goździki całe 1 łyżka, laska cynamonu 1 nieduża umyte pomidory pokroić na cząstki ze skórką i włożyć do garnka, wlać wodę i zagotować co jakiś czas mieszając papryki kolorowe słodkie przekroić na pół, usunąc pestki i dać do pomidorów jabłka ze skórką przekroić na pół, usunąć gniazda nasienne i dać do pomidorów z papryką, dodać goździki, laskę cynamonu i wszystko
W Mojej Kuchni Lubięsojowe Alpro -masło orzechowe Primavika -otręby z żurawiną Sante -jogurt naturalny - niekoniecznie Do blendera włóż obrane jabłka i gruszki. Dodaj masla orzechowego Primavika z dodatkiem kokosu- doskonałe połączenie i słodki smak sprawią , że nie będziesz potrzebować cukru dodatkowo! Zmiksuj wszystko. Dodawaj powoli mleka sojowego Alpro . I miksuj do uzyskania pożądanej konsystencji. Wylej do miseczek. Na środek nasyp otręby z żurawiną
Z Kuchni Do Kuchniwięc muszę się tym podzielić z wami :) Składniki: 3 l bulionu 8 dużych cebul 50 ml sosu sojowego ( jak kto woli do smaku, może być więcej) 1 łyżeczka papryki słodkiej szczypta cayenne dodatki makaron sojowy sezam starkowana jedna marchewka Przygotowanie: Cebulę siekamy na piórka i smażymy na patelni grillowej bez tłuszczu. W garnku podgrzewamy bulion i chochelkę bulionu dodajemy
Niezły Młynekangielskie, 1 sztuka liść laurowy, 1 mała cukinia, 2 sztuki marchew, 2 sztuki kalarepka młoda, 2 sztuki papryka żółta, 1 mały por, 1 mały seler młody, 1 łyżka papryka słodka mielona, 1 łyżka zioła prowansalskie, - do smaku maggi kupuję na rynku mięso gulaszowe z indyka ok. 18 zł/kg mięso opłukać i obsypać mąką dobrze na gorącym oleju zrumienić kawałki
W Mojej Kuchni LubięSkładniki: 6 sztuk matiasy, 2 łyżeczki pieprz cytrynowy, 1 łyżeczka cukier,1 łyżeczka papryka słodka, 1 łyżeczka ocet winny, - ile potrzeba olej rzepakowy, 2 sztuki cebula posiekana matiasy dwa razy namaczam za każdym razem po 40 minut i wlewam nową zimną wodę po ostatnim płukaniu wylewam matiasy na sito, aby odciekły z wody pokroić matiasy na średnie kawałki na matiasy
W Mojej Kuchni Lubięgęsta obrane i opłukane ziemniaki mocno zmiksować w pojemniku blendera na razem z jajkiem masę przełożyć do miski w tym samym pojemniku po ziemniakach zmiksować liście pietruszki, selera, paprykę słodką, cebulę wszystkie składniki dobrze wymieszać z pieprzem, mąką, solą różową na gorącym oleju smażyć rumiane placki z patelni odkładać na ręcznik papierowy, aby tłuszcz obciekł w papier placki smakują
W Mojej Kuchni Lubięsztuki jabłka, 2 małe jajka, 1/2 łyżeczki pieprz czarny mielony, 1 łyżeczka vegeta, 1 szklanka mąka pszenna, - ile potrzeba sok wyciśnięty, - ile potrzeba olej rzepakowy, - ile potrzeba śmietana słodka, 1/2 łyżeczki soda oczyszczona na placki z użyciem buraka zainspirował mnie przepis u: http://majaskorupska.blogspot.com / moja innowacja przepisu jest taka, że wypróbowałam pozostałości po wyciśnięciu soku w sokowirówce i zrobiłam
W Mojej Kuchni LubięSkładniki: 1 opakowanie makaron po seczuańsku Royal Brand, 20 dag schab bez kości, 1 łyżka masło klarowane, 1 łyżeczka przyprawa grill o smaku piwa Royal Brand, 1 kubek śmietana słodka 18% - szczypta papryka ostra zawartość opakowania makaronu po syczuańsku wsypać do wrzątku i gotować z 20 minut na mniejszym ogniu wszystko wylać na sito schab pokroić w kostkę
W Mojej Kuchni LubięSkładniki: 6 sztuk chleb tostowy, 6 łyżek sos pomidorowy, 6 łyżeczek oregano, 6 sztuk szynka konserwowa, 12 talarków cebula, 1 nieduża papryka słodka, 2 nieduże pomidory, - do smaku pieprz czarny mielony 2 łyżki koncentratu pomidorowego wymieszać z 1,5 łyżki ciepłej wody posmarować sosem tosty i posypać je oregano teraz układa: szynkę, plaster sera, pomidory i cebulę pokrojoną, paski papryki
W Mojej Kuchni LubięSkładniki: 3 filety matiasy, 1 sztuka cebula biała, 1 mała papryka słodka, 1 mała papryczka chilli, 1 łyżeczka cukier, 1/2 łyżeczki ocet, 1/2 szklanki olej rzepakowy matiasy wymoczyć raz w zimnej wodzie z 30 minut wodę wylać i matiasy osuszyć ręcznikiem papierowym pokroić matiasy na 2-3 cm porcje dodać pokrojone papryki i cebulę posypać cukrem i skropić octem wlać
W Mojej Kuchni Lubięząbki czosnku dodać zmiksowane ze skórka pomidory i posiekaną natkę pietruszki podsmażać z 5 minut mieszając i wlać wywar z klopsików zagotować i zagęścić sos wymieszaną mąką ze śmietaną słodką 12% do sosu włożyć klopsiki podać np. z ziemniakami surówką z kapusty lub z czym lubisz.......SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubiędodać do rondla wlać 5 szklanek wody i pod przykryciem dusić z 30 minut na mniejszym ogniu roladki wyjąć z rondla na talerz i do wywaru wlać śmietanę 12% słodką wymieszaną z mąką i mieszając zagęścić sos i dodać natkę pietruszki przed podaniem na obiad usunąć wykałaczki......SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubięwinogrona aż zostaną same pestki i skórki gruszki obrać ze skórki, pokroić w kawałeczki, wsypać 1 łyżkę cukru i wlać sok z przetartych winogron - winogrona i gruszki były bardzo słodkie więc tylko tyle cukru dodałam na średnim ogniu gotować z 5 minut, zdjąć z ognia i wsypać żelatynę na 1 litr - mieszać do rozpuszczenia żelatyny i zostawić do ostudzenia tortownica
W Mojej Kuchni Lubiędrobiu, 6 łyżek olej rzepakowy, 1 duży por, 3/4 szklanki pomidory suszone Royal Brand, 1 łyżeczka chilli suszone zmielone, - do smaku maggi, 3 szklanki rosół drobiowy, 1 kubek śmietana słodka, 2 łyżki mąka pszenna w rosole ugotowane porcje kurczaka wyjąć i dobrze wystudzić do rondla wlać olej i do gorącego włożyć porcje kurczaka posypane przyprawą do kurczaka, zrumienić z każdej
W Mojej Kuchni Lubięsztuka mała cebula, 2 łyżeczki vegeta, 2 łyżki tarta bułka, 1 sztuka mała papryczka chilli, - ile potrzeba olej rzepakowy,4 szklanki woda,- maggi do smaku,2 łyżki śmietana gęsta słodka 18%,1 łyżka mąka, 2 saszetki kasza gryczana mielone dobrze wyrobić z jajkiem, płatkami, cebulą, tartą bułką, vegetą, drobno pokrojoną papryczką chilli uformować okrągłe kotlety nieduże i na oleju
W Mojej Kuchni Lubię