sernik w 20 minut - 7509 przepisów (strona:143/501)

Przedświąteczne zwariowanie i sernik dyniowy 148

Mam zaległości. Straszliwe. I przeraża mnie to nie na żarty.Nie mam pojęcia, jak to się stało. I nie wiem, jak nad tym zapanować.Wszyscy już

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Dietetyczny sernik czekoladowy na orzechowym spodzie 284

Pyszny, kremowy sernik bez pieczenia! W sam raz na upalne dni, kiedy nie mamy ochoty na włączanie piekarnika :) Deser jest bogaty w białko, nie tylko ze względu na główny składnik jakim jest twarożek, ale także dzięki dodatkowi odżywki białkowej  o smaku czekoladowym. Spód to omlet orzechowy przygotowany bez grama mąki - wielbiciele zdrowych słodkości będą zadowoleni :) Na wierzchu znajdują(...)zwykłego 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka miodu Składniki zmiksować i wylać na  rozgrzaną patelnię. Smażyć pod przykryciem 5 minut z każdej strony. Przełożyć na do tortownicy, ewentualnie przyciąć do jej rozmiaru. Sernik: 500 g twarogu półtłustego lub tłustego 100 g jogurtu naturalnego 2 łyżeczki miodu lub innego słodzidła, wg upodobań 20 g żelatyny 3 łyżki zimnej

Chocolate Muffin Blog
Sernik z Masą Krówkową Orzechową 269

pieczonymi orzechami laskowymi. Kajmak w serniku, ale orzechowy, fajny bo z drobinkami orzechów, które dość przyjemnie chrupią w buzi. Smakowo, rewelacja, choć mimo iż piekłam jak zawsze sernik miał focha i sobie pękł :) Cóż, się zdarza czasem :)Źródło: Moje Wypieki.Każdy czerwony wyraz w tym poście jest linkiem,który przekieruje Cię na odpowiadajcą znaczeniu stronę, przepis lub gdzie można(...)masy krówkowej. Na końcy wykałaczką zrobiłam takie biby wzorki, a raczej mazaje :) Piekłam w piekarniku nagrzanym do 175 stopni przez około 75 minut. Czas pieczenia jednak musicie dostosować do swoich piekarników, trzeba po prostu obserwować sernik jak szybko się piecze :) Studziłam w lekko uchylonym piekarniku, po czym na co najmniej 12 godzin wstawiłam do lodówki, tak jak sugerowała

Blondynka Gotuje
Sernik z wiśniową niespodzianką 185

przepyszny wilgotny sernik nadziany soczystymi wiśniami w kisielu osadzony w kruchym cieście, był inspiracją stworzoną specjalnie dla mojego brata, który jest wielbicielem serników w każdej postaci. Wsad wiśniowy, jak i dodatek dżemu truskawkowego na wierzchu obrazuje zbliżające się lato, dzięki czemu od samego patrzenia można przenieść się do słodkiej krainy leniuchowania w  ciepłych  promieniach letniego słońca(...)kisiel wiśniowy. Piec 60 minut w 170*C . Po tym czasie posmarować wierzch roztrzepanym żółtkiem z łyżką wody i podpiec jeszcze 10 minut. Dokładnie wystudzić (najlepiej zostawić w piekarniku i delikatnie uchylić drzwiczki). Zimny sernik posmarować konfiturą i posypać startą białą czekoladą. Włożyć do lodówki najlepiej na całą noc. Smacznego

Kulinarna (nie)codzienność
Sernik dyniowy z limonkowym lukrem 257

Sernik = najlepsze ciasto po d słońcem.  Kie dy przycho dzi sezon jesienny do datkowo sernik możemy urozmaicić pysznym dyniowym wkła dem. Jest delikatny, gła dki i przełamany kwaskowato sło dkim lukrem limonkowym. Uwaga! Ro dzaj dyni jaką do dacie zależy o d Was. Ja wypróbowałam już opcję z surową zblen dowaną dynią, ale również z musem(...)wstawiamy do rozgrzanego do 150 stopni piekarnika (grzanie góra dół) z wstawionym na dno piekarnia pojemnikiem z wo dą. Po 20 minutach zmniejszamy temperaturę do 130 stopni i pieczemy jeszcze 80 minut.Stu dzimy sernik.  Osobno w kubeczku mieszamy cukier pu der z sokiem z limonki. Lukrem polewamy ostu dzony sernik. Przechowujemy w lo dówce. Smacznego

ChilliJemy
75. Kolejny słodki dzień, czyli serniczki trochę inaczej. 217

malin (koniecznie domowa)jabłko, lub więcej niż jedno (u nas Jabłka Grójeckie)1 łyżeczka miodu drahimskiego wielokwiatowegokilka kropel soku wyciśniętego z cytrynypłatki migdałówgolden syrup (opcjonalnie)Przygotowanie - wersja 1 - sernik w połówce jabłka Jabłko kroimy na pół i wydrążamy tyle, ile się da uważając aby nie połamać jabłka, jeśli jest kruche i nie wydrążyć za dużo by nie przebić skórki(...)ścięcia się wierzchu. Wyjmujemy foremkę i nakładamy konfiturę wymieszaną z odrobiną skrobi, zalewamy do końca masą serową i pieczemy dalej ok. 40 minut do zrumienienia się wierzchu serniczków. Odstawiamy do przestudzenia, następnie delikatnie odsuwamy łyżeczką serniki od krawędzi formy. i wyjmujemy tak, aby ich nie uszkodzić.  Na talerzu układamy nasze zamarynowane w miodzie i soku z cytryny półksiężyce

Symfonia Smaków
Sernik na orzechowym spodzie 135

dużo mieszanki orzechowej, by ją równo rozprowadzić, to śmiało możemy ją rozłożyć na boki tortownicy. Spód podpiekamy ok 10 minut w piekarniku rozgrzanym do 170 stopni. Po czym odstawiamy do ostygnięcia i zajmujemy się masą serową. Składniki na sernik powinny być w temperaturze pokojowej. Jajka wbijamy do miski i roztrzepujemy z cukrem wanilinowym (duże opakowanie

Karczma Honorietty
Sernik na orzechowym spodzie 180

dużo mieszanki orzechowej, by ją równo rozprowadzić, to śmiało możemy ją rozłożyć na boki tortownicy. Spód podpiekamy ok 10 minut w piekarniku rozgrzanym do 170 stopni. Po czym odstawiamy do ostygnięcia i zajmujemy się masą serową. Składniki na sernik powinny być w temperaturze pokojowej. Jajka wbijamy do miski i roztrzepujemy z cukrem wanilinowym (duże opakowanie

Karczma Honorietty
Sernik wiedeński z musem śliwkowym 207

dodatkowo w mleku, żeby je trochę obciążyć przed wylaniem masy serowej i aby nie podnosiły się podczas pieczenia.     Składniki: Spód: ok 20 sztuk herbatników 1/3 szklanki mleka Sernik: 1 kg mielonego twarogu 200g masła 8 dużych jajek 200g cukru 1 łyżka mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej Mus owocowy: 500g śliwek węgierek 2 łyżki cukru(...)kolejno herbatniki (krótko – wkładamy i wyjmujemy), Namoczone ciasteczka układamy na dnie foremki *** *** Masę serową przekładamy do tortownicy. Sernik wkładamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 150’C w opcji góra/dół i pieczemy przez około 80-90 minut- aż ser całkowicie się zetnie. Po upieczeniu nie otwieramy piekarnika przez godzinę. Następnie ciasto wyjmujemy i odkładamy do całkowitego wystudzenia

Blog z Apetytem
Sernik królewski 922

spożywczą i włożyć na około 30 minut do zamrażarki. Blaszkę do pieczenia ciasta ( 22*32 cm ) natłuścić. Piekarnik nagrzać do temperatury 180 stopni. Jedną część ciasta zetrzeć na tarce na średniej wielkości oczkach, równomiernie rozłożyć na dnie przygotowanej blaszki. Do gorącego piekarnika włożyć blaszkę z ciastem i piec przez około 10-12 minut na funkcji grzania góra-dół. Masa serowa(...)masę serową. Masę serową wyłożyć na podpieczony spód. Na masę zetrzeć pozostałe ciasto kakaowe. Włożyć do gorącego piekarnika i piec przez 45 minut w temperaturze 180 stopni na funkcji grzania góra-dół. Po upieczeniu sernik królewski pozostawić w lekko uchylonym piekarniku do całkowitego wystygnięcia. Artykuł Sernik królewski pochodzi z serwisu WSZYSTKO SMACZNE

WSZYSTKO SMACZNE
Sernik wiedeński z kaszy jaglanej 172

sposób gorzkiego smaku), a następnie przesyp do garnka, wlej 400 ml wody i przykryj pokrywką. Gotuj na małym ogniu przez 20 minut od momentu, gdy woda zacznie wrzeć. Następnie odstaw na kolejne 20 minut pod przykryciem. Ugotowaną i jeszcze ciepłą kaszę przesyp do malaksera lub kielicha blendera i dodaj olej kokosowy. Miksuj do momentu, gdy uzyskasz gładką konsystencję. Cytrynę oraz(...)serową” masą. Tortownicę posmaruj olejem koksowym i przelej do niej ciasto. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180°C i piecz przez około 90 minut do suchego patyczka. Następnie wyjmij i odstaw do całkowitego wystudzenia. Przed podaniem sernik oddziel delikatnie nożem od rantów formy i pokrój na kawałki

Food Square
Zimowy sernik z żurawiną 187

sernikożerca będzie wniebowzięty. Ja byłem. :) Sernik będzie idealny również na Święta!Składniki na spód:200 g ciastek oreo30 g roztopionego masłaCiastka wrzuć do kielicha blendera i rozdrobnij na proszek. Wlej masło i połącz z ciastkami. Tortownicę o średnicy 23 cm wyłóż papierem do pieczenia i pokryj równomiernie ciasteczkową masą. Włóż na 15-30 minut do lodówki(...)pokryj ją dwukrotnie od spodu aluminiową folią do pieczenia, ponieważ ciasto będziemy piec w kąpieli wodnej. Następnie wylej serową masę na ciasteczkowy spód. Piekarnik nagrzej do 150ºC. Formę z sernikiem umieść w drugiej większej formie, najlepiej prostokątnej i wlej do niej wrzątek. Wstaw wszystko do piekarnika i piecz powoli 45-60 minut aż masa się zetnie. Wyjmij z piekarnika

Food Square
Ciasto Orangina 600

z prawdziwego sera, z dodatkiem śmietany utrwalony galaretką, pomiędzy pomarańczowym biszkoptem. A że motywu przewodniego nigdy dość to pomarańcza zagościła także na wierzchu. A co! Lekka, puchata wersja sernika- sprawdzi się idealnie także na świątecznym stole. Składniki na biszkopt: 6 jaj szklanka cukru kilka kropel aromatu pomarańczowego szklanka mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia Białka oddzielamy od żółtek(...)proszkiem do pieczenia i delikatnie, ale dokładnie mieszamy . Wylewamy do blachy wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy 40 minut w temp. 175-180 stopni.  Studzimy. Kroimy na dwa równe blaty następnie w jednym wykrawamy otwory literatką. Składniki na sernik: 1 kg sera dwukrotnie zmielonego 3/4 szklanki cukru pudru 330 g śmietany 18 % 2 galaretki cytrynowe + 2 łyżki żelatyny

Domowe ciasta
Sernik z rabarbarem 134

łyżeczka cukru Końcówki rabarbaru odcinamy. Obieramy go jeżeli jest taka potrzeba. Kroimy w kawałki około 2 cm i zasypujemy łyżeczką cukru Masa serowa: – 1200 g sera na serniki (miałam tylko 1 kg, więc brakujące 200 g zastąpiłam mascarpone) – 200 g cukru – 5 jajek – 1 opakowanie budyniu waniliowego (proszek około 60 g) – 2 łyżki mąki(...)spód kakaowy. Na wierzchu ciasta ściśle układamy kawałki rabarbaru. Wstawiamy foremkę do nagrzanego piekarnika do 180 stopni i pieczemy 60-70 minut. Studzimy w lekko uchylonym piekarniku. A ostudzone ciasto wstawiamy na noc do lodówki. Sernik z rabarbarem Pyszne ciasto na weekend Smacznego!!! Justyna Ps. Źródło przepisu blog Domowe wypieki Artykuł Sernik z rabarbarem pochodzi z serwisu Relaxtime

Relaxtime
Sernik nowojorski 577

mąkę ziemniaczaną, wanilię, sok i skórkę z cytryny i miksować około 2 minut. 3. Tortownicę o średnicy 25 cm wysmarować masłem. Zawinąć tortownicę w folię aluminiową (zobacz np. tutaj: https://ugotujmyto.pl/sernik-czekoladowy-warstwowy-mokka/) używając 2 dużych kawałków folii aby woda nie dostała się do środka, ponieważ pieczemy sernik w kąpieli wodnej! Przelać masę do tortownicy i postawić całość na większej(...)stopni. Piec około 2 godziny 15 minut. Można pod koniec pieczenia na wierzch położyć kawałek folii aluminiowej na wierzch, żeby się nie przypiekł za bardzo. Po upieczeniu bardzo ostrożnie wyjąć i zdjąć folię, studzić na kratce. Po wystudzeniu wstawić do lodówki na około 12 godzin.Smacznego Źródło: http://foodforahungrysoul.blogspot.de/2010/12/new-york-cheesecake.htmlPost Sernik nowojorski pojawił się poraz pierwszy w UgotujmyTo.pl

UgotujmyTo.pl