słoik - 12348 przepisów (strona:376/824)

Kotlety z tuńczyka i czerwonej fasoli (w drodze wyjątku) 207

plastikowych pojemnikach. Pozostałości z puszek, których nie wykorzystaliśmy od razu zawsze należy przełożyć do innego naczynia. Jeśli mamy wybór, kupujmy gotowe do spożycia warzywa i strączki w słoikach (dostępne w takiej formie są np. kukurydza, fasolka czy ciecierzyca), a jeśli już sięgamy po te puszkowane to róbmy to sporadycznie – jak w przypadku tuńczyka i czerwonej fasoli, które wykorzystane dzisiaj przeze

Even Better Food
Serek z jogurtu naturalnego (labneh) 148

spód miseczkę, by skapywała do niej płynna część jogurtu. Jogurt pozostawić w ten sposób na około 24 godziny, po czym rozwiązać gazę, a gotowy serek przełożyć do miseczki lub słoika i przechowywać w lodówce. Ewentualnie, serek można przygotować również na gęstym sicie wyłożonym gazą. Smacznego! Zapisz

Even Better Food
Sałatka z jajkiem i awokado 139

oliwek łyżka wody ½ łyżeczki cukru sól, świeżo mielonym czarny pieprz PRZYGOTOWANIE: Winegret: W małym słoiczku umieszczamy oliwę z oliwek, ocet, wodę, cukier, sól i czarny pieprz. Dobrze wstrząsamy słoikiem do połączenia składników. Jajka gotujemy na twardo. Studzimy i obieramy. Kroimy na ćwiartki. Sałatę myjemy i odsączamy na sitku lub w wirówce. Awokado rozcinamy na pół i lekko przekręcamy. Rozpołowione kroimy

Pyry na Gaz
Śledzik z jabłkiem w majonezie z curry 167

miski , następnie jabłko , cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę i przekładam do śledzia , dodaję nasze przyprawy , curry ,pieprz ziołowy , pieprz czarny , majonez , wszystko razem mieszamy i przekładamy do słoika , pod przykryciem odstawiamy na całą noc do lodówki  , na następny dzień są super

Mój Smak
sałatka z szynką 476

chwili. Świetnie nadaje się na przyjęcia ale też na co dzień, np. na kolację.  Składniki: 200 g szynki w kawałku puszka kukurydzy 200 g sera żółtego w kawałku słoik papryki konserwowej pęczek zielonej cebulki 3 łyżki majonezu pieprz Szynkę pokroić w grubą kostkę, ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Paprykę pokroić w kostkę, kukurydze odcedzić, cebulkę posiekać. Wszystkie

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Spaghetti z sosem pomidorowym i ziołową posypką chlebową 180

ilość przypraw i gotując go kilka minut, aby nadmiar wody wyparował a powstał sos (który dodatkowo możecie potraktować blenderem dla bardziej aksamitnej konsystencji).  Składniki: 250 g makaronu spaghetti słoik domowego sosu pomidorowego ( klik ) 2 kromki pszennego chleba 2 ząbki czosnku sól, pieprz, cukier, zioła prowansalskie, chili odrobina skórki z cytryny świeża bazylia oliwa  Zaczynamy od przygotowania posypki chlebowej

My simple kitchen
GOŁĄBKI PO GRECKU W LIŚCIACH Z WINOROŚLI 172

czułam słoność sera, słodko kwaśny smak sosu, pikantne nuty dość mocne papryczki chili i smak mięty z cytryną.Tak musi smakować "doskonałość".Polecam.    18 liści winorośli ze słoika( ja kisiłam swoje liście winogrona przepis na blogu w "przetworach") 10 dag.mięsa mielonego 1 torebeczka mała kaszy bulgur(ugotowanej według przepisu z opakowania) 1 pęczek mięty

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Makaron z naleśników ze szpinakiem i filetem z morszczuka (fit) 190

Składniki: Na naleśniki: 2 szklanki mąki gryczanej 2 szklanki mleka 1 jajko 1 łyżka oleju Szczypta soli Na farsz szpinakowy: 450g szpinaku mrożonego (1 opakowanie)     ½ słoika suszonych pomidorów 1 cebula 3 ząbki czosnku 1 jajko Ponadto: 4 filety z morszczuka ½ cytryny Przyprawy: świeżo mielony pieprz, świeżo mielona sól Składniki na naleśniki umieszczamy w misce miksera i mieszamy

Kolizje Smaków
Domowa Nutella 523

już na etapie przygotowania – nie tylko dlatego, że można podjadać składniki, choć to też jest ekstra ;) – zapach prażonych orzechów laskowych jest rewelacyjny! Z podanych składników zrobiłam dwa słoiki kremu po 220 ml każdy. Składniki: 200 g orzechów laskowych 2 łyżeczki kakao 2 łyżeczki oleju kokosowego 200 g mlecznej czekolady 100 ml śmietany kremówki Orzechy wsypujemy na suchą patelnię

Ciastkozercy
Pełnoziarniste drożdżówki z puree z dyni i dżemem z rokitnika 180

dyni 1 szklanka, mleko pół szklanki, masło 100 g, starta sk ó rka z pomarańczy 1 łyżeczka, s ó l szczypta, nadzienie: dżem 100% z owoców Rokitnik Łowicz pół słoika, dodatkowo: mleko do posmarowania drożdżówek, Sposób przygotowania: Mleko podgrzewamy, a masło rozpuszczamy.  M ą k ę  łączymy z drożdżami, puree z pieczonej dyni, cukrem, sol ą  oraz

kulinarne odsłony pati
szybkowar-dżem z ciemnych winogron... 174

ciśnienie winogrona wylewać porcjami na sito z drobniutkimi oczkami i przecierać winogrona do garnka do przetartych winogron wsypac cukier, żelfix 2:1 i mieszając zagotować gorące nakładać do czystych słoików, mocno zakręcić, postawić na zakrętkach do wystudzenia, przechowywac w chłodnym, ciemnym miejscu postawione normalnie dżemik jest pyszniutki, do tostów, bułek, do ciast, deserów, naleśników...........SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię