szklanki cukru 1 czubata szklanka mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka octu 1/3 szklanka oleju 0,5 szklanki wiórków kokosowych 0,5 szklanki maku 2 łyżki kakao Sernik gotowany: 1 kg zmielonego sera 35 dag cukru pudru 3 żółtka 15 dag margaryny 0,5 szklanki mleka 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej Dodatkowo: jagody polewa czekoladowa wiórki kokosowe Biszkopt(...)kwadratowej blaszki nakładamy łyżką ciasto na zmianę. Na koniec lekko mieszamy ciasto widelcem, aby powstał marmurkowy wzorek. Ciasto pieczemy ok. 30 minut w temperaturze 180 stopni. Po ostudzeniu ciasto możemy przekroic na dwa lub trzy placki. Sernik gotowany: Ucieramy margarynę, cukier puder i żółtka. Dodajemy zmielony ser i nadal ucieramy. Masę gotujemy na małym ogniu. Kiedy zacznie wrzeć wlewamy
Pyszności Słodkościszklanki cukru 1 czubata szklanka mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka octu 1/3 szklanka oleju 0,5 szklanki wiórków kokosowych 0,5 szklanki maku 2 łyżki kakao Sernik gotowany: 1 kg zmielonego sera 35 dag cukru pudru 3 żółtka 15 dag margaryny 0,5 szklanki mleka 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej Dodatkowo: jagody polewa czekoladowa wiórki kokosowe Biszkopt(...)kwadratowej blaszki nakładamy łyżką ciasto na zmianę. Na koniec lekko mieszamy ciasto widelcem, aby powstał marmurkowy wzorek. Ciasto pieczemy ok. 30 minut w temperaturze 180 stopni. Po ostudzeniu ciasto możemy przekroic na dwa lub trzy placki. Sernik gotowany: Ucieramy margarynę, cukier puder i żółtka. Dodajemy zmielony ser i nadal ucieramy. Masę gotujemy na małym ogniu. Kiedy zacznie wrzeć wlewamy
Salonik smakówlubicie jednak więcej słodyczy, możecie śmiało dosłodzić, zwiększając proporcje miodu. Te ciasteczka upieczecie w 15 minut – wyjdzie Wam ich około 12. Jednak od razu rekomenduję podwoić ilość składników i od razu zrobić więcej Dajcie znać jak Wam smakowały, smacznego! Zobacz też: Sernik z jogurtów greckich Kruche rogaliki drożdżowe z jabłkami FIT kulki owsiane z daktylami i orzechami Ciasteczka(...)owsiane z żurawiną Drukuj przepis Porcji: 12 Czas gotowania: 25 minut Składniki 100 g mąki 100 g miękkiego masła łyżeczka proszku do pieczenia jajko szczypta soli 100 g płatków owsianych błyskawicznych 3 łyżki miodu garść żurawiny papier do pieczenia Przepis 1 Mąkę, masło, proszek do pieczenia, jajko, sól, płatki owsiane oraz miód, łączymy do uzyskania zwartej konsystencji. Następnie dodajemy żurawinę
Kuchnia Bazyliiwyszedł niesamowicie kremowy, choć posmak kokosowy jest słabo wyczuwalny. Pomimo tego zdecydowanie go polecam - delikatny i smakowity, niezbyt słodki, jednak polewa z białej (bądź karmelowej) czekolady stanowi słodkie dopełnienie. SERNIK Z MLEKIEM KOKOSOWYM (tortownica o średnicy 28 cm) Kruche ciasto: 125 g kostki masła bądź margaryny (prosto z lodówki) 1 i 1/4 szklanki mąki pszennej 1/3 szklanki cukru pudru(...)pieca i piekę 10-15 minut, aż spód nabierze złotego koloru. Ser, jajka, białko, cukier miksuję na jednolitą masę. Dodaję mleko kokosowe, łączę z mąką ziemniaczaną. Wylewam na podpieczony spód i wstawiam do piekarnika. Przez 15 minut piekę w 180 stopniach, następnie zmniejszam temperaturę do około 120 stopni i piekę kolejne 50-60 minut, aż wierzch delikatnie się zezłoci
W kuchni Karmel-itkicząstki truskawki i lekko wciskamy je w pianę. Na wierzch ucieramy resztę zamrożonego ciasta. Pieczemy w 190*C około 30-40 minut. Jemy (smutek) po wystudzeniu. Muszę przyznać, że to bardzo przyjemne ciasto. Trochę przypomina sernik, ale jest znacznie lżejsze, a budyniowa pianka bardzo ładnie wygląda. I wszystkim smakuje
les mirabellesSERNIK TRUSKAWKOWO-CZEKOLADOWY NA ZIMNO Zakochacie się w tym serniku od pierwszego kęsa... :) Delikatny, puszysty, truskawkowo-czekoladowy, po prostu pyszny :) To sernik na zimno, w którym smaki truskawki i czekolady doskonale się łączą, tworząc wspaniały, naprawdę lekki deser, pełen maleńkich bąbelków powietrza :) Prosty w przygotowaniu i dodatkowo bardzo podzielny, ponieważ zrobiłam(...)tortownicy. Możesz ze 2 razy przemieszać w tym czasie masę czekoladową w misce, ale nie jest to konieczne. Po 50-60 minutach chłodzenia masy truskawkowej wyłóż na nią ostrożnie masę czekoladową, wyrównaj nożem wierzch. Wsadź sernik na 5-6 godzin do lodówki, a najlepiej na całą noc. Po wyjęciu z lodówki udekoruj plasterkami truskawek i np. listkami mięty. Gotowe
Słodko-Słony Świat Ilonyefekt okazał się zaskakujący. SERNIK BANANOWY PIECZONY. /na drodze pomyłki stał się autorski;/ na tortownicę o śr. 28 cm spód: 180 - 200g (paczka) okrągłych biszkoptów 200g masła sernik: 1,5 szklanki cukru 4 jaja 1kg twarogu (może, nie musi być zmielony) 2 budyni śmietankowe 1/2 szklanki zimnego mleka 5 małych, przejrzałych bananów 150g miękkiego masła polewa: 100g(...)dodałam do masy serowej. Połączyłam wszystkie składniki i powstałą masę wylałam na spód. Całość piekłam ok.1h 20 minut, gdzie pierwsze 45 minut w temperaturze 150 stopniach, a pozostały czas w 180 stopniach. Po upieczeniu zostawiłam w piecu, aby sernik odpoczął. Polewa: Wszystkie składniki rozpuściłam ze sobą w garnuszku i zagotowałam. Jeśli masa będzie zbyt rzadka, dodać kakao. Musi mieć
W kuchni Karmel-itkisernik. Delikatny, kremowy, powalający aromatem. Połączyłam w nim moje ulubione smaki- kokos i ananas. Jeśli w środku zimy marzą Wam się ciepłe kraje to kawałek tego sernika przeniesie Was tam już po jednym kęsie. Na zdjęciu może nie wygląda (zdjęcia robione w pośpiechu) ale gwarantuję, że takiego smaku nie spotkacie nigdzie indziej. Do przygotowania masy serowej użyłam(...)studzić) i wstawić do piekarnika. Piec w 180*C około kwadransa a następnie zmniejszyć temperaturę do 160*C i piec jeszcze 45 minut. Po upieczeniu pozostawić na pół godziny w uchylonym piekarniku a następnie wystudzić. Wierzch sernika posmarować dżemem ananasowym i ozdobić płatkami kokosa. Przepis ten bierze udział w konkursie "pokochaj olej rzepakowy
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniakupionego bezmyślnie przez brata, ale nie ma tego złego... dzięki temu powstał przepyszny sernik sernik na zimno, który będzie od tej pory jednym z moich ulubionych. Sernik składa się z kakaowego biszkopta, kakaowej oraz śmietankowej części, całość okryta jest czekoladą,, na której znajdują się pokrojone truskawki. Gdy jednak nadejdzie sezon, zrobię go z malinami, będzie też(...)chowamy do lodówki na 10-15 minut do stężenia. Następnie robimy drugą porcję masy. Postępujemy tak samo jak z poprzednią, wykorzystując pozostałe składniki. Wylewamy ją na lekko stężałą masę kakaową. Wkładamy do lodówki na 20 minut. Następnie czekoladę oraz masło dajemy do miseczki i rozpuszczamy nad kąpielą wodną. Wylewamy na sernik i rozprowadzamy. Wstawiamy do lodówki do stężenia. truskawki
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokuręcznika papierowego. Pieczenie: Sernik włożyłam do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i zgodnie z zaleceniami autorki tego przepisu piekłam 20 minut, a po tym czasie temperaturę zmniejszyłam do 140 stopni i piekłam kolejne 50 minut. Po tym czasie wyłączyłam piekarnik i studziłam w piekarniku z uchylonymi drzwiczkami. Gdy już był całkiem zimny wstawiłam go na noc do lodówki(...)cukier puder do smaku Kremówkę ubiłam z cukrem pudrem. Napisałam trochę, bo nie wiem ile wlałam:) Potrzebujemy nie dużo, tylko na kilka kleksów. Cukier puder do smaku. Wierzch sernika jak widać udekorowałam bitą śmietaną, truskawkami i miętą. SMACZNEGO życzy BLONDYNKA
Blondynka GotujePrzepis na ten sernik znalazłam w „ słodko-sentymentowym ” zeszycie i myślę, że jest doskonały dla wszystkich zabieganych . Ekspresowy sernik na zimno robi się po
Słodki sentymentzrobić. Ich smak nie zachwyca mnie, jedzone solo są takie bez wyrazu. Są śliczne, ale, jak dla mnie, potrzebują "dopełniacza" smaku. I tu rewelacyjnym połączeniem smaków okazał się przepyszny sernik w parze z figą. Figi charakteryzują się działaniem przeciwbakteryjnym, przeciwnowotworowym, przeciwwrzodowym, wspomagają trawienie. Wykazują również działanie łagodzące oraz lekko przeczyszczające. Figi zawierają aldehyd benzoesowy, czyli substancję o działaniu(...)szczyptą soli. Masę serową łączymy w misce delikatnie z ubitą pianą. Całość przelewamy do tortownicy i pieczemy ok. 45 minut. Po tym czasie wyłączamy piekarnik i lekko uchylamy drzwiczki. Tak studzimy przez ok. godzinę upieczony sernik. Później wyciągamy go z piekarnika i pozwalamy całkowicie wystygnąć. Ja wstawiłam go na noc do lodówki, rano miał fantastyczna aksamitną konsystencję
Naturalna KuchniaIdealnie kremowy, delikatny jak chmurka. Pyszny! Przepyszny! Pierwszy robiony dla małej Julki na urodziny, bo ta mała księżniczka zażyczyła sobie sernik z motylkami a nie tort. Wiem, że smakował i postanowiłam poszaleć i zrobić taki sam dla nas do kawki. Cała blaszka poszła w jeden dzień - to chyba coś znaczy! Składniki :* 400 ml kremówki* kg serka twarogowego* 3 płaskie(...)każdej miseczki wlewamy żelatynę i ubijamy. Dodajemy wybrany barwnik. Całość mieszamy. Na herbatniki wylewamy pierwszą warstwę serową, wkładamy do lodówki na 20 minut i tak powtarzamy z drugą i trzecią masą. Na wierzchu robimy wzorek widelcem. Odstawiamy sernik na godzinę do lodówki
Magiczne Życie Marty25/35 cm wyłożoną (tylko na dno) papierem do pieczenia. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy 30 minut bez używania termoobiegu. Upieczony biszkopt odstawiamy do ostygnięcia po czym przecinamy na dwie części. sernik gotowany: 1 kg zmielonego twarogu (użyłam z wiaderka) 5 łyżek cukru 1/2 szkl. mleka 200 g masła 4 jajka 1 budyń czekoladowy
Kolorowa kuchnia Elkilekko je wgniatamy w ser. Pieczemy w 150 st. C przez 50 minut. Maliny zagotowujemy i gotujemy, aż się nie "rozpadną". Następnie przecieramy przez sito lub nie i do gorącego płynu wsypujemy galaretkę. Dokładnie mieszamy i odstawiamy do lekkiego stężenia. Po upieczeniu, sernik zostawiamy w gorącym piekarniku, uchylamy jedynie drzwiczki, aby wolno się studził. Kiedy nasz mus będzie(...)lekko je wgniatamy w ser. Pieczemy w 150 st. C przez 50 minut. Do czystego naczynia wkładamy maliny i gotujemy 15 min/100 st. C/obr. 3. Następnie przecieramy przez sito lub nie i do gorącego płynu wsypujemy galaretkę. Dokładnie mieszamy i odstawiamy do lekkiego stężenia. Po upieczeniu, sernik zostawiamy w gorącym piekarniku, uchylamy jedynie drzwiczki, aby wolno się studził
MamaOskarka