tego jeszcze ser da tak smakowity wynik. Ponieważ już kiedyś zrobiłam ciasto z gruszkami, pomyślałam sobie, a dlaczego nie może być to sernik z gruszkami? Tak wspaniałego sernika jeszcze nie jadłam. Zresztą to nie tylko moje zdanie i gdybym zrobiła podwójną ilość też pewnie by zaraz znikł :) Bazowałam na TYM przepisie. Składniki na ciasto: 1,5 szklanki(...)wymieszać z cynamonem. Ułożyć na upieczonym spodzie. Na gruszki wylać masę serową. Wstawić do gorącego piekarnika. Piec w temperaturze 180 stopni C 45 minut.. Po wystygnięciu rozpuścić czekoladę w kąpieli wodnej i wylać na sernik. Smacznego
Na słodko lub wytrawnietaty :-) tyle, że bez żadnego pomysłu... Zadzwonił w ostatniej chwili, że potrzebuje dobrego ciasta. Rozejrzałam się więc po kuchni i po lodówce i stwierdziłam, że za mało na sernik, za mało na szarlotkę, zanim pójdę na zakupy to jak nic się nie wyrobię. no i skleciłam z tego co było :-) Wyszło przepysznie, zniknęło momentalnie, ledwo zdążyłam zrobić zdjęcie(...)serową, a na nią jabłka. Na wierzch ścieramy pozostawioną w lodówce część ciasta. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni (termoobieg) na 75 - 90 minut (sprawdźcie przed wyjęciem patyczkiem czy masa serowa jest upieczona). Podajemy sernik po całkowitym wystudzeniu, najlepiej schłodzony w lodówce
Czary - gary w kuchnikokosowego. Nie jest to także fit przepis, jakie ostatnio Wam raczej prezentuję, ale przynajmniej domowy z wiadomym składem. Z okazji zbliżających Walentynek, może będziecie chcieli tak cudownie zgrzeszyć, bo sernik jest wart każdego kęsa :) Inspiracja: Moje Wypieki z moimi zmianami. Składniki na formę ok. 23cm: na spód: 160 g ciastek kokosowych 100 g masła, roztopionego (1/2 kostki(...)najkorzystniej przez noc. Polewa czekoladowa: W małym garnuszku podgrzać śmietanę kremówkę, prawie do wrzenia, zdjąć z palnika. Zalać nią posiekaną czekoladę, odstawić na 2 minuty. Po tym czasie wymieszać do powstania gładkiego sosu czekoladowego. Schłodzony sernik polać gęstniejącą przestudzoną polewą czekoladową, rozprowadzić. Odstawić do lodówki do stężenia polewy. Można dodatkowo oprószyć wiórkami kokosowymi. Smacznego, Anulla
Fabryka pomysłówpomijając te składniki, nadal uda nam się przygotować smaczny wypiek? No pewnie. Wystarczy trochę pokombinować. Do mojego zdrowego sernika użyłam zamiast ciasteczek - zmielone orzechy, dzięki czemu ciasto zyskało świetny aromat i smak. To samo tyczy się malin, które razem z aksamitnym sernikiem tworzą zgrany duet. Nic tylko sięgnąć po kolejny kawałek! Składniki na spód: 140 g orzechów włoskich 3 łyżki(...)wyrównujemy. Wierzch polewamy sokiem malinowym z cząstkami owoców tworząc niekształtne zygzaki. Ciasto wstawiamy do rozgrzanego do 150`C piekarnika i pieczemy około 140 minut. Na dno piekarnika ustawiamy misę lub blachę wypełnioną wodą, dzięki czemu sernik pozostanie biały i nie wysuszy się. Upieczony sernik studzimy w formie, a następnie wstawiamy na kilka godzin do lodówki. Przed podaniem sernik
Słodkie Przyjemnościtemperatury 180st. Do sporej miski wrzucamy wszystkie składniki na kruchy spód. Początkowo, siekamy całość nożem, resztę szybko wyrabiamy rękami. Ciastem wylepiamy dno i boki formy. Pieczemy przez około 15 minut, aż spód się zrumieni. W bardzo dużej misce miksujemy na gładką masę ser, wszystkie żółtka, cukier waniliowy oraz budynie. Cały czas miksując po troszku dolewamy olej. W osobnym naczyniu(...)przemian białka i zimne mleko, mieszamy delikatnie drewnianą łyżką. Wylewamy masę na podpieczony spód. Pieczemy przez około 1 godzinę. Po godzinie sernik przykrywamy folią aluminiową, błyszczącą stroną do góry i dopiekamy jeszcze przez 20-30 minut
Gotowanie moimi oczamibardzo wielu dań. Najczęściej kupuję liofilizat marki LyoBio albo jako sproszkowane borówki amerykańskie albo liofilizowany cały owoc borówki amerykańskiej Jak zrobić sernik borówkowy na zimno Liofilizowane sproszkowane borówki mieszam z serkiem homogenizowanym i odstawiam na około 10 minut. Żelatynę zalewam kilkoma łyżkami gorącej wody, nie dopuszczając do wrzenia podgrzewam na małym ogniu cały czas mieszając do czasu aż się(...)serki homogenizowane. Kiedy masa dobrze się połączy dodaję żelatynę i miksuję jeszcze około minuty. Masę sernikową przelewam do formy lub foremek i wkładam na minimum 6 godzin do lodówki. Kiedy serniczki stężeją można je dodatkowo zalać chłodną galaretką i udekorować listkami mięty lub świeżymi owocami. Sernik borówkowy na zimno
Kulinaria - potrawy z różnych stron światazmielonego dwukrotnie twarogu250 g mascarponepuszka mleka skondensowanego (ok. 400 g)3 jajkałyżka mąki ziemniaczanejekstrakt z waniliibarwniki spożywcze w proszku250 ml śmietanki kremówki2 łyżki cukru pudrufix do śmietanykolorowa posypkaTęczowy Sernik pod Chmurką - Sposób przygotowania:Sery, mleko, jajka powinny mieć temperaturę pokojową.Wszystkie składniki łączymy ze sobą i miksujemy do otrzymania gładkiej konsystencji. Masę dzielimy na 7 części i do każdej(...)kolory: fioletowy, granatowy, niebieski, zielony, żółty, pomarańczowy, czerwony (ja użyłam dodatkowo różowy).Pieczemy w temperaturze 150-160 stopni przez 60 minut po czym wyłączamy piekarnik, na kilka minut jeszcze zostawiamy w piecu, a następnie studzimy przy uchylonych drzwiczkach.Gdy sernik całkowicie ostygnie ubijamy śmietankę, pod koniec dodając fix i cukier puder.Wykładamy na ciasto i całość posypujemy kolorową posypką.źródło
Słodka Stronaróg (może być worek cukierniczy). Masę serową wyciskać na ciasto tworząc przy tym białą kratkę. Ciasto piec w 180 st.C około 30-35 minut. Po upieczeniu wystudzić i przełożyć na deseczkę. Moje uwagi: Każdy sernik po wystudzeniu dobrze jest wyjąć z formy, w której się piekł. Jeżeli zostawimy sernika w formie do pieczenia to ciasto szybko wilgotnieje od spodu
In my kitchenwlać mleko, całość dokładnie i delikatnie wymieszać szpatułką. 2. Spód tortownicy o średnicy 26cm, wyłożyć pierniczkami i wlać wcześniej przygotowaną masę serową. Sernik wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 60-70 minut. Po tym czasie pozostawić w piekarniku przy uchylonych drzwiczkach aż do wystudzenia. 3. Polewa: Żelatynę namoczyć w wodzie i pozostawić do napęcznienia. Śmietanę(...)połamaną w kostki czekoladę, wymieszać i dodać napęczniałą żelatynę, po czym całość dokładnie wymieszać. 4. Płatki migdałowe, orzechy ziemne i włoskie uprażyć na suchej patelni. 5. Wierzch w ystudzonego sernika polać polewą i posypać orzechami, migdałami oraz mieszanką keksową
Szalona Kuchnia Ewelinysłabość do serników, dlatego też na naszym blogu znajdziecie wiele przepisów na domowy sernik . Bardzo lub piec domowy sernik , ponieważ wiem, że na pewno posmakuje moim domownikom i rodzinie. Koniecznie wypróbujcie poniższy przepis na pyszny i domowy sernik z polewą czekoladowo – orzechową . Na pewno Wam posmakuje! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); PRZEPIS NA DOMOWY SERNIK Z POLEWĄ(...)sztywno i wymieszać delikatnie szpatułką do masy serowej. Masę serową wyłożyć do tortownicy wyścielonej papierem do pieczenia. Piec w nagrzanym piekarniku ok. 60 minut w temperaturze 170°C (grzałka góra- dół). Wyłączyć piekarnik i studzić sernik przy lekko uchylonych drzwiczkach piekarnika. Pozostawić do całkowitego ostygnięcia. Sernik udekorować polewą z poniższego przepisu. Polewa czekoladowa z orzechami Składniki
Przepiski.plwpisie zaprezentujemy Wam naszą recepturę na pyszny sernik z polewą karmelowe-kokosoawą . Jest kremowy, puszysty, wręcz rozpływa się w ustach. Polewa karmelowo-kokosowa nadaje mu słodki i nietuzinkowy smak. Domowy sernik z polewą karmelowe-kokosową z pewnością posmakuje każdemu miłośnikowi tego typu wypieków. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); PRZEPIS NA DOMOWY SERNIK Z POLEWĄ KARMELOWO-KOKOSOWĄ Masa serowa: Składniki(...)delikatnie szpatułką do masy serowej. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Masę serową wyłożyć do formy wyścielonej papierem do pieczenia. Piec w nagrzanym piekarniku ok. 60 minut w temperaturze 170°C (grzałka góra- dół). Wyłączyć piekarnik i studzić sernik przy lekko uchylonych drzwiczkach piekarnika. Pozostawić do całkowitego ostygnięcia. Polewa kokosowa z karmelową czekoladą Składniki: 150 ml mleka 100 g czekolady karmelowej
Przepiski.plzanurzona. Dodajemy 1 łyżeczkę cukru waniliowego i dokładnie mieszając, gotujemy około 20 minut. Podczas gotowania trzeba dolewać wody/mleka, ponieważ kasza jaglana bardzo dużo pije :) Ugotowaną kaszę jaglaną przecedzamy i studzimy. Schłodzoną kaszę blendujemy do uzyskania gładkiej masy, chyba, że chcemy, aby grudki jaglane były wyczuwalne w serniku :) Dodajemy twaróg, 2 łyżki budyniu waniliowego, cukier, olejek waniliowy oraz jogurt(...)temp. 160 st. przez 50 - 55 minut w kąpieli wodnej. Właściwie ciasto już gotowe :) Ja dekoruje je jeszcze polewą czekoladową: 1 czekolada mleczna lub gorzka - jak wolicie 1 łyżka masła 2 - 3 łyżki mleka Czekoladę i masło roztapiamy w kąpieli wodnej, a następnie dodajemy mleko. Błyszczącą polewą czekoladową dekorujemy sernik:) Jak Wam się podoba? :) aakuku
aa-kuku - czyli jak żyć zdrowo i pysznie!pralinę i tak sobie pomyślalam, że część wykorzystam do mrożonego sernika. Do praliny użyłam pekanowców ale oczywiście można wybrać dowolne orzechy. Lubię desery bez pieczenia. Gotową pralinę wykorzystałam na spód sernika i do masy serowej. Aby było jeszcze bardziej słodko ugotowałam porcję karmelu i czekoladowej polewy. Mam słabość do serników z czekoladą . Tort lodowy cheesecake z czekoladowymi dodatkami w pełni(...)czekoladą. Wyłóż blaszkę papierem do pieczenia i rozprowadź równomiernie pralinę. Wstaw do piekarnika nastawionego na 100ºC i piecz pralinę przez 30 minut. Wyjmij z piekarnika, ostudź i przemieszaj. Przechowuj pralinę w metalowym pudełku. Spód do sernika 150 g pralin z przepisu powyżej 80 g ciastek digestive Masa serowa 200 ml śmietanki 300 g serka ricotta 3 żółtka 3 białka
codojedzeniaSernik z lawendą to taka moja wariacja na temat sernika i na temat lawendy. Kiedyś lawenda śmierdziała mi na odległość, a teraz uwielbiam jej zapach. Robiłam już dżemy malinowe z lawendą, a teraz przyszedł czas na ciasto. Padło na sernik. Chyba najgorsze w tym cieście jest to, że nie wiedziałam do końca ile tej lawendy użyć. Miałam akurat(...)sztywną pianę. Do masy wrzucamy lawendę oraz ubite białka delikatnie wszystko mieszając szpatułką. Masę przelewamy na przygotowany wcześniej spód i pieczemy 70 minut w piekarniku nagrzanym do 170 stopni. Jak widzicie na zdjęciach wierzch sernika odrobinę zbyt mocno mi się zarumienił. Podglądajcie więc swoje serniki i reagujcie w odpowiednim momencie zmniejszając temperaturę do 160 stopni. Ciasto studzimy na początku
Relaxtime