sledzie w oleju - 2468 przepisów (strona:101/165)

Sałatka śledziowa z buraczkami 371

obraniu), 3 marchwie (200g po obraniu), 5 jaj, 1 por, 2 buraki, 5 ogórków konserwowych, 6 płatów filetów śledziowych w oleju a'la matjas ( 350g), majonez, sól, pieprz. Przygotowanie: Wszystkie składniki układać w misce warstwami: Pokroić na mniejsze kawałki śledzie. Jeżeli Twoje śledzie są mocno słone, wymocz je wcześniej. Śledzie popieprzyć. Por przekroić na pół, umyć i pokroić drobniej

W kuchni u Moniki
Sałatka śledziowa z rodzynkami 63

łatwa w przygotowaniu sałatka śledziowa z dodatkiem ogórków konserwowych i rodzynek! Składniki: filet śledziowy cebulka rodzynki ogórek konserwowy keczup pieprz Sposób przygotowania: Śledzie wymoczyłam w mleku żeby puściły sól, pokroiłam na kawałeczki. Cebulkę podsmażyłam na oleju z małą ilością cukru (tylko chwilkę żeby lekko cebula zmiękła). Dodałam rodzynki oraz ogórek konserwowy i wszystko razem wymieszałam ze szczyptą pieprzu i keczupem

Wasze Przepisy
Pasta z ikry śledziowej 294

mlecza i  ikry śledziowej. Tym razem w wersji pomidorowej. Pasta z ikry śledziowej 3 ikry z śledzia solonego 2 mlecze  z śledzia solonego 3 łyżki koncentratu pomidorowego 3 łyżki startego żółtego sera 1 łyżka oleju roślinnego papryka słodka i ostra do smaku Ikrę i mlecz zalej mlekiem i wymocz przez 12 godzin. Obierz z błon i rozdrobnij - przełóż

Gotuj Sam!
ŚLEDŹ W SOSIE OLIWKOWYM 134

SKŁADNIKI :  4 filety ze śledzia  2 jajka sok z cytryny mąka do obtoczenia sól, pieprz do smaku olej do smażenia

Kulinarne Fantazje Marioli
Śledzie Kresowe na Wigilię w koncentracie pomidorowym- do słoików 99

Pyszne śledzie -idealne na nadchodzącą kolację wigilijną! Składniki: ½ kg filetów śledziowych ½ kg cebuli ½  szklanka oleju 1 słoiczek koncentratu pomidorowego (200 gram) 10 dag suszonej żurawiny 4 goździki ziele angielskie kilka ziaren pieprz ziarnisty – kilka ziaren sól do smaku cukier do smaku sok z cytryny do smaku Wykonanie: Cebulę obrać, pokroić i zeszklić na patelni w ½ szklance oleju. Dodać koncentrat

Tradycyjna Kuchnia
Dieta na stawy 154

czczo szklankę kefiru bądź jogurtu naturalnego, ponieważ nabiał jest pomocny przy odbudowie chrząstki stawowej. Ryby morskie (2 razy w tygodniu) np. makrela, halibut, śledź oraz sardynki. Bogactwo kw. omega-3 oraz witaminy D, łagodzących stany zapalne. Oleje. Olej rzepakowy, lniany oraz oliwa z oliwek. Owoce i warzywa. Źródła antyoksydantów, witaminy E, która działa przeciwzapalnie oraz witaminy C, będącej niezbędnikiem przy

Życie na widelcu
Śledzie z suszonymi śliwkami 127

łyżki oleju sól i pieprz Wykonanie: 1. Filety śledziowe zalać zimną wodą i moczyć przez około 3-4 godziny. Po tym czasie odsączyć z wody. 2. Marynata: Wodę z cukrem zagotować, dodać liście laurowe, ziele angielskie, jałowiec, wlać ocet i na końcu dodać pokrojoną w piórka cebulę. Całość dokładnie wymieszać i gotową marynatą zalać wymoczone śledzie. Wstawić do lodówki(...)śliwki przekroić na połówki. Cebulę pokroić w kostkę i przesmażyć na rozgrzanym oleju. Następnie dodać śliwki, ogórki, koncentrat pomidorowy, liście laurowe i całość chwilę smażyć na małym ogniu. Po tym czasie doprawić do smaku majerankiem, pieprzem, szczyptą soli, całość wymieszać i pozostawić do wystudzenia. 4. Osączone śledzie pokroić na mniejsze kawałki i wymieszać z wystudzoną zalewą. Wstawić do lodówki

Szalona Kuchnia Eweliny
Śledzie panierowane w zalewie octowej 171

wygląda najładniej) 3 cebule, czerwona też polecana 3 małe marchewki listek laurowy, pieprz kolorowy, ziele angielskie, gorczyca garstka rodzynek Wykonanie Śledzie dokładnie myjemy, jeśli mamy tuszki, płaty tylko płuczemy, osuszamy, lekko solimy panierujemy w mące krupczatce, i smażymy na oleju do zrumienienia. Gotujemy zalewę z wody i octu w proporcji 1:5 z wszystkimi przyprawami, cebulką pokrojoną w plastry, papryką

kgwjanczewo
Śledzie z suszonymi pomidorami 84

łyżki powidła śliwkowego 2 łyżki keczupu – może być ostry 4 suszone pomidory zalane oliwą przyprawy – pieprz, papryka słodka nieco oleju z pomidorów lub oliwa z oliwek – ok. 3 łyżki 1/2 łyżeczki cukru sok z ćwiartki cytryny Sposób przygotowania:   Śledzie wymoczyć w wodzie około godziny. Cebule pokroić w cienkie plasterki. Jabłka obrać i pokroić w cienkie słupki. Wymieszać razem

Pobite gary Barbary
Sałatka śledziowa 243

Składniki:4 płaty śledziowe4 cebulekoncentrat pomidorowyrodzynkisolimyPłaty śledziowe moczymy i kroimy. Cebulę kroimy  kostkę i dusimy na patelni na oleju. Do cebuli dodajemy koncentrat pomidorowy i wcześniej namoczone rodzynki, solimy i doprawiamy pieprzem. Wszystko studzimy. W słoiku układamy warstwami śledzie oraz cebulę z rodzynkami i koncentratem pomidorowym.Smacznego

Salonik smaków
Miodowe śledzie z rodzynkami z whisky i cynamonem 144

już więcej kulinarnie zaniedbywać :)  Oto propozycja na słodkie śledzie. Jeśli nie lubisz rodzynek, na pewno przekona Cię whisky, w którym były moczone ;) Składniki: 500 g solonych filetów śledziowych (2 tacki matjasów) 1 czerwona cebula 1,5 łyżeczki cynamonu 3 łyżki miodu albo syropu z agawy 1 garść rodzynek olej słonecznikowy albo ryżowy 100 ml whisky Pieprz do smaku(...)dekoracji Whisky podgrzewamy w garnuszku. Następnie rodzynki moczymy w alkoholu. Obraną cebulę  w drobną kostkę. Na rozgrzanym oleju szklimy cebulę, dodajemy miód, pieprz, cynamon i rodzynki, mieszamy i zdejmujemy z ognia. Odstawiamy do wystygnięcia. Mieszamy sos ze śledziami. Odstawiamy na całą noc do lodówki. Śledzie podajemy na dużych plastrach jabłka i dekorujemy natką pietruszki

Bon Appetit Małgorzaty
"Śledzie" z boczniaków w lekkim sosie tatarskim (wegańskie) 197

będzie zbyt gęsta, dodajemy po trochu wody, bądź mleka. Dodajemy sok z cytryny, musztardę i ocet, znów mieszamy.  "Śledzie": Boczniaki myjemy, osuszamy i kroimy na kawałki. (mniej więcej 1 boczniak na 3-4 kawałki) Smażymy na niewielkiej ilości oleju pod przykryciem, aż puszczą sok. Następnie zdejmujemy pokrywkę i dalej smażymy, aż wchłoną całą wodę i nabiorą lekko złotego koloru

Be Fit Be Strong
Tatar ze śledzia 273

super propozycja na zbliżającą się Wigilię,sylwestra i nie tylko-polecam Składniki: 500 g filetów śledziowych w oleju kilka papryk konserwowych, mały słoiczek grzybków marynowanych mała cebulka pół jabłka łyżeczka musztardy   pieprz, 1-2 łyżki soku z cytryny Przygotowanie:  Śledzie ,grzybki, paprykę,jabłko i cebulkę kroimy w drobniutką kosteczkę,można ułożyć warstwowo-ale ja wszystko wymieszałam

Swojskie jedzonko
Śledzie z jogurtem 112

Zapraszam na pyszne śledzie z jabłuszkiem, czerwoną cebulką oraz suszoną żurawiną. Do tego delikatny jogurt i mamy super przystawkę. Polecam Składniki: 4 filety śledziowe solone z oleju 1 małe jabłko pół czerwonej cebuli 2 łyżki suszonej żurawiny 200 g gęstego jogurtu naturalnego 1/4 łyżeczki soli i pieprzu cytrynowego Przygotowanie: Żurawinę przekładamy do słoiczka i zalewamy gorącą wodą, odstawiamy. Śledzie wyjmujemy

słodkie i nie tylko historie kulinarne
Śledzie w curry z ogórkami konserwowymi 164

odsączamy z zalewy (jeżeli mamy domowe duże ogórki, każdego kroimy na pół i w słupki). Zalewa: 1/2 szklanki oleju lnianego lub rzepakowego 1/2 łyżeczki curry 2 łyżeczki soku z cytryny 2 łyżeczki cukru W litrowym słoiku wymieszać składniki zalewy. Dodać pokrojone śledzie i ogórki. Zakręci i wstrząsnąć słoikiem aż do dokładnego połączenia składników. Odstawić do lodówki na 2 doby. SMACZNEGO

kulinarnyswiatdomi

Proponowane wyszukiwania