sernik w 20 minut - 7509 przepisów (strona:157/501)

Sernik z malinami, bez cukru, bez białej mąki 127

sernik z malinami w zdrowej wersji! A jeśli masz ochotę na więcej ciast i słodkości z sezonowymi owocami to na bogu znajdziesz mnóstwo innych propozycji. Wszystkie z lekkiej, zdrowej wersji bez dodatku białego cukru! Bananowe ciasto z truskawkami Sernik z musem porzeczkowym Bułeczki z jagodami Sernik z brzoskwiniami {"@context":"https:\/\/schema.org","@type":"Recipe","name":"Sernik(...)musisz ich wcze\u015bniej rozmra\u017ca\u0107","url":"https:\/\/healthycreations.pl\/2020\/06\/sernik-z-malinami-bez-cukru-bez-bialej-maki\/#wpzoom-rcb-direction-step-15897256046892138","image":""},{"@type":"HowToStep","name":"Piecz 45-50 minut w temperaturze 170 stopni","text":"Piecz 45-50 minut w temperaturze 170 stopni","url":"https:\/\/healthycreations.pl\/2020\/06\/sernik-z-malinami-bez-cukru-bez-bialej-maki\/#wpzoom-rcb-direction-step-15897256299912579","image":""},{"@type":"HowToStep","name":"Po upieczeniu zostaw chwil\u0119

Healthycreations.pl
Sernik Snickers 32481

czubate łyżki masła orzechowego,  1/2 szklanki śmietanki 30%,  łyżka przyprawy do sernika i mas serowych Kamis.  Ser zmielić, wbić jajka, dodać serek mascarpone oraz cukier puder. Zmiksować. Dodać mleko w proszku oraz tarte orzechy laskowe, masło orzechowe i przyprawę do sernika. Na koniec dodać śmietankę, zmiksować do połączenia się składników. Do masy dodać pokrojone drobno batony, wymieszać(...)kajmaku, delikatnie "wtapiając" je w ciasto. Piec 15 minut w temp. 180st, następnie 60 minut w temp. 150-140 st. Ostudzić w uchylonym piekarniku.  Polewa: 100g kajmaku o smaku kakaowym,  baton snickers (50g),  2 łyżki orzeszków arachidowych w karmelu Skworcu Wierzch sernika posmarować kajmakiem, posypać drobno posiekanym batonem oraz orzeszkami

Z miłości do słodkości
Sernik na zimno z czarną porzeczką 198

Nadeszły długo zapowiadane upały. Dziś nawet przez myśl mi nie przeszło, aby włączyć piekarnik, ale by zaspokoić apetyt na coś słodkiego postanowiłam zrobić sernik. Oczywiście na zimno :) Spód zrobiłam z pokruszonych ciasteczek z dodatkiem masła. Serniczek jest lekki, orzeźwiający, dwuwarstwowy z dodatkiem pysznej czarnej porzeczki, która już zaczęła pojawiać się na bazarkach :) Przepis pochodzi z bloga Moje Wypieki. Spróbujcie(...)miasteczkowy spód wylewamy najpierw masę jasną, a następnie ostrożnie masę porzeczkową. Ja najpierw schłodziłam masę jasną (przez ok. 20-30 minut), aby mieć pewność, że nie wymiesza się z masą porzeczkową i będzie mieć równą powierzchnię. Sernik wkładamy do lodówki na kilka godzin do schłodzenia. Dekorujemy bitą śmietaną i owocami. Smacznego

MyCookBook.pl
Tęczowy sernik pod chmurką 198

Sernik inny niż wszystkie. Smaczny, nawet bardzo:) Kolory, hmm wygląda trochę plastykowo, ale nie jadamy kolorów codziennie. Poprawia humor, szczególnie w taki szary dzień jak dziś. "(...) więc chodź pomaluj mi świat na żółto i na niebiesko; niech na niebie stanie tęcza, malowana twoją kredką(...)" Przepis znalazłam na Moje Wypieki. Składniki na spód: 120 g ciastek pełnoziarnistych 50 g masła(...)środek formy (jak w zebrze). Nie mieszać. Piec w temperaturze 170°C (bez termoobiegu) z parą* przez około 60 minut. Wystudzić w lekko uchylonym piekarniku. Wyjąć, włożyć do lodówki na kilka godzin lub całą noc. *sernik pieczemy w kąpieli wodnej lub umieszczając poziom niżej w piekarniku żaroodporne naczynie z wrzącą wodą; przed pieczeniem sernika w kąpieli wodnej formę należy

Blondynka Gotuje
Sernik kokosowy 177

uśmiechu rodziny. Nie wyobrażam sobie Świąt bez sernika, więc co roku są dwa lub trzy rodzaje: tradycyjny i co roku jakiś nowy, w te święta zrobię włąśnie ten sernik kokosowy. Bardzo lubię zapach pieczonego ciasta roznoszący się po całym domu, a także widok kuchni w połowie zastawionej ciastami. Jest to dla mnie wielka satysfakcja. Oczywiście każdy dostaje potem paczuszkę(...)wiórki kokosowe. Dodać likier kokosowy i dobrze wymieszać. Masę serową przełożyć do wyłożonej papierem do pieczenia formy i piec 60-70 minut w temperaturze 160-170 stopni (to zależy od piecyka, lepiej piec w niższej temp., a dłużej). Sernik po wystudzeniu polać polewą: śmietankę podgrzać i rozpuścić w niej pokruszoną czekoladę, polać ciasto i posypać posypką Decorada. Smacznego

talerz przyjemności
Sernik z jagodami 212

rondelka wlewamy mleko  i dodajemy cukier, dokładnie mieszając aż cukier się rozpuści. Doprowadzamy do wrzenia i czekamy kilka minut, aż masa trochę zgęstnieje. Dodoajemy połamaną czekoladę, czekamy aż się rozpuści i dorzucamy masło, polewa zrobi nam się lśniąca. Polewamy sernik

W kuchennej krainie
Przedświąteczne zabieganie, brak czasu i mini serniczki 188

Nie było mnie przez kilka dni. Wsiąkłam tuż przed Świętami, i czuję się w obowiązku wytłumaczyć, dlaczego. Otóż w piątek miałam zorganizowaną wycieczkę do Kopenhagi, w

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Sernik z polewą chałwową 329

piekarniku. Ciasto pieczemy najpierw 15 minut w 180 stopniach, a następnie skręcamy piekarnik do 110 stopni i pieczemy kolejne 45 minut. Ciasto przy poruszaniu foremką może być galaretowate, ale środek musi być całkowicie ścięty. Gdyby nie był, przedłużamy pieczenie. Po upieczeniu zostawiamy ciasto na godzinę w uchylonym piekarniku, a po całkowitym ostudzeniu wkładamy sernik do lodówki. W oryginale owijamy

Relaxtime
Sernik z paloną białą czekoladą i brownie. 241

środku. Pieczony w kąpieli wodnej, dzięki czemu nie rośnie i nie opada- jest idealnie kremowy.  Polecam Wam serdecznie.  U nas zniknął szybko z lodówki.   Na sernik o średnicy 22 cm  będziecie potrzebowali: Spód brownie 100 g gorzkiej czekolady (pokruszonej) 1 i 1,4 szklanki brązowego cukru 2 duże jajka 115 g mąki 115 g masła(...)nagrzanego piekarnika.  Pieczcie w 180 stopniach przez 8-12 minut. Obserwujcie i uważajcie, aby czekolady nie spalić. Powinna się ładnie skarmelizować.  Wyjąć z piekarnika.  Śmietanę zagotować krótko i zdjąć z palnika. Wsypać paloną czekoladę i wymieszać, aby powstał gęsty jednolity karmelowy sos. Sosem udekorować sernik. Powodzenia

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
Lody sernikowe z malinami – mój ulubiony przepis 193

dokładnie łączymy i gotujemy 1-2 minuty, aż maliny zagęszczą się a ich sok stanie się szklistą, błyszczącą galaretką. Odstawiamy do całkowitego ostudzenia, co jakiś czas malinową frużelinę mieszamy. Gdy frużelina wystygnie możemy zabrać się za resztę. Zaczynamy od podstawy sernika, czyli naprawdę dobrego sera. Ten, z którego ja robię lody (i serniki!) to serek składający się tylko(...)smarowny, lekko kwaśny – dokładnie taki jak powinien być dobry ser na sernik. Serek przekładamy do miski i miksujemy go na puszysto razem z ekstraktem waniliowym i ze skórką startą z cytryny. Miksując, dolewamy do niego schłodzone mleko skondensowane i całość miksujemy na wysokich obrotach 3-4 minuty, do dobrego połączenia i lekkiego napowietrzenia.   W drugiej misce ubijamy śmietanę

Karo in the Kitchen
Sernik z żurawiną 257

cukru 1 kg sera twarogowego potrójnie zmielonego 400 g serka waniliowego 10 białek 3 łyżki mąki kukurydzianej 2/3 szklanki świeżej żurawiny 50 ml śmietanki kremówki Sposób przygotowania sernika z żurawiną: Ciastka rozgniatamy, dodajemy rozpuszczone masło i mieszamy. Przygotowaną masę wykładamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia i wstawiamy do lodówki. W tym czasie przygotowujemy masę serową Żółtka ucieramy razem(...)piekarnika wstawiamy naczynie żaroodporne napełnione wodą. Pieczemy 20 minut, a następnie zmniejszamy temperaturę do 150 st.C i pieczemy kolejne 80 minut. Studzimy w otwartym piekarniku. Po ostudzeniu ciasto przykrywamy folią i wstawiamy na noc do lodówki. Podajemy schłodzone. Sernik z żurawiną gotowy. Smacznego! Zapraszam po inne przepisy na serniki

Słodkie Przyjemności
Mini serniczki oreo na bazie mascarpone 574

Przepis dla fanów deserów sernikowych:) Są ich, setki, tysiące, miliony :) Jedni faworyzują tradycyjne, ciężkie serniki na cienkim cieście, inni ubóstwiają delikatne, kremowe wariacje. Ja tym razem postanowiłam przetestować sernik w wersji mini, nie korzystając z tradycyjnego mielonego kilkukrotnie twarogu. Bazą i podstawą tego przepisu jest ser mascarpone. Idealny do deserów, znany dobrze w naszych kuchniach :) Tutaj w połączeniu(...)wyłożony ciastkami, wykładamy masę serową, po same brzegi. Spokojnie, nic nam nie wypłynie, ponieważ masa nie urośnie :) Posypujemy ciasteczkami. Pieczemy 25 minut w temp. 150 stopni. Wystudzone mini serniczki koniecznie chłodzimy w lodówce minimum 2 - 3 godziny :) Twój sernik nr 1 to ??? Czekam na wasze opinie w komentarzach :) Pozdr., Ania

Mój Smak na Życie
Sernik królewski 670

Sernik królewski Ciasta są moją słabą stroną , ale jak się okazuje nie wszystkie . Sernik królewski , udaje mi się za każdym razem , jest to chyba ciasto ,którego nie sposób zepsuć . Polecam , tym , którzy tak jak , ja są cukierniczym beztalenciem , warto . Trud jest niewielki , ale efekt końcowy ogromnie smakowity . Pewnie mógłby, wyjść lepszy , ale kto by się przejmował(...)ciasta, wyrównujemy, na wierzch kładziemy pokruszoną drobno , pozostałą część ciasta. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni, około 55- 60 minut , bez termoobiegu . Po upieczeniu zostawiamy w uchylonym piekarniku do ostygnięcia , wtedy nie klapnie . Smacznego .     Post Sernik królewski pojawił się poraz pierwszy w Ogrodnik w podróży

Ogrodnik w podróży
Sernik ze śliwkami 205

powędrowały one do sernika, który podpatrzyłam u Doroty z bloga Moje wypieki .  Ciacho wyszło delikatne, a słodycz została przełamana owocami. Dla mnie rewelacja, w szczególności, że przeważnie wolę serniki na zimno od tych pieczonych. Składniki na blaszkę o średnicy 24cm:  na ciasto: 170 g mąki pszennej 30 g kakao pół łyżeczki proszku do pieczenia 130 g masła(...)połączenia, nie miksować zbyt długo, aby niepotrzebnie nie napowietrzać masy serowej. Napowietrzony sernik mocno urośnie, a potem opadnie. Masę serową przelać na podpieczony spód, na jej wierzchu ułożyć wypestkowane śliwki, rozcięciem ku górze, a następnie posypać pozostałą kruszonką. Piec w temperaturze 175ºC przez około 60 minut. Przestudzić w stygnącym piekarniku. Smacznego, Anulla

Fabryka pomysłów
Sernik ze śliwkami i daktylami 180

śliwek w czekoladzie (przepis tu ) będzie także sernik ze śliwkami wg przepisu z Moich Wypieków. Uwielbiam jego smak przypominający trufle i konsystencję, która naprawdę rozpływa się w ustach. SERNIK ze ŚLIWKAMI i DAKTYLAMI w CZEKOLADZIE Składniki: (forma 24 cm) spód: 150 g ciemnych herbatników 30 g masła masa serowa: 500 g sera 250 g mascarpone 100 g czekolady(...)serową przelewamy na spód z ciastek, tortownicę wstawiamy do większej formy wypełnionej do 1/3 wodą. Pieczemy w kąpieli wodnej 60 minut  w 150-160 stopniach. Po upieczeniu studzimy,a następnie wstawiamy  do lodówki, aby uzyskać odpowiednią konsystencję. Sernik polewamy polewą z czekolady rozpuszczonej w śmietance, ozdabiamy według uznania

Bon appetit mon amie