śledź w zalewie - 749 przepisów (strona:23/50)

Śledzie z ogórkiem w zalewie curry 187

lubił śledzi bo od spróbowania tych śledzi bardzo je polubił. Mało mi nie zabrakło, żeby popróbować. Ale tak to z tym śledziami jest, albo się je kocha albo nienawidzi. Ja kocham, Przemek pokochał a Ty lubisz, czy nie? Na Wielkanoc będą jak znalazł, polecam. Śledzie z ogórkiem w zalewie curry. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
ŚLEDZIE Z OCTEM, CEBULKĄ I PIKLAMI 214

Mimo, że to świąteczny stół nie może się obejść bez... Artykuł ŚLEDZIE Z OCTEM, CEBULKĄ I PIKLAMI pochodzi z serwisu CookMagazine .

COOKMAGAZINE
ŚLEDZIE Z OCTEM, CEBULKĄ I PIKLAMI 214

Mimo, że to świąteczny stół nie może się obejść bez... Artykuł ŚLEDZIE Z OCTEM, CEBULKĄ I PIKLAMI pochodzi z serwisu CookMagazine .

COOKMAGAZINE
Śledzie z miodem 149

przepis ! :) Składniki: 1 kg śledzi 5 dużych cebul 3 łyżki miodu 4 łyżki koncentratu pomidorowego Przygotowanie: Śledzie włożyć do większej miski i wymoczyć w wodzie, aby nie były za bardzo słone. Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć do miękkości. Połączyć z koncentratem pomidorowym i miodem + troszeczkę wody. Gdy stwierdzimy, że śledzie są już 'gotowe' kroimy je na kawałki(...)długość ok 3cm i układamy w miseczce lub półmisku. Na ułożone śledzie wylewamy jeszcze ciepłą 'zalewę'. Zostawić najlepiej na całą noc. Smacznego

charlotte gotuje
Rolmopsy dla hardcorów 134

Podejście do śledzi nr 2.  Są w zupełnie innym klimacie, bo ostrym! Zwinięte w rolmopsy w zalewie octowej. Ale to nie koniec. Postanowiłam(...)ukryć je w warzywach.  Rolmopsy śledziowe... filety śledzie ogórek konserwowy papryczka piri piri musztarda 1 szklanka przegotowanej wody 1/3 szklanki octu 2 liście laurowe 2 ziela angielskie 2 goździki 1 cebula Śledzie wymoczyłam w zimnej wodzie. Cebulę pokroiłam w drobną kostkę. W garnku zagotowałam wodę, ocet i przyprawy. Do gotującej zalewy wrzuciłam cebulę i jeszcze chwilę pogotowałam. Całość

bastalena
Ozorki inaczej-jako zakąska 217

PLASTERKI JESZCZE NA PÓŁ ROBIMY ZALEWĘ OCTOWĄ JAK DO ŚLEDZI-NIE ZA MOCNĄ CZYLI GOTUJEMY WODĘ OK 1,5 L Z OCTEM ,ZIELEM ANGIELSKIM I LIŚCIEM LAUROWYM,ŁYŻECZKĄ VEGETY I KILKOMA PLASTRAMI CEBULI STUDZIMY I DODAJEMY NASZE OZORKI,ZOSTAWIAMY MIN NA NOC PRZED PODANIEM WYJMUJEMY NASZE OZORKI Z ZALEWY,KROIMY ŚWIEŻĄ CEBULĘ W PLASTRY,DODAJEMY DO OZORKÓW,MIESZAMY

Swojskie jedzonko
Śledzie piernikowe w musztardzie, whisky i wiśniówce 224

smakiem. Próbowaliście? No nie da się. Ale po odpowiedniej obróbce… Dzień przed robieniem śledzi płuczemy kupione filety w zimnej bieżącej wodzie, a następnie moczymy je przez całą noc (jeśli bardzo słone – nawet przez dobę) w mleku wymieszanym pół na pół z wodą. Zalewamy śledzie mlekiem z wodą , odkładamy na noc do lodówki. Jeśli są naprawdę bardzo, bardzo, bardzo mocno(...)imbir. Całość jeszcze chwilę podgrzewamy, mieszając żeby miód się nie przypalił – ważne, żeby w ciepłym płynie przyprawy uwolniły swój pełny aromat. W słoiku układamy śledzie i zalewamy je całkowicie ostudzoną zalewą. Mieszamy, żeby zalewa piernikowa dostała się wszędzie. Przyprawy i piernikowa zalewa opadną, olej uniesie się ku górze. Odstawiamy słoik do lodówki na minimum 3-4 dni. Śledzie

Karo in the Kitchen
Śledzie z marynowanymi warzywami 236

autorski przepis na Śledzie w cytrusowej marynacie. A tym razem postanowiłam wykorzystać marynowane w tym roku kolorowe papryki z rozmarynem i zalewę ze słoika, oraz pyszne delikatne ogórki konserwowe, to połączenie posiekanych warzyw doskonale komponuje się ze śledziami.Wigilijne Śledzie z marynowanymi warzywami. Polecam!SKŁADNIKI:6 szt. matiasów,marynata z olejem z papryki4 ogórki konserwowe,1 cebula,papryka marynowanaPRZYGOTOWANIE: Śledzie(...)warzywa: paprykę i ogórki układamy w słoikach warstwami, ostatnia warstwą ma być mieszanka warzywna. Kiedy słoik będzie prawie pełny, zalewamy zawartość zalewą octowo-oliwną z papryki. Słoiki zamykamy i odstawiamy do lodówki. Na drugi dzień śledzie nadają się już do konsumpcji. Bardzo Wam polecam te śledzie, są bardzo smaczne, ale będą też ozdobą wigilijnego stołu. Śledzie wigilijne z marynowanymi warzywami.The

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Korzenne śledzie marynowane z czerwoną cebulką. 178

smakowita. Śledzie doskonale smakują podane na kromce żytniego chleba wraz z cebulką i marchewką, z którymi się marynowały oraz świeżym koperkiem. Poniżej linki do innych moich przepisów na śledzie: Najlepsze śledzie z cebulą , Śledzie z czosnkiem ,  Śledzie w miodzie, Hekele. Sałatka śledziowa, Sałatka śledziowa z burakami, Śledzie z cebulą i czerwonym pieprzem, Śledzie marynowane w oleju lnianym , Śledzie(...)żurawiną i marynowaną cebulką, Śledzie z marynowanymi grzybkami i ogórkami . Składniki: 10 marynowanych filetów śledzia (użyłam śledzi wiejskich Lisnera) 2 marchewki 2 czerwone cebule kilka gałązek koperku 125 ml octu jabłkowego 1 łyżka nierafinowanego cukru trzcinowego 1/2 łyżki ziaren czarnego pieprzu 1/2 łyżki owoców jałowca 1 łyżka nasion kolendry 2 łyżki musztardy francuskiej (z całymi ziarnami gorczycy) 4 liście

Codziennik Kuchenny
ŚLEDŹ PIECZONY (keto, LCHF, paleo, optymalny, bez glutenu i laktozy) 184

Śledzie większość osób kojarzy z płatami w zalewie bądź w oliwie, w sałatkach, rolmopsach itp. Tym razem przedstawiam Wam śledzia w zupełnie nowej odsłonie – marynowanego w ziołach a następnie pieczonego w piekarniku. Nie każdy przepada za smakiem śledzi bo jest dość specyficzny, ale naprawdę warto przemycić je do swojej diety, ponieważ mają wiele właściwości zdrowotnych. Składniki

Ola la LCHF
Śledź w curry – duńskie Smørrebrød ze śledziem 261

zakwaszamy skrapiając je octem, mieszamy i odstawiamy.   Szykujemy pozostałe składniki – jabłko, winne i twarde – obieramy, pozbawiamy gniazda nasiennego i kroimy w drobną kosteczkę, dorzucamy do śledzi. Kapary dokładnie odsączamy z zalewy i siekamy. Drobno siekamy koper i dodajemy do ryby. Mieszamy wszystko z gęstą śmietaną i majonezem.   Dużą cebulę obieramy i drobno kroimy. Na patelni rozgrzewamy(...)plasterki cienko pokrojonej szalotki i posypujemy grubo zmielonym pieprzem.   Smak tych śledzi buduje się poprzez dodatki – słodki ciemny chleb balansuje smak ryby, cebula i szczypior dodają ostrości. Korniszony to chrupki i octowy element całości, a dodatek ziół wnosi powiew świeżości do ciężkiego sosu. Jeśli chcecie śledzie podać na stół nie w formie kanapek, rozłóżcie sałatkę na półmisku, obłóżcie

Karo in the Kitchen
Śledzie z rodzynkami królewskimi 176

mniejsze, dodajemy do cebuli. Gdy cebula zmięknie podlewamy ją wodą. Dodajemy keczup, koncentrat pomidorowy, ocet oraz cukier. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i ostrą czerwoną papryką. Zalewę studzimy. Do zimnej dodajemy śledzie. Mieszamy dokładnie ze sobą. Odstawiamy do lodówki aby smaki się przegryzły

VioletoweKucharzenie
Śledzie po japońsku + film 350

kawałeczki i wrzucamy do miski. Do śledzi dodajemy odcisniętą z soku cebulę. Korniszony oraz obrane ze skórki jabłko kroimy w małą kosteczkę i wrzucamy do śledzi i cebuli. Odsączony z zalewy groszek konserwowy łączymy z zawartością miski. Do sałatki dodajemy majonez i śmietanę, całość doprawiamy odrobiną soli oraz czarnym pieprzem i dokładnie mieszamy. Ugotowane wystudzone i obrane(...)skorupek jajka przekrawamy na pół. Połówki jajek układamy na talerzu stroną przekrojoną do dołu, wokół każdej połówki jajka owijamy przekrojony pasek śledzia i spinamy całość wykłaczką. Dookoła śledzia układamy przygotowaną wcześniej sałatkę. Tak przygotowane śledzie wstawiamy do lodówki na kilka godzin aby wszystkie smaki się przegryzły.   Artykuł Śledzie po japońsku + film pochodzi z serwisu Smakowite Dania

Smakowite Dania