śledź w zalewie - 749 przepisów (strona:25/50)

Koreczki śledziowe + film 614

krótką chwilę rumienimy, chleb tostowy a następnie przekrawamy go na 4 kwadratowe części. Na każdym kawałku chleba umieszczamy dość obfitą porcję startego buraka, pokrojonego śledzia oraz plaster cebuli. Na wykłaczkę wbijamy odsączonego z zalewy korniszona a na końcu wykałaczkę wbijamy w kromkę chleba z burakiem, śledziem i cebulą. Koreczki można również dla odmiany zrobić bez porcji buraka. Tak przygotowane

Smakowite Dania
Śledzie w zalewie z cynamonem i czerwonym pieprzem 129

odrobinie oleju. Gdy zmięknie dolewamy wodę wymieszaną z koncentratem pomidorowym i keczupem. Dokładnie mieszamy. Doprawiamy czarnym i czerwonym pieprzem oraz cynamonem. Dolewamy ocet. Doprowadzamy do wrzenia. Zalewę studzimy. Gdy przestygnie mieszamy ze śledziami. Najlepiej smakują gdy postoją w lodówce ok. 3 godzin, wtedy smaki się przegryzą

VioletoweKucharzenie
Śledzie w Oleju Lnianym z Kaparami 181

przygotuję śledzie : Śledzie matias są bardzo słone więc przed przygotowaniem śledzi najpierw je moczę aby nie były słone . Płuczę je w zimnej wodzie , zalewam w misce zimną wodą i odstawiam na około 3 godziny , w międzyczasie odlewam wodę i zalewam świeżą , robię tak 2-3 razy . Wypłukane śledzie odsączam z wody i kroję na paseczki o szerokości około(...)Przygotowanie pozostałych składników : Cebulę przekrawam na pół i kroję w cienkie pół plasterki . Pokrojoną cebulę przelewam wrzątkiem na durszlaku i odstawiam do wystudzenia . Kapary odsączam z zalewy . Teraz do salaterki daję pokrojone śledzie , cebulę , kapary i olej lniany i dokładnie mieszam . Tak przygotowane śledzie przed podaniem odstawiam na około 12 godzin do lodówki , salaterkę ze śledziami przykrywam . Śledzie

Uwaga Babcia Gotuje
Śledzie z czerwoną cebulą i groszkiem 121

dzień wcześniej wtedy są wyraźniejsze w smaku. 4 płaty śledzi marynowanych 1 duża czerwona cebula 1 puszka zielonego groszku konserwowego 2 łyżki świeżego koperku 2 łyżki majonezu 1 łyżeczka musztardy stołowej Pieprz Śledzie odsączamy, zdejmujemy z nich skórę. Kroimy w cienkie paseczki. Groszek odsączamy z zalewy. Cebulę kroimy w bardzo drobna kosteczkę, koperek siekamy. Śledzie, groszek, cebule oraz

VioletoweKucharzenie
Śledzie z suszonymi pomidorami i kaparami 140

sposób karnawał. Mnie do śledzi nie trzeba długo przekonywać, bardzo je lubię, choć podobno do polubienia smaku śledzi trzeba dojrzeć. Moim zdaniem wystarczy trafić na dobrze przyrządzone, a do takich zaliczam te z suszonymi pomidorami i kaparami. Śledzie warto jeść nie tylko w karnawale, bo oprócz walorów smakowych są także bardzo zdrowe, a niestety niedoceniane. Są bogatym(...)źródłem białka, witamin i mikroelementów. I choć zalicza się je do tłustych ryb, wcale nie są kaloryczne.  Składniki: 6 filetów śledzia a'la matias 2 cebule 10 suszonych pomidorów z zalewa 2 łyżki kaparów z zalewy oliwa ze słoika z suszonymi pomidorami oliwa z oliwek pieprz   Przygotowanie: Śledzie moczymy kilka godzin w wodzie lub mleku, osuszamy

Smakowity Blog Kulinarny
Śledź w koprze po szwedzku 169

Dodaj przyprawy i cukier, zagotuj. Ostudź zaparawę. Pokrój śledzie na kawałki. Umieść w słoiku na przemian z posiekanym koprem. Zalej zalewą octową, zamknij i wstaw do lodówki. Po dwóch dniach śledzie są już dobre.   The post Śledź w koprze po szwedzku appeared first on Blog kulinarny - codojedzenia.pl

codojedzenia
Śledź w pomidorach 176

w pomidorach. Spróbujcie, bo warto. Składniki: 400 g śledzi mleko do namoczenia śledzi 1 puszka pomidorów bez skóry 1 cebula 1/4 szklanki oleju 1/4 szklanki wody 2 łyżki rodzynek 1 liść laurowy 2 ziela angielskie 1 łyżeczka cukru sól pieprz Wykonanie Śledzie namoczyć w mleku. Cebulę pokroić w piórka i zeszklić na oleju, zalać wodą, dodać liść(...)następnie odcedzić. Dodać wszystkie pozostałe składniki, zagotować i doprawić solą i pieprzem. Śledzia pokroić w skośne kawałki włożyć do słoika i zalać lekko przestudzoną zalewą. Zakryć słoik i odstawić na całą noc do lodówki. śledź w pomidorach

O kuchni z uczuciem
Śledź z suszonymi pomidorami, bazylią i oliwkami 146

Moja propozycja na świątecznego śledzia po włosku. Włoskie dodatki pasują do naszego przyjaciela z Bałtyku. 300 gram solonego śledzia 100 ml białego octu winnego suszone pomidory w zalewie z oliwy oliwa z oliwek ok 100 ml puszka czarnych oliwek suszona bazylia  Śledzie namocz w wodzie na ok 2 godziny. Potem dobrze je osusz. Potnij

AZgotuj!
Sałatka z buraków i śledzi 286

Prosta sałatka z buraczków, śledzi i ziemniaków, którą warto przygotować nie tylko na Wigilię. Miłośnikom śledzi na pewno przypadnie do gustu Składniki: 4-5 filetów śledziowych w oleju a’la Matias 3 średnie buraki 3 średnie ziemniaki 1 średnia cebula 3 ogórki kiszone 4 pełne łyżki majonezu 1 łyżka soku z cytryny szczypta(...)cukru sól pieprz Przygotowanie: Buraki i ziemniaki dobrze umyć i ugotować w łupinach (w oddzielnych garnkach). Ostudzić, obrać i pokroić w kostkę. Filety śledziowe wyjąć z zalewy i osuszyć z nadmiaru oliwy. Śledzie i ogórki również pokroić w kostkę. Wszystkie składniki przekładamy do miseczki, dodajemy drobno posiekaną cebulkę, majonez, sok z cytryny i szczyptę cukru. Mieszamy i doprawiamy solą

Oryginalny smak
ŚLEDZIE Z MAJERANKIEM I CZOSNKIEM 399

laurowe- 3 ziarna ziela angielskiegoŚledzie dobrze wymoczyć w wodzie. Ja wylewam zalewę, przepłukuję je, zalewam czystą wodą i odstawiam na ok.1h. Następnie wodę wylewam i wlewam czystą, odstawiam na kolejną godzinkę. Najlepiej powtórzyć te czynności kolejny raz. Śledzie muszą być dobrze wymoczone, by sól nie popsuła smaku potrawy.Wymoczone śledzie kroimy na małe kawałki i umieszczamy w misce.Obrany czosnek przeciskamy przez(...)oczekiwania można kilka razy wstrząsnąć zawartość słoika.Po trzydniowym "dojrzewaniu" możemy zajadać nasze śledziki, dodatek chleba z masłem idealnie dopełnia smaku. Jakoś wcześniej nie wpadłam na to, że do śledzi super pasuje kanapka posmarowana masłem... :-) Pychota!Moje następne śledzie już się moczą, tym razem robię z podwójnej porcji... :-)Smacznego

Smaczne Zdrowe
Śledzie w oleju i pomidorach 178

koncentrat - mieszamy dokładnie i studzimy Dokładamy rodzynki - mieszamy całość dokładnie W słoju układamy pokrojone w dzwonka śledzie, przekładamy tak by były dokładanie zanurzone w przygotowanej zalewie pomidorowo- cebulowej. Przepis dostałam od Renatki, ale widziałam już gdzieś na blogach pod nazwą "śledzi kaszubskich". Jak zawał tak zwał, śledzie są naprawdę świetne w smaku, polecam :) Najlepsze na drugi dzień

Proste Potrawy
Domowe,marynowane rolmopsy 187

sklepie rybnym..cóż , na świeżo nie pachną fiołkami " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Składniki : 1 kg świeżych śledzi , grubych, średniej wielkości kilka ogórków konserwowych ( 4-5 zależy od wielkości ) zalewa : 3 szklanki wody 2,5 szklanki octu 2 łyżki soli 1,5 łyżki cukru 1-2 cebule 1 łyżeczka ziaren gorczycy białej dodatkowo : wykałaczki(...)spinania Składniki na zalewę wlewamy do garnka , dodajemy pokrojoną w średnie kawałki cebulę i doprowadzamy do wrzenia – odstawiamy do ostygnięcia . Śledzie , patroszymy pozbawiamy głów i dokładnie płukamy . Następnie pozbawiamy je kręgosłupa i rozcinamy na dwa płaty ( jak na zdjęciu ) . Ogórki tniemy na słupki , nie za długie i średnio grube , bo inaczej ciężko będzie nam je zrolować . Teraz bierzemy jeden

Ogrodnik w podróży
Śledzie z suszonymi pomidorami 310

słonej zalewy i włożyć do zimnej, czystej wody na około 3 godziny. W trakcie moczenia wodę można zmienić, wtedy sól szybciej wyjdzie z ryby. Śledzie osuszyć i pokroić na kawałki, skrapiając sokiem z cytryny. Suszone pomidory i cebulę również skroić i dodać do śledzi. Oliwę spod suszonych pomidorów wymieszać z przyprawami i zalać śledzie. Delikatnie przemieszać i odstawić(...)się wszystko „przegryzło”. Smacznego :) RADA. Ś ledzie można przygotować również z kupnymi pomidorami. Tylko zalewa jest najczęściej mieszanką oleju słonecznikowego z niewielką ilością oliwy. Co nie oznacza, że śledzie nie będą smaczne :) Ze względu na oliwę z oliwek śledzi nie należy przechowywać w lodówce. Kategoria: A-Z WYTRAWNIE , Boże Narodzienie , Dania z rybą , sałatki i surówki

https:KKuchniaMniam
Śledzie w sosie curry z zielonym pieprzem 169

curry 1 łyżeczka płynnego miodu wielokwiatowego 2 łyżeczki marynowanego zielonego pieprzu Sposób przygotowania: Śledzie osaczyć na ręczniku papierowym z nadmiaru oleju, pokroić na paseczki, przełożyć do salaterki.  Cebulę obrać , pokroić w piórka, ananasa osączyć z zalewy pokroić w kostkę. Wszystkie składniki dodać do śledzi. Jogurt wymieszać z majonezem, miodem   i curry, zalać śledzie, wymieszać, posypać zielonym

Wanilia i Kardamon