śledź w zalewie - 749 przepisów (strona:30/50)

Sałatka śledziowa z czerwoną fasolką+ film 230

Pyszna sałatka ze śledziem w roli głównej, dodatkiem czerwonej fasolki, cebuli i ogórków kiszonych będzie znakomitą przekąską na imprezę, śniadanie lub kolację. Expresowa i banalnie prosta w przygotowaniu, wystarczy tylko pokroić wszystkie składniki i gotowe. składniki na 4 porcje 50 dag filetów śledziowych matiasów 1 opakowanie fasolki czerwonej 2 cebule(...)kiszone ogórki 3-4 łyżki majonezu przepis  Wymoczone w zimniej wodzie filety śledziowe, odsączamy i kroimy w kostkę . Czerwoną fasolkę odsączamy z zalewy. Cebulę drobno siekamy, ogórki kiszone kroimy w kostkę. Do miski wrzucamy śledzie, fasolkę, cebulę i ogórki, dodajemy majonez i wszystkie składniki razem mieszamy. Sałatki nie solimy ponieważ śledzie są wystarczająco słone. Sałatkę chłodzimy w lodówce

Smakowite Dania
Śledzie z ćwikłą 201

filety śledziowe z zalewy octowej 3 łyżki ćwikły 3 łyżki majonezu 3 łyżki posiekanej cebuli 3 łyżki posiekanego w kostkę jabłka Na dno salaterki rozkładamy połowę ćwikły, następnie pokrojone w kostkę śledzie (połowę), na to cebulę, jabłka, majonez, śledzie,  resztę ćwikły i dekorujemy dowolnie

Gotowanie jest łatwe
Delikatna sałatka ze śledziem i ananasem 170

łyżki jogurtu naturalnego, 2 łyżki majonezu, sól,  pieprz,  świeży tymianek Sposób przygotowania: Ananasa i kukurydzę osączyć z zalewy. Por  pokroić w krążki i przelać wrzątkiem na  sicie. Ananasa pokroić w kostkę, a śledzia w  paski.  Wszystkie składniki przełożyć do  miski, dodać jogurt i majonez. Doprawić do  smaku solą i pieprzem, wymieszać

Nie tylko w kuchni
filety śledziowe w lekko ostrej papryce z warzywami.. 183

chilli z marynaty pokroić przed dodaniem na patelnię filety śledziowe dobrze opłukać i wymieszać je z kucharkiem, odstawić na 30 minut - wylać filety na sito aby obciekła woda - kupiłam śledzie bez głów i sama je filetuję, ale można kupić same filety obsypane mąką filety smażyć na bardzo gorącym oleju, jak trzeba to po 3 smażeniach porcji olej zmienić na świeży(...)papryczkę chilli z pestkami, cukier, ocet, kucharka, przyprawę w płynie i gotować na mniejszym ogniu z 15 minut na usmażone filety wlać gorącą zalewę i zostawić najlepiej na całą noc aby smaki się przegryzły smaczne śledzie w lekko ostrej papryce z warzywami..............SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Sałatka ze śledziem, ziemniakami i karczochami 215

ósemki i wkładamy do osobnych 4 miseczek. Do każdej dodajemy po trochę ogórka, papryki, karczochów. Na wierz wykładamy odsączone z zalewy koreczki śledziowe. Dekorujemy szalotką, kaparami, połówką jajka i dymką. Posypujemy świeżo zmielonym pieprzem. Artykuł Sałatka ze śledziem, ziemniakami i karczochami pochodzi z serwisu Ugotowane Pozamiatane

Ugotowane pozamiatane
Sałatka warstwowa ze śledziem i kukurydzą 180

łyżki majonezu 1 ogórek zielony ½ pęczka natki pietruszki Pieprz Na dnie miseczki rozsmarowujemy 2 łyżki majonezu. Następnie rozkładamy odsączona z zalewy kukurydzę. Kolejną warstwa jest pokrojony w paseczki i obrany ze skóry śledzik. Delikatnie oprószamy go pieprzem. Na śledziu rozsmarowujemy resztę majonezu. Na wierzchu układamy pokrojonego w kosteczkę ogórka oraz posiekaną natkę pietruszki. Górę możemy przyozdobić kukurydzą

VioletoweKucharzenie
Grzyby w zalewie pomidorowej 270

miejsce na maliny. Ile razy popatrzyłam na tę górę grzybów, to ogarniała mnie niemoc twórcza 😅 . No i pomyślałam sobie że skoro są śledzie po kaszubsku, to może i sprawdzą się też grzyby w takiej zalewie. Miałam rację. Są bardzo smaczne. Potrzebujemy: Czytaj więcej

Tylko pysznie
Śledzie z czosnkiem i koperkiem 146

święta to śledzie...tym razem zestawienie koperku z czosnkiem i cebulką 😃😀😄 Składniki: 3 ząbki czosnku oliwa z oliwek 1 mały pęczek kopru 1 mała cebula 8 filetów śledziowych z zalewy octowej sól,pieprz do smaku Przygotowanie: Na kilka dni wcześniej przygotowujemy solone filety śledziowe w zalewie octowej. Czosnek i cebulę obieramy i drobno siekamy. Filety śledziowe kroimy(...)mniejsze kawałki. Przekładamy do miski śledzie, wkładamy czosnek, cebulę, posiekany koperek. Zalewamy wszystko oliwą z oliwek, doprawiamy solą, pieprzem do smaku

Życie zaczyna się w kuchni
Śledzie w Sosie Tatarskim 570

następnie moczymy w wodzie przez ok. 2-3 godziny wymieniając ją ok. 3-4 razy (długość płukania zależy od słoności śledzi - im bardziej słone - tym dłużej moczymy). Pieczarki i ogórki bardzo dokładnie odsączamy z nadmiaru zalew. Następnie kroimy je w plasterki lub kostkę. Tak samo postępujemy z cebulką i wszytko przekładamy do większego naczynia. Następnie dodajemy majonez, śmietanę(...)musztardę, chrzan oraz sos z cytryny, ocet, cukier, sól, pieprz. Wszystko dokładnie mieszamy do połączenia składników. Wymoczone śledzie odsączamy i dokładnie osuszamy za pomocą ręczników papierowych. Następnie śledzie kroimy na mniejsze kawałki i łączymy z pozostałymi składnikami. Możemy posypać szczypiorkiem.   Moje posty

Słodka Strona
ŚLEDZIE W ŚMIETANIE 411

gotuję ok 15 min. Dzięki temu cebulka jest mięciutka, mniej ostra - a otrzymaną zalewę studzę i po wystudzeniu łączę z ukwaszoną śmietaną. Wymoczone ok 2h śledzie kroję w grubą kostkę o zalewam śmietanowym sosikiem. Pół jabłka ścieram na tarce, na oczkach i dodaję do śledzi w śmietanie. Nie solę, po godzinie śmietana i tak robi się delikatnie słona

Walijskie Pichcenie
Rybno – mięsne klopsiki w zalewie octowej 392

klopsiki: ½ kg słonych śledzi Matiasów ½ kg mięsa wieprzowego, wołowego lub mieszanego 2 średnie cebule 1 jajko 1 czerstwa bułka 2 – 4 łyżek bułki tartej Pieprz Ok. ½ litra oleju do smażenia Zalewa: 1 litr wody ¾ szklanki octu 3 łyżki cukru 10 sztuk ziela angielskiego 3 – 4 liście laurowe 1 kostka rosołowa 1 średnia cebula Śledzie płuczemy kilka razy(...)pewien czas je przemieszać, tak by z każdej strony były opieczone na złoty kolor. Upieczone klopsiki są dosyć słonawe, ale nie przejmujcie się tym, po wymoczeniu w zalewie sól z nich wychodzi. Wodę zagotowujemy w garnku z cukrem, zielem angielskim, liściem laurowym i kostką rosołową. Gdy zalewa zewrze dodajemy do niej cebulę pokrojoną w plastry i wlewamy

Smakowy Raj
Maślaki marynowane 185

Maślaki marynowane są bardzo smacznym dodatkiem do wielu sałatek lub śledzi, możemy je również podać jako przystawkę. Składniki: 2 kilogramy maślaków Zalewa: 1 szklanka octu 4 szklanki wody 2 płaskie łyżeczki soli 3 duże łyżki cukru po 5 ziaren ziela angielskiego i pieprzu 3 listki laurowe kilka ziaren gorczycy Dodatkowo: kwasek cytrynowy  Sposób przygotowania: Maślaki oczyszczamy, zdejmujemy(...)grzyby na gotującą się wodę, gotujemy przez 5-10 minut, w zależności od wielkości grzybów, grzyby odcedzamy, przelewamy zimną woda. Do garnka wlewamy wodę, ocet oraz dodajemy pozostałe składniki zalewy, zagotowujemy. Do umytych i wyparzonych słoików wkładamy ziele angielskie, pieprz ziarnisty, listek laurowy i gorczycę, przekładamy ostudzone grzyby. Zalewamy gorącą zalewą, zakręcamy słoiki, ustawiamy do góry dnem, pozostawiamy

Bajeczna Kuchnia
Śledź z suszonymi pomidorami 213

Składniki: 4-5 filetów śledziowych matias 2 cebule 2-3 suszone pomidory z zalewy 2 ząbki czosnku 2 listki laurowe 3-4 ziarenka ziela angielskiego 1/3 łyżeczki majeranku olej rzepakowy (tyle, żeby przykryć śledzie) pieprz Wykonanie: Śledzie wymoczyć w wodzie, kilkakrotnie ją zmieniając. Wymoczone śledzie kroimy na mniejsze kawałki. Cebulę pokroić w piórka, czosnek w drobną kosteczkę lub przecisnąć

magiczna kuchnia Kasi
Śledzie marynowane w zalewie octowej. Domowe śledzie w occie. 263

Śledzie marynowane można kupić w prawie każdym sklepie spożywczym. Problem jednak w tym, że są różnie przyprawiane a zalewa nie zawsze jest odpowiednio kwaśna. Dlatego też wolę je przyrządzić sama bo mam wtedy pewność, że będą smakowały tak jak lubię. Najlepsze do tego są surowe, duże i mięsiste śledzie. Można też użyć mniejszych, sprzedawanych w płatach, ale także surowych

Smaczna Pyza
Śledzie z suszonymi pomidorami 216

kilka chwil.   Polecam! :) Składniki: 1/2 kg płatów śledziowych typu matias 10-15 suszonych pomidorów 1/2 szklanki oleju z zalewy pomidorów 1/2 szklanki oleju 2 cebule 1 łyżeczka ziół prowansalskich lub suszonego oregano świeżo mielony czarny pieprz Przed przygotowaniem śledzie należy moczyć w wodzie, przez około 2-3 godziny, żeby nie były zbyt słone. W tym czasie wodę zmieniamy

Czerwona Porzeczka