obsługa przepyszne DESERY smaczne wnętrza ma podział na dwie restauracje i każdy znajdzie coś dla siebie Co jakiś czas pojawiają się nowe promocje wiec zachęcam Was do śledzenia ich, na prawdę warto CZWARTKI I PIĄTKI PIZZA PARTY! JESZ ILE CHCESZ ZA 28 ZŁ! Bardzo dobra promocja, Ja wybieram się kolejny raz na ucztę z pizzą. Pizza serwowana(...)parmeńska, ser mozzarella, rukola i płatki parmezanu Quatro stiagoni szpinak, ser gorgonzola, szynka, ser mozzarella, pieczarki, kiełbasa, sos pomidorowy Salmone affumicato łosoś wędzony, szpinak, świeża śmietana Funghi e salsica sos pomidorowy, ser mozzarella, kiełbasa, pieczarki Promocja trwa w godzinach 16 - 22 Koniecznie wymagana jest rezerwacja
Niezły MłynekMoja ukochana świąteczna sałatka według przepisu mojej Mamy, którą zajadamy się we wszystkie święta, nie tylko w Wigilię. Bardzo prosta i przepyszna, im dłużej stoi w
Słodko-Słony Świat Ilonypewnością nie wszyscy uwielbiają śledzie, dlatego dzisiaj proponuję filety rybne, tzw. ryba po japońsku. Nie wiem kto wymyślił tę nazwę, ale ryba jest wyśmienita. Zapiekane filety w cieście naleśnikowym w sosie słodko-kwaśnym z chrupiącymi warzywami są bardzo dobre. Gorąco polecam nie tylko na Wigilię, ale też na inne okazje (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 1/2 kg filetów z ryby(...)liście laurowe (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: 1. Rybę osuszyć, pokroić na mniejsze kawałki. Składniki ciasta naleśnikowego wymieszać razem, dodać trochę soli i pieprzu. Ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietany. 2. Kawałki ryby zanurzać w cieście i smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Odłożyć do wystygnięcia. 3. Na głębszej patelni rozgrzać 1/4 szklanki oleju. Dodać pokrojoną w półplasterki cebulę. Chwilę
Danka Pichcisłone, niesamowicie śmietankowe i momentami chrupiące dzięki dodaniu orzechów. Oczywiście do dietetycznych nie należą, ale przynajmniej można mieć pewność, że nie zawierają żadnych dodatków typu spulchniacze itp. *Nie zapomnijcie śledzić mnie na Instagramie i oznaczać zdjęć z moich przepisów #eatmefitme Wykonanie Jeśli masz możliwość – to rozłóż przygotowanie lodów na dwie części. Dzień wcześniej przygotuj sobie mleko kondensowane(...)orzechy lub migdały na kawałki. Jeśli dodajesz białą czekoladę to też ją posiekaj. Do dużej miski wlej schłodzoną śmietankę 36% i ubij ją mikserem. Mikser odstaw, dodaj do ubitej śmietany mleko skondensowane i dokładnie wymieszaj łyżką. Przygotuj pojemnik, w którym zamrozisz lody – wlej do niego połowę masy śmietanowo-mlecznej, potem rozprowadź łyżką połowę karmelu i posyp połową orzechów. Wlej
Eat me! Fit me!Pomidorówka należy do moich ulubionych zup. Najbardziej smakuje mi z dodatkiem śmietany i podawana z makaronem. Zupa pomidorowo-cukiniowa z nutką bazylii Pomidorówka makaronowa kryje w sobie smak mojego dzieciństwa. Jestem ciekawa czy wy też macie takie dania i sięgacie po nie od czasu do czasu. Z pomidorów zrobić można bardzo wiele. Ketchup, przecier, używać do sosów, dodawać do sałatek(...)Zupę podałam z groszkiem ptysiowym. Była bardzo lekka, kremowa i smaczna. Jeśli zdecydujecie się na wypróbowanie tego przepisu, zachęcam Was do dzielenia się zdjęciami w zakładce Komentarz. Zapraszam do śledzenia mojego Instagrama: mecooksblog oraz polubienia Facebooka: MeCooks Smacznego Składniki na pomidorówkę. 1 kg dojrzałych pomidorów 1 mała papryczka chili 50 dkg cukinii 15 listków świeżej bazylii 3 łyżki oliwy
mecooksryż i marchew będą miękkie, do zupy dodać liście laurowe i pokrojoną botwinkę. Doprowadzić do wrzenia. Zupę doprawić do smaku solą i pieprzem oraz magi . Zupę podawać z kleksem śmietany i natką pietruszki. "Córeczka" autorstwa Anny Snoekstra od pewnego czasu kusiła mnie swoją intrygującą okładką. Słyszałam o tej książce kilka pozytywnych opinii od znajomych, więc i ja postanowiłam ją przeczytać(...)domu bez żadnych pytań i dociekań. Czytelnik jest wiedziony przez autorkę dwutorowo - z jednej strony jest świadkiem "cudownego odnalezienia" zaginionej w 2014 r., a z drugiej strony śledzi ostatnie dni przed zaginięciem 16-letniej Bec. Mnie bardzo zafascynowała ta historia i byłam ciekawa, gdzie dziewczyna się potknie i kto pierwszy zorientuje się w kłamstwie. Ciekawiło mnie też dziwne zachowanie
Weekendy w domu i ogrodziegorące! Awokado pokrój w kostkę, ciabattę podziel na nieduże kawałki. Przełóż do naczynia z marchewką i całość delikatnie wymieszaj palcami. Na talerzu połóż garść mieszanki sałat, łyżkę twarożku lub śmietany, marchewkę z awokado i całość posyp ziarnami. Jeśli w naczyniu zostało jeszcze trochę pysznego sosu polej nim sałatę. Smacznego! table.macro { font-size: 0.9em; } table.macro + p, table.macro + img { margin(...)Referencyjna Wartość Spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal). P.S. Dawajcie znać w komentarzach jak Wam wyszło! I czy smakowało. Możecie mnie też śledzić na Facebooku i Instagramie
wiecejwarzyw.plporcje): około 500g makaronu spaghetti, mały brokuł, około 0,5kg (mogą być mrożone różyczki), 1 biała cebulka, 2 ząbki czosnku, łyżeczka masła klarowanego, łyżeczka oliwy z oliwek, 200g śmietany 18%, 200ml wywaru warzywnego, sól, pieprz, zioła prowansalskie, około 150g chrupiącej cieciorki (przepis znajdziecie tutaj ). Sposób przygotowania Najpierw brokuła dzielimy na mniejsze różyczki i gotujemy w lekko osolonej wodzie do miękkości(...)wierzch dania kładziemy upieczoną, chrupiącą, paprykową cieciorkę. Smacznego! Spróbuj także: spaghetti z orzeszkami ziemnymi, wegański gulasz z cukinią. Jeśli chcesz być na bieżąco ze zdrową i smaczną dietą, śledź mnie na Facebooku i Instagramie Tam częściej pojawiają się zdrowe pyszności Artykuł Spaghetti z sosem brokułowym i chrupiącą cieciorką pochodzi z serwisu Natka-Pietruszki.pl
Natka Pietruszkisolone Śledzie lub 6 płatów śledziowych typu matiasy 1 butelka wody mineralnej 12.5 dag.chudego wędzonego boczku 2 cebule 1 szkl.kiszonych ogórków z koperkiem ocet czarny pieprz Szczypior *********************************** Śledzie wkładamy do wody mineralnej i zostawiamy je do następnego dnia.Następnie wyjmujemy z wody i rozkładamy na desce.Zdejmujemy skórę i rozcinamy ryby wzdłuż grzbietu.Wyjmujemy ości , a mięso pokroić w drobną kostkę(...)KANDYZOWANA SKÓRKA CYTRYNOWA DO CIASTA SEROWE PĄCZUSIE KRUSZON HERBACIANY MIGDAŁOWIEC TORT MOCNO KOKOSOWY KOLOROWY SERNIK SYROP CYNAMONOWY DO KAWY LUB HERBATY LODY NA CIEPŁO CIASTO GALARETKOWE KLOPS W ŚMIETANIE SERNIK Z BRZOSKWINIAMI CIASTO BAKALIOWE CIASTO MAKOWO-JABŁKOWE BITKI W SOSIE MYŚLIWSKIM KOMPOT Z SUSZU BISZKOPT
Kocurkowe rozmyślania w kuchni AnielkiLwowa. Znajdziemy tu opowieść o tym, jak na nasze stoły trafił cukier, jak powstały konserwy, a także kto był prekursorem mrożonek. Dowiemy się, które europejskie miasto zbudowano "na ościach śledzi", a także cóż to jest rumbarbarum :) Więc jeśli lubisz sobie poczytać i interesuje Cię historia "kulinarna", to jest to książka dla Ciebie. Ja przyznam się szczerze (chyba mogę(...)raków ugotować z koprem w słonej wodzie, obrać mięso z nóżek i szyjek, a ze skorupek wysmażyć smak jak na zupę. Rozbić pół łyżki mąki z pół litrem śmietany kwaśnej, dodać parę łyżek smaku, w którym się smażyły skorupki, dać do rondla łyżkę masła rakowego ze smaku, wlać śmietanę i zagotować. Na wydaniu wrzucić dobrą garść drobno usiekanego kopru
Kraina Tysiąca SmakówKolejny raz pragnę przedstawić Wam wyjątkowe miejsce. Będąc w Šibeniku na Chorwacji nie sposób przegapić restaurację Dalmatina. Kolejny raz nie znalazłam strony internetowej. Może to
Karola gotujeszczypta soli , 340 g mąki pszennej , 2 lekko czubate łyżeczki proszku do pieczenia , 6 łyżeczek cukru . Masło i brązowy cukier utrzeć na puszystą masę. Dodawać stopniowo rozgniecionego banana, żółtka, śmietanę, esencję waniliowa i mak. Połączyć razem. Mąkę przesiać i wraz z proszkiem do pieczenia i solą dodać do masy - utrzeć. Białka ubić z białym cukrem, delikatnie połączyć z ciastem(...)warsztaty z Jamie Oliverem :) A żeby było jeszcze fajniej, to termin zbiegł się z moimi urodzinami. Spędzę je w Londynie w fantastycznym towarzystwie :) Was zapraszam do śledzenia fanpage'a oraz mojego profilu na instagramie, gdyż tam będą się pojawiać zdjęcia z pobytu w Londynie
Codzienna kuchnia niecodziennawiosenną sałatkę. Mamy tu chrupiącą kalarepę, miękkie liście sałaty i pyszny sos jogurtowy z czosnkiem i odświeżająca miętą. Przepis Yotama lekko zmodyfikowałam, zastępując występujące w sosie kwaśną śmietaną i śmietanę kremówkę kefirem, a rukiew wodną (która w Polsce jest prawie nieosiągalna) listkami roszponki. Sałatka z kalarepy Składniki (na 4 porcje): ok. 750 g kalarepy (u mnie 4 sztuki(...)miski z kalarepą wsyp świeżą i suszoną miętę oraz połowę roszponki. Wymieszaj i przełóż na półmisek. Udekoruj pozostałą roszponką i posyp sumakiem. *** Podoba Ci się ten wpis? Śledź moją stronę na Facebooku lub Google + , aby być na bieżąco z kolejnymi wpisami
Chilli Czosnek i Oliwateż lubimy Wigilię, za te powtarzające się smaki, które niosą ze sobą wspomnienia wszystkich poprzednich Wigilii), ale lubimy dodać coś nowego. Siostra eksperymentuje zwykle z nową odsłoną śledzi, ja natomiast stawiam na nowe odsłony ryb. Czasem te nowe odsłony stają się klasyką i powtarzają się przez kolejne lata – i tak np. od kilku Wigilii nie może na stole(...)zapiekanka rybna. Jako zimna przystawka na przyjęcie, dobra jako pomysł na wigilię. Author: www.cookingforemily.pl Ingredients 400 g filetów z dorsza 300 g filetów z łososia 4 jajek 150 gr śmietany 36% 2 łyżki masła 100 gr szpinaku po 2 łyżki posiekanej natki i koperku+ kilka gałązek koperku sok z połowy cytryny otarta skórka z połowy cytryny sól i pieprz
Cooking for Emilyzapomnijcie też o konkursie, który nadal trwa. Szczegóły tutaj: KONKURS Jeśli zdecydujecie się na wypróbowanie tego przepisu, zachęcam Was do dzielenia się zdjęciami w zakładce Komentarz. Zapraszam do śledzenia mojego Instagrama: mecooksblog oraz polubienia Facebooka: MeCooks Smacznego Składniki potrzebne do przygotowania sernika. Kruche ciasto kakaowe: 60 dkg mąki pszennej 35 dkg cukru kryształu 25 dkg margaryny 5 dkg kakao(...)minut. Masa serowa : do miski włożyć pokrojone masło (powinno mieć temperaturę pokojową), dodać cukier puder oraz ekstrakt waniliowy. Ucierać składniki do momentu, w którym mają konsystencję kwaśnej śmietany. Możemy użyć robota ręczego lub kuchennego. Do utartego masła z cukrem dodawać po jednym żółtku, cały czas ucierając. Kiedy żółtka połączą sie z masłem zacząć dodawać małymi partiami ser biały oraz budyń
mecooks