słodkie - 12682 przepisów (strona:436/846)

ciasto twarogowe z jabłkami... 207

jabłkach rozmarować resztę ciasta ciasto piec w 200C około 45 minut, z blaszki ciasto wyjąć jak będzie zimne i posypać pudrem cukrem ciasto jest obłędnie smaczne, nie za słodkie................SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
szybkowar-udziec indyka z kością z marchewką,papryką,czosnkiem,cebulą... 209

ogniu z 45 minut, szybkowar zostawić aby ciśnienie samo spadło ok. 15 minut szybkowar teraz otworzyć, wyjąć mięso, warzywa, wywar przelac do mniejszego garnka i zrobić sos ze śmietaną słodką 18% i maką , podać z ziemniakami, ryżem lub z czym się lubi...............SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Ciasto dyniowe z polewą czekoladową 232

Festiwal dyni trwa dalej. Kilka dni temu piekłam Ciasto orzechowe z dynią i lukrem . Ciasto dyniowe z polewą czekoladową i lukrem to kolejna moja propozycja na wykorzystanie dyni w słodkich wypiekach. 3 szkl. mąki + szczypta soli 1/2 szkl. posiekanych orzechów włoskich 10 łyżek cukru 2 jajka 1,5 łyżeczki sody oczyszczonej 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 1/3 szklanki jogurtu

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Cukiniowe Leczo :D 129

porcje): jedna duża cukinia 2 małe lub jedna duża cebula 500g pieczarek 2 czerwone papryki 60g ketchupu  trochę oleju do podsmażenia cebuli + przyprawy: sól, pieprz, czosnek, słodka papryka Warzywa i pieczarki myjemy, paprykę obieramy. Wszystkie składniki kroimy, pieczarki w plasterki, a resztę w kostkę. Na patelni rozgrzewamy trochę oleju, wsypujemy cebulę oraz pieczarki i dodajemy sól. Dusimy pod przykryciem

Kuchenny Skrawek Nieba
TARTA DYNIOWA KORZENNA NA CIASTECZKOWYM SPODZIE 225

można wyczarować więcej niż tylko ozdobę na Halloween – świetnie nadaje się do deserów, a także dań na ostro. Mimo, iż desery nie są naszą domeną, tym razem pokusiliśmy się słodki wypiek. Jest to korzenna tarta dyniowa na ciasteczkowym, kakaowym spodzie z kakaową polewą, której użyliśmy do „przyozdobienia” (tak, wiemy, artyści raczej z nas marni) na Halloween party, z motywem pochodzącym

Nerds Kitchen
Razowe bajgle z pieczoną polędwicą wieprzową, konfiturą cebulową oraz parmezanem 181

zmięknie. Następnie dodajemy cukier, karmelizujemy cebulkę. Dodajemy wino i ocet balsamiczny. Całość dusimy na wolnym ogniu przez 35-40 minut. Cebula powinna mieć brązowy kolor i dość słodki smak. Doprawiamy ją szczyptą soli. Kanapka: Bajgle kroimy wzdłuż, na spód kładziemy rukolę i pokrojone w plastry pomidory rzymskie. Na to kładziemy pokrojone plastry polędwiczki wieprzowej (u mnie po dwa plastry

Mango Papaja
Kalafiorowa gryczanka na słodko :) 124

czemu by nie dodać kalafiora? Wiem, że trochę dziwne połączenie, ale zapewniam was, że naprawdę dobre. Chyba, że ktoś nielubi kaszy gryczanej niepalonej. Natomiast sam kalafior w wersji na słodko myślę, że każdemu zasmakuje :)  ~ Gryczanka z kalafiorem, siemieniem lnianym, miodem, pyłkiem kwiatowym i jogurtem naturalnym ~ Składniki: 30g kaszy gryczanej niepalonej 5g siemienia lnianego 150g jogurtu kalafior (ile się zmieści

Kuchenny Skrawek Nieba
Masło sezamowe słodzone syropem z agawy Primavika 193

ciasto. Do tego ciasta pełnego energii brakuje tylko masła sezamowego słodzonego agawą. Masło sezamowe słodzone syropem z agawy Primavika jest idelane dla małych i dużych łasuchów. Wyborne w smaku, słodkie i wartościowe. Bogate w tłuszcze wielonienasycone, błonnik oraz żelazo, wapń i magnez. Składniki: pasta  sezamowa  60%, syrop z agawy 36%, emulgator: lecytyna (  z soi ), aromat: wanilina. Produkt

Z Kuchni Do Kuchni
Tajski deser z wiedźmowego kociołka - idealny dla dzieci 213

Wbrew pozorom, to jest tajski deser, ale na potrzeby Halloween przygotowałam je w nieco innej formie :) Deser jest lekki, owocowy, a wnętrze smakuje jak domowy budyń

Tajskie smaki
Zupa Tom Yum 231

nastają pierwsze chłody ta zupa zawsze pojawia się w mojej kuchni. Jest obowiązkowym punktem mojego kulinarnego programu. Uwielbiam jej zbilansowane smaki... słodki, kwaśmy, ostry... Zupa jest sycąca i rozgrzewająca. Doskonale zastąpi drugie danie. To taki rodzaj dania jednogarnkowego. Ostateczna jego wersja tego dania zależy od Waszego gustu i smaku. Dlatego gdy makaron będzie już miękki warto

Kulinarne przygody Gatity
L... Lecho! [Eintopf part. 1] 264

cebula 5 pieczarek zielona fasolka (miałam dosłownie resztki) 4 parówki* 1 x pomidory z puszki 1 łyżka oleju 1 łyżka pikantnego ketchupu przyprawy (sól, pieprz, bazylia, zioła prowansalskie papryka słodka/ostra, czosnek) *może być inne mięso Przygotowywanie (banalnie proste i szybkie!): 1. Rozgrzewamy olej na patelni (lub garnku), wrzucamy pokrojone w kostkę warzywa i podsmażamy. 2. Po ok. 10min. dorzucamy

Kitchens Alphabet
Babeczki pomarańczowo-marchewkowe z owocami 130

Jeśli w jesienny, ponury dzień zechcecie poprawić sobie nastrój czymś słodkim to te babeczki idealnie się do tego nadają. Już sam ich zapach jest lekiem na całe zło:)   2 szklanki mąki gryczanej 2 łyżki kakao łyżeczka cynamonu 2 łyżeczki proszku do pieczenia 0/5 łyżeczki sody 0/5 szklanki cukru dark muscovado 3 jajka 1 szklanka oleju 3 szklanki drobno startej

Mienta blog
Muffiny z masłem orzechowym 521

suchego patyczka Powyższe muffiny to po cieście karmelowym z kremem fistaszkowym kolejny przepis z dodatkiem masła orzechowego. Wypieki z jego wykorzystaniem wspaniale łączą w sobie smak słony i słodki, a uzupełnione o chrupiące orzeszki, zadowolą niejednego maniaka orzechów i przekąsek z ich dodatkiem. Muffiny najlepiej przechowywać w pojemniku spożywczym, zachowają wtedy swoją świeżość przez kilka

Smakołyki Bereniki
Fasolka w maślano-miodowym sosie na budyniu jaglanym ^^ 119

ugotowałam sobie fasolkę i stwierdziłam, że pół kilo to jednak troszeczkę za dużo jak na jeden raz. Postanowiłam dodać ją do śniadania, jednak miałam wątpliwości czy wkomponuje się w słodki budyń jaglany. Na szczęście moje obawy się nie ziściły i śniadanko mogę zaliczyć do jednego z ulubionych ^^ Fasolka pokryta maślano-miodowym sosem, na jogurcie i budyniu jaglanym, z dodatkiem kakaa

Kuchenny Skrawek Nieba
Bułeczki na drugie śniadanie 180

Drożdżowe bułeczki zawijane z owocami. Idealne na drugie śniadanie do szkoły lub do pracy. Celowo ciasto przygotowane bez mleka dla wszystkich nietolerujących laktozy lub białka. Są pyszne i słodkie a do nadzienia możemy wybrać sezonowe owoce lub ukochany dżem. Składniki: 0,3 kg mąki  0,3 szklanki cukru 1-2 żółtka pół szklanki wody  0,3 szklanki oleju

prawdziwe jedzenie

Proponowane wyszukiwania