Przepyszny kremowy sernik na herbatnikowym spodzie z dodatkiem mleka w proszku. Delikatny, mięciutki, rozpływa się w ustach. Jest to najlepszy sernik jaki do tej pory piekłam (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 1 kg sera wiaderkowego sernikowego 200 gram herbatników 6 jajek 1 opakowanie cukru wanilinowego 1 szklanka cukru ( składniki odmierzane szklanką o pojemności 250 ml) 2 budynie śmietankowe(...)dość rzadka ale po upieczeniu dobrze się zsiądzie :)), ciasto wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni (góra-dół) i pieczemy 60 minut. ostatnie 10 minut ciasto przykrywamy papierem do pieczenia aby za mocno się nie zrumieniło, upieczony sernik studzimy przy uchylonych drzwiczkach piekarnika, czekolady pokruszyłam do miseczek, do każdej wlałam 50 ml śmietanki i podgrzałam w kuchence mikrofalowej, rozpuszczone
Blog kulinarny S9.PLsuchymi ciasteczkami. Na ciastkach ułożyć odsączone z soku wiśnie ( zostawić kilka do dekoracji ) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Na tak przygotowany spód sernika wylać powoli masę sernikową posypać cukrem pudrem i piec w nagrzanym do 160 °C piekarniku przez około 40 minut. Po upieczeniu pozostawić w uchylonym piekarniku do momentu wystudzenia a następnie wstawić na kilka godzin do lodówki Przygotować galaretkę wiśniową
zielonacukinkaIdealny sernik dla wielbicieli ciastek Oreo :) Delikatny ,słodki i rozpływający się w ustach..... idealny będzie po mocnym schłodzeniu ,najlepiej całą noc :) Składniki na blaszkę 26 cm : Spód : - 25 sztuk ciastek Oreo bez masy + 5 sztuk całych z masą - 30 g roztopionego masła Masa serowa : - 1kg sera białego u mnie Z Wielunia "Mój(...)mieszamy łyżką . Wylewamy masę serową do tortownicy . Wstawiamy do piekarnika do blaszki z wodą ,zmniejszamy temperaturę do 120 stopni i pieczemy 90 minut. Po upieczeniu studzimy przy uchylonych drzwiczkach piekarnika, jak ostygnie najlepiej jak wstawimy sernik na noc do lodówki . Przed podaniem udekorujemy masą z bitej śmietany wymieszanej z cukrem i śmietanfixem i ciastkami. Smacznego
Wypieki ReneNajłatwiejszy sernik w świecie. Nie wierzycie? Sprawdźcie! Wyjątkowo pyszny i delikatny. Składniki: (blaszka 25x25cm) 1 kg sera z wiaderka 2 budynie śmietankowe 6 jajek 0,5 szklanki oleju, 350 ml mleka 3 czubate łyżki mąki ziemniaczanej 250 g cukru Ser, 1 całe jajko, 5 żółtek, 150g cukru miksujemy na niskich obrotach. Budynie mieszamy w mleku i stopniowo(...)Pianę dodajemy do masy serowej, delikatnie mieszamy i wylewamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy 70 minut w temperaturze 180 stopni. Po 30 minutach przykrywamy ciasto papierem lub folią, aby wierzch ciasta się nie przypiekł. Po ostudzeniu sernik posypujemy cukrem pudrem. Smacznego
Pyszności Słodkościminut - aż dynia będzie miękka. Po tym czasie dynię wyjmujemy, obieramy ze skóry i dokładnie blendujemy (ja zrobiłam to niezbyt dokładnie, co widać na którymś ze zdjęć ;)). Spód Ciastka Oreo dokładnie mielimy lub ścieramy na tarce. Dodajemy stopione masło i całość dokładnie mieszamy do uzyskania mokrego pisaku. Wylepiamy tym dno tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia i podpiekamy ok. 10 minut(...)składniki będą dobrze połączone - wylać je na przestudzony spód z ciasteczek i wstawić do nagrzanego do 220 stopni piekarnika na 15 minut, a następnie zmniejszamy temperaturę do 140 stopni i pieczemy jeszcze przez godzinę - brzegi sernika będą ścięte, a środek ściągnięty i lekko drżący. Zostawić w piekarniku do ostudzenia, a po ostygnięciu wstawić do lodówki na minimum 3 godziny - najlepiej
Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!Niezwykle sycący deser z kaszy jaglanej z mnóstwem zdrowych składników. Przygotowanie:30 minut Koszt:Tanie Uwielbiam ciasta na zimno z wykorzystaniem kaszy jaglanej! Zaraz po sernikach są to moje jedne z ulubionych. Nie wiele osób wie, że nadaję się ona do tworzenia takich słodkości i że użycie żelatyny tak jak w przypadkach serników jest zbędne. Kawałek tego ciasta napełni(...)płuczemy wrzątkiem. Gotujemy 2 szklanki mleka i wsypujemy kaszę. Pod koniec, gdy kasza wchłonie cały płyn, dolewamy resztę mleka, wiórki kokosowe, kakao, masło orzechowe i dosładzamy. Gotujemy jeszcze parę minut co chwilę mieszając. 3. Przestudzoną masę blendujemy z resztą składników i przekładamy na spód. Na koniec czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej i polewamy ciasto dekorując wedle uznania. Wkładamy do lodówki
zdrowo i aktywnieNiezwykle sycący deser z kaszy jaglanej z mnóstwem zdrowych składników. Przygotowanie:30 minut Koszt:Tanie Uwielbiam ciasta na zimno z wykorzystaniem kaszy jaglanej! Zaraz po sernikach są to moje jedne z ulubionych. Nie wiele osób wie, że nadaję się ona do tworzenia takich słodkości i że użycie żelatyny tak jak w przypadkach serników jest zbędne. Kawałek tego ciasta napełni(...)płuczemy wrzątkiem. Gotujemy 2 szklanki mleka i wsypujemy kaszę. Pod koniec, gdy kasza wchłonie cały płyn, dolewamy resztę mleka, wiórki kokosowe, kakao, masło orzechowe i dosładzamy. Gotujemy jeszcze parę minut co chwilę mieszając. 3. Przestudzoną masę blendujemy z resztą składników i przekładamy na spód. Na koniec czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej i polewamy ciasto dekorując wedle uznania. Wkładamy do lodówki
Zdrowie i pysznie na talerzuzupełnie za to pominęłam dodatek cukru. Karmelizowane figi na wierzchu to czysta rozpusta; całość smakuje obłędnie! I wygląda pięknie. Ale mi wszystko, co z figami, podoba się wręcz szalenie... Sernik z czarnego bzu z karmelizowanymi figami Składniki: (na tortownicę o średnicy 20 cm) spód: 50 g ciastek digestive 10 g kakao 40 g migdałów 20 g orzechów włoskich(...)połówki lub ćwiartki. Na patelni skarmelizować cukier, dodać śmietanę, podgrzewać jeszcze chwilę aż do połączenia składników. Na patelnię włożyć figi, smażyć kilka minut - owoce powinny lekko zmięknąć, ale nie mogą się rozpadać. Ostudzone figi wyłożyć na sernik, polać powstałym sosem. Smacznego! Moje myśli powoli wędrują ku Halloween; przecież to już najwyższy czas, żeby wymyślić jakieś straszne słodkości
Pożeraczka, czyli raz adobrzePrzy niedzieli, podczas przemeblowania jak to u mnie bywa w dni wolne naszło mnie na sernik. Moja ulubiona wegańska wersja sernika to ten z fasoli, jako jedyny charakterystycznie dla prawdziwych serników „mlaszcze” podczas krojenia, jest puszysty i rozpływa się w ustach. Ten dzisiejszy składa się z trzech smaków :czekoladowego, kokosowego i truskawkowego, każda warstwa ma ciut inną(...)Przełóż masę truskawkową na kokosową, a pozostałe truskawki podziej na ćwiartki i wciśnij w masę. Piecz całość około 1 h i 15 minut bez termoobiegu w temp. 175-180 C na środkowej półce piekarnika. Upieczony sernik wystudź, a potem przechowuj w lodówce. Smacznego
greenscarfsernik. Prawie godzinę siedziałam nad przepisami i nie wiedziałam co wybrać. Postanowiłam upiec sernik z dwukolorowym kruchym ciastem. Sernik wyszedł przepyszny. Ciasto niesamowicie kruche a sam sernik niezwykle delikatny. Polecam :-) Z podanego przepisu wychodzi jedna duża blacha ciasta. Składniki na kruche ciasto: 3 szklanki mąki pszennej 1 szklanka cukru 250 g masła lub margaryny 3 żółtka(...)nagrzać do 180 stopni C i podpiec jasne ciasto około 12 minut. Na podpieczone ciasto wylać masę serową a na wierzch zetrzeć na tarce schłodzone ciasto ciemne. Całość wstawić do piekarnika i piec około 50 minut w temperaturze 190 stopni C. Po upieczeniu i wyłączeniu piekarnika potrzymać jeszcze sernik przy otwartych drzwiczkach aby nie opadł. Po wyjęciu wystudzić. Smacznego
Na słodko lub wytrawnieprzecierem mango, migdałowy spód... musicie koniecznie sprawdzić w swojej kuchni ten przepis. Jakiś czas temu zobaczyłam na blogu White Plate oba serniki z mango i od tamtej pory nie dawały mi spokoju. To własnie dla tych serników odnalazłam przecier mango w sklepie Kuchnie Świata. Autorka przepisu wspomniała, że przecier z mango bywa również w sklepach Rossman, na półce(...)połączenia się składników. Masę delikatnie przelałam na migdałowy spód. Wstawiłam do nagrzanego piekarnika i piekłam około 60 minut. Uwagę zwracałam tylko na to czy boki dobrze się upiekły, a środek sernika żeby był lekko ścięty. Po tym czasie wyłączyłam piekarnik i sernik studził się w piekarniku z uchylonymi drzwiczkami. Zimny wstawiłam do lodówki na całą noc. Ps. Przed wstawieniem
Blondynka Gotujesernik zagości na moim stolę Świątecznym. Spod i wierzch z ciasta piernikowego.Pięknie wygląda, wspaniale smakuje i ten zapach korzenny .Czuć zbliżające się Święta. Zapraszam kochani. Ciasto piernikowe: mąka pszenna 3 szklanki typ 500 Kłos-Pol błonnik kakaowy 3 łyżki Kłos-Pol ksylitol( cukier) 1/2 szklanki Kłos-Pol soda 1/2 łyżeczki śmietana 12% 4 łyżki masło 1 kostka(...)posypujemy masę sernikową.Wykładamy drugą połowę masy i posypujemy żurawiną. Ścieramy druga połowę ciasta na ser. Pieczemy w 180 stopniach przez 20 minut po czym zmniejszamy temp do 160 stopni i pieczemy jeszcze koło godziny.Polecam sernik, rewelacyjny.Ciasto piernikowe nadało nowego znaczenia dla słowa SERNIK
Różowa kuchniajabłko to jedynie 70 kcal), a zawarte pektyny oczyszczają organizm z toksyn. Jabłka zawierają wiele witamin (najwięcej witaminy C) i minerałów (głównie potas, fosfor, wapń, sód, magnez i żelazo). Sernik na zimno z karmelizowanymi jabłkami Proporcje na tortownicę o średnicy 20 cm. Składniki Karmel: 40 g cukru 500 g Jabłek Grójeckich Jonaprince kilka kropel cytryny 1 łyżeczka cynamonu(...)małym ogniu, nie mieszamy łyżką, tylko poruszmy patelnią. Po kilku minutach jabłka puszczą sok. Jabłka smażymy około 10 minut, aż będą miękkie. Pod koniec posypujemy je cynamonem i kardamonem. Mieszamy i odstawiamy do wystygnięcia, a następnie dokładnie blendujemy. W międzyczasie do blendera wrzucamy wszystkie składniki na spód sernika i dokładnie blendujemy. Formę wykładamy folią spożywczą. Na jej dno wsypujemy
Kulinarne przygody Gatitywciąż wierzy w eliksir, nieustannie go szuka i zawsze z dziecięcą radością łapczywie połyka. Eliksir zamknięty jest w chwilach. Jego ilość zależy od ich pojemności. Może starczyć na parę minut, choć bywa, że działa i przez kilka dni, tygodni... Często jest na wyciągnięcie ręki. Wystarczy tylko się zatrzymać i zrozumieć, że to właśnie tu i teraz możemy spijać z życia(...)połowy wysokości tortownicy. Naczynie wraz z tortownicą wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 170 stopni i piec przez około 50 minut, do momentu aż wierzch będzie lekko ścięty, ale pod skórką nadal będzie wyczuwalne "delikatne, seksowne drżenie:)" ** Upieczony sernik wyjąć z piekarnika i całkowicie wystudzić, a następnie wstawić do lodówki, najlepiej na całą noc. Dzięki pieczeniu w kąpieli
KUCHARNIAczęści każdy i śliwki każda połówka na dwie częścidodać resztę ciasta i resztę nadzienia lekko wciskając w masę piec w 200C około 40 minut i zostawić do całkowitego wystudzenia i zimne ciasto posypać pudrem cukremten sernik jest bardzo wilgotny, delikatny i ma jedną wadę: szybko się zjadł........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubię