego rodzaju wędliny (może być odrobina boczku) papryka marynowana (mały słoik), /może być świeża/ 2 cebule śmietana (3 łyżki) 10 dag sera 3 jajka Brokuła gotujemy w dobrze posolonej wodzie (brokuł nie traci wtedy swojego pięknego koloru
Kuchnia moimi oczamipierś z kurczaka opakowanie szpinaku jogurt naturalny* 1 x mozarella saszetka (?) ryżu sól/pieprz/ ząbek czosnku/papryka/imbir 2 łyżki masła łyżka oliwy z oliwek 6 x szparagi ze słoika *można zastąpić śmietaną do gotowania Przygotowanie: Ryż gotować według instrukcji na opakowaniu Kroimy kurczaka na średniej szerokości paski, posypujemy (wg uznania) solą, pieprzem, czosnkiem i papryką, wrzucamy na rozgrzaną
Kitchens Alphabetogonki. Zalać je sokiem z cytryny. Do garnka na gaz dodajemy cukier, przyprawy, wodę i gotujemy. Do gotującego sie syropu włożyć obrane owoce. Gotować aż lekko zmiękną. Włożyć do słoików, zalać syropem i pasteryzować. Smacznego:) źródło ,, Przetwory i nalewki
Anioły w kuchniprzesadzać z słodkością), gotujemy aż troche zgęstnieje (ok. godziny). Dodajemy sok z 2 - 3 cytryn + 2 galaretki cytrynowe/ananasowe/kiwi/brzoskwiniowe itp. May możliwość mieć różne smaki marmoladki:) i gorące do słoika i PYK:) gotowe
Anioły w kuchniwraz ze skórką cytrynę. Smażymy aż mus zgęstnieje. Wyjmujemy wanilię i plasterki cytryny. Dodajemy sok z pozostałej połówki, cytryny oraz brandy, mieszamy. Gorący mus wkładamy do gorących, wyparzonych słoików i szybko zakręcamy. Pasteryzujemy ok. 15 min.:) lisek
Anioły w kuchniPrzed włożenie do blachy posypujemy je lekko solą. Piekarnik nastawiłam na 90 stopni C z termoobiegiem i susze;) Blachę wyjmuję, kiedy pomidory są już dość mocno pomarszczone. Teraz do słoików, dodajemy zioła, czosnek i zalewamy dosyć ciepłym olejem.Każdy z nich dosyć szybko zamykam i odwracam do góry dnem, aby w ten sposób same się wekowały
Anioły w kuchnicytryn i sok zasypujemy cukrem. Gotujemy na wolnym ogniu 15 min zdejmujemy pianę i zostawiamy na noc. Czynność powtarzamy trzykrotnie. Na koniec dodajemy startą skórkę z cytryny. Następnie do słoików i pasteryzujemy
Anioły w kuchnikostkę. Wrzucamy do garnka, dodajemy sok z cytryny i cukier. Gotujemy aż zmięknie. Następnie blendujemy na puree, doprawiamy cukrem waniliowym i ewentualnie jeszcze cukrem zwykłym:)No i do słoików i pasteryzujemy przez
Anioły w kuchniwrzucamy na 4-5 minut di lekko osolonego wrzątku wyjmujemy na sito, przelweamy zimną wodą, osączamy zagotowujemy wodę z octem, solą, cukrem i goździkami i cynamonem dynię wkładamy do słoików, do każdego dodajemy kilka listków świeżego rozmarynu lub estragonu wlewamy gorącą zaprawę, zamykamy, pasteryzujemy ok.10 minut Smacznego.. /Źródło przepisu: MojeTworyPrzetwory-blog kulinarny/ http://mojetworyprzetwory.blogspot.com/2012/09/dynia-marynowana-po-slasku.htm
Anioły w kuchnicukier, mieszając, gotujemy około 3-4 minuty dodajemy cynamon, goździki, otartą skórkę i sok z cytryny, przykrywamy i gotujemy około 6-7 minut kostki dyni układamy w wyparzonych słoikach, zalewamygorącym syropem, zamykamy i pasteryzujemy około 10 minut od momentu zagotowania się wynosimy w chłodne, ciemne miejsce... /Źródło przepisu:MojeTworyPrzetwory-blog kulinarny/ http://mojetworyprzetwory.blogspot.com/2012/09/dynia-sodzona.html
Anioły w kuchniPaprykę razem z cebulą pokroić w kostkę i sparzyć. Do utartych buraczków dodać paprykę, cebulę, ocet, cukier, sól, zalać wodą gotować przez 5 minut. Następnie włożyć buraczki do słoików, zakręcić i pasteryzować przez 10 - 15 minut
Anioły w kuchni