sernik w 20 minut - 7509 przepisów (strona:141/501)

Sernik puszysty 25032

temperatury 180st. Do sporej miski wrzucamy wszystkie składniki na kruchy spód. Początkowo, siekamy całość nożem, resztę szybko wyrabiamy rękami. Ciastem wylepiamy dno i boki formy. Pieczemy przez około 15 minut, aż spód się zrumieni. W bardzo dużej misce miksujemy  na gładką masę ser, wszystkie żółtka, cukier waniliowy oraz budynie. Cały czas miksując po troszku dolewamy olej. W osobnym naczyniu(...)przemian białka i  zimne mleko, mieszamy delikatnie drewnianą łyżką. Wylewamy masę na podpieczony spód. Pieczemy przez około 1 godzinę. Po godzinie sernik przykrywamy folią aluminiową, błyszczącą stroną do góry i dopiekamy jeszcze przez 20-30 minut

Gotowanie moimi oczami
Sernik borówkowy na zimno 141

bardzo wielu dań. Najczęściej kupuję liofilizat marki LyoBio albo jako sproszkowane borówki amerykańskie albo liofilizowany cały owoc borówki amerykańskiej Jak zrobić sernik borówkowy na zimno Liofilizowane sproszkowane borówki mieszam z serkiem homogenizowanym i odstawiam na około 10 minut. Żelatynę zalewam kilkoma łyżkami gorącej wody, nie dopuszczając do wrzenia podgrzewam na małym ogniu cały czas mieszając do czasu aż się(...)serki homogenizowane. Kiedy masa dobrze się połączy dodaję żelatynę i miksuję jeszcze około minuty. Masę sernikową przelewam do formy lub foremek i wkładam na minimum 6  godzin do lodówki. Kiedy serniczki stężeją można je dodatkowo zalać chłodną galaretką i udekorować listkami mięty lub świeżymi owocami. Sernik borówkowy na zimno

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Tęczowy Sernik pod Chmurką 194

zmielonego dwukrotnie twarogu250 g mascarponepuszka mleka skondensowanego (ok. 400 g)3 jajkałyżka mąki ziemniaczanejekstrakt z waniliibarwniki spożywcze w proszku250 ml śmietanki kremówki2 łyżki cukru pudrufix do śmietanykolorowa posypkaTęczowy Sernik pod Chmurką - Sposób przygotowania:Sery, mleko, jajka powinny mieć temperaturę pokojową.Wszystkie składniki łączymy ze sobą i miksujemy do otrzymania gładkiej konsystencji. Masę dzielimy na 7 części i do każdej(...)kolory: fioletowy, granatowy, niebieski, zielony, żółty, pomarańczowy, czerwony (ja użyłam dodatkowo różowy).Pieczemy w temperaturze 150-160 stopni przez 60 minut po czym wyłączamy piekarnik, na kilka minut jeszcze zostawiamy w piecu, a następnie studzimy przy uchylonych drzwiczkach.Gdy sernik całkowicie ostygnie ubijamy śmietankę, pod koniec dodając fix i cukier puder.Wykładamy na ciasto i całość posypujemy kolorową posypką.źródło

Słodka Strona
Ciasto "poduszki" 398

róg (może być worek cukierniczy). Masę serową wyciskać na ciasto tworząc przy tym białą kratkę. Ciasto piec w 180 st.C około 30-35 minut. Po upieczeniu wystudzić i przełożyć na deseczkę. Moje uwagi: Każdy sernik po wystudzeniu dobrze jest wyjąć z formy, w której się piekł. Jeżeli zostawimy sernika w formie do pieczenia to ciasto szybko wilgotnieje od spodu

In my kitchen
Świąteczny sernik na pierniczkach z bakaliami 135

wlać mleko, całość dokładnie i delikatnie wymieszać szpatułką. 2. Spód tortownicy o średnicy 26cm, wyłożyć pierniczkami i wlać wcześniej przygotowaną masę serową. Sernik wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 60-70 minut. Po tym czasie pozostawić w piekarniku przy uchylonych drzwiczkach aż do wystudzenia. 3. Polewa: Żelatynę namoczyć w wodzie i pozostawić do napęcznienia. Śmietanę(...)połamaną w kostki czekoladę, wymieszać i dodać napęczniałą żelatynę, po czym całość dokładnie wymieszać. 4. Płatki migdałowe, orzechy ziemne i włoskie uprażyć na suchej patelni. 5. Wierzch w ystudzonego sernika polać polewą i posypać orzechami, migdałami oraz mieszanką keksową

Szalona Kuchnia Eweliny
Sernik z Polewą Czekoladowo – Orzechową 87

słabość do serników, dlatego też na naszym blogu znajdziecie wiele przepisów na domowy sernik . Bardzo lub piec domowy sernik , ponieważ wiem, że na pewno posmakuje moim domownikom i rodzinie. Koniecznie wypróbujcie poniższy przepis na pyszny i domowy sernik z polewą czekoladowo – orzechową . Na pewno Wam posmakuje! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); PRZEPIS NA DOMOWY SERNIK Z POLEWĄ(...)sztywno i wymieszać delikatnie szpatułką do masy serowej. Masę serową wyłożyć do tortownicy wyścielonej papierem do pieczenia. Piec w nagrzanym piekarniku ok. 60 minut w temperaturze 170°C (grzałka góra- dół). Wyłączyć piekarnik i studzić sernik przy lekko uchylonych drzwiczkach piekarnika. Pozostawić do całkowitego ostygnięcia. Sernik udekorować polewą z poniższego przepisu. Polewa czekoladowa z orzechami  Składniki

Przepiski.pl
Sernik z Polewą Karmelowo-Kokosową 118

wpisie zaprezentujemy Wam naszą recepturę na pyszny sernik z polewą karmelowe-kokosoawą . Jest kremowy, puszysty, wręcz rozpływa się w ustach. Polewa karmelowo-kokosowa nadaje mu słodki i nietuzinkowy smak. Domowy sernik z polewą karmelowe-kokosową z pewnością posmakuje każdemu miłośnikowi tego typu wypieków. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); PRZEPIS NA DOMOWY SERNIK Z POLEWĄ KARMELOWO-KOKOSOWĄ Masa serowa: Składniki(...)delikatnie szpatułką do masy serowej. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Masę serową wyłożyć do formy wyścielonej papierem do pieczenia. Piec w nagrzanym piekarniku ok. 60 minut w temperaturze 170°C (grzałka góra- dół). Wyłączyć piekarnik i studzić sernik przy lekko uchylonych drzwiczkach piekarnika. Pozostawić do całkowitego ostygnięcia. Polewa kokosowa z karmelową czekoladą  Składniki: 150 ml mleka 100 g czekolady karmelowej

Przepiski.pl
Jaglany sernik na owsiano - żytnim spodzie 253

zanurzona. Dodajemy 1 łyżeczkę cukru waniliowego i dokładnie mieszając, gotujemy około 20 minut. Podczas gotowania trzeba dolewać wody/mleka, ponieważ kasza jaglana bardzo dużo pije :)  Ugotowaną kaszę jaglaną przecedzamy i studzimy. Schłodzoną kaszę blendujemy do uzyskania gładkiej masy, chyba, że chcemy, aby grudki jaglane były wyczuwalne w serniku :) Dodajemy twaróg, 2 łyżki budyniu waniliowego, cukier, olejek waniliowy oraz jogurt(...)temp. 160 st. przez 50 - 55 minut w kąpieli wodnej.  Właściwie ciasto już gotowe :)  Ja dekoruje je jeszcze polewą czekoladową: 1 czekolada mleczna lub gorzka - jak wolicie 1 łyżka masła 2 - 3 łyżki mleka Czekoladę i masło roztapiamy w kąpieli wodnej, a następnie dodajemy mleko. Błyszczącą polewą czekoladową dekorujemy sernik:) Jak Wam się podoba? :) aakuku

aa-kuku - czyli jak żyć zdrowo i pysznie!
Tort lodowy cheesecake z czekoladowo orzechową praliną 170

pralinę i tak sobie pomyślalam, że część wykorzystam do mrożonego sernika. Do praliny użyłam pekanowców ale oczywiście można wybrać dowolne orzechy. Lubię desery bez pieczenia. Gotową pralinę wykorzystałam na spód sernika i do masy serowej. Aby było jeszcze bardziej słodko ugotowałam porcję karmelu i czekoladowej polewy. Mam słabość do serników z czekoladą . Tort lodowy cheesecake z czekoladowymi dodatkami w pełni(...)czekoladą. Wyłóż blaszkę papierem do pieczenia i rozprowadź równomiernie pralinę. Wstaw do piekarnika nastawionego na 100ºC i piecz pralinę przez 30 minut. Wyjmij z piekarnika, ostudź i przemieszaj. Przechowuj pralinę w metalowym pudełku. Spód do sernika 150 g pralin z przepisu powyżej 80 g ciastek digestive Masa serowa 200 ml śmietanki 300 g serka ricotta 3 żółtka 3 białka

codojedzenia
Sernik z lawendą 116

Sernik z lawendą to taka moja wariacja na temat sernika i na temat lawendy. Kiedyś lawenda śmierdziała mi na odległość, a teraz uwielbiam jej zapach. Robiłam już dżemy malinowe z lawendą, a teraz przyszedł czas na ciasto. Padło na sernik. Chyba najgorsze w tym cieście jest to, że nie wiedziałam do końca ile tej lawendy użyć. Miałam akurat(...)sztywną pianę. Do masy wrzucamy lawendę oraz ubite białka delikatnie wszystko mieszając szpatułką. Masę przelewamy na przygotowany wcześniej spód i pieczemy 70 minut w piekarniku nagrzanym do 170 stopni. Jak widzicie na zdjęciach wierzch sernika odrobinę zbyt mocno mi się zarumienił. Podglądajcie więc swoje serniki i reagujcie w odpowiednim momencie zmniejszając temperaturę do 160 stopni. Ciasto studzimy na początku

Relaxtime
Puree z jadalnych kasztanów 100

szybszą wersję puree, gotując na koniec kasztany z kremówką i cukrem, ale warto poświęcić kilka minut więcej na zrobienie karmelu z tych dwóch składników i dodanie do niego kawałków kasztanów. Nasze karmelowe puree kasztanowe od razu po przestudzeniu wykorzystaliśmy do upieczenia kasztanowego sernika , a resztę zjedliśmy jako dodatek do poobiedniego deseru. Składniki na puree z jadalnych kasztanów 500 g kasztanów(...)cukier. Wsypać kasztany, włożyć połówkę laski wanilii wraz z wydrążonymi z niej ziarenkami. Gotować 5-10 minut, często mieszając. Z ugotowanych jadalnych kasztanów wyjąć laskę wanilii, wlać rum, wymieszać. Całość zblendować na gładkie puree. Puree z jadalnych kasztanów można wykorzystać do zrobienia np. sernika, kremów do ciast, lodów lub użyć jako część deseru. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Puree z jadalnych

niecodziennikpary
Sernik z bakaliami bez pieczenia 256

Sernik przygotowałam na szybko, nie miałam zbyt dużo czasu żeby upiec więc postanowiłam zrobić taki na szybko bez pieczenia. Wyszedł bardzo smaczny, wręcz się rozpływa w ustach, przygotowanie go zajęło mi zaledwie kilkanaście minut. Składniki: 1 kilogram sera z wiaderka Wieluń 250 gram masła 1 szklanka cukru pudru 1 szklanka rodzynek 1 szklanka skórki pomarańczowej 0,5 opakowania okrągłych(...)ułożone biszkopty, wyrównujemy i wstawiamy na noc do lodówki. W rondlu rozpuszczamy mleko z cukrem pudrem i kakao, gotujemy przez 2 minuty, zdejmujemy z ognia i dodajemy masło oraz olej, mieszamy o momentu aż masło się rozpuści. Sernik wyjmujemy z lodówki, zdejmujemy obręcz tortownicy, polewamy ostudzoną polewą, wierzch posypujemy płatkami migdałów. Ciasto ponownie wstawiamy do lodówki żeby się schłodziło

Bajeczna Kuchnia
Sernik z likierem Baileys i migdałami w karmelu 135

minor-latin;} Spód 1 opakowanie herbatników digestive 100 g stopionego masła Masa serowa 500 ml śmietany kremówki 30% 200 g gorzkiej czekolady łyżeczka kawy rozpuszczalnej 500 g sera na serniki ¾ szklanki cukru ½ szklanki likieru Baileys 1 łyżka mąki ziemniaczanej 3 jajka Migdały karmelu 50 g masła 60 g brązowego cukru 1 łyżka miodu Tortownicę wyłożyć papierem(...)cukrem. Dodać migdały. Masę wylać na wyłożoną papierem blachę do pieczenia i piec w piekarniku nagrzanym do 160 stopni przez ok 8 minut. Wystudzić, połamać na kawałki i zmiksować na chrupką posypkę. Wykorzystać do udekorowania sernika (np. posypać po wierzchu lub obtoczyć boki). 0 false 18 pt 18 pt 0 0 false false false /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name

Smaczny zeszyt
Sernik z grysikiem i owocami 163

Kolejny sernik na naszym blogu i znowu bardzo oryginalny i prosty przepis. Przygotowanie tego ciasta to zaledwie kilkanaście minut, a na pewno pozytywnie zaskoczy wszystkich domowników. Polecamy serdecznie szczególnie na nadchodzące ciepłe wieczory. Przepis Składniki: 5 jajek 100 g miękkiego masła 150 cukru pudru + łyżka do posypania na wierzchu opakowanie cukru wanilinowego 250 g twarogu (taki jak używacie(...)serników) 250 g kwaśnej śmietany 100 g grysiku 2 opakowanie budyniu waniliowego 250 g malin (lub innych owoców) My użyliśmy świeże owoce, ale równie dobrze mogą być mrożone. Przygotowanie: Rozdzielamy żółtka od białek i ubijamy białka na sztywną pianę. Masło, cukier puder i cukier wanilinowy dokładnie miksujemy, aż otrzymamy jednolitą masę. Dodajemy do tego twaróg, śmietanę, grysik i budynie, całość

KasiaiKrzysiu.pl

Proponowane wyszukiwania