śledź w zalewie - 749 przepisów (strona:35/50)

śledź ze smażoną cebulą 169

Chyba nie będzie w naszym kraju wigilijnego stołu na którym nie będzie choć jednego dania ze śledzi. Ja również z przyjemnością podaję kolejny przepis na tę pyszną rybę składniki  500 g filetów śledziowych z solnej zalewy 3 cebule 1,5 łyżki cukru 3 łyżki koncentratu pomidorowego 2 łyżki octu 5 łyżek wody

Miód i pieprz
śledz w sałatce z pieczonymi burakami 112

śledzie z pieczonym burakiem Ta prosta potrawa, wymaga od nas naprawdę niewiele pracy, ale efekt starań usatysfakcjonuje nawet najwybredniejszego smakosza. składniki 400 g filetów śledziowych z  zalewy 1 cebula 2-3 niewielkie buraki sok z jednej cytryny 1 jabłko ( kwaśne) szczypta pieprzu i soli sposób przygotowania Buraki myjemy(...)płuczemy, kroimy na pół centymetrowe paski i wkładamy do misy. Wyjmujemy buraki z piekarnika, studzimy,  obieramy z łupin, kroimy na drobne cząstki i dodajemy do śledzi. Do misy   dodajemy   również  jabłko,  obrane ze skórki i pokrojone w  kostkę, oraz pokrojoną w talarki cebulę.  Całość przyprawiamy sokiem z cytryny, solą

Miód i pieprz
Śledzie po Duńsku | Śledzie z Majonezem i Śmietaną | Pyszna Sałatka Śledziowa 298

posypania gotowej sałatki Link do filmu z przygotowania: Śledzie po duńsku Przygotowanie: Przed przygotowaniem śledzi, filety śledziowe płuczę w zimnej wodzie, zalewam zimną wodą i odstawiam na około 2-3 godziny do namoczenia w międzyczasie zmieniam wodę. Czas moczenia zależy jak słone mamy śledzie. Teraz przygotuję sos: Do misec zki d aję majonez, śmietanę, ketchup i dokładnie mieszam. Umytą(...)jest gotowy. Ugotowane jajka kroję w ćwiartki, jajek nie dodaję do sałatki tylko podam je obok gotowej sałatki na talerzyku. Wymoczone śledzie dokładnie osuszam papierowym ręcznikiem lub ściereczką i kroję na mniejsze kawałki i przekładam do miski. Do śledzi dodaję przygotowany wcześniej sos i całość dokładnie mieszam. Tak przygotowane śledzie odstawiam na około 2 godziny aby przeszły smakiem. Śledzie

Uwaga Babcia Gotuje
Śledzik -11 sprawdzonych przepisów 676

cebulkę do sałatki którą się gotuje w zalewie octowej-co daje później naprawdę fajny posmak-polecam gorąco bo nie dość ,że są pyszne to jeszcze fajnie się będą prezentować na stole wigilijnym jak również na każdej domowej imprezie,przepis znajdziecie tutaj   Śledzie w sosie chrzanowym Kolejna odsłona śledzi -tym razem padło na sos chrzanowy-bardzo smaczne

Swojskie jedzonko
Sałatka śledziowa z porem i marynowaną cebulką 205

każdą imprezę. SKŁADNIKI: 1/2 kg śledzi matiasów, 1/2 puszki groszku konserwowego, 1/2 puszki kukurydzy konserwowej, 1 por, 1/2 słoiczka cebulki perłowej marynowanej JAMAR , 3 jajka, 3,5 łyżki majonezu, sok z połowy cytryny, sól, pieprz PRZYGOTOWANIE: 1. Śledzie moczę kilka godzin we wodzie. Skrapiam z dwóch stron sokiem z cytryny. Następnie kroję śledzie na mniejsze kawałki.  2. Pora(...)kroję w plasterki. Wrzucam do osolonego wrzątku i parzę 10 minut pod przykryciem. Odcedzam. 3. Groszek, kukurydzę i  cebulki odsączam z zalewy. Jajka gotuję na twardo, obieram i kroję w kostkę.  4. Wszystkie przygotowane składniki przekładam do salaterki. Dodaję majonez oraz odrobinę soli i pieprzu. Dokładnie mieszam.  5. Przygotowaną sałatkę wykładam na talerz. Podaję z pieczywem

Tradycyjna kuchnia Kasi
Śledź po cygańsku 280

krzywo, to na świątecznym stole nie może ich zabraknąć. Te w słodkiej zalewie z rodzynkami wyjątkowo smakują nawet wybrednemu podniebieniu mojego męża. Składniki: 60 dag filetów śledziowych solonych 35 dag cebuli 1,5 szklanki oleju 4 łyżeczki cukru 4 łyżeczki koncentratu pomidorowego 50 g rodzynek Śledzie należy odmoczyć, a następnie pokroić w kostkę 2x2 cm. Do rondla wlać

Delicious Titbits
Barszcz śledziowy 205

całkowitego ostudzenia. Filety płuczemy ze słonej zalewy, kroimy na ok. 1 cm paski i zalewamy zimną zalewą octową. Odstawiamy na ok. 3 godziny. Zalewę octową odlewamy do miski, dodajemy do niej śmietanę – mieszamy. Jeżeli zachodzi potrzeba doprawiamy cukrem i pieprzem. Smak ma być zrównoważony – słono-słodko-kwaśny. Dodajemy odłożone śledzie z cebulą – mieszamy. Gotowy barszcz śledziowy chłodzimy w lodówce

mojewypiekiinietylko
Szwedzkie matiesy 115

słoiczka pół pęczka koperku 2 kiszone ogórki 1 cytryna Zalewa : 140 ml mleka 140 ml wody mineralnej sól cukier pieprz kajeński 2 cebule Przygotowanie Filety zalałem wodą i mlekiem, odstawiłem na 3 godziny. Wykroiłem z jabłek po 4 plasterki, skropiłem je sokiem z cytryny, ułożyłem je na paterze. Śledzie osączyłem, zwinąłem w ruloniki, ułożyłem na plasterkach jabłek. Śmietanę słodką

R'n'G Kitchen
Warsztaty kulinarne z pysznym śledziem od SEKO i 10 przepisów na śledzie. Świąteczne inspiracje z SEKO. 169

francuskiej  1 łyżka miodu ocet winny biały sól do smaku  1 opakowanie rukoli Śledzie kroimy na 3-4 części i mocno skrapiamy octem winnym.  Rukolę myjemy i wykładamy na talerz. Następnie układamy cienko pokrojoną gruszkę w plastry, a na nią śledzie. W międzyczasie prażymy orzechy włoskie (najlepiej 10 minut w piekarniku rozgrzanym do 200°C) i robimy(...)skropienia olej z orzechów laskowych  Wódkę, cukier, wodę oraz przyprawy zagotowujemy. Do gorącej zalewy dodajemy pokrojoną w drobną kostkę cebulkę. Kiedy marynata wystygnie zalewamy nią koreczki śledziowe i odstawiamy do lodówki, aby całość się przegryzła. Podajemy skropione olejem.  10. Bliny ze śledziem na paście jajecznej z marynowaną cebulą i czarnym kawiorem  100 g mąki pszennej

SMYKWKUCHNI
SAŁATKA ŚLEDZIOWA 140

skórki i skorupek i pokroić w niedużą kostkę. Cebulę, jabłko (bez skórki) i ogórki konserwowe pokroić w kostkę. Śledzie zalać wodą i odstawić na około godzinę. Po tym czasie osuszyć je ręcznikiem papierowym, pokroić w kostkę.Groszek konserwowy odsączyć z zalewy.  Wszystkie składniki na sałatkę umieścić w misce. Dodać majonez, posiekaną natkę koperku, sól i pieprz, wymieszać. Odstawić

Zrób to smacznie
Śledzie po kaszubsku 108

uwielbiam. Poznajcie mój przepis na najlepsze śledzie. Potrzebujemy: 400 g filetów śledziowych solonych a'la matjas SEKO mleko 2 cebule 100 ml keczupu 50 ml oliwy 2 łyżki cukru 4 łyżki octu jabłkowego 10 ziarenek ziela angielskiego 2 liście laurowe pieprz, majeranek Filety odcedzamy z zalewy i moczymy w mleku przez co najmniej 3 godziny. Następnie ponownie odcedzamy(...)podsmażamy na oliwie. Do podsmażonej cebuli dodajemy keczup, cukier, ocet, ziele angielskie, liście laurowe, pieprz i majeranek. Całość zagotowujemy.  Do tak przygotowanego sosu dodajemy nasze pokrojone w kawałki śledzie. Całość studzimy i wkładamy do lodówki do przegryzienia się, na przynajmniej dobę. Pyszności! Smacznego! :) Przepis został napisany w związku z akcją SEKO "Jedna z dwunastu". Wioleta Gargula

MamaOskarka
Sałatka śledziowa z czerwona fasolą, świeżym majerankiem i koperkiem 130

jaja na twardo, obierz. Odsącz filety z zalewy, każdy z nich umyj w zimnej wodzie i rozłóż na ścierce kuchennej.Przykryj drugą ścierką i lekko dociśnij,aby odsączyć nadmiar wody. Przygotuj dużą miskę. Potnij filety na paski. Ogórki zetrzyj na tarce o dużych oczkach i odciśnij z nadmiaru soku. Dołóż do śledzia. Następnie jaja, cebulę pokrój w kostkę, wsyp

Z Kuchni Do Kuchni
Pyszna sałatka śledziowa ze świeżym koperkiem 152

jaja na twardo, obierz. Odsącz filety z zalewy, każdy z nich umyj w zimnej wodzie i rozłóż na ścierce kuchennej.Przykryj drugą ścierką i lekko dociśnij,aby odsączyć nadmiar wody. Przygotuj dużą miskę. Potnij filety na paski. Ogórki kiszone zetrzyj na tarce o dużych oczkach i odciśnij z nadmiaru soku. Dołóż do śledzia. Następnie jaja, cebulę pokrój w kostkę, wsyp

Z Kuchni Do Kuchni
Pieczone papryczki 147

zdecydujecie się na wypróbowanie tego przepisu, zachęcam Was do dzielenia się zdjęciami w zakładce Komentarz. Zapraszam do śledzenia mojego Instagrama: mecooksblog oraz polubienia Facebooka: MeCooks Smacznego Składniki na papryczki faszerowane fetą. 5 papryk Hungarian yellow wax 3 suszone pomidory (z zalewy oliwnej) 1 mała cebula czerwona 15 dkg sera feta Pieczone papryczki Jak przygotować faszerowane papryczki. Papryczki umyć, osuszyć

mecooks
Śledź z groszkiem 162

cebule 1 puszka zielonego groszku 1 łyżeczka posiekanego koperku 250 ml kwaśnej śmietany sól, biały pieprz Wykonanie: Śledzia wymoczyć w wodzie, pokroić na mniejsze kawałki. Cebulę pokroić w półplasterki, ogórka w paseczki, a koperek bardzo drobno posiekać. Groszek osączyć z zalewy. Wszystko przełożyć do miski. Dodać śmietanę, doprawić solą i pieprzem. Dokładnie wymieszać

magiczna kuchnia Kasi