śledź w zalewie - 749 przepisów (strona:43/50)

Penne z dynią w 15 minut 126

dynia i cebula zostanie rozdrobniona na bardzo małe kawałeczki. Przełóż zawartość malaksera do szerokiej patelni lub garnka z grubym dnem, dodaj bulion i ciecierzycę z puszki razem z zalewą. Doprowadź do wrzenia i gotuj na średnim ogniu przez 10 minut. Mieszaj od czasu do czasu.  W drugim garnku zagotuj wodę, posól i wrzuć do niej makaron. Gotuj zgodnie(...)swoje patenty na 15 minutowe obiady? Co przygotowujecie, gdy czasu i sił Wam brakuje, a żołądek woła o swoje? :) *** Jeżeli spodobał Ci się ten wpis, pozostańmy w kontakcie. Możesz śledzić moją stronę na  Facebooku  lub  Google + , aby być na bieżąco z kolejnymi wpisami. Obserwuj mnie też na  Instagramie , gdzie znajdziesz migawki z mojego codziennego życia

Chilli Czosnek i Oliwa
Spaghetti z krewetkami i suszonymi pomidorami 136

Bałkany :)  SKŁADNIKI  (dla 4 osób - 1 porcja 570 kcal) 400 g makaronu razowego spaghetti 1/2 dużej białej cebuli 3 ząbki czosnku 1 puszka pomidorów krojonych w zalewie 400 g krewetek tygrysich 3 łyżki oliwy ziołowej (u nas rozmarynowa z  tego przepisu ) 6 suszonych pomidorów sól, pieprz i cukier do smaku świeża bazylia - 4-5 gałązek(...)porcja - 570 kcal: - białko - 36,5 g - tłuszcze - 9,5 g - węglowodany - 81 g - błonnik - 0,7 g Zapraszam do polubienia mojej  strony na Facebooku  oraz śledzenia na  Instagramie

Moje Kuchenne Rewelacje
Sałatka śledziowa z buraczkami i jabłkiem 187

  Jeżeli zwykłe rolmopsy już się wam znudziły i tak jak ja uważacie, że śledzik smakuje najlepiej w doborowym towarzystwie to ta sałatka przypadnie wam do

Świat Smaku
Szybka sałatka z fasoli i tuńczyka na czosnkowych grzankach 231

uciekam na spacer! Szybka sałatka z fasoli i tuńczyka na czosnkowych grzankach Składniki ( na 4-6 porcji): 3 puszki różnych rodzajów fasoli (np. cannellini, masłowej i czerwonej), odsączonych z zalewy  i opłukanych 1 czerwona cebula, obrana i pokrojona w kostkę sok z 1/2 cytryny (ja dałam z całej cytryny) 6 łyżek oliwy 3 łyżki posiekanej natki pietruszki(...)grzankach, a na wierzchu ułóż mięso tuńczyka. Możesz też podać sałatkę tradycyjnie - wymieszaj wtedy tuńczyka z sałatką z fasoli i podaj z pieczywem czosnkowym. *** Podoba Ci się ten wpis? Śledź moją stronę na  Facebooku  lub  Google + , aby być na bieżąco z kolejnymi wpisami

Chilli Czosnek i Oliwa
Sałatka z papryki marynowanej 130

zapomnijcie też o konkursie, który nadal trwa. Szczegóły tutaj: KONKURS Jeśli zdecydujecie się na wypróbowanie tego przepisu, zachęcam Was do dzielenia się zdjęciami w zakładce Komentarz. Zapraszam do śledzenia mojego Instagrama: mecooksblog oraz polubienia Facebooka: MeCooks Smacznego Składniki potrzebne do przygotowania sałatki z marynowanej papryki. 6 jajek ugotowanych na twardo 10 dkg marynowanych grzybów 20 dkg kukurydzy z puszki(...)śmietanę. Dokładnie wymieszać. Sałatkę trzymać w lodówce. Sałatka z papryki marynowanej Smacznego! O czym warto pamiętać przygotowując sałatkę. Sałatka z papryki marynowanej Do sałatki użyłam papryki marynowanej w zalewie z dodatkiem octu. Sięgnełam po marynowane prawdziwki. Możecie je jednak zastąpić marynowanymi pieczarkami bądź dowolnymi grzybkami marynowanymi. Lubisz sałatki z warzywami? Jeśli tak to wypróbuj nasz przepis na Sałatkę

mecooks
Ryba po grecku 189

Ryba po grecku to swoista polska klasyka a tym samym idealna potrawa która poza karpiem i śledziem uzupełni wigilijny stół. Składniki : 80 dag filetu białej ryby (morszczuk, dorsz,...) u mnie morszczuk 2 większe marchewki 1 średni korzeń pietruszki kawałek selera (wagowo tyle co pietruszki) 2 średnie cebule szklanka przecieru pomidorowego 2 łyżki koncentratu pomidorowego 1 papryczka chilli (opcjonalnie) 2 liście(...)niedużą ilością wody, posolić, dodać liście laurowe, ziarna pieprzu i całość ugotować. Do ugotowanych warzyw dodać przecier i koncentrat pomidorowy, wymieszać i doprawić do smaku solą i cukrem.  Zalewa powinna mieć teraz dosyć wyraziste smaki ponieważ ryba część tych smaków przejmie w efekcie czego smak będzie łagodniejszy. Tak przygotowanym sosem przelewamy rybę którą warstwowo układamy w wazie kończąc

Mechanik w kuchni
CEBULA MARYNOWANA Z KOPREM 213

filetem z ryby. Doskonała do pieczonej wieprzowiny, jako dodatek do sałatek i marynat. Absolutna rewelacja. Najlepiej smakuje po 2-3 tygodniach od zamknięcia w słoikach. Polecam przyrządzić kanapkę ze śledziem i marynowaną cebulą z koprem - to naprawdę pyszne połączenie. Jak zrobić pyszną marynowaną cebulę na zimę - wypróbowany przepis, składniki i przygotowanie. Oto składniki i przyprawy na cebulę marynowaną(...)garnka wlać wodę i ocet, dodać cukier oraz sól, całość doprowadzić do wrzenia. Gotować przez 1 minutę. Następnie zmniejszyć płomień do małego i dalej utrzymywać wysoką temperaturę zalewy. Krok 4. Do gorących słoików włożyć po jednym baldachu kopru, a następnie wypełnić je cebulą, pozostawiając po 2,5 cm wolnej przestrzeni od góry. Dodać po 1 gałązce zielonego kopru - wypełnić

Moja Książka Kucharska
Sylwestrowe menu – top lista 953

tatarem. Tatar ze śledzi na pumperniklu będzie świetną przystawką Sylwestrowym przyjęciu. Do podania tatara zawsze używam ciemnego pumpernikla, ze względu na jego głęboki aromat i strukturę, dzięki której nie rozmięknie tak szybko.Składniki2 podwójne marynowane filety śledziowe wraz z marchewką i cebulką1 duży ogórek konserwowy1 czerwona cebulka2 łyżeczki majonezu½ łyżeczki musztardymini pumpernikielczarny pieprznatka pietruszkiPrzygotowanie:Śledzie (wraz z marchewką(...)pierś drobiowa2 łyżki kukurydzyorzechy włoskieodrobina majonezuzioła do sałatekPrzygotowanie: Makaron gotujemy w osolonej wodzie al dente lub ryż gotujemy na sypko, studzimy Plastry ananasa kroimy w kostkę, kukurydzę odsączamy z zalewy. Orzechy włoskie grubo siekamy. Szynkę kroimy w kostkę. Wszystkie składniki mieszamy w misce, doprawiamy ziołami i mieszamy z majonezem.Tak przygotowana sałatka hawajska powinna przez minimum  1 godzinę w lodówce

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Współpraca z Barmar :) 195

octowej w słoiczku - pomidory suszone w oleju w słoiczku - pieczarki krojone w zalewie naturalnej - pieczarki krojone w oleju z przyprawami - paprykę grillowaną w oleju - boczniaki krojone w zalewie naturalnej - Bio musli Adamia - czekoladowe ciasto Adama(...)innych potraw. Wystarczy tylko Twoja wyobraźnia, pomysł, a miejsce na warzywka zawsze się znajdzie :) Polecam Wam bardzo serdecznie produkty Barmar. Ja już wykorzystałam kilka z nich i jestem zachwycona. Śledźcie kolejne posty a przekonacie się jakie pyszności można z nich wyczarować :) Zapraszam Was na stronę Barmar , do  sklepu , fanpage na Facebooku i bloga Apetyt na Zdrowie

Zdrowie na języku :P
Marynowana papryka 165

słoikach jest wiele koloru, który przyciąga by szybko go otworzyć i smakować. Fajnie jest też otworzyć taki kolorowy słoiczek z marynowaną papryką i dodać go zimowej sałatki lub śledzia. Od razu każda sałatka nabiera kolorów i smaku oczywiście. Składniki: 3 kg kolorowej papryki (lub jednego koloru, jak wolicie) 8-10 szklanek wody 1 szklanka octu spirytusowego 10% - jeśli lubicie ostrzejszą(...)cukrem i solą. 3. Ułóżcie papryki w słoikach. Do każdego słoika wrzućcie 3 ziarenka ziela, 3 ziarenka pieprzu, 2 liście laurowe, płaską łyżeczkę gorczycy, łyżkę oleju, zalejcie gorącą octową zalewą. 4. Dokładnie zakręćcie słoiki, przewróćcie je do góry dnem i ułóżcie na bawełnianej kuchennej ściereczce. 5. Po kilku godzinach przekręćcie je, wieczka powinny być wklęsłe, jeśli nie, lekko je ugniećcie

Zasmakuj Kuchni
Sałatka z wędzonym morszczukiem 212

Sałatka  z wędzonym morszczukiem, ogórkiem kiszonym, kukurydzą  oraz jajkiem to propozycja na pyszną kolację.  Oczywiście do sałatki można dać inną rybę wędzoną

magiczna kuchnia Kasi
Stromboli (zawijana pizza) z pieczarkami i szpinakiem 168

stopni C. 4. Umieść ciasto na arkuszu papieru do pieczenia lekko podsypanym mąką i rozwałkuj na duży prostokąt. Jeżeli używasz mozzarelli w kulkach, dokładnie odsącz ser z zalewy przy pomocy ręcznika papierowego, następnie pokrój na plasterki. Rozłóż połowę sera na środkowej części rozwałkowanego ciasta. 5. Na mozzarelli rozłóż przygotowany farsz pieczarkowo-szpinakowy. 6. Na farszu rozłóż drugą połowę sera(...)stopni C i dopiekaj jeszcze ok. 20 minut, aż ciasto na wierzchu będzie rumiane. Podawaj na ciepło z sosem z pieczonych pomidorów . *** Podoba Ci się ten wpis? Śledź moją stronę na  Facebooku  lub  Google + , aby być na bieżąco z kolejnymi wpisami

Chilli Czosnek i Oliwa
Sałatka makaronowa z tuńczykiem. 195

diety. Wiosna to doskonały moment, żeby przekonać się, że sałatki z powodzeniem zastępują pełnowartościowy obiad a ciężkie majonezy i sosy jogurtowe można zastąpić lekkimi dresingami. Rozglądam się po blogach, śledzę przepisy i szukam inspiracji. Wszędzie alb pieczone warzywa, albo grillowane, albo mieszanina sałaty i czegoś. Czasem gdzieś przemknie przepis na sałatkę z tuńczykiem lub kurczakiem. Do tego klasyczny winegret, sosy(...)osolonej wodzie. Po ugotowaniu przelewamy zimną wodą, to zatrzyma proces gotowania. Przesypujemy do miski, w której będziemy mieszać sałatkę. Do jeszcze ciepłego makaronu dodajemy tuńczyka, odsączając go wcześniej z zalewy. Ciepły makaron wchłonie smak tuńczyka a sok tuńczyka zapobiegnie sklejaniu się makaronu. Ogórek obieramy, kroimy na ćwiartki, pozbawiamy gniazd nasiennych, drobno kroimy i wrzucamy na sitko. Pomidory kroimy

ladykitchen
ŚLEDZ 116

chleba, który stanowi „podkład” pod terrynę, w praktyce może okazać się inna niż podana w przepisie – będzie zależeć od wielkości kromek. Do miski przełóżcie twaróg i dodajcie do niego śledzie pokrojone w dość drobną kostkę, drobno posiekany koperek i szczypiorek oraz sporą ilość pieprzu. Całość wymieszajcie. Odetnijcie skórki z chleba i zmiksujcie kromki w malakserze, aż uzyskacie drobne okruchy. Dzięki(...)Wyłóżcie masę twarogowo-śledziową na przygotowaną wcześniej warstwę chleba, i wygładźcie ją z wierzchu. Wstawcie terrynę na 3-4 godziny do lodówki. Posiekajcie cebulę na cienkie pół-talarki. Przygotujcie zalewę do cebuli, tj. zagotujcie 150 ml wody, 50 ml octu i 50 g cukru. Gotową zalewę wystudźcie i marynujcie w niej cebulę przez minimum pół godziny (albo tak długo

w mojej kuchni
Jajka przepiórcze faszerowane tuńczykiem i kaparami 167

tuńczykiem i kaparami przepis Gennaro Contaldo z moimi modyfikacjami Składniki (na 24 sztuki): 12 jaj przepiórczych* 80 g tuńczyka w oleju z puszki, odsączonego 2 łyżeczki kaparów, odsączonych z zalewy łyżeczka posiekanego szczypiorku 1-1,5 łyżki majonezu sól, pieprz rzeżucha do dekoracji * Zamiast jaj przepiórczych możesz użyć kurzych. Na 6 jaj kurzych podwoiłabym ilość składników farszu. Przygotowanie: Zagotuj(...)wodą formuj małe kuleczki z farszu i umieszczaj je we wgłębieniach białek. Udekoruj kiełkami rzeżuchy. Polecam na wielkanocny stół albo na eleganckie przyjęcie. Smacznego! *** Podoba Ci się ten wpis? Śledź moją stronę na  Facebooku  lub  Google + , aby być na bieżąco z kolejnymi wpisami

Chilli Czosnek i Oliwa