słodkie - 12682 przepisów (strona:444/846)

Ciasto z dynią, gruszką i figami 241

znowu dynia..., a w ogródku czekają jeszcze następne okazy :-). Rodzinka mnie w końcu pogoni  z tą dynią... Ale tym razem będzie przepis na słodko. Ciasto, które upiekłam jest dla raczej wielbicieli ciast  wilgotnych, ciężkich. Musu z dyni jest tyle samo co mąki, więc ciasto nie należny do tych puchatych. A do tego typowe dla jesieni owoce: gruszka

Kulinarne przygody Gatity
Ciasteczka cytrynowe 924

podważyć nożem, jeśli lekko się przykleją) - schłodzony krem wyjąć z lodówki - ostudzone ciasteczka smarować na spodzie kremem i składać po dwa razem, lekko dociskając - ciasteczka schłodzić Ciasteczka są niezbyt słodkie, za to mocno cytrynowe, a ich niewielki rozmiar sprawia, że są idealną przekąską i trudno poprzestać na jednej sztuce. Można je przechowywać w chłodnym miejscu lub w lodówce, przy czym

Smakołyki Bereniki
Burrito 206

Burrito SKŁADNIKI: -500g mięsa mielonego -1 cebula -2 ząbki czosnku -300g wędzonego boczku  -puszka pomidorów  -pół puszki czerwonej fasoli -pół puszki kukurydzy -2 słodkie papryki ale te podłużne  - przyprawy do buritto i texmex -sól, pieprz  PRZYGOTOWANIE: Najpierw podsmażamy boczek na suchej patelni, następnie dodajemy  cebulę i czosnek. Solimy i pieprzymy. Dusimy pod przykryciem

Zainspiruj się kuchnią
Ciasto czekoladowe z kokosem 370

zaś po stopieniu zapach unosił się po całym domu:) Myślałam, że będzie miał on konsystencję podobną do oleju rzepakowego czy oliwy, jednak ten olej konsystencją przypomina masło. Nie jest słodki, sam w sobie dla mnie jest nieco mdły, ale w cieście sprawdził się rewelacyjnie! Ciasto miało intensywny kokosowy smak, nie było za suche, odpowiednio wilgotne. Właściwości oleju kokosowego: reguluje przemianę

Z miłości do słodkości
Ciasteczka z fit-kremem orzechowym 308

Przygotowując je wykorzystałam znany już Wam przepis na błyskawiczne kruche ciasteczka . Przełożone słodko-słonym fit-kremem robią się delikatne i mięciutkie :) Składniki: * na ciastka: 250 g mąki pszennej 1 jajko 100 g masła 120 g cukru pudru łyżeczka proszku do pieczenia * na krem: puszka ciecierzycy odsączonej z zalewy i przepłukanej 5 łyżek mleka 4 łyżki płatków owsianych 4 łyżki startych

Kulinarny Pamiętnik
Tacos 240

sera cheddar (lub innego ulubionego) olej do smażenia Przyprawy do mięsa:* 1/2 łyżeczki rozgniecionych ziaren kolendry 1/2 łyżeczki kminu rzymskiego 1/4 ostrej papryki 1/5 łyżeczki pieprzu cayeen 1/2 łyżeczka słodkiej papryki w proszku skórka z ½ limonki sól i pieprz do smaku Guacamole: 1 dojrzałe awokado 1/2 pomidora 1/3 cebuli 1/2 papryczki chili 2 łyżki soku z limonki skórka z ½ limonki

Mania Gotowania
Szarlotka budyniowa 573

Szarlotka :) wszyscy je kochamy. Do mojej szarlotki zawsze dodaję kwaskowych jabłek, jest wtedy idealna ani za słodka, ani za kwaśna. Rozpływa się w ustach. Idealna do kawy, do śniadania :) tak, tak i o każdej porze dnia i nocy. Co do budyniu , mąkę dodajemy tylko wtedy gdy budyń jest za rzadki. Budyń powinien być jak gęsta śmietana. Kochani, szarlotka jest

Smaki Edyty
Ziemniaczana zapiekanka z mięsem mielonym 270

wszystko jest piękne i błyszczące postanowiliśmy  powrócić do tego przepisu. Składniki : 300 g mięsa mielonego, 3 duże ziemniaki, 6 łyżek oleju z oliwek,  1 łyżeczka papryki słodkiej, 1 łyżka ziół prowansalskich, 2 ząbki czosnku, 1 por,  5 pieczarek, 2 marchewki, 100 g startego sera. Przygotowanie: Ziemniaki obieramy i kroimy w większą kostkę, gotujemy je w osolonej wodzie

cookpl
Placek drożdżowy z figami 159

mozzarellą Sałatka z figami i serem pleśniowym Sałatka z szynką, figami i serem pleśniowym Kto nie lubi placka drożdżowego z owocami, no kto? Placek drożdżowy z figami jest pulchny, słodki, najlepiej smakuje gorący ze szklanką mleka. Wiem, wiem można dostać skrętu kiszek od gorącego placka drożdżowego, zawsze to słyszałam, ale nigdy nie słuchałam. Pycha! Składniki na ciasto: 50 g świeżych

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
W krainie Sante- zapraszam do Sri Lanki ... 130

kogos bliskiego :-) i ciesz sie aromatem przepysznej owocowej herbaty !  Ja jej nie slodze gdyz slodycz zabilaby wspanialy orginalny smak. Unoszace sie na powierzchni herbatki owoce sa dostatecznie slodkie.. natomiast platki rozsiewaja rajska won Sri Lanki. Ja juz tam jestem. Przenies

Z Kuchni Do Kuchni
Czas na kawe... 116

dobrych jak złych Gdy chcę się schować na strych- Obecna w chwilach radości Obiekt mej szczerej miłości... KAWA..czarna jak smoła Gęsta jak ropa naftowa i zgoła Pełna miodu słodkiego gdześ z gór... W niej moja siła. I zetrę na wiór!!!! - -k ażdego kto mi zakłóci m oje pięć minut!... I niech się nie smuci Twarz moja i usta gorące

Z Kuchni Do Kuchni
Fusilli ze szpinakiem i kabanosem – mocno czosnkowe 190

sympatią..Jak uczynić by to zjadła? Da się ? Spróbujemy.... Składniki -fusilli od MALMA -sok pomidorowy z kartonu -kabanosy z zielonym pieprzem i czosnkiem Tarczyński -czosnek najlepiej różowy bo jest słodki i niezbyt wyczuwalny -masło -szpinak-najlepiej  świeży * miałam akurat zamrożony -sól, pieprz Gotujemy wodę na makaron fusilli . Do garnka wkładamy pokrojone w kosteczkę aromatyczne dwa rodzaje kabanosów, dokładamy czosnek

Z Kuchni Do Kuchni
SERNIK TROJKOLOROWY *BEZ PIECZENIA* 263

herbatników 100g gorzkiej czekolady +  trochę do dekoracji 100g mlecznej czekolady + trochę do dekoracji 100g białej czekolady + trochę do dekoracji 500g twarogu z wiaderka, twarożku śmietankowego lub Quark 300g słodkiej śmietany 30- 36% 3 łyżeczki żelatyny ½ szklanki cukru (= 100g cukru) 2 łyżeczki cukru waniliowego Sposób przygotowania: Twaróg utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym. Żelatynę namoczyć w 6 łyżkach zimnej wody

Z Kuchni Do Kuchni
Magic Kiss 173

rozgryzć pralinę i zobaczyć , że nadziane są tylko do połowy! Praliny od Pszczółki są pyszne, wypełnione aż po brzegi, pozostawiają w ustach niezapomniany smak , każdy inny.  Cztery rodzaje słodkich pocałunków na dzień dobry, na dobranoc, do kawy, na przerwę. To pocałunki w podróży, na spacerze. To pocałunki doskonałe do dzielenia. Co na to moje kubki smakowe ? Mmmmmm...pycha ! Więcej

Z Kuchni Do Kuchni
Un Amore...... do .....Coffee Amo 141

Lublinie. Kochani to jeszcze nie koniec …! Pasażerowie, którzy 25 kwietnia polecieli do stolicy Włoch pierwszym samolotem z Lublina, częstowali się na terenie terminalu cukierkami Coffee Amo. Słodkie przysmaki pozwoliły pasażerom jeszcze przed wylotem poczuć smak Włoch. Lot, który odbył się w piątek, 25 kwietna, zainaugurował nowe połączenie z Lublina do Rzymu. Realizuje je linia Carpatair. To już drugie, po lotach

Z Kuchni Do Kuchni