sernik w 20 minut - 7509 przepisów (strona:136/501)

Sernik z czerwoną porzeczką 3717

porzeczkami to owoce możecie zmienić na inne, na przykład borówki, maliny czy jagody. Ja sernik z czerwoną porzeczką przygotowałam ze świeżymi owocami, ale do tego ciasta możecie również użyć mrożonych owoców, których nie trzeba wcześniej rozmrażać. Oprócz tradycyjnego sernika i sernika ze złotą rosą, sernik z czerwoną porzeczką będzie należał do ulubionych ciast moich domowników i upiekę(...)potrzeć na tarce o dużych oczkach na wierzch ciasta. Blaszkę z ciastem wstawić ponownie do piekarnika nagrzanego do 160 st.C. i piec przez 50 minut. Po tym czasie uchylić drzwiczki piekarnika i pozostawić w nim sernik z czerwoną porzeczką na godzinę. Następnie wyjąć ciasto i pozostawić do całkowitego ostudzenia. Można posypać ciasto cukrem pudrem. Wystudzony sernik z czerwoną

Danka Pichci
Sernik cappuccino z żurawiną 197

cappuccino. Następnie kolejno wbijamy jajka. Na końcu wlewamy śmietankę. Wyłączamy mikser, wsypujemy suszoną żurawinę i mieszamy łyzką. Gotową masę wylewamy na spód. Sernik pieczemy w nagrzanym do 180*C piekarniku (,,funkcja góra-dół”) przez 15 minut. Po tym czasie zmniejszamy temperaturę do 130*C i pieczemy jeszcze 65 minut. Studzimy przy otwartych drzwiczkach. Wierzch dekorujemy konfiturą żurawinową

VioletoweKucharzenie
Sernik dark muscovado 166

ręki do serników, wyjątkiem jest ten oto sernik (podobny do złotej rosy), zawsze się udaje i wspaniale smakuje. Delikatny a za sprawą cukru dark muscavado niezwykle aromatyczny.   spód: 200 g ciastek petitek około 100 g masła   Ciastka zmielić w malakserze następnie dodać roztopione masło i wyrobić ciasto, następnie wylepić nim tortownicę.     Masa(...)ciasta.   Wierzch: 3 białka 1/2 szklanki cukru dark muscavado   Białka ubić na sztywno i dodać małymi porcjami cukier. Gdy sernik się upiecze wyjąć go ostrożnie i wyłożyć równomiernie wierzch z białek. Piec przez 10 minut w temperaturze obniżonej do 150 stopni. Po tym czasie gdy ciasto będzie jeszcze gorące posypać je cukrem dark muscavado, który powinien się

Jadło i czytadło
Sernik dyniowy 247

Polałam sernik dyniowy polewą toffi, która oczywiście jest masakrycznie słodka ale myślę, że sam sernik bez żadnej polewy czy dodatków też będzie wspaniale smakował… Bardzo polecam Sernik dyniowySkładniki:Spód:200 g ciasteczek imbirowych /gingersnap cookie/28 g mąki pszennej1/2 łyżeczki imbiru w proszku28 g cukru brązowego57 g masła rozpuszczonegolub200 g ciasteczek digestive100 g masła rozpuszczonego1 łyżeczka imbiru(...)drzwiczkach. Po wyjęciu z piekarnika zanim przestygnie dobrze jest oddzielić ciasto ostrym nożem od brzegów tortownicy. Wystudzony sernik wstawić do lodówki na kilka godzin (najlepiej na całą noc). 4. Polewa: mleko skondensowane niesłodzone, masło i cukier brązowy gotować około 20 minut na małym ogniu. Mieszać często drewnianą łyżką i BARDZO uważać przy próbowaniu, bo masa jest bardzo gorąca

UgotujmyTo.pl
Sernik na spodzie...brownie! 339

dodać cukier, kakao i sól. Wymieszać drewnianą łyżką lub trzepaczką. Odstawić na 10 minut. Po tym czasie wmieszać jajka. Na końcu dodać mąkę i całość wymieszać na gladką masę, do połączenia się składników. Tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia, wylać ciasto i piec 30 minut w temperaturze 160 stopniach (grzałka góra i dół) .Po czym wyjąć ciasto z piekarnika. Przygotować masę(...)masę. Miksować krótko, tylko do połączenia się składników. Masę serową wylać na ciasto, które może być ciepłe.Piec w nagrzanym piekarniku ok. 50-60 minut w temperaturze 180 stopni. Wyłączyć piekarnik i zostawić w nim sernik do wystudzenia przy lekko uchylonych drzwiczkach, następnie na noc włożyć do lodówki. Przygotować polewę. Czekoladę drobno posiekać.Przełożyć do metalowej miski, dodać masło

Z Kuchni Do Kuchni
Czekoladowa tarta z żurawiną 279

momentu połączenia się składników. Na końcu wlać rozpuszczoną w kąpieli wodnej, czekoladę. Masę sernikową przelać na podpieczony spód. Rozłożyć żurawinę, wciskając ją w sernik i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180*C. Po 10 minutach zmniejszyć temperaturę na 160 *C i piec jeszcze przez ok 30min. Wystudzić w lekko uchylonym piekarniku. Krem. Żurawinę wsypać do garnuszka razem z cukrem(...)wycisnąć na wystudzoną tartę. Smacznego :) RADA : żurawinę najlepiej wcześniej przemrozić, żeby nie była gorzka. Kategoria: A-Z SŁODKO , Boże Narodzienie , Ciasta czekoladowe , Ciasta z kremem , Ciasta z owocami , Serniki pieczone , Tarty i kruche ciasta , Wykorzystanie żółtek Tagged: kremówka , twaróg , żelatyna , żurawina

https:KKuchniaMniam
Dietetyczny sernik ciasteczkowy o smaku tiramisu 372

czekoladowych ciasteczek i posypka z prawdziwego kakao.... a wszystko dietetyczne i bogate w białko! Deser idealny dla osób na diecie redukcyjnej, po dobraniu odpowiednich proporcji może nawet zastąpić posiłek. Sernik nie wymaga pieczenia co czyni go bardzo szybkim w przygotowaniu. Wcześniej pieczemy czekoladowy omlet i kroimy go na kawałeczki... niebo w gębie to za mało powiedziane!   Omlet(...)pieczenia 1 łyżeczki miodu 1 łyżka dowolnej mąki np owsianej Składniki zmiksować i wylać na  rozgrzaną patelnię. Smażyć pod przykryciem 5 minut z każdej strony. Przełożyć na talerz i pokroić na małe kawałki. Sernik: 500 g twarogu półtłustego lub tłustego 100 g jogurtu naturalnego 2 łyżeczki miodu lub innego słodzidła, wg upodobań 20 g żelatyny 3 łyżki zimnej

Chocolate Muffin Blog
KRUCHE CIASTO – jak zrobić idealne? 425

najkrócej zagniatamy, zaczynając jednak od posiekania masła z mąką za pomocą noża. Unikamy długiego zagniatania ciepłymi dłońmi, po zagnieceniu zawijamy w folię spożywczą i wkładamy na co najmniej 30 minut do lodówki. W trakcie upałów w lodówce chłodzimy również formę , którą będziemy wylepiać ciastem. Po schłodzeniu rozwałkowujemy na stolnicy pomiędzy 2 kawałkami folii – znacznie ułatwi to rozwałkowywanie i zapobiegnie(...)pieczeniem ( po wylepieniu formy ) nakłuwamy ciasto widelcem – zapobiegnie to wybrzuszaniu się ciasta w trakcie pieczenia. Jeżeli pieczemy kruche ciasto jako blaty pod sernik czy inne ciasto z masą to podpiekamy je wcześniej ok. 10 minut, a następnie studzimy – unikniemy w ten sposób zakalca. Jeżeli pieczemy spody do tart czy też babeczek formę bardzo dokładnie wylepiamy ciastem, przykładamy

Ostra na Słodko
Sernik 175

dodać cukier, kakao i sól. Wymieszać drewnianą łyżką lub trzepaczką. Odstawić na 10 minut. Po tym czasie wmieszać jajka. Na końcu dodać mąkę i całość wymieszać na gładką masę, tylko do połączenia ze sobą składników. Tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia, wylać ciasto i piec 30 minut w temperaturze 160 stopniach (grzałka góra i dół) .Po czym wyjąć ciasto z piekarnika(...)Miksować krótko, tylko do połączenia ze sobą składników. Masę serową wylać na ciasto, które może być ciepłe.Piec w nagrzanym piekarniku ok. 50-60 minut w temperaturze 180 stopni. Wyłączyć piekarnik i zostawić w nim sernik do wystudzenia przy lekko uchylonych drzwiczkach, następnie na noc włożyć do lodówki. Przygotować polewę. Czekoladę drobno posiekać.Przełożyć do metalowej miski, dodać masło

Z Kuchni Do Kuchni
Sernik dyniowy z białą czekoladą 142

wiedzieliśmy, że ten pomysł na sernik dyniowy powinien znaleźć się na naszym blogu. Od razu w niedzielę, bazując na doświadczeniu w wypiekaniu serników, stworzyliśmy naszą propozycję sernika dyniowego z białą czekoladą . Spód do tego dyniowego sernika zrobiliśmy z ciasteczek Oreo, które wzbogaciły smak i były kontrastem dla dyniowego koloru sernika. Udostępnij Składniki na sernik dyniowy z białą czekoladą(...)ciasteczek Oreo wylać masę serowo-dyniową. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 160 o C , piec z termoobiegiem 60 minut . Zostawić w zamkniętym piekarniku przez 15 minut, następnie przez 30 minut przy uchylonych drzwiczkach. Wyjąć i pozostawić do wystygnięcia, po czym sernik dyniowy z białą czekoladą włożyć na kilka godzin do lodówki. Przed podaniem wierzch sernika posypać posiekaną białą czekoladą

niecodziennikpary
Domowy Sernik z 15 Jaj 100

Sernik to wyjątkowe ciasto, uwielbiane przez Polaków. Najlepszy, domowy sernik to taki z dużą ilością jajek, bez spodu. Taki piekły nasze babcie, mamy a dzisiaj my sami. Macie ochotę na pyszny, domowy sernik? Sernik , na który przepis znajdziecie poniżej, jest puszysty, wilgotny, a zarazem delikatny i kremowy. Jego smak wywołuje wspomnienia z czasów dzieciństwa. Sernik(...)masą serową. Masę serową wyłożyć do blaszki wyścielonej papierem do pieczenia. Piec w nagrzanym piekarniku ok. 75 minut w temperaturze 180 stopni  (grzałka góra- dół). Na ostanie 20 minut pieczenia włóczyć grzanie tylko od dołu. Wyłączyć piekarnik i studzić sernik przy lekko uchylonych drzwiczkach piekarnika. Pozostawić do całkowitego ostygnięcia. Polewa czekoladowa z wiórkami kokosowymi Składniki: szklanka mleka

Przepiski.pl
Sernik z posypką na spodzie z płatków kukurydzianych i urodziny bloga 140

masę serową: 1 kg sera na sernik ( u mnie gotowy w wiadereczku ) 1 szklanka cukru 1 cukier waniliowy 15 dag masła lub margaryny 5 jajek 2 budynie waniliowe ( bez cukru i na pół litra mleka każdy ) Dodatkowo: maka pszenna do posypania stolnicy dowolna cukrowa posypka ( opakowanie 5 g ) Wykonanie pysznego sernika: 1. Ciasto: Z podanych składników zagniatamy ciasto(...)dodajemy ser, dokładnie ucieramy.  4. Do pieczenia: Na wcześniej przygotowane ciasto wykładamy równomiernie masę serową i posypujemy posypką cukrową. 5. Pieczenie: Sernik pieczemy w temperaturze 170 stopni do ładnego zrumienienia się przez około 60-70 minut. Upieczony studzimy, ja zawsze studzę w piekarniku, a następnie zimny przekładam na kilka godzin do lodówki. 6. Podanie: Gotowy kroimy i podajemy

Izabelawkuchni
Czarna polewa do ciast 87

masło, dodaję cukier puder, mieszam rózgą do połączenia. Wlewam mleko, dodaję oba rodzaje kakao, mieszam rózgą, gotuję na lekkim ogniu przez ok. 2-3 minuty do lekkiego zgęstnienia. Polewą czekoladową dekoruję wystudzone wypieki. Babeczki, serniki, ciasta czy torty wszelakie nabierają pięknego, głębokiego koloru! Smacznego

Zasmakuj Kuchni
Przepyszny sernik z mlekiem skondensowanym 152

nagrzanego piekarnika do temperatury 180 stopni i piec przez 30 minut a następnie zmniejszyć temperaturę do 150 stopni i piec jeszcze przez 40 minut. Po tym czasie wyłączyć piekarnik, uchylić drzwiczki i pozostawić sernik do całkowitego wystudzenia. Przed podaniem posypać cukrem pudrem. Smacznego! Zapraszam was również do odwiedzania  mojego Facebooku gdzie dodaje wszystkie swoje przepisy: Polub mnie

Kulinarne przygody
Świąteczne ciasto z miasta Ferrara Panpepato 107

dawały im siłę i energię potrzebną do wygrania bitwy. Może na świąteczny stół warto przyszykować coś innego niż tradycyjne na polskich stołach, serniki, makowce… Zapraszam na moją wersję chleba z pieprzem. 👥 – ❌ ⏰ – 80 minut 🥩 – ❌ Składniki 200 g mąki 80 g kakao 1/2 łyżeczki mielonych goździków 1/2 łyżeczki cynamonu 1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej 1 łyżka świeżo zmielonego

RafalCook