przygotowanie naszego pesto jest przeraźliwie proste - po prostu blendujemy ze sobą wszystkie składniki, aż do uzyskania zielonej papki, którą następnie doprawiamy do smaku i chowamy do lodówki. Albo do słoika. Albo zużywamy od razu :D A do czego zużywamy? Tak naprawdę zależy to tylko od naszej wyobraźni. Świetnie pasuje do mięs i serów, może być bazą sosu do sałatki, można
Kulinarne zapędy Kokosagdyż ogórki małosolne robiłam dopiero przy okazji drugiej partii kiszonych ;) Składniki są dokładnie takie same, jak w tym przepisie , sposób przygotowania również, za wyjątkiem kilku drobnych różnic: - nie używamy słoików, ogórki wraz z dodatkami umieszczamy w boncloku (nie mam pojęcia, czy to ogólnopolska nazwa, a jeśli nie, to jak takowa brzmi, tak czy siak to takie naczynie z kamionki
Kulinarne zapędy Kokosazarówno do wszelkiego rodzaju dań kuchni azjatyckiej jak i warzyw na patelnię, mięs, ryżu,. a nawet makaronu. Do kanapek też się nada ;) Można zrobić go więcej i zapasteryzować w słoiku, moim zdaniem jednak jego przygotowanie jest tak szybkie i proste, że nie jest to konieczne. Smacznego
Kulinarne zapędy Kokosatraktujemy praską lub bardzo drobno siekamy, świeże pomidory parzymy, a następnie obieramy ze skóry, suszone zaś kroimy na malutkie kawałeczki. Ja użyłam bodaj czterech, bo tyle mi zostało w słoiku, Wy użyć możecie więcej, jeśli ktoś lubi :) Później jest już z górki - na rozgrzany tłuszcz wrzucamy cebulę, po 2-3 minutach dodajemy czosnek, wszystko razem szklimy pilnując, by czosnek
Kulinarne zapędy Kokosachcemy cieniutką warstwę bezy dajemy dwa białka i 100g cukru, gdy chcemy mieć grubszą warstwę dajemy 3 białka i 150g cukru. Jabłka mieszamy z mąką ziemniaczaną (na jeden słoik dałam 1 łyżkę mąki ziemniaczanej, ja użyłam 1,5kg jabłek i 1,5 łyżki mąki ziemniaczanej, była ich dość gruba warstwa, bardzo zwarta dzięki skrobi ziemniaczanej, nic nie wypływało). Na schłodzonym
Smaczne ZdroweSerduszka na foli zostawiamy na całą noc, nie ruszamy, aby ich nie pokruszyć. Im lepiej wyschną, tym ładniej odejdą od foli. 5. Po odlepieniu serduszek przekładamy je delikatnie do słoika i używamy wg. potrzeb. Tak przygotowana posypka może być przechowywana przez kilka miesięcy. Idealne pojemniki do kuchni znajdziecie na www.ziołowo.pl POLECAM . Posypki cukrowej nie należy używać do wilgotnych
Apetyczna babeczkablenderem wszystko zmiksować, wsypać żelfix 3:1 i dać cukru mniej niż podano na opakowaniu - czyli dać 20 dag na opakowanie, zagotować mieszając i gorący sos przelać do wyparzonych słoików, mocno zakręcić i postawić do wystudzenia na zakrętkach sos smakuje do ryby smażonej, do matiasów, do pulpetów, makaronów, zapiekanek, pizzy............SMACZNEGO
W Mojej Kuchni LubięFrancja - sól z atlantyckiego wybrzeża Bretanii zielonoszare zabarwienie powodują naturalne minerały - zastosowanie: wzbogaca wszystkie dania, szczególnie owoce morza, steki i pozostała cała gama dań kuchni francuskiej - opakowanie: szklany praktyczny słoik z dużym otworem, co ułatwia nabieranie soli łyżeczką - pojemność: 200 gram
W Mojej Kuchni Lubięśmietaną do smaku........SMACZNEGO!!! Royal Brand - sól morska do pomidorów: - zastosowanie: do pomidorów, do wszystkich dań z dodatkiem pomidorów świeżych, do mięs, drobiu, przecierów, soków - opakowanie: 200gram, szklany, praktyczny słoik z szerokim otworem - skład: sól morska, pomidory w płatkach, pieprz, czosnek, oregano, gałka muszkatołowa, imbir, cynamon
W Mojej Kuchni Lubięsporządzony roztwór soli pomaga przy bólach ucha środkowego, przy katarze, płukankach gardła, w kąpielach przy przeziębieniach, wyczerpaniu organizmu i odtruwaniu - pochodzenie: wydobywana jest u podnóża Himalajów - opakowanie: szklany praktyczny słoik z dużym otworem - pojemność: 200 gram
W Mojej Kuchni LubięSkładniki: 6 sztuk matiasy, 2 sztuki cebula czerwona, 250 gram słoik pieczarki w zalewie, 8 sztuk buraczki ćwikłowe całe, 1 łyżeczka cukier, 2 łyżeczki suszone mielone chilli, - ile potrzeba olej rzepakowy, 1/2 szklanki soku z buraków ćwikłowych matiasy 1x wymoczyć przez godzinę w zimnej wodzie, potem śledzie odlać na sito, aby dobrze obciekły z wody pokroić matiasy
W Mojej Kuchni Lubiętłuczonymi ziemniakami, mizerią lub z czym lubisz........SMACZNEGO!!! Royal Brand - SÓL MORSKA GUERANDE: kraj pochodzenia Francja - sól z atlantyckiego wybrzeża Bretanii zielonoszare zabarwienie powodują naturalne minerały - opakowanie: szklany praktyczny słoik z dużym otworem, co ułatwia nabieranie soli łyżeczką - pojemność: 200 gram SÓL MORSKA GUERANDE wzbogaca wszystkie dania, szczególnie owoce morza, steki i pozostała cała gama dań kuchni francuskiej czosnek niedźwiedzi
W Mojej Kuchni LubięSkładniki: 1 kg ser typu homo gęsty, 20 dag biszkopty okrągłe, 1 litrowy słoik gruszki z kompotu, 1 tabliczka czekolada gorzka, 2 opakowania galaretka cytrynowa, 1 opakowanie galaretka wiśniowa, 1/2 szklanki cukier drobny ser typu homogenizowany bezsmakowy z wiaderka przełożyć do miski i mikserem ubić z cukrem gruszki z kompotu pokroić w kostkę i na sitko aby odciekły z soku
W Mojej Kuchni Lubięwiększe filety matiasów wymoczyć 2 razy w wodzie po 40 minut zmieniając ją wodę wylać a filety osuszyć ręcznikiem papierowym i pokroić je w kostki 2 cm w słoiku lub misce układać porcjami: matiasy, cebule cienko pokrojone w plasterki, pieprz posypać, skropić cytryną, żurawinę - i tak do wyczerpania produktów dodać ziele i liście i zalać w odpowiedniej ilości olejem schować
W Mojej Kuchni LubięSkładniki: 2 sztuki jajka, 1/2 szklanki olej, 1 szklanka maślanka, 1/2 szklanki cukier, 2 szklanki mąka tortowa, 1 czubata łyżeczka proszek do pieczenia, 1 łyżeczka soda, 1 słoik jabłka prażone, 1 szklanka gruszki w syropie jajka, olej, maślankę, cukier dobrze wymieszać rózgą lub łyżką wsypać mąkę, proszek, sodę i "byle jak" wymieszać na gęste ciasto forma silikonowa z kominkiem 22cm
W Mojej Kuchni Lubię