rabarbar, 1 litr jabłka prażone, 1 opakowanie kisiel truskawkowy, 1/2 szklanki woda, 2 łyżki cukier ,- do posypania cukier puder miałam porcje rabarbaru zamrożone i taki użyłam jak również litrowy słoik prażonych jabłek rabarbar zamrożony opłukać ciepłą wodą i dodać do garnka razem z jabłkami wsypać cukier i wlać wodę - zagotować gotować z 5 minut na mniejszym ogniu mieszając kisiel wymieszać
W Mojej Kuchni LubięSkładniki: 3 sztuki jajka, 1 szklanka cukru, 1/2 kostki palma, 2 szklanki mąka tortowa, 1 czubata łyżeczka proszek do pieczenia NADZIENIE: 1 słoik 1/2 litra prażone jabłka, 6 sztuk duże gruszki, 2 łyżki cukier, 1/2 szklanki woda, 1 torebka kisiel wiśniowy, - ile potrzeba cukier puder do posypania gruszki obrać ze skórki i pokroić w kosteczkę, dodać cukier, wodę i zagotować
W Mojej Kuchni Lubięwiaderko ser na sernik, 1 opakowanie cytrynowy kisiel "duża porcja" lub 2 zwykłe opakowania, 1 łyżka olej rzepakowy, 180 gram biszkopty, 2 opakowania galaretka: wiśniowa + leśne owoce, 300 ml słoik domowej dyni na słodko białka ubić na sztywną pianę, galaretki rozpuścić w dwóch naczyniach w 400ml gorącej wody i odstawić do prawie stężenia żółtka utrzeć z cukrami na kogel-mogel
W Mojej Kuchni Lubięziemniaków w pojemniku blendera lub robota starty chrzan wymieszać z sokiem z cytryny aby nie ciemniał obrane buraki dobrze zmiksować w blenderze buraki wymieszać z chrzanem, cukrem - w słoiku przechowywać w lodówce..............SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubięwystudzony biszkopt przekroić długim, ostrym nożem na dwa blaty i można je skropić wodą z cytryną lub czym lubisz /ja użyłam herbatę z cytryną użyłam swój wyrób na zimę: słoik pokrojonych gruszek w syropie - można użyć świeżych i poddusić je w cukrze żelatynę namoczyć zimną wodą na 30 minut i mieszając zagrzać ale nie zagotować letnią żelatynę połączyć z gruszkami
W Mojej Kuchni Lubięsztuki, olej rzepakowy 1 łyżka DODATKI: kotlety schabowe 4 sztuki, bułka tarta 3/4 szklanki, mąka pszenna 1/2 szklanki, olej rzepakowy - ile potrzeba, ziemniaki ugotowane 1/2 kg, buraczki konserwowe 1 słoik 300ml, natka pietruszki - ile potrzeba wszystkie składniki marynaty dobrze rozmieszać widelcem kotlety schabowe bez kości rozbić tłuczkiem i dobrze je w marynacie namoczyć - schować do lodówki na 2 godziny schabowe
W Mojej Kuchni Lubięłyżeczki, papryka słodka mielona 1 łyżeczka, olej rzepakowy - ile potrzeba, cebula 4 sztuki, ząbki czosnku 1 główka, ziemniaki ugotowane 1 kg , natka pietruszki 2 łyżki, buraczki konserwowe 1 słoik/300ml mielone z indyka dobrze wymieszać z jajkiem, tartą bułką, wodą gazowaną, kucharkiem, papryką formować mielone kotlety i smażyć je na rumiano na gorącym oleju usmażone kotlety przełożyć na talerz
W Mojej Kuchni Lubięwyrośnie to przez chwilę w robocie hakiem zamieszać keksówki 20x14 cm posmarować masłem i obsypać mąką i ciasto po równo rozłożyć do foremek na ciasto rozłożyć prażone jabłka ze słoika lub przecier jabłkowy 10 dag masła, cukru, maki krupczatki wyrobić na kruszonkę kruszonką posypać jabłka i zostawić na 10 minut w cieple do podrośnięcia ciasta ciasto piec w 200C około
W Mojej Kuchni Lubięwsypać jedno opakowanie żelfix 3:1 i z 3 minuty mieszając gotować wsypać z 2 szklanki cukru, łyżę soli i z 3 minuty gotować mieszając gorące przekładać do wyparzonych słoików, mocno zakręcić i na zakrętkach postawić do wystudzenia taki keczup-sos można dać do sosu do gołąbków czy innych, do zupy, bigosu - już nie trzeba dawać pieprzu
W Mojej Kuchni Lubięczerpać przyjemność na pewno zostałby przeze mnie wyśmiany. W moich wyobrażeniach zawsze byłam kobietą sukcesu i nowoczesną panią domu, która na gotowanie nie ma czasu, a obiady odgrzewa ze słoików, których w sklepach nie brakuje. Jednak poglądy i podejście do różnych spraw się zmieniają i oto dzisiaj bliżej mi do perfekcyjnej pani domu. Moja przygoda z gotowaniem rozpoczęła się
Animelka Blogpomocą blendera. Możemy też nie odciskać wody, tylko po zmiksowaniu przełożyć puree na sitko - by woda sama wyciekła -trochę pomagamy łyżką :) Tak otrzymane puree możemy zamknąć w słoikach i zapasteryzować. Ja zwykle jednak mrożę - 1 szklanka puree na woreczek strunowy. Puree możemy wykorzystać zimą (i nie tylko) np. w takich przepisach : - zupa krem z dyni z curry
Moje Kuchenne Rewelacjeprzygotowane na pizzerinki. Zobaczcie jak mi to wyszło. Zapiekanka: brokuł pod kołderką średni brokuł 2 duże ziemniaki 15 dag różnego rodzaju wędliny (może być odrobina boczku) papryka marynowana (mały słoik), /może być świeża/ 2 cebule śmietana (3 łyżki) 10 dag sera 3 jajka Brokuła gotujemy w dobrze posolonej wodzie (brokuł nie traci wtedy swojego pięknego koloru
Kuchnia moimi oczamipierś z kurczaka opakowanie szpinaku jogurt naturalny* 1 x mozarella saszetka (?) ryżu sól/pieprz/ ząbek czosnku/papryka/imbir 2 łyżki masła łyżka oliwy z oliwek 6 x szparagi ze słoika *można zastąpić śmietaną do gotowania Przygotowanie: Ryż gotować według instrukcji na opakowaniu Kroimy kurczaka na średniej szerokości paski, posypujemy (wg uznania) solą, pieprzem, czosnkiem i papryką, wrzucamy na rozgrzaną
Kitchens Alphabetogonki. Zalać je sokiem z cytryny. Do garnka na gaz dodajemy cukier, przyprawy, wodę i gotujemy. Do gotującego sie syropu włożyć obrane owoce. Gotować aż lekko zmiękną. Włożyć do słoików, zalać syropem i pasteryzować. Smacznego:) źródło ,, Przetwory i nalewki
Anioły w kuchni