bananowo-kakaowe gofry z rozpuszczoną nutellą i resztą banana Pozdrawiam moją mamę która mi zjadła 1/3 słoika nutelli, kocham ją po prostu :3 Chce normalnie działający komputer
More food, love and dreamsjogurtem naturalnym z mascarpone, suszoną żurawiną, białą czekoladą i prażonymi migdałami Dzisiaj rano, na szybko,w drodze, bo późno spać poszłam i wstać mi się nie chciało, w słoiku do samochodu, w drugiej ręce z kawą biegłam. Kierunek Warszawa, Wilanów, 25km Orange Warsaw Maraton. Pobawiłam się dzisiaj w wolontariusza. Druga taka moja impreza w ciągu ostatniego roku i stwierdzam
More food, love and dreamsgotowana, część świeża Naleśniki z tym konkretnym serkiem(chodzi o firmę) to smak mojego dzieciństwa, jeżeli były naleśniki to on też musiał być na przemian z jabłkami ze słoika. Ma w sobie wyjątkowy smak, żaden inny serek tak nie smakuje
More food, love and dreamsbananowy krem owsiany w słoiku po maśle orzechowym ze smażonymi(i świeżymi) truskawkami (prawie) oficjalnie mogę robić.. nic, oceny wystawione, jeszcze tylko próbna matura z matematyki mnie czeka, alee... to już nie ważne. Teraz chce tylko książki..-ek?xd(starcie królów, czeka ^.^), serialu.. i (więcej)truskawek
More food, love and dreamsMocno) Kakaowy serniczek pieczony* w słoiku po nutelli z malinami *z kakao i budyniem czekoladowym Niee wcale mi nie "wykipiał", wcale ... xd Te serniczki zawsze mi rosną, a potem opadają, nie chcą urosnąć takie zbite, nie wiem czemu
More food, love and dreamszagościł. Ostatnie były typowe, bo kto nie jadł naleśników z twarogiem i dżemem w dzieciństwie? (okok. przyznaje się, ja, bo u mnie królowały te z musem z jabłek ze słoika mojej mamy, albo serkiem waniliowym, ale nadrobiłam zaległości) Dzisiaj trochę dziwniej, połączenie na które jeszcze kilka miesięcy temu bym się wyłącznie popatrzyła ze skrzywioną miną, bo po pierwsze
More food, love and dreamsplacki z camembertem i gruszką; suszoną żurawiną i miodem Ostatniego dnia wakacji masło orzechowe kręciłam, w między czasie przecier do słoików pakowałam i ciasto na focaccie zagniatałam..a i jeszcze kruche ciasto kakaowe ze śliwkami i malinami zrobiłam, a na koniec wodą z wiadra się oblałam(kto to wymyślił?!). Intensywnie, a miało być leniwie, ale miło było, szczególnie
More food, love and dreamswieprzowiny 1 cebula 1 ząbek czosnku 1 papryka czerwona 2 marchewki kilka pieczarek 3 łyżki smalcu 1 łyżka mąki 500ml bulionu (+2 liście laurowe, kilka ziarenek ziela angielskiego) 1/2 słoika koncentratu pomidorowego 1 łyżka ketchupu pikantnego sól, pieprz, 3 łyżki papryki słodkiej, 1 łyżka papryki ostrej, czosnek, majeranek Przygotowanie: Gotujemy bulion. Do gotującego się wywaru dorzucamy pokrojoną w kostkę marchewkę
Kitchens Alphabetszklanki mąki 2 łyżki mąki ziemniaczanej 3 żółtka 3/4 szklanki cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 olejek waniliowy 1 łyżka śmietany 18% 1/2 kostki margaryny 250 g słoik szklankowy borówek z jabłkami Wykonanie: Do mąk wymieszanych z proszkiem do pieczenia dodajemy pokrojoną na kawałki margarynę. W rękach ,,ucieramy" Żółtka ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym, dodajemy do przetartego
Z Majeczką w kuchnidłużej no chyba że mamy kilka foremek. Placuszki świetnie smakują też z dżemem agrestowym z kiwi Owocowej Rozkoszy ! Palce lizać. F ajne połaczenie smakowe zamnięte w słoiku. Super doznania smakowe, dzieciakom bardzo smakowało takie śniadanko ! Zapraszam na stronę : https://www.facebook.com/owocowarozkosz?fref=ts
Z Majeczką w kuchniodstawiając na talerzyk do ostygnięcia. Dopiero po wystudzeniu widać konsystencje właściwą miodu. Jeśli chcemy żeby miód był jeszcze gęstszy gotujemy dłużej.Po tym czasie gorący miód nalewamy do słoików, zakręcamy, odstawiamy do wystygnięcie do góry dnem. Z tego przepisu wyszło mi 8 słoiczków po dżemie miodziku
Z Majeczką w kuchnichińską? ja lubię i moja rodzina także lubię też ją ,,doprawiać" pod swój smak. Zapraszam!! Składniki: 50dag piersi zkurczaka 25 dag mieszanki chińskiej mrożonej 3 łyzki sosu sojowego słoik sosu chińskiego 500g 1 papryczka chili pieprz,sól-do smaku olej do smażenia 2 szklanki ryżu Wykonanie: Piersi kurczaka kroimy na małe paseczki,polewamy sosem sojowym,dokładnie
Z Majeczką w kuchniOgóreczki obieramy ze skórki. Na dno słoiczka układamy pokrojone w plastereczki marchewki ( tak aby zakryło dno ) i po jednej gałązeczce koperku na słoiczek. Wszystkie składniki zalewy zagotować , gorącą zalewać słoiki. Pasteryzowac ok 10 minut
Z Majeczką w kuchniGrzybki czyscimy, myjemy, gotujemy w wodzie z dodatkiem łyzki octu i łyzki soli. Gotujemy ok 10 minut od zagotowania, odcedzamy, studzimy. Grzybki układamy do sloików na 3/4 wysokości słoika.Wrzucamy lisc laurowy i ziela. W garnku zagotowujemy wszystkie składniki zalewy.Gorącą zalewamy grzyby,odwracamy słiki do góry dnem zeby sie pozamykały
Z Majeczką w kuchnicukinią, odstawić na 8 godzin.Po tym czasie razem z sokiem zlewamy do garnka, gotujemy 20 minut. dodajemy wszytskie składniki do garnka, gotujemy kolejne 20 minut. Mieszamy, gorący nakładamy do słoików, od razu zakręcamy
Z Majeczką w kuchni