razu lekko skropić sokiem z cytryny. Dodać pokrojone w kostkę jajko, zmiksować na gładką masę wlać olej, doprawić do smaku i wymieszać. Pastę przechowywać w szczelnie zamkniętym słoiku. Przed podaniem dla wzbogacenia orzechowego smaku posypać czarnym sezamem
Ala piecze i gotujekażdym z nich będzie atrakcyjny dla podniebienia. Rewelacyjny pod każdym względem. Zapraszam... Skala smaku 10/10 można go przechowywać w lodówce spokojnie do 2 tyg. najlepiej w zamkniętym słoiku. Składniki na 1,5 szklanki: 2 duże jajka 2 żółtka 140 g drobnego cukru do wypieków 80 g masła skórka otarta i sok wyciśnięty z 2 cytryn Cytryny wyparzyć, skórkę
Kubki smakumoże się różnić w zależności od piekarnika, na pewno po wyglądzie i zapachu poznacie, że są już gotowe. Na początku będą miękkie, potem stwardnieją gdy wystygną. Przechowywane szczelnie w słoiku zachowają świeżość do tygodnia
Zasmakuj Kuchnimoje przepisy bo wiem,że szukacie pomysłów...były nawet o to prośby.... Na pierwszy ogień idzie bigos jarski - uwielbiam go i zawsze gotuję większą ilość,wkładam do słoików i jedzonko gotowe. Składniki: ok 1 kg kiszonej kapusty 1 cebula 1 pietruszka kawałek selera 2 marchewki 10-12 sztuk suszonych śliwek przecier pomidorowy ok 2 łyżki pieprz
Niespełnione zdolności kulinarneplacek będzie już podsmażony, rozciągnąć łyżką ciasto na brzegi patelni robiąc kleksy po bokach. Podawać z owocami, jogurtem i cukrem pudrem. Ja dziś użyłam jagód ze słoika, które dostałam od babci koleżanki prosto z mazurskich lasów :-) Sylweczka jagódki czekały na tę wielką chwilę
pieprzny smaczeknimi smakuje nam najlepiej. Składniki: 500 g mięsa mielonego z indyka (lub dowolnego innego) 2 średnie cebule 4-5 ząbków czosnku 1 czerwona papryka papryczka chili (użyłam suszonej) słoik domowego przecieru pomidorowego (lub puszka pomidorów) puszka kukurydzy puszka czerwonej fasoli olej do smażenia po łyżeczce przypraw: kumin, słodka papryka, oregano, sól, chili cayene Cebulę siekamy dodajemy rozgnieciony
Cynamonowe szczęściepiekarniku w 180 stopniach C 20-25 minut. Przed krojeniem i podaniem mięsa na stół mięso powinno odpocząć 5-7 minut. Sos do tego dania został użyty gotowy ze słoika, ale bardzo dobry jakościowo. Zakupiony podczas tygodnia BIO w Lidlu. Przed podaniem do podgrzewanego sosu dodałam sól, pieprz i świeżą bazylię. Niczego więcej nie potrzebował. Ryż gotujemy w osolonej
Życie zaczyna się w kuchniobniża ciśnienie krwi, poziom cholesterolu, działa przeciwbólowo. Dlatego polecam włączyć cieciorkę do swojego menu. Do przygotowania obiadu użyłam cieciorki w sosie pomidorowym firmy Primavika . Składniki: * słoik cieciorki w sosie pomidorowym (280 g) * około 150 g (przed gotowaniem) makaronu pełnoziarnistego- ja użyłam nitki * posiekana natka pietruszki Wykonanie: Makaron ugotować al dente w lekko posolonej wodzie. Ugotowany odcedzić
Zrób to smacznieurodziny. Z tego co wiem to bardzo smakował! Składniki : * dwa biszkopty z tego przepisu - jeden z 6 jajek i jeden z 3 czyli z połowy składników * słoik dżemu wiśniowego * 800ml śmietany kremówki * 250g serka mascarpone * 4 łyżki cukru pudru * polewa -300g cukru, 200g mleka skondensowanego słodzonego, 7150ml wody, 2 łyżki żelatyny, 120l wody, 300g białej czekolady
Magiczne Życie Martytrzeba zostawić, cóż wytrzymała godzinę ;-). ps. Ciacha nie są twarde jak kamień, ale też na tyle zbite, że idealne do pracy i do szkoły. Przechowywane w puszcze lub w słoiku wytrzymają tydzień, ale jak znam moje Miśki, to w środę już nie będzie po nich śladu. Składniki na 16 sztuk całkiem dużych ciach: 100 g płatków owsianych/żytnich/orkiszowych
greenscarfteż zioło, które zwykle towarzyszy fasoli w moich daniach. Składniki (na 2-3 porcje): pół kiełbaski chorizo (dla podkręcenia smaku) 250 g mięsa mielonego (u mnie z indyka) cebula słoik przecieru pomidorowego chili 2 ząbki czosnku puszka fasoli lub 150 g suchej i wcześniej ugotowanej pół puszki kukurydzy łyżeczka nasion kolendry 2 ziarna zielonego kardamonu 2 łyżki słodkiego sosu chili
Weekendy w domu i ogrodziewięc ścięłam ją nożem, żeby ciasto było płaskie. Dodatkowo: – 0,5 szklanki wiśni z kompotu odsączonych – około 80 g biszkoptów podłużnych – zaparzona kawa Wiśnie wyciągamy ze słoika i odsączamy na papierowym ręczniku. Kawę zaparzamy i odstawiamy do ostudzenia. Krem z mascarpone: – 300 g mascarpone – 150 ml śmietanki kremówki 36% – 1,5 łyżki cukru pudru
Relaxtimewarto! masło orzechowe active – 100% orzechów archaidowych – i tak jak sugeruje nazwa tak właśnie jest! Pyszne, w 100% z orzechów. Zdrowie i smak. A do tego duży słoik, który starcza na dłużej. Wspaniale smakuje na drugie śniadanie z placuszkami owsianymi, ryżowymi waflami lub w koktajlu. Idealne po ćwiczeniach. Po prostu dodaje energii na resztę dnia! Wiem, bo sprawdzam
Słodkie okruszkiJajko 73 50 7 5 0 Mleko ryżowe 53 100 0.2 1.2 10.4 Olej kokosowy - Extra virgin (nierafinowany) 27 3 0.01 2.94 0 Wiśnie drylowane (słoik) 23 30 0.12 0.15 5.4 Podsumowanie
Atlas Smakówmieszając za każdym razem. Dobrze mieć oko na piekarnik – jeśli płatki się przypalą będą gorzkie. Po wyciągnięciu odstawiamy do przestudzenia i dodajemy suszone owoce. Przechowujemy w szczelnie zamkniętym słoiku. Podajemy z jogurtem, kefirem lub serkiem wiejskim. Dodatkowo robiąc śniadanie można dołożyć ulubione świeże owoce. Smacznego! ciastkożercy
Ciastkozercy