świetnie komponuje się z krakersami oraz delikatnie solonym wierzchem. Krówki doskonale dopełniają się z kremową, zwartą masą serową, a polewa z mnóstwem chrupiących migdałów smakuje... obłędnie. Myślę, że ten sernik nigdy mi się nie znudzi. Polecam! (Forma o wymiarach 24 x 28 cm) Spód: około 80g solonych krakersów Masa serowa: 1 kg zmielonego twarogu 200g masła(...)dnie formy wyłożonej papierem do pieczenia ułożyć warstwę krakersów. Na ciastka przełożyć masę serową. Ciasto wstawić do rozgrzanego piekarnika i piec około 60-70 minut w 180 stopniach. (Czas pieczenia zależy od piekarnika. Upieczony sernik powinien mieć delikatnie zapieczone boki oraz sprężysty wierzch.) Sernik ostudzić przy uchylonych drzwiczkach piecyka i po tym czasie schłodzić w lodówce przez minimum
Di gotujeSernik dla prawdziwych wielbicieli miodu. Przybiera on smak miodu, którego użyjemy, dlatego wybierzmy ulubiony:). Dla intensywnego smaku idealny będzie spadziowy lub gryczany, dla delikatnego, słabo wyczuwalnego - rzepakowy lub lipowy. Ja wybrałam coś pomiędzy - wielokwiatowy. 100g ciastek, u mnie owsiane 750g dobrze zmielonego twarogu 200ml śmietanki 30% 4 łyżki masła orzechowego 5 jajek 200g miodu 5 łyżek(...)napowietrzać masy. 2. Na tortownicę 22cm wyłożoną papierem do pieczenia wykładamy ciastka. Wylewamy masę, wyrównujemy. Pieczemy w temperaturze 150 stopni przez 60 minut. Po tym czasie wyłączamy piekarnik, uchylamy drzwiczki i zostawiamy sernik na minimum 1 godzinę. Sernik studzimy, przekładamy do lodówki. 3. Czekoladę rozpuszczamy, mieszamy z masłem orzechowym. Polewę rozprowadzamy na wierzchu sernika. Orzechy siekamy, ciastka
Szefowa kuchni, jaki kiedykolwiek jedliśmy . Polecam i Wam Składniki: 160g-180g ciasteczek wielozbożowych (digestive lub owsianych) 80g masła – roztopionego i ostudzonego 50ml Baileys 800g tłustego, zmielonego twarogu (gotowego do serników – z wiaderka) 6 jaj 150ml śmietany 30% lub 36% 170g cukru 1 tabliczka białej czekolady + odrobina mleka – około 0.5-1.5 łyżki 3 łyżki orzeszków ziemnych niesolonych(...)gładkiej konsystencji. Dodawaj jaja, jedno po drugim w odstępie około 20 sekund. Wylej masę na ciasteczkowy spód i wstaw do piekarnika. Piecz ok. 40 minut. Po tym czasie piekarnik wyłącz i zostaw w nim sernik przez całą noc. Sernik wyjmij dopiero rano. Dzięki temu będzie delikatny, po prostu pyszny :) Przygotuj karmelizowane orzeszki: Orzeszki upraż na suchej teflonowej patelni
Moja Delicjaodrobiną soli. Białka oraz wiórki kokosowe łączymy z masą serową mieszając łyżką bardzo delikatnie. Piekarnik rozgrzewamy do 160 stopni C. Sernik przelewamy do wyłożonej papierem pergaminowym tortownicy o średnicy 28 cm pieczemy ok 1h 20 minut. Wyłączamy piekarnik i studzimy w piekarniku ciasto. Czekoladę rozpuszczamy w gorącej kąpieli dodajemy mleko oraz cukier puder dobrze łączymy składniki i polewamy wystudzony
kgwjanczewopotrafiłam się zdecydować co zrobić: tartę czy sernik? Więc ostatecznie zdecydowałam się, na połączenie obu w jedno ciasto. I tak też powstała tarta ala sernik z całym mnóstwem truskawek. Polecam ten przepis, bo ciasto jest przepyszne. U mnie z półpłynną polewą czekoladową mleczną i truskawkami, ale z powodzeniem można ciasto udekorować jedynie cukrem pudrem i truskawkami. SKŁADNIKI Kruchy(...)podpieczony kruchy spód. Wyrównać wierzch, włożyć do piekarnika i piec 50 minut. Po tym czasie wyłączyć piekarnik i zostawić w nim ciasto na 15 minut. Następnie lekko uchylić drzwiczki piekarnika i tak studzić ciasto (serniki nie lubią nagłych zmian temperatury, bo wtedy opadają). Dekoracja: Ciasto posypać cukrem pudrem lub polać polewą, po czym udekorować truskawkami. Uwagi: Moje ciasto udekorowałam
Passions hobbies lifeWilgotne czekoladowe ciasto i miętowa warstwa serowa o kolorze wiosny, to ciasto zachwyci amatorów wszelkich serników, jest pyszne wilgotne, można piec bez okazji a przy tym jest kapryśne bo choć ciasto czekoladowe wylewamy na spód, po upieczeniu jest zazwyczaj odwrotnie, to masa serowa idzie na dno bo jest cięższa. Polecam! Składniki: Ciasto na blachę 25/30 cm 1,5 szklanki(...)połączenia, na sam koniec wlewamy zielony barwnik i krople miętowe, miksujemy. Masę serową wylewamy na kakaowe ciasto. Pieczemy około 55 -60 minut w temp 175*c. Po upieczeniu na jeszcze ciepłym serniku rozprowadzamy zostawioną wcześniej polewę, posypujemy zieloną posypką. Słodkich wypieków
Wanilia i Kardamonmniejszej ilości wody – 400 ml. Po wystygnięciu dać do lodówki do połowicznego stężenia. Do wysokiego naczynia wlać mleko. Dosypać sernik jogurtowy błyskawiczny. Cytrynę przekroić na pół i wyciśnąć do masy. Całość miksować mikserem na najwyższych obrotach 4 minuty. Tortownicę wyłożyć folią. Ułożyć na spodzie herbatniki i zalać masą. Pomarańczę obrać, pokroić w plasterki i udekorować wierzch sernika na zimno
kuchniabellissima.wordpress.comkawowym wierzchem. Jak się okazało sernik wyszedł rewelacyjny a lekko gorzkawa i delikatna pianka wspaniale przełamuje słodki smak sernika. To po prostu istny raj dla podniebienia :) Polecam wypróbować, z całą pewnością to jeden z lepszych serników jaki kiedykolwiek jadłam :) SKŁADNIKI NA TORTOWNICĘ O ŚREDNICY 22 CM SPÓD: 20 dag maślanych herbatników 10 dag roztopionego masła(...)Pozostałe składniki dodajemy do sera i krótko miksujemy, na końcu wlewamy tłuszcz. Masę serową wylewamy na podpieczony spód i pieczemy ok. 50-60 minut w temperaturze 170-180 stopni C ustawienie góra dół. Sernik po upieczeniu studzimy w piekarniku. Następnie odstawiamy do całkowitego wystudzenia (zimny schowałam na noc do lodówki) PIANKA: Kawę rozpuszczamy w niewielkiej ilości ciepłej
Pani na deserbudyń śmietankowy lub waniliowy w proszku (u mnie ten na 1/2 l mleka); bakalie (rodzynki, skórka pomarańczowa); Wykonanie: Rodzynki (jeżeli zamierzamy je dodać do sernika) należy zalać wrzącą wodą i odstawić na około 10 minut, następnie odcedzamy je z wody. Skórkę pomarańczową kandyzowaną kroimy w kostkę. Ser biały trzykrotnie mielemy. Żółtka ucieramy z cukrem pudrem i cukrem waniliowym(...)formy o wym. 25x33cm). Na ciasto należy wyłożyć masę serową, wyrównać. Resztę ciasta w formie cieniutkich łatek ułożyć na masie serowej. Piec około 1 godziny w temperaturze 180st.C. Upieczony sernik wystudzić i posypać cukrem pudrem
In my kitcheninny aromat). Wszystkie składniki zmiksować na gładką masę. Masę serową wylać do tortownicy i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec ok. 50 minut aż masa na środku tortownicy będzie całkowicie zastygnięta. Studzić w lekko uchylonym piekarniku. Całkowicie wystudzony sernik wstawic do lodówki bez obręczy (by sernik mogł całkowicie odparować). 2. Mus czekoladowy. Śmietankę podgrzać i zdjąć z gazu(...)zacznie wrzeć. Do śmietanki wrzucić połamaną na mniejsze kawałki czekoladę, energicznie mieszać do momentu rozpuszczenia czekolady. Ostudzić, schować do lodówki na ok. 30 minut (aż masa zgęstnieje). Nastepnie ubijać przez ok. 3-4 minuty aż masa nieco zjaśnieje, można dolać ze 2-3 łyżki smietanki kremówki. Jeśli masa nie będzie się dobrze ubijać, ponownie schować do lodówki, nastepnie wyjąć
coolinarnastrefa.blogspot.cominny aromat). Wszystkie składniki zmiksować na gładką masę. Masę serową wylać do tortownicy i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec ok. 50 minut aż masa na środku tortownicy będzie całkowicie zastygnięta. Studzić w lekko uchylonym piekarniku. Całkowicie wystudzony sernik wstawic do lodówki bez obręczy (by sernik mogł całkowicie odparować). 2. Mus czekoladowy. Śmietankę podgrzać i zdjąć z gazu(...)zacznie wrzeć. Do śmietanki wrzucić połamaną na mniejsze kawałki czekoladę, energicznie mieszać do momentu rozpuszczenia czekolady. Ostudzić, schować do lodówki na ok. 30 minut (aż masa zgęstnieje). Nastepnie ubijać przez ok. 3-4 minuty aż masa nieco zjaśnieje, można dolać ze 2-3 łyżki smietanki kremówki. Jeśli masa nie będzie się dobrze ubijać, ponownie schować do lodówki, nastepnie wyjąć
coolinarnastrefa.blogspot.commiksujemy (trochę masy krówkowej zostawiamy by posmarować nią gotowe ciasto). Masę przekładamy do formy. Pieczemy w temperaturze 130 stopni przez około 1 godzinę 15 minut. Po tym czasie piekarnik wyłączamy, uchylamy drzwiczki i pozostawiamy sernik do wystudzenia. Sernik smarujemy pozostałą masą krówkową i posypujemy startą czekoladą
Kocham Czekoladękawowej na bazie kawy rozpuszczalnej. Całość polałam białą polewą z dodatkiem kawy właśnie. To ciasto idealne dla kawoszy. *tortownica o średnicy 21 cm Składniki: 1 kg sera na sernik 5 jajek szklanka cukru 2 opakowania budyniu waniliowego 1/3 szklanki oleju 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej łyżeczka kawy mielonej łyżka kakao dodatkowo: 100 g białej czekolady 2-3 łyżki(...)piec około 10 minut. Kiedy wierzch będzie zapieczony wylać masę z kawą mieloną i piec tak samo, aż na wierzchu zrobi się skórka. Na końcu wlać ostatnia warstwę z kawą rozpuszczalną i piec całość w 180*C około 30 minut a następnie jeszcze kwadrans w 150*C. Po upieczeniu sernik zostawić na chwilę w uchylonym piekarniku. Czekoladę połamać
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniakarobowy sernik podany z amazake ryżowym i truskawkami~ No to mamy lipiec...Szczerze mówiąc to chciałabym żeby czas płynął jak najwolniej i wakacje trwały jak najdłużej... :D Na razie nieco się nudzę, ale to dopiero początek ;) Dzisiaj wieczorem idę na fitness, ostatnio dużo u mnie ruchu, ale dzięki temu czuje się o wiele lepiej ;) PRZEPIS /1 porcja/ ~250g twarogu(...)sztywną pianę i następnie delikatnie łączymy z masą serową. Dodajemy karob i słodzimy do smaku. Przekladamy do naczynia do zapiekania i pieczemy 45 minut w 150*C. Wyłączamy piekarnik i pozostawiamy w nim sernik do całkowitego ostudzenia (najlepiej na noc). Rano wyjmujemy, wierzch smarujemy amazake ryżowym i układamy pokrojone truskawki. Smacznego
breakfast of dreamsposmarować nią gotowe ciasto). Dokładamy 8-10 posiekanych cukierków. Masę przekładamy do formy. Pieczemy w temperaturze 130 stopni przez około 1 godzinę 15 minut. Po tym czasie piekarnik wyłączamy, uchylamy drzwiczki i pozostawiamy sernik do wystudzenia. Sernik smarujemy pozostałą masą krówkową i posypujemy posiekanymi cukierkami. OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Kocham Czekoladę